2015. december 26.

Jennifer L. Armentrout - Oblivion

Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagy baj.

Bajra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem vagyok idevalósi. A társaimmal a Luxról érkeztem a földre, egy tizenhárommilliárd fényévre lévő bolygóról. Ráadásul ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy az emberekben nem lehet megbízni. Félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk – mert azok is.

Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más. Akaratlanul is vágyok rá – és szeretném felhasználni a képességeimet, hogy megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a luxeneknek van egy hatalmasabb ellensége is – az arumok – akikkel szembe kell szállnom.
Ha beleszeretek Katyba – egy emberbe – nem csupán őt sodrom veszélybe. Talán mindannyiunk pusztulását okozom… de azt nem hagyhatom.


És íme egy kedvenc bejegyzés az idei évem szerintem egyik legjobb könyvéről. És most, hogy ezt le is írtam szerintem év végére lesz egy Top 5 bejegyzés :) meglátjuk ki tudok e emelni csak öt könyvet :) de tuti, hogy ez köztük lesz. 

Mégpedig Jennifer L. Armentrout Oblivion című könyve. A Luxen sorozat része. Mégpedig az első rész az Obszidián Daemon verziója. Többnyire mondhatjuk az összes könyvet a lány Katy szemszögéből olvashattuk igaz néha akadt egy kis Daemon de most egy teljes könyv ezzel a szexi zöld szemű idegennel. Ami maga a megvalósult álom.

Nem is volt kérdés, hogy a könyvek közül ez lesz az első amit elfogok olvasni. Viszont magáról a történetről nem akarok annyit mesélni hiszen az Obszidiánt már olvashattuk és akkor is áradoztam egy sort ez nem is változott azóta.


Szóval Oblivion és Daemon.

Már az első könyvben egyszerűen odáig voltam a pasiért nem véletlenül. Maga az álompasi. Tökéletes kinézettel, azokkal a zöld szemekkel. Nem mellesleg igencsak poénos beszólásaival amikben sokszor igen nagykepű na de hát ha így nézne valaki ki akkor nem lenne az? Szóval ez érthető és tőle ezt imádjuk is. Ennek ellenére egy érző szívű pasi aki mindennél jobban tud szeretni és minden erejével védelmezi azt/azokat akiket szeret. Hát melyik lánynak ne jönne be ez a pasi? Ugye? Én tuti totális szerelem.

Egy a kedvenc első részemet megkaphattam csak az ő szemszögéből. Maga a mennyország. Mindig is jó lett volna belelátni a fejébe, hogy ő hogyan éli meg Katyvel az első találkozást, beszélgetést. Az első szócsatákat és az egész kapcsolatuk alakulását.

Meg kell mondjam, hogy az író nő ismét le a kalappal. Annyira jól átadta a történetet Daemon szemszögéből is, hogy egyszerűen képtelenség volt letenni. Csak úgy faltam az oldalakat. És ami külön jó volt, hogy ennyi idő után újra elolvashattam.

Remek volt mindent az ő szemszögéből olvasni. Igaz néha volt bizonyos jelenteknél, hogy akárcsak a testvére Dee én is megtudtam volna ütni akkora bunkó volt, de ő már csak ilyen. Egyébként nem lehet nem imádni őt. Sajnos ez egy ilyen értékelés amiben csak ismételni tudom, hogy imádom.

Nem véletlenül van a menük közt a Team Daemon kép. Nálam könyves álom pasi 1.helyezés :)

Luxen rajongóknak kötelező és azoknak is akik esetleg még egyáltalán nem olvasták a sorozatot. Ezt kár lenne kihagyni szóval hajrá. :)

Idézetet szerettem volna kiszedni belőle de mint beszéltünk molyon csak akkor lehetne ha az egész könyvet bemásolnám ide :) imádom. És Daemon......  <3

A borítós Pepét pedig szintén imádjuk. ő a tökéletes Daemon Black. :)



És ha már szó volt az Obszidián értékeléséről akkor itt is vannak az értékelések, képekkel és idézetekkel az eddigi részekről:

Obszidián:   http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2013/06/jennifer-l-armentrout-obszidian.html

Ónix:  http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2014/01/jennifer-l-armentroux-onix-velemeny-es.html

Opál:  http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2014/11/jennifer-l-armentrout-opal.html

Originhttp://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2015/01/jennifer-l-armentrout-origin.html

A végére pedig még egy szuper meglepetést tartogatott az író nő legalábbis én odáig voltam meg vissza. Nem gondoltam volna hogyha vége a történetnek akkor mégis a legutolsó oldal lesz a kedvencem a Köszönet nyilvánítós oldal :) Ugyanis ha minden igaz akkor a sorozat következő két része is érkezik a zöld szemű isten szemszögéből <3 hát kell ennél szebb ajándék? csak már ha most itt lenne késő lenne. Nagyon várjuk.

Mégis jöjjön egy két idézet. Azért akad itt még inkább tipikus Daemon :)

"Dee ritkán csinált bármit is lassan. Mindig ő volt az, aki kimeríthetetlen energiával rendelkezett. Dawson a nyugis típus. Én pedig – nevettem halkan – a bunkó típus."



"Amióta a lány beköltözött, többet mászkáltam félmeztelenül, mint előtte bármikor."










Az értékelés nem is kérdés :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése