2024. május 28.

Anne L. Green - Az ​ír kastély titka (Smaragd-sziget 2.)

📚 Könyvajánló 📚


Nicole és Eric egymásra találtak, és sorsuk egyre inkább összefonódik. A boldogságukat azonban beárnyékolja egy váratlan és tragikus baleset. Nicki igyekszik feldolgozni a történteket, de nehezíti a helyzetét, hogy közben a saját démonjaival is harcol.

Eric, habár visszanyerte a szabadságát, folyamatosan küzdenie kell azért, hogy visszaszerezze a gyógyszeriparban korábban kivívott szakmai tekintélyét.

A kastély pedig, amelyben élnek, olyan kapukat nyit meg előttük, amelyek egyszerre kecsegtetnek új lehetőségekkel, ugyanakkor felébresztik a veszteség fájdalmát is. Vajon hová vezetnek a különös föld alatti járatok, és milyen titkokat rejtenek?

A Smaragd sziget befejező része ezekre a kérdésekre is választ ad. Anne L. Green írása ezúttal sem szűkölködik feszültséggel teli bonyodalmakban. A könyv lapjain gyilkos indulatok, meglepő fordulatok és egy szenvedélyes szerelem elevenedik meg.



Az ír kastély titka méltó folytatása és lezárása az előző kötetnek. Szerintem nem mondok újat, ha azt mondom, hogy ezt a részt is imádtam! Az írónő Toszkánás kötetei után ismét valami újat hozott el nekünk ezzel a sorozattal. 

Magával a történettel is, de a szereplőivel szintén. Nála általában, ahogy a legtöbb regényben a férfiak a dominánsak. Az erősebbek, a rossz fiúk ugye, akiket imádunk. Itt viszont egy igazi badass női hősnőt kaptunk. 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Eric puhány lenne. Közel sem. Akadtak már erős, akaratos hősnői a szerzőnek, mégis nekem most Nicki lett a kedvencem. 

Igaz nem kevés rossz dolognak is kellett érnie őt, hogy ez a brutálisan erős, kemény, akaratos nő legyen. Aki nem igazán enged közel magához senkit. Nyilván, akkor veszteség sem értheti. Mégis azért nem lehet így, egyedül leélni egy életet. 

A sorozat nagyon kemény sztorit mesél el. Mind ami a történéseket illeti, mind érzelmileg. Nicole közel sem egy minta családban nőt fel. Sőt! Egy brutális, kegyetlen apa nevelte. Elvesztett testvér és édesanya. Nem egyszerű a történet. Mégis lehengerlő erőt mutat be. Még ha mi magunk nem is kerülünk, vagy kerülhetünk ilyen durva és sokszor halálos szituációkba, akkor is rendkívül sokat lehet tanulni belőle. Az érzelmekről, a reményről és reménytelenségről. Megbocsátásról akár. Nicki és Eric részéről is. Egy kemény történet, mégis azért ahogy ALG-től megszokhattuk, akad itt bőven olyan szál, amik remekül kiegyensúlyozzák mindezt. 

Elképesztően vártam ezt a részt. Mivel persze az előző kötetnek, mint minden jónak, a legjobbkor lett vége. Ahogy megjelent vettem is kézbe és pillanatok alatt kivégeztem. 

Elkezded és nincs megállás. 

Mondhatni ez az egész sorozat igazi újdonság az írónőtől. Természetesen a már tőle megszokott minőségben és elemekkel tarkítva, mégis most egészen új kalandokba kalauzol el bennünket. 

Imádtam ezt a részt is! Noha nem titok, hogy közben féltem is. Hogy vajon mi minden vár még a kedvenc párosomra?.... Mert sejthető volt az előző kötet után, hogy lesznek még itt történések. Sok nyitott kérdés maradt. Jöttek újak. Titkokról hulltak le a leplek. Elképesztő fordulatok voltak ezúttal is. Semmi olyan amire számítottam volna. Még mindig szeretem, hogy a szerző folyamatosan képes meglepni. 

Végig aggódtam és izgultam a regényt. Az biztos, ha egy páros, akkor Nicole és Eric igazán megküzdöttek azért amit Anne kigondolt nekünk végül. 

Természetesen a félelem, ármánykodás, titkok, kemény történések mellé ismét kijutott a jó is. Barátságok, nevetés, boldog, felhőtlen pillanatok. Szenvedély és szerelem. Szeretet. Legyen az családi vagy baráti. Jó volt látni, hogy bizonyos dolgokat végre Nicki is megkaphat és átélhet. Nem kevés a meglepetés a kapcsolatuk okán is, de hűha. Ámultam. Közben pedig odáig voltam. 

Külön óriási ötlet volt, hogy csempészett az írónő egy kis meglepetést a sztoriba. Rövid rész, de nekem annál nagyobbat ütött.💖 Én ugye minden könyvét nagyon szeretem. Őt pedig egyenesen csodálom, hogy mennyi mindent és hogy képes észben tartani és alakítani. Mikor jött ez a regény, erre mondtam, hogy ez lesz az első teljesen különálló sorozata a szerzőnek. Hiszen ha sok kötete nem is konkrétan sorozat, ő azért mindben elrejt egy kis turpisságot és eléri, hogy végül valamilyen szállal minden regénye összefüggjön. Mondom ezt most kivétel lesz. Aha.... Persze..... Gondoltam én! Imádom ahogy megcáfolt az írónő. 

Le a kalappal! Anne L.Green egyszerűen zseniális! 

Ilyen formában és így összehozni ezt a sorozatot.... Bámulatos. Újdonság, de a tőle megszokott elemekkel. Remek karakterekkel. Akiket azonnal megszeretünk. Persze negatív karakterekkel is felülmúlta önmagát. Voltak itt olyanok, hogy még most is kinyílik a bicska a zsebemben, ha eszembe jut. De ez is csak azt mutatja, hogy jól csinálta amit csinált. :) 

Pörgős sztori. Ami sokszor kegyetlen és nehéz. Sírás, félelem, fájdalom. Nehéz és bonyolult családi kapcsolatok. Sok titok és meglepetés. Bámulatos fordulatok. Egy igazán vagány hősnővel, egy hozzá illő férfival az oldalán. Barátok és család. Sok-sok érzelem. Tényleg egy igazi érzelmi hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. Mégsem lehet kihagyni. 

Már-már krimibe illő sztori. Mégis vannak itt érzelmes, romantikus, erotikus pillanatok is. Dráma nem kevés. Mindennek tökéletes egyvelege volt Az ír kastély titka. Méltó és remek lezárása a sorozatnak. Végig élveztem és imádtam. Féltem és szerettem. Volt itt minden. Nem utolsó sorban az egyik kedvenc momentumomat is csodásan kaptam meg ismét. Írországot. A tájakat, szokásokat. Brutálisan gyönyörű volt ahogy magam előtt láttam. Hiszen az írónő elképesztő részletességgel adta vissza mindezeket is. Lehengerlő volt az egész könyvet magam előtt látni olvasás közben. Köszönöm szépen az élményt! 

Nem kérdés, hogy nagyon jó szívvel ajánlom nektek ezt az egész sorozatot! Ha olvastátok az első részt, ezt se hagyjátok ki! Ha pedig netán még nem olvastatok ALG könyvet, akkor ez remek kezdet. Kemény, mégis a szerzőtől megszokott elemekkel ezek a részek remekül vannak ellensúlyozva. 

Kalandozzatok ti is Eric és Nicole társaságában a mesés Írországba. Tartsatok velük ezen az úton. Ami félelmetes, nehéz, könnyekkel van kirakva, mégis megéri végigmenni rajta, mert közben és végül sok csodás pillanatot kapunk. Nem mellesleg sok szál miatt nagyon tanulságos olvasmány is. Hihetetlenül sokat tud adni ha elolvassátok. Szórakoztat és elgondolkodtat. Nekem szerelem volt. 💚💛


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése