2023. május 11.

* Villám értékelés* Whitney G. - Barátod: ​Carter 1.-2.


Barátok vagyunk.

Csak barátok. De tényleg…

Arizona Turner negyedik óta a legjobb barátom.

Akkor is az volt, amikor éppen „utáltuk” egymást.

Az első csókokon, az első randikon, az első csalódásokon át támogattuk egymást.

(Még az egyetemeink is pár perc távolságra voltak egymástól…)

Annyi éven át – mondjon bárki bármit – sose léptük át azt a bizonyos határt.

Nem is gondoltam rá. Nem akartam rá gondolni.

Ám egy éjszaka minden megváltozott.

Legalábbis mindennek meg kellett volna változnia…

Barátok vagyunk. Csak barátok.

Mondogatom, amíg ki nem derül, tényleg „csak” a legjobb barátom-e…

Üde, szívderítő olvasmány tavaszi töltekezéshez, nyári strandoláshoz, őszi lazuláshoz és téli kuckózáshoz.

Szurkolj te is a bimbózó románc hőseinek!



Tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet…

Hétéves korom óta utáltam Rachel Dawsont. A szomszédom és az első számú esküdt ellenségem volt. Hála neki, szinte az összes gyerekkori veszekedésünk úgy végződött, hogy felgyújtottam valamijét. (Vagy fordítva.)

Árulkodott a szüleimnek, ha takarodó után értem haza. Árulkodtam a szüleinek, amikor hazudott, hogy van-e barátja.

Így ment közöttünk az adok-kapok a gimi alatt, és amikor egyetemre mentünk, kölcsönösen megfogadtuk, hogy soha többé nem állunk szóba egymással.

Egészen addig, amíg fel nem bukkant nálam az egyetem utolsó évében, átmeneti szállást kérve. Amíg rá nem döbbentem, hogy mennyi minden megváltozott közöttünk, és egyre nehezebb lett megtartani tőle az öröknek hitt távolságot…

Izgalmas és rendhagyó szerelmi történet, váltott szemszögből.

A magyar kiadásban helyet kapott a történet plusz fejezete is, az Utálattal: Rachel.

Hagyd, hogy elraboljon!


Ez a két regény értékelése se maradjon akkor már el, ha többi Withney G. könyv kapott. Igaz ehhez, ahogy a cím is mutatja csak egy kis villám értékelés érkezik. 

Kezdjük is a sorozat első részével. Barátod: Carter. Annyira egy sablonos, klisés sztori. Fiú - lány barátság. Mi lesz ebből? Persze, hogy szerelem. Maga a sztori így nem igazán okoz sok meglepetést. Indul a történet Carter és Arizona barátságával. Carter ugye az a tipikus, tetkós, dögös pasi, akiért minden csaj odavan. Ő ezt ki is használja. Arizona egy csendesebb, visszahúzódó lány, aki szintén gyönyörű, mégsincs ezzel annyira tisztában. Ők ketten már gyerek koruk óta barátok. 

Az tetszett a regényben, hogy néha voltak visszaemlékezős részek, amikor belepillanthattunk miként ismerkedtek meg. Hogyan indult ez a barátság. Hogyan jutottak oda ahol most vannak. Közben pedig megismherhetjük Cartert és Arit is. Külön-kölön és együtt is. A szerző olyan karakternek alkotta meg őket, hogy azonnal meg lehessen kedvelni őket. Noha ahogy a történetnél, itt sem okozott nagy meglepetéseket. 

Furcsa volt számomra, hogy rengeteg ilyen sztorit olvastam már, mégis nagyon élveztem olvasni.  Ahogy a két korábbi könyvét, ezt is el tudta úgy hozni nekem, a klisék ellenére, hogy nagyon is élveztem. 

A párosunk szócsatáit, vicces pillanatait. A forróságot és szenvedélyt, ami egyszer csak elkezdett ezer fokos lángon égni a "csak barátok" között. Némi bonyodalmat, drámát is csempészett természetesen az írónő a történetbe. Némiképp ez is várható volt számomra, hogy mi is lesz. 

De összességében szórakoztató volt, szerettem olvasni. Bírtam ezt a párost nagyon. Még akkor is, ha olyan sok újdonságot nem tartogatott maga a történet. Mégis ha jól megvan írva egy ilyen, lehet szórakoztató, jó kis olvasmány. :) 


Értékelés: 



Az Utálattal: Ethan Na ez a sztori már más kérdés. 

Őszinte leszek, ez is szintén teljesen milliószor elcsépelt ötletű történet. Itt a hőseink utálták egymást. Ki gondolta volna?  Mégis beszéltek, leveleztek egymással. 

Némely szempontból fordítottja volt a másik könyvnek, mégis nekem ez már nem jött be. Sok esetben úgy éreztem minta teljesen a másik koppintását olvasnám. Így egymás után olvasva pedig ez totál unalmasnak hatott. Valahogy a karakterek: Ethan és Rachel sem fogtak meg. Az egész sztori nem. 

Úgyhogy itt pláne érvényesül a villám értékelés. Nem is nagyon akarlak titeket untatni sokáig a mondandómmal. 

Mindenképp el akartam olvasni, hogy akkor már legyen ✅ az írónő összes itthon megjelent regénye. Ahogy írtam a Carter tetszett, Ethan sajnos nem. Teljesen, mintha néhány változtatást kivéve ugyanaz lenne mint a másik könyv. 

Igaz, nem tetszhet minden. 😁

Összességében ha választani kell a Whitney G. könyvek közül, akkor egyértelmű nekem, hogy a Felmondólevél és az Alapos kétely. Tetszett Carter is. Ethan sajnos nem. Demi sem vagyunk egyformák. Lehet van aki szereti, vagy szeretnétek ha elolvasnátok. Hajrá!

Ettől függetlenül jól ír a szerző, szeretem a stílusát, a karaktereit. Szóval próbáljátok be őket ti is!
Aztán meséljetek! 💖


Értékelés: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése