2023. január 5.

James Norbury - Az ​utazás


A ​Nagy Panda és Kicsi Sárkány folytatása gyönyörűen illusztrált ajándékkönyv az elfogadásról, önmagunk és egymás mélyebb megismeréséről.

A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.

– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.

Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges.

Ebben a kötetben is ugyanolyan bájos, szívet melengető illusztrációk találhatók, mint James Norbury eredeti, Nagy Panda és Kicsi Sárkány című nemzetközi bestsellerében.

Csupa inspiráció, csupa kedves humor: Az utazás kalandos, gyönyörködtető mese az elfogadásról, amelyet minden korosztálynak érdemes kézbe vennie.


Egy igazán egyedi, már-már egyszerű, de mégis csodaszép köntösbe bújtatott történet. 

Annak idején az első résznél őszinte leszek, nem olvastam el se a fülszöveget , semmit, hogy mi is ez a könyv. Csak a borító fogott meg. Első ránézésre egy gyerek könyvnek gondoltam volna. Ügyesen minden bele nézés nélkül beszereztem egyet. De végül természetesen nem bántam meg. 

Igazán nagyszerű gondolatokkal, tanácsokkal gazdagodtam én is az olvasása közben. 

Pedig ez tényleg egy olyan könyv, ami gyorsan olvasható. Aranyos, mesés illusztrációkkal, az aktuális részekhez illőn, kevesebb szöveggel. Egy olyan könyv volt amit percek alatt ki lehetett olvasni. Mégis annál többet volt képes adni. Ha az olvasó akár közben is, de eltöpreng az olvasottakon. 

Megmondőm őszintén nekem minden szempontból még sokkal jobban tetszett ez a rész. Az utazás. 

Egyfelöl, ha lehetséges még mesésebb külsőt kapott a könyv ezzel a színnel. Még tartalmasabb lett. Hosszabb lett Nagy Panda 🐼 és Kicsi Sárkány 🐉 utazása. 

Még őszintébb, elgondolkodtatóbb, életszerűbb. 


Hiszen kivel ne fordulna legalább egyszer elő életében, hogy nem tudja mit kéne csinálnia?  Merre kellene mennie? Mit kellene kezdjen magával? Az életével? 

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Kicsi Sárkány. Hű társa és barátja, Nagy Panda pedig remek bölcseségekkel próbálja őt segíteni. Kimozdítani ebből a már néhol kilátástalanabb, depressziósabb, semmilyen állapotából. 

Egyfelöl remek volt a kettejük barátságáról olvasni. Mindenki mellé kellenek, kellenének ilyen barátok. Másrészt pedig ahogy végigvezetett a történet azon, hogy milyen kilátástalan helyzetekbe is keverednek néha. Hogy ezek milyen hatással vannak a sorsukra. Jelenükre és jövőjükre. Ezek pedig remek tanácsokkal, bölcseségekkel voltak tűzdelve. 

Nagyon élveztem ezt Az utazást. 

Igazán mély néhol, elgondolkodtató. Hasznos, értékes tapasztalatokat ad át a két barát. Ez Az utazás némileg még hosszabb, tartalmasabb lett, amit nagyon szerettem. Sok mindenre képes rávilágítani. 

Nagyon örülök, hogy anno a kezembe akadt ennek a történetnek úgymond az első része. Azt is, de ezt még jobban szerettem. 

Bámulatos gondolatok, mindennapi problémákra való rálátás, remek tanácsok. Egy mesésen illusztrált kötetben. Én csak ajánlani tudom mindenkinek! Akár egy tökéletes önismereti utazás is lehet. 💙


Kedvenc pillanatok: 

" – Amíg élünk, hibázunk és tévelygünk, ez a dolgok természete. De amíg mindketten itt vagyunk, segítjük egymást és megtaláljuk az utunkat. " 

" – Azt hiszem, a világ sosem lesz olyan, amilyennek szeretném – töprengett hangosan Kicsi Sárkány –, és bizonyos dolgokon sosem változtathatok. De talán én megváltozhatok, és megbarátkozhatom azokkal a dolgokkal is, amelyeket korábban nem tudtam elfogadni. " 


" – Mindannyian bölcsek vagyunk belül, csöpp barátom. Csak ez a bölcsesség egészen halk, lágy hangon szól hozzád, így hát nagyon csendben kell lenned, hogy meghalld.

  – De mintha te mindig tudnád a válaszokat. – jegyezte meg Kicsi Sárkány.

  Nagy Panda elmosolyodott.

 – Hát, talán mert én sokkal több hibát követtem el, mint te. " 


Értékelés: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése