2015. december 13.

Mia Sheridan - Leo

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.
Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.
Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?


<--a képen pedig a saját példányom :)




Hosszú idő után ismét könyvről. Nehezen állok neki pláne erről a könyvről amihez vegyes érzésekkel álltam neki. Először is ami a fülszöveget illeti nagyon tetszett mindenképpen érdekesnek gondoltam. Sikerült is molyos cserével megszerezni a könyvet. Még egyszer köszönöm: @Timi1 nek. Másodszor pedig ahogy olvasgattam róla molyon egész jók voltak az értékelések viszont az miatt kételkedni kezdem kicsit, hogy ahhoz képest mennyire új könyv már igencsak sokan akarnak megválni tőle. De itt volt nálam már így hát nekiestem, hogy lássam is miről van szó.

Abszolút jó döntés volt. Remek kikapcsolódást volt így vasárnap délutánra. Csak sajnos rövid. De annyira ne szaladjunk előre kezdjük az elején.

A történetet a főszereplő lány szemszögéből olvashatjuk. Hol a jelenben hol pedig visszaemlékezős részekkel. Ez a része külön tetszett a történetnek ahol végül is megismerhettük a fülszöveg és a címről ismert fiút Leót.

A visszaemlékezések a két fiatal 8 évvel ezelőtti emlékeit mutatja meg az olvasóknak Evie szemszögéből. A fiatalok kapcsolatát ami eleinte barátságnak indult majd szerelemmé alakult.
Annyi különbséggel, hogy ők ketten nem átlagos módon ismerkednek meg hiszen mindketten nevelőotthonokban élnek. Itt ismerkednek meg és végül szeretnek egymásba. De a fiú új otthona miatt elköltözni készül.  Ekkor csattan el az első csók, ígéretek a fiútól amiket végül nem tartott be. Hiszem megígérte a lánynak, hogy tartják a kapcsolatot, visszajön érte de semmi. Evei elvesztette Leót. És mi 8 évvel később olvashatjuk mi is történt utána és ez idő alatt  a lánnyal.

Evie karakterét már az első emlékezős pillanatoktól nagyon kedveltem amikor még igencsak fiatal volt és ez később sem változott. Már akkor is kemény élete volt a lánynak, sok mindenen kellett keresztül mennie de akkor legalább ott volt neki Leo. Az ő oroszlánja. De Evei 8 éve nem hallott felőle. Ez idő alatt igyekezett nem gondolni a múltjára, főleg a fiúra akiről nemtud semmi azt sem az ígérete ellenére miért hagyta magára. Kialakított magának egy életet ahogy a későbbiekben Jake is mondja neki egy olyan életet amire joggal lehet büszke. Hogy egy ilyen ember vált belőle annak ellenére, hogy gyerek korában miken  ment keresztül. És teljesen igaza van. Szerintem az olvasók akárcsak én is rögtön megkedvelik ezt a lány, fiatal nőt akivé vált az évek során. Keményen dolgozik, mindent a saját erejéből ér el, nem éppen fényűző élete van mégis a körülötte élőknek segít ha tud. Már ez miatt le a kalappal előtte. Éli tehát az életét mikor egyik pillanatról a másikra... vagy talán nem is annyira hirtelen felbukkan az életében az a már fülszövegben is említett titokzatos férfi..

Nos már itt ahogy ezt a rövid ismertetőt olvasgattam a könyvről találgattam ki is ez? Mi lehet a célja? Mi fog ebből kisülni? És hát merészebbnél merészebb verziók fordultak meg a fejemben míg végül egynél maradtam és igazam is lett, de azért sok minden kellett végigmenni, hogy eljussunk addig.

Kezdésnek ehhez ismerjük meg a férfit Jake-et aki felbukkant Evie életében miszerint ismeri Leót a lány régi szerelmét. Na itt kezdődnek csak igazán a bonyodalmak. Egyrészt Evei próbálja élni az életét elfeledve a fiút és a múltját erre pedig felbukkant ez a férfi aki tagadhatatlanul vonzza a lányt már az első pillanattól. Ráadásul köze van a férfinak Leóhoz?  Ez is kiderül :)

Előtte azonban jobban megismerhetjük Jake-et vagyis amennyire ő hagyja. A dögös, eszméletlen vonzó férfit akinek pénze, jól menő cége van. Kettejük között pedig már az első pillanattól kezdve vibrál a levegő. Én megmondom őszintén ahogy felbukkant az a pasi el is felejtettem Leót. Hiszen eltűnt Evie életéből. Sosem kereste őt többé és itt ez a szuper pasi? Másfelől pedig nekem megvolt a magam kis elmélete szóval... vártam mi sül ki ebből a kapcsolatból Evie és Jake között. Ami hát meg kell mondjam a vártnál forróbbra sikerült. Voltak bizonyos jelenetek amiket nem gondoltam volna, hogy beleraknak amik igencsak 18 karikásak. Hol igencsak forró pillanatokat olvashattunk kettejükről, hol romantikusakat, édeseket na és persze a rázósabb percek sem hiányozhattak.



Összességében nekem az elejétől többnyire szimpatikus volt ez a Jake fickó, leszámítva, hogy valami mégsem stimmelt vele kapcsolatban. Dögös volt, édes, aranyos mégis néha igencsak mellé beszélt, titokzatoskodott és voltak pillanatok amikor elgondoltam, hogy akkor mire is mehet ki az egész és, hogy mi is fog kisülni ebből? Valami sőt sok mindennek a helyére kellett kerülnie.

De persze az író nő remekül elmagyarázta nekünk végül, hogy mi is történt. A Leóval kapcsolatot kérdéseinkre is választ kaptunk és meg kell mondjam engem nem lepett meg annyira de közben mégis. Ahogy leírta és kitalálta ezt az egész történetet. Összességében semmi hű de nagy valami nincs benne mégis egy remek, sokszor szív szorító, fájdalmas történet olvashatunk mindezek mellett csodás pillanatokkal is. Nem utolsó sorban nagyon is szerethető karakterekkel. Meg persze közel sem annyira szerethetőekkel. Gondolok itt Gwenre és Laurenre. De hát ez is kell.



Visszatérve picit Jake-re kiderült mit miért tett, én összességében nem mondom, hogy helyesen tette amiket tett de megértem végül amit Evei tett és ahogy alakult a dolog.Jake egy mondatával megtudnám indokolni ezt a véleményem de nem lövök le semmit szóval maradjunk ennyiben :) szerintem én is ezt tettem volna Evie helyében.

 Egy remek romantikus történet. Engem teljesen lekötött és szinte pillanatok alatt kiolvastam. Nem minden napi karakterekkel és itt nem csak a főszereplőkre gondolok mert volt két kedvenc mellék szereplőm is Evie két barátja személyében. Ők Landon és Nicole. Nagyon bírtam őket. Remek karakterek lettek, nagyon jó barátai Eveinek és ő is imádtam őket.

Összességében mint mondtam csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás volt, csak hamar véget ért :)

De nem kell sokat várnunk egy kis folytatásra mert ha minden igaz érkezik a másik rész amiben Leo szemszögéből olvashatunk. Meg kell mondjam őszintén eddig nem igazán néztem utána a dolgoknak de meglepődve és örömmel látom a Könyvmolyképző oldalán, hogy már az is rendelhető. Könyves keretem sajnos már megvan karira de azt hiszem ezt muszáj lesz beszereznem :)


Ide KATT és ti is megrendelhetitek :)











És ahogy képeket nézegettem örömmel láttam, hogy az írónőnek akadnak még könyvei, remélem azokat is olvashatjuk majd:



Értékelés: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése