2024. április 15.

Sienna Cole - A ​bosszú arcai (Ígéret 3.) *ELŐOLVASÁS*

 📚 Könyvajánló 📚


Kiben ​bízhatsz?

Nicholas Benning rengeteget veszített, de még mindig van félni- és féltenivalója. Az ellene irányuló összeesküvés sokkal összetettebb, mint gondolta, a hatásai pedig jóval messzebbre gyűrűznek a vártnál. Az idő és a lehetőségei egyre fogynak, miközben olyanok is ellene fordulnak, akiknek a támogatására mindeddig számíthatott. Vajon van még visszaút a régi életébe, vagy nincs más választása, mint feladni mindent?

Joyce Saunders nyomozó kénytelen belátni, hogy a hagyományos módszerek sorra kudarcot vallanak, és ahhoz, hogy megoldja a sorsokat maga alá temető bűncselekmény-sorozatot, messzire el kell távolodnia a komfortzónájától. Ezúttal a segítségére siet az írónő A köd után című pszichothrilleréből megismert Wade Nelson különleges ügynök is, aki talán képes megtalálni az ellenség Achilles-sarkát. A helyzetet nem könnyíti meg Joyce és Nicholas egyre bonyolultabb személyes kapcsolata, ami újabb váratlan fordulatot vesz.

Sienna Cole az Ígéret-sorozat 3. részében még tovább feszíti a húrt. Meghökkentő, lebilincselő és minden eddiginél kegyetlenebb kalandra hív egy olyan világba, ahol már nincsenek álarcok, csak a vérfagyasztó valóság.


Köszönöm a megtisztelő bizalmat, hogy előolvashatom! 💜


Hűha, nem is tudom, hol kezdjem.... Ráadásul úgy kellene leírnom a most még kusza gondolataimat, hogy inkább sejtelmes legyen és ne lőjek le semmit.... Feladta a leckét a kedves írónő. Na hát még magával a regénnyel. 

Késő éjszaka fejeztem be. Nem véletlenül vagyok még mindig ennyire a hatása alatt. Sőt! Szerintem leszek még egy ideig. Egész pontosan amíg meg nem jelenik a befejező kötet. 

Kezdésnek annyit összefoglalóként mondhatok és ez nem is volt kérdés, hogy imádás van! 

Az írónő felé, amiért ismét egy ilyen lehengerlően zseniális regényt hoz el nekünk. Másrészt pedig konkrétan a történet felé. Azta leborult szivarvégit. 😅 Itt aztán volt minden is. 

Ha nagyon választanom kell, akkor eddig a 2. kötet volt a kedvencem. Kulcsszó: eddig. Abban szerintem nagyon hamar, már az elején elkezdett pedzegetni egy szálat. Vagyis inkább én és az írónő elvetemült fejében akadt fent ez a gondolat. Vele szoktuk beszélni mindig, hogy ilyenekre is csak a mi beteg elménk gondolhat és vágyhat. És tessék. Megcsinálta. 

Irtó kíváncsiak lettünk volna mindketten egy bizonyos fordulatra. És ó anyám! Na itt nem bírt magával az írónő. Aminek nagyon-nagyon, még annál is jobban örülök. Pedig az előző kötet vége után nem igazán tudtam elképzelni, miként kanyarodhat errefelé a történet. De tudhattam volna, hogy Sienna Cole-ról beszélünk és majd ő megoldja. Hát nem akárhogy tette ezt meg. Oda meg vissza. El se hiszem, hogy csak olvashattam erről. Tudom a fejünkkel baj van, de imádjuk!  😍😍 Szóval a magam nevében is köszönöm Sienna, hogy megírtad ezt nekünk! 💜

Már kissé a fülszöveg is sejteti mire gondolok, de hős leszek és nem mondok többet. Csak annyit, hogy olvassátok a sorozatot és megtudjátok. Kíváncsi leszek Ti mit szóltok majd ehhez a csavarhoz. 

Na de térjünk is kicsit konkrétabban rá a szereplőkre. 

Joyce. Még mindig ő a kedvencem a sorozatban. Egy igazi erős, okos, akaratos nő. Aki remek anya, elképesztő a munkájában. Még akkor is, ha pont most szinte minden arra játszik, hogy ellehetetlenítse őt. A karrierje sem áll feltetétlen jól, a lányával a kapcsolata sem. Ez az egész gubancos ügye mindenre rányomja a bélyegét. Mégis nagyon bírom a csajt. Amiért kitartó, vinné előre az ügyet, az életét a legjobb tudása szerint. Tetszik, hogy abszolút emberi. Ugye senki sem tökéletes. Nála is megmutatkozik, hogy bármit megtenne azokért, akiket szeret. Próbál úgy állni a munkához is, még akkor is, ha ott sincs minden rendben. Kicsit sajnáltam, hogy néha összecsaptak felette a hullámok. De nem féltem, menni fog ez neki. Ha valaki, akkor ő fényt derít mindenre. 

De hogy mik történnek vele közben? Főként a magánéletében? Hát lesznek lehet sokak számára váratlan fordulatok. Egy részébe egyenesen szerelmes voltam ennek a szálnak. Aztán jött a hideg zuhany. 

Ahogy mondani szokták, kutyából nem lesz szalonna. 

Gondolok itt Nicholas Benning karakterére. Már az első kötetben sem tudtam őt hova tenni. Néha kicsit szimpatikus volt, de a többségben nem. Aztán a másodikban kezdett megnyerni magának. Itt meg főleg. Aztán lehet ismét jött az érzés, amit az első kötetben éreztem? Melyik az igazi arca a férfinak? Ki ő, milyen ember valójában? 

Én magam arra jutottam végül, ezt az írónőnek is mondtam, hogy elfogadom, de azért mindig reménykedek, hogy azért valamilyen hatással csak voltak mindezek a történések a férfira. Netán változással? Nicholas még mindig egy őrjítően dögös férfi. Ugyanennyire eszes, furfangos. De azért még én is sok mindent megkérdőjelezek vele kapcsolatban. Igazán sokoldalúra, összetett személyiségre gyúrta őt össze a szerző. Egy olyan karakterré, akiről mintha sosem lehet tudni, hogy jó vagy rossz? Mindkettő esetleg? Mégis tetszett ez. Hogy közel sem egy átlagos, unalmas karakter a pasas. Hogy le tud venni a lábamról, miközben lehet, hogy nem kellene? 

Én egyenlőre nagyon élem, ami itt történt. Na persze nem azt, ami a végén történik. 

Laura. Lehet az itt történtekből kifolyólag sem, még úgy sem, hogy miken kell átmennie a nőnek, egyszerűen nem tudom megkedvelni. Nem lett szimpatikusabb. Van ez így. 

Az viszont igaz, hogy mindenkivel, mindennel olyan szinten pörögtek fel az események, hogy csak na. Tetszett nagyon, hogy egy régi ismerőst is köszönthettem ebben a részben. Sienna - A köd után című kötetéből. Igazán feldobta ezzel a szállal a sztorit. 

Mindennel, ami itt történt. A szenvedélyes, érzéki részekkel. Megmosolyogtató, némi humoros beütéssel. Ha lehet így mondani. Főleg Nicholas részéről. Tudjuk, milyen ember ő, mégis néha azok a  csibészes mosolyok és beszólások. Imádom na! A szereplőket. A gyerekek, főleg a kis Nicky lett nagy kedvencem itt. Szegények brutális dolgokon mentek keresztül. Mégis, ahogy próbálnak összetartani és erősek lenni. Igazán sokat képes tanítani ez a mondanivalója is a regénynek. Szerettem ahogy a két felnőtt próbált segíteni neki és ahogy állt hozzájuk. Szerettem ahogy ez a része alakult a sztorinak. Aztán hátha.... 

Összességében átkozottul zseniális folytatása lett az előző résznek. Sőt! Úgy érzem Sienna minden újabb kötettel zseniálisan túlszárnyalja önmagát. Amit itt ad az olvasónak az hűha. 

Csupa izgalom, félelem, titok, reménykedés. Ármány és szenvedély. Hazugságok és igazságok. Családi és romantikus kapcsolatok. Brutálisan sok meglepetés. Sokszor koppan az olvasó álla a földön. Ugyanakkor ezúttal is elmerülhetünk a lélek rejtelmeiben. Emberi tulajdonságokat és érzelmeket boncolgat a történet. Krimis elemek és a thrillerre jellemző momentumok sem hiányozhatnak. 

Ezúttal is egy hamisítatlan Sienna Cole regényt kapunk. Minden sorát élveztem és imádtam! Csak gratulálni tudok a történet kitalálásához és kivitelezéséhez. Ahogy anno elkezdte mindezt Az ígéret szép szóban és ahogy az egész szövevényes sztorit görgeti azóta is tovább, az fantasztikus. 

Ha szeretitek az említett műfajokat, szeretnétek egy lehengerlően csavaros, eszes és egy rendkívüli sorsokról mesélő történetet olvasni, akkor ez a Ti könyvetek. Ha pedig még nem találkoztatok a sorozattal, akkor vegyétek kézbe az első részt! Higyjétek el, azonnal be fog szippantani! 💙💛💜




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése