2023. január 13.

Papp Csilla - Szerelem újraírva


Rebeka ​Simon saját lakberendező cégét vezeti Londonban. Egzisztenciája, kapcsolatrendszere messze felülmúlja korábbi elképzeléseit, sikert sikerre halmoz, mégsem tud igazán boldog lenni. Egy titkot hordoz 19 éves kora óta, mely ez idáig egész felnőtt életében fogságban tartotta.

Rebeka lánya, Tara és a barátja úgy döntenek, hogy fiatalkoruk ellenére eljegyzik egymást.

Rebeka elhamarkodottnak tartja ezt a lépést, de képes változtatni a hozzáállásán és igyekszik támogatni a lányát.

De az eljegyzés napján Rebeka rádöbben, hogy a féltve őrzött titka hamarosan napvilágra kerül.

Hány ember életét teheti tönkre egy ilyen, múltban gyökerező rejtély? Hogyan lehet megúszni a legkisebb sérülésekkel egy nem várt találkozást? És mi van, ha nem csak Rebekának vannak olyan titkai, melyek mindent megváltoztatnak?

Papp Csilla legújabb romantikus, izgalmas fordulatokban bővelkedő története az útról és az útkeresésről ezúttal olyan örökké aktuális témákat is boncolgat, mint a szülő-gyermek kapcsolat, a mozaikcsaládok helyzete, vagy éppen a szexuális zaklatás.


Nos, ő volt a második Papp Csilla regényem. 

De közben ahogy olvastam ezt, de inkább az ezutánit, a HA/MAR című regényt, abban, annak a végén jöttem rá, hogy lényegében nem egy sorozat részei a regények, mégis minden össze függ mindennel. Minden szereplő benne van minden könyvben. 

Ezért ügyesen, hogy megérkezett hozzám immár az írónő összes regénye, így az elejétől, az elsővel kezdem és így megyek újra és sorba rajtuk. Így lesz minden teljesen tiszta. Mert karakterekből azért egész sok van. Így viszont jól lehet követni, hogy akkor ki kivel, mikor, merre hány méter. Természeseten olvashatók önállóan a regények, de én mondom nektek, hogy ezt úgy az igazi ha mind elolvassátok ti is. 


Őszinte is leszek, próbáltam mást is, de annyira magába szippantott az írőnő világa, a szereplői és a sorsuk, hogy azóta egyszerűen semmit sem éreztem ennyire jónak. Alig vártam, hogy megérkezzen a két első könyve és akkor eshessek neki. Szóval most nagy a boldogság. 😍

Azt nem mondom, hogy a teljes könyv olvasása alatt az volt. Ugyanis mint mindegyik Papp Csilla regényben, ezúttal is igazi, valósághű történetet kaptam. Nem egy álomvilágot épített fel a szerző, hanem a sokszor kemény, nehéz, fájdalmas valóságot mutatja be ez a története is. Mégis annyi más, csodás elemmel fűszerezte, hogy millió érzelmet éltem át az olvasása közben. 

Nagyon jó sok pillanat is volt. Amikor a kedvenc szereplőimmel együtt nevettem és örültem. Szerelem, szenvedély, vágy. Ilyenkor is velük éreztem. 

Vidámság, szerelem, titkok, sok-sok meglepetés. Minden. Mindez annyira elképesztő módón összegyúrva. Bámulatos, néha megdöbbentő csavarokkal. Csak ámultam. 

Mivel ez a második regényem tőle, már sejtettem mire számíthatok. Jobban mondva azt hittem. Ugyanis ismét még sokkal, de sokkal többet kaptam mint amire vágytam. Megy a dobogóra ez a regény is a Lehetett volna szerelem mellé. 

Rebeka története is óriási szerelem lett. 💙


Ismét imádtam, hogy a bizonyos fejezetenként a múltba is bepillantást nyerhetünk. Ezzel jobban megismerve Rebeka történetét. Így állt végül igazán össze a kép. Nem mondom, volt ám pislogás. De szó se róla, imádtam ezeket a csavarokat. 

Na de jöjjön egy picit Rebeka. 

Londonban él, nagyon nem szeret haza, Magyarországra látogatni. Fájó szívvel teszi és gondol rá. Nem véletlenül. Most Londonban él. Sikeres vállalkozást vezet, remek barátokkal. Van egy felnőtt kor felé kacsingató nagy lánya. Elvált, de a volt férjével jó viszonyt ápol. 

Magának Rebekának a karaktere számomra azonnal szempatikus lett. Egy szép, sikeres nő, mégsem boldog. Annyira együtt lehetett érezni vele mindig. Szeretni őt és drukkolni neki. Azt sajnáltam, hogy a lányával Tarával elromlott a viszonyuk. Volt egy kis Szívek szállodája feelingem ahogy ezt olvastam. 

Hiszen egy olyan anya-lánya párosról beszélünk, akik többnyire ketten vannak egymásnak, mindent megbeszélnek. Mégis lett egy kis törés a kapcsolatukban. Tara édesapja és új családja Magyarországon él és a lány ide menekült miután összevesztek az édesanyjával. Tara komoly barátot talált magának, eljegyzés. Rebeka viszont ezt nem igazán nézi jó szemmel. Vagyis inkább úgy van vele, hogy nem szeretné ha a lánya az ő hibáit követné el. 

De azért tetszett nagyon ennek a szálnak az alakulás. Ahogy be lett mutatva ez az anya-lánya kapcsolat. Bukkanókkal, békülésekkel. Nehéz pillanatokkal. Boldog egyetértéssel. Volt itt is minden. 

Közben pedig folyamatosan tudhattuk meg Rebeka érveit. Miért is nem áll teljesen a fiatalok kapcsolata mellett. Megismerhetjük az ő fiatalkorát, kapcsolatait. Így kezd minden értelmet nyerni. 

Majd mint egy pofon, jön egy óriási csavar. Csak lestem. De állatira imádtam ezt a fordulatot. 

Megismerhettük Tara párját Leventét. A családját. Milánt....

Sok szereplőt, de abszolút jól nyomon követhető és érthető, hogy ki kihez hogy kapcsolódik. Hozzáteszem a dolgok ezen része is adott nem kevés döbbenet és csavart. 

Milán is nagy kedvencem lett. Na nem mindig. Jó részben nyilván az ő álláspontja, hozzáállása is érhető volt Rebeka felé. De azért én csak együtt éreztem Rebekával is. Kíváncsian faltam az oldalakat, hogy megtudjam miként alakul a kapcsolatuk.

De imádtam mindent, amit és ahogy alakított az írónő a történetben. Persze voltak nehéz, fájdalmas pillanatok. Kétségek, sok titok, meglepetések. 

Mégis közben csodaszép kapcsolatok alakulását követhettem nyomom. Vagy újjászületését. Sok nehézséggek kikövezett útat jártunk be a szereplőkkel, de a regény mondanivalója miatt abszolút megérte. 

Szerintem nem is igazán tudnék olyan szereplőt mondani akit nem szerettem volna. 


Rebeka, Milán, Levente, Tara, Ruby, Rolf, Mark, Tara féltestvérei, Dalma. És még tudnám sorolni. 

Imádom! A szívembe lopták maguk mind. 

Az egész regény. 

Ami megmutatta milyen ereje van a titkoknak, a múltnak. Hogy tudjuk feldolgozni a szerettünk elvesztését. Hogy milyenek a családi, baráti kapcsolatok. A szerelmek. Hogy egy fiatalkori, mindent elsöprő szerelemnek lehet-e jövője ennyi idő és ilyen történések után?

Hogy még ekkor is akadnak bonyodalmak. Hogy miként birkóznak ezzel meg a kedvenceim, azt ti is megtudhatjátok ha elolvassátok a regényt! 

Én már most mondom, előre a többi regény értékelése és olvasása előtt is, hogy el kell olvasnotok az összes Papp Csilla regényt. 

Bámulatos! Életszagú történetek, néhol fájdalommal kikövezett utak, mielőtt eldől, hogy kit merre visz az út. Kövessétek, mert ha a végére értek a szereplőkkel az lehengerlő. Ismét egy igazi, érzelmes utazáson vettem részt. A világért se hagyjátok ki! Én nagyon örülök, hogy felszálltam erre a hullámvasútra! Minden perce egy csoda volt számomra! Ismét nagyon köszönöm az élményt Drága Csilla! 💖


Kedvenc idézetek: 

" Felkönyököltem és ránéztem. A filmekben ilyenkor indl el az andalító zene, és a szereplők szerelembe esnek, és mindenki tudja, hogy ott bizony szikrázik a levegő. Na, nálunk is ilyen volt ez, csak zene nélkül. " 


" Mindig is sejtettem, hogy minden mindennel összefügg, de csak ebben a pillanatban értettem meg, hogy nem kell mindig az okokat keresni. Elég, ha megpróbálunk a nap felé fordulni, akkor is, ha az a hátunk mögött ragyog. Csak tegyünk úgy, mint ahogyan a napraforgók! " 


"[…] nem az eredmény a fontos, hanem az út, amin haladunk. "


" A szerelem fellángolásához egyetlen szó – pillantás – is elég. " 


" Még mindig fogta a kezem, és csak néztük egymást, mint két éhező, akik nem mernek az ételhez nyúlni, mert félnek, hogy ha hirtelen jóllaknak, fájni fog a hasuk. "


Értékelés: 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni az írónő ezen, vagy a többi regényét akkor nézzetek be hozzánk az Álomgyár könyvesboltokba, vagy rendeljétek meg Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése