2017. június 25.

Baráth Viktória - A Főnök

Valóban te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?

Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.

Nos hát Vikinek ez a második könyve de annyit elmondhatok, hogy simán hajazza a legnagyobb írókat. Nem olvastam még tőle de ezek után biztos mindent elolvasok amit ír. Ez valami fantasztikus. 

Köszönöm szépen a könyvet az Álomgyár kiadónak! 

A legnagyobb köszönet mégis az írónőé amiért megírta nekünk ezt a sztorit aminek minden pillanatát imádtam. Neki hála szinte semmit nem aludtam az éjszaka.(De megérte :) Este elkezdtem és valamikor már éjfél után járt az idő mikor azt terveztem, hogy ráhagyom mert aludni kellene. Nem mellesleg így maradt volna még a történetből egy kicsi. De persze ez nem egészen jött össze mert hajnali 3-ig képtelen voltam letenni a könyvet amíg ki nem olvastam. Utána pedig azért nem tudtam aludni mert annyira izgatott és felspannolt voltam. Teljesen magába szippantott ez az írónő által létrehozott világ. 

Hiszen nem egy szokványos történetet kapunk. Maffiával kapcsolatos történeteket például kapunk mostanság egyre többet mert ahogy látom ezt a menő téma most. De Viki most ezzel újat mutatott. Hiszen a drogkereskedők kemény, sokszor halálos világába kalauzol el bennünket. 

Na de kezdjük a szokásos résszel, a karakterekkel. 

Ezúttal is a női főszereplő mesél nekünk így legyen Ana az első. Megmondom őszintén az első oldalakon nem igazán volt szimpatikus nekem. Egy olyan nőnek ismerhettük meg aki nagy lábakon él, egy jóképű, gazdag vőlegénnyel. Akinek az a legnagyobb problémája, hogy mit vegyen fel aznap este, hogy elkápráztassa a párja ismerőseit. Egy olyan nő akit csak a látszat érdekel, hogy tökéletesnek lássa őt a világ. A külsejét. Ezzel persze nincs is baj ha ad magára egy nő. De ő már szerintem túlzásba esett. Csak ebből állt az élete, semmi célja nem volt ezen kívül. 

A jóképű, gazdag vőlegény Frank pedig nekem legalábbis egyáltalán nem volt szimpatikus már az elején sem. Talán azért ahogy Ana viselkedett miatta, mellette. 

Na de a dolgok szerencsére ha lehet így mondani nagyon hamar megváltoztak. Egy este ugyanis elrabolják Anát. Ekkor változik meg ő és az élete is teljesen. Innentől kezdve lett egy olyan nő akit kedveltem, aki szimpatikus volt. Előnyére vált ez a dolog. Hiszen most már nem a kinézete, vagy az aktuális ruhája volt a legfontosabb hanem, hogy küzdjön. Hogy életben maradjon.Céljai lettek. Noha nem éppen átlagos célok. Hiszen a drogok világába keveredett nem is akárki mellé. De mégis nagyon bírtam ezt a nőt aki lett. Kemény, tudja mit akar és el is éri azt. Az elrablója Ryan mellett kezd el dolgozni és kitanulni mindent a férfi "munkájáról". És ahogy mondani szokták szép lassan kezdi a mesterét is felül múlni. Hihetetlen, hogy mennyire hamar feltalálta magát ebben a világban, mennyit változott. Ezt a nőt nagyon hamar megkedveltem.

Időközben pedig kezdett fény derülni bizonyos dolgokra. Mi tagadás az írónő remekül kitalált mindent. Ezek után érthető is miért lett olyan amilyen Ana. Teljesen megértettem az indokait. De mégis ebben a világban is akadt a munkán kívül izgalom az életében. Hiszen akarata ellenére egyre jobban kezdte érdekelni őt a fogvatartója. 

És akkor jöjjön Ryan. Összességében annyit róla, hogy csatlakozott a kedvenc könyves pasijaim közé. Egek micsoda pasi. Minden téren. Imádtam őt. Köszi Viki :) Ő lenne a hírek Főnök. Az ő kezei közé került Anna. Róla semmiképpen sem lehet azt mondani, hogy egy tipikusan olyan rosszfiú akit eddig megszokhattunk. Hiába van egy nő ő senkiért nem változik meg. Ő nem egy szőke herceg fehér lovon. Ryan könyörtelen drogkereskedő. Kemény, mindig eléri amit akar és most éppen Anát akarja maga mellé, hogy neki dolgozzon. A lány pedig nem tehet mást mint elfogadja. Hiszen a Főnöknek nem igen célszerű ellent mondani. Hiába dögös meg miegymás akkor is egy kemény, veszélyes ember. Ő nem az a tipikus rosszfiú. Ő nem lesz romantikus és hasonlók. Hiába is várnánk ilyet. Ő ilyen és így kell elfogadni. De azt biztos, hogy mégis minden női olvasó imádni fogja. 

Ami tetszett, hogy Anáról például már az elején megtudhattunk mindent. De annak is örültem, hogy a lány elérte, hogy végül Ryanről is megtudjuk kicsoda ő valójában. Hogyan lett ez a férfi. Imádtam ahogy Viki mindent kigondolt. Eszméletlen jól megalkotta a karaktereiket. 

Ketten együtt Anát és Ryant pedig óó te jó ég. Ahogy említettem kettejükkel kapcsolatban semmi romantikus, rózsaszínre ne számítsunk. Mert ők a kemény valóságban élnek nem egy tündérmesében. Ennek ellenére mégis az első pillanatoktól kezdve alakul köztük valami. Ryan azért még ennek ellenére is tipikus pasi. Nem hiányozhatnak a beszólogatós pillanatok kettejük között. Ryan végigmérő, tipikus pasis pillantásai.Ezeknek hála akadtak vicces pillanatok is. Majd ahogy Ana egyre inkább kezd elmerülni ebben a világban úgy alakul a kettejük nem mindennapi kapcsolata is. Hiszen ők a fogoly és a fogvatartó. Érdekes kapcsolat. Ami nem szenved hiányt szikrákban és szenvedélyben. Mindketten igyekeznek ellenállni mert ebben a világban ebből soha semmi jó nem sül ki. Mégis  egy idő után képtelenek ellenállni ennek a vágynak. Már szinte az elejétől ott vannak a szikrák, a bizsergés kettejük között. Imádtam ezeket a pillanatokat. Ahogy ezeket is megírta Viki. Ebbe a kemény, drogokkal teli világba is képest volt szenvedélyt varázsolni. Mert ők ketten aztán majdhogy nem lángra lobbantották a könyvet.  Nem kevés szenvedélyes, erotikus pillanatuk akadt de mindez tökéletesen tálalva. 

– Nem akarom megfogni – ráztam a fejem.
– Nem a farkamat nyomom eléd, ez csak egy pisztoly, nem kell tőle félned!
– Miért, a farkadtól kéne?

Mindezek mellett pedig még mindig ott volt egy csomó titok, meló és emberek akikkel cseppet sem könnyítette meg a dolgokat az írónő. De ez nem is az a történet. Hiszen ebben a világban semmi sem egyszerű. Semmi sem kiszámítható. Mégis imádtam amikor ők ketten egy kicsit kiszakadhattak ebből a világból egymás társaságában. Így lett tökéletes a történet.


" Nekem nem volt szükségem semmilyen drogra, hogy ellazuljak és kiengedjem a fáradt gőzt. Nekem ő volt a drogom. "

Mind emellett veszélyes és kiállhatatlan karakterekkel is tarkította a történetet az írónő. Itt volt például Nicky. Na én ki nem állhattam ezt a nőt már az elejétől. De mégis kellett, hogy akadjanak ilyen pillanatok is, hogy még izgalmasabb legyen a történet. Na nem mintha enélkül nem lett volna az de ez még inkább azzá tette. Csak, hogy ne legyen túl egyszerű a dolog. Mellette persze akadt még számos kemény, veszélyes ember ebben a drogokkal teli világban. De akadt például egy szintén kemény csávó akit én kedveltem. Ő Rick. Ana őrzője. Bírtam a pasit, tetszett a hozzáállása Anához és, hogy mindent megtett érte és Ryanért.

Az összes karakter remekül megalkotott lett. Maga a történet pedig zseniális. Ahogy elkezdtem képtelen voltam letenni. Teljesen magával ragad. Izgalmas, fordulatos, veszélyes és kemény. Ugyanakkor szenvedélyes is. Minden pillanatát élvezed. Minden történéssel megtud lepni az írónő és soha nem tudhatod mire számíts. Olyan csavarokat tesz bele, hogy csak pislogsz és az utolsó oldalakig sem tudod mi fog történni. A vége pedig teljesen totális döbbenet. Zseniális. 

Hiába indulsz neki a történet elején egy elmélettel a végére semmi sem úgy történik. Teljesen más mint amire számítasz mégis minden percét imádod. Gratulálok az írónőnek. Az biztos, hogy ezzel a történettel felkerült a kedvenc íróim közé. Ahogy említettem az elején egy profi munka. Fantasztikus.

Csak ajánlani tudom. Sőt. Ezt mindenkinek muszáj olvasnia. Bármikor újraolvasós történet. Csak legyen egy kis időm biztos ismét nekiugrok. Addig is köszönöm a beszélgetést az írónőnek. Nagyon örültem, hogy megismerhettem. És hajrá Viki szurkolok, hogy legyen ihlet akár egy folytatásra mert ebből sosem elég. Imádom. Köszönöm szépen az élményt!

A legvégére de nem utolsó sorban pedig a borító jöjjön. Ez volt amibe első látásra beleszerettem és fülszöveg olvasása nélkül is azt mondtam, hogy nekem ez kell. Tökéletesen illik a történethez. Gyönyörű. Akárcsak a történet amit rejt. 

Értékelés: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése