2024. szeptember 26.

Carly Robyn - Száguldó ​szerelem (Száguldó szerelem 1.)

     📚 Könyvajánló 📚


Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…

Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?



Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már a romantikus, erotikus témában nehéz olyan könyvet találni, amire tényleg azt mondom, hogy hűha. De ez aztán ott volt. Persze nagyon sok jó van, amiket szeretek olvasni, de abból amiért egyenesen odáig vagyok, na az egyre kevesebb. Nem véletlenül. Hiszen valljuk be, elég nehéz már ebben a műfajban igazán újat mutatni. Vagy nagyon ritka ha sikerül, vagy pedig inkább magának a szerzőnek a stílusa és írásmódja az, ami levesz a lábamról. 

A száguldó szerelem esetében mindkettő megtörtént. 

Magát a sztori fülszövegét elolvasva, lássuk be nem gondolnánk akkora eget rengető nagy valamire. Pont ezért kaptam csak kölcsön a könyvet. Nem mertem addig megvenni, amíg le nem csekkoltam. Na hát elkezdtem és nagyon hamar rájöttem, hogy ez a könyv igenis kell nekem. A polcomon akarom tudni. 

Carly Robin levett a lábamról. 

Egy tipikus sportrománc történetnek tűnhet a sztorit. Részben az is. Mégis elképesztően jó témákat szőtt még bele a történetbe az írónő. Ami tökéletes olvasmány lehet bármikor. Pont egy ilyen történet illik a medence melletti lazuláshoz, a nyaraláshoz, vagy akár egy otthon töltött őszi pihenéshez, téli bekuckózáshoz. Bármikor.  

Mégis az mellett, hogy szórakoztató olvasmányt kapunk, az mellett nagyon jó komolyabb témákat szőtt bele a szerző a regénybe. Előkerül itt például Ella részéről a munkahelyi zaklatás. Egy téma, amiről igenis jó és többet kellene beszélni. Hogy a férfiak miként élnek vissza az erejükkel, a hatalmukkal. Egyszerűen vérlázító volt erről olvasni. Mi tagadás Ella egy igazán erős fiatal nő. Eközben pedig mégis egy félő embert csináltak belőle. Aki inkább a világ másik végére menekült a történtek miatt. 

Mégis ez a legjobb döntés volt a részéről. Jó volt olvasni és végigkövetni miként érez, miként próbálja feldolgozni mindezt. A történteket, az érzéseit. Hogyan alakul a sorsa tovább. 

Bonyolult családi kapcsolatokról is olvashatunk. 

Ella mellé pedig természetesen kap az olvasó egy Blake-et is. Aki világhíres autóversenyző. A nők kedvence. Híres, gazdag, jóképű. Kell ennél jobb kombó? Mégis azért nem éppen jó a híre. Pont ezért szegődik mellé Ella, akinek meg kell mutatnia a férfi egy egészen más oldalát. De vajon az igazi oldala ez? Vagy csak ez szerepelne a könyvben? 

Hamar rájövünk, hogy Blake személye is többet takar, mint amit a nyilvánosságnak mutat. 

Mindkettőjüknek voltak, vannak nehézségek az életükben. Egy némiképp döcögősen induló munkakapcsolat a kettejüké, de mivel Ella egy igazi tornádó erejével söpör be Blake életébe, nem kérdés, hogy leveszi a férfit a lábáról. Természetesen az fordítva is igaz. 

A komoly témák mellé tökéletes arányban volt szórakoztató rész is a történetben. Humoros, beszólogatós párbeszédek. Zseniálisan működő kémia kettejük között. Remekül megírt erotikus és romantikus részek. Ebben a regényben tényleg minden hozzávalóból a megfelelő mennyiség került bele. Hogy végül kapjunk egy elgondolkodtató, tanítani képes könyvet, ami ez mellett szuper kikapcsolódást is nyújt. 

Két olyan ember életét meséli el, akik épp fordulóponthoz érkeztek az életükben. De vajon mekkora szerepet játszik majd a döntéseikben, a jövőjüket illetően a kettejük bimbózó románca? 

Erre derítsetek fényt Ti is! 

Igazi felüdülés volt ez a regény. Szórakoztatott, miközben volt mondanivalója is. Remek kombináció volt. Imádtam!

Igaz itt megjegyezném még, hogy az autóversenyzéssel kapcsolatban lehetett volna még több rész, de így is remekül hozta a hangulatot a regény. 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.
 

2024. szeptember 25.

Elise Kova - Alku ​a tündekirállyal (Mágiával egyesülve 1.)

    📚 Könyvajánló 📚


Ez ​a letehetetlenül izgalmas romantikus fantasy egy emberlány és a tündekirály házasságáról szól. A tündék csupán két okból jönnek közénk: háborúzni, vagy házasodni. Mindkét esetben a halál motiválja őket.

Háromezer évvel ezelőtt az emberekre vad mágiát használó, nagy hatalmú fajok vadásztak, amíg meg nem született közöttük egy paktum. Az azóta eltelt évszázadok során a tündék mindig Luella falujából vittek el egy fiatal nőt, hogy ő legyen az emberkirálynéjuk. Akit kiválasztanak, arra a falu úgy tekint, mintha megjelölte volna a halál. A 19 éves Luella hálás, hogy megmenekült ettől kislánykorában, és lehetősége nyílt arra, hogy a gyógynövények tanulmányozásának szentelhesse az életét, és a város egyetlen javasasszonyává válhasson.

Egészen addig, amíg váratlanul meg nem jelenik a faluban a tündekirály, aki érte jött. Minden, amit Luella a saját életéről és önmagáról tudott, hazugságnak bizonyul. Miután elviszik egy vad mágiával teli vidékre, Luella kénytelen királynévá válni a hideg, de perzselően jóképű tündekirály oldalán. A legnagyobb fájdalmat egy olyan szenvedély okozza neki, amire nem is számított.

Ez a regény, amit Hadész és Perszephoné, illetve a Szépség és a Szörnyeteg története ihletett, önmagában is teljes értékű olvasmány. Tökéletes választás a romantikus fantasy rajongóinak, akik épp megfelelő mennyiségű fülledtségre vágynak, és a következő lassan izzó, magával ragadó, legendás szerelmet keresik.


Ez az első fantasy regényem a Kossuth kiadótól. Előzetesben annyit mondhatok, hogy nem az utolsó. Nem csak külsőre egy gyönyörű kiadás, igazán egyedi a történet is amit rejt. 

Nekem mindig is gyengéim voltak a tündéres sztorik. Nem véletlen, hogy ezt is nagyon szerettem. 

Noha maga a történet, de főként a főszereplő páros, a Tündérkirály és Luella kapcsolata némiképp amolyan lassú víz partot most típusú. Tetszett, hogy nem az a durr bele, azonnal halálosan szerelembe esnek. Az egész történet szép lassan haladt, de mégsem volt unalmas. 

Remekül építette fel a szerző ezt a világot. Tündére és emberek. A kapcsolatukat. Hiszen a Tündérkirály mindig egy emberlányt választ királynénak maga mellé. Aki ahogy várható, ezúttal Luella lesz. Aki rendkívül jó gyógyító. A faluja, a népe mindig számít rá. A lánynak ez az élete, a mindene. Ezek az emberek, a családja. Igencsak hirtelen és megdöbbenésként éri a felismerés, hogy a Tündérkirály érte jött, hogy magával vigye és királyné legyen belőle. 

Rendkívül tetszett a lány végtelen segíteni akarása, hogy itt sem saját magát, hanem összességében az embereket nézte, hogy mi jobb nekik hosszú távon. Szép lassan pedig ahogy megismerhetjük őt, újra és újra kiderült, hogy egy végtelenül jószívű, kedves, fiatal lány. 

Azonnal szimpatikus lett. Természetesen a Tündérkirály, Eldas is. Jó volt látni miként ismerkednek össze. Eldas miként próbál segíteni a lánynak. Hiszen Luellának nem volt esélye mint az elődeinek, felkészülni az Emberkirályné szerepére. 

Tetszett, hogy mindketten igen erős, akaratos személyiségek. Mikor kinek sikerült érvényesülnie. Remekül írta le a szerző az egész világot. Olvasás közben remekül magam előtt láttam mindent.

Szó szerint volt itt minden. Az emberek és tündérek világa, mágia. A két nép összetalálkozása, történelem. Lassan folyt a sztori, de tényleg nem annyira, hogy unjam vagy ilyesmi. Végig fenn tartotta az érdeklődésem. Szépen alakult és bontakozott ki Eldas és Luella kapcsolata is. 

Egy lezárt történet, hiába sorozatról van szó. Nekem nagyon bejött az egész sztori. A vége is. Kíváncsian várom a szerző következő könyvét. 

Addig is, ha szeretitek a tündéres fantasy regényeket, akkor ezt se hagyjátok ki. Lehet azért néha volt egy-egy ismerős momentum, azért ennyi ilyen típusú kötet után, valljuk be nehéz teljes újdonságot mutatni, de azért a szerző remekül hozta ezt. 

Két világ találkozása és egyesülése. Egy szép szerelem lassú és érzelmes kibontakozása. Én élveztem és szerettem olvasni. Jó szívvel ajánlom, akár azoknak is, akik még nem annyira olvastak, vagy eddig nem voltak fantasy kedvelők. 

 


Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.      

2024. szeptember 21.

Elle Kennedy: Bad ​Apple – Tiltott gyümölcs

 📚 Könyvajánló 📚


 A ​„szomszéd lány” és a filmsztár perzselően romantikus története Elle Kennedy tollából!

A felszolgálás, az önkéntes munka és az egyetemi tanulmányai mellett Maggie Reillynak semmire sincs ideje. Különösen nem egy kapcsolatra. Szerencsére megtalálta a tökéletes megoldást: azt a férfit, akivel évente csupán három-négy alkalommal találkoznak. Amikor azonban ritka találkáik egyikére megérkezik a hotelbe, nem azt a férfit találja ott, akire számított, így merő véletlenségből a leghírhedtebb hollywoodi rosszfiú, Ben Barrett ágyában köt ki.

Ben, aki legutóbbi botránya után szeretne eltűnni a nyilvánosság elől, semmi másra nem vágyik, csak egy kiadós alvásra. Ehelyett szenvedélyes csókcsatába bonyolódik egy gyönyörű és meglehetősen meztelen vörös hajú nővel. A bocsánatkérést elfogadja, ám egy búvóhely most igen jól jönne számára… és ha még izgalmas és bonyodalommentes szex is jár a lakáshoz, hát miért is ne menne bele?

Ben azonban hamarosan ráébred, hogy egy hét a legkevésbé sem elegendő a karakán, szókimondó hálótársával. Ennél ő többet akar. Sokkal többet… Maggie viszont a kapcsolatok esküdt ellensége, Ben pedig nem csak egy egyszerű srác, hanem a világ egyik legismertebb sztárja. A sok csillogás és a félelmek között megbújva lángra kaphat az igaz szerelem?

Éld át Elle Kennedy új történetének varázsát!

 

 

Irtó kis cuki könyv ez is. Azt kell mondjam, akárcsak a J.Lynn könyv esetében, hogy tökéletesen elég volt ennyi is belőle. Nem mindig kell ezt elnyújtani, mint a rétest. 

Remek, a sztorihoz illő külső. Igazán dögös. Egyszerű, mégis ütős élfestéssel. Ráadásul maga a történet is óriási kedvencem lett. Igaz erre azért Elle Kennedy neve már alapból biztosíték volt. De azért örülök, hogy tényleg így lett. 

Maga a történet, a karakterek nem okoznak akkora újdonságot, mégis azért tudott mutatni kicsi újat. Olyan csavarokat, hogy újdonságként hasson. Valamint tudta úgy megírni. 

Ráadásul az írónőtől ugye megszokhattuk már az erotikus, szexi, fülledt románcokat. Nos ez esetben még egy kicsit feljebb tekerte a hőfokot. A tőle megszokottól is pikánsabbra, szókimondóbbra sikerült a történet. Főleg a romantikus, erotikus jelenetek ugye. De még abszolút a jó ízlés határán belül volt. 

Ben, a természetesen híres és brutál szexi filmsztár. Akinek kezd sok lenni a munka, hogy beskatulyázzák. Szeretne egy kicsit átlagos férfi lenni. Elbújni a világ elöl. Ebből kifolyólag kerül egy igazán forró, de téves kalandba. Na de erre rá térünk még. Persze azonnal szimpatikus lett a srác. Jó fej, jó a humora. Tetszett ahogy kezelte az életét, az alakuló kapcsolatukat a lánnyal. 

A lánnyal, Maggie-vel. Aki hallani sem akar szerelemről és kapcsolatokról. Ő a munkájának, a segítésnek, a jótékonykodásnak él. Ez persze igazán szép és nemes dolog, de durva volt "látni", hogy mennyire csak ez tölti ki az életét. Ő szilárdan hiszi, hogy ez a normális és elég neki. Szerettem végigkövetni miként jön rá, hogy igenis lehet az élete része valaki, lehet valaki, aki fontos neki. A szerelem. Hogy attól még nem kell feladnia önmagát, vagy a hivatását. 

Szerettem ahogy a problémáikon, a közös, alakuló kapcsolatukon végigvezetett ez a cuki kis történet. Ami tényleg tüzes, sokszor humoros, irtó jókat nevettem velük és rajtuk. Miközben azért komoly szálak és témák is kerültek a sztoriba. Simán elég volt ez a rövid könyv. Nem volt húzva, de összecsapva sem. Pont tökéletes lett. 

Tipikus Elle Kennedy, mégis némiképp újdonság is. Egy rövid, de tartalmas és szórakoztató történet. Egy igazán forró kaland, majd szerelem meséje. Ha szeretitek az írónő regényeit, akkor ezt se hagyjátok ki. Ha pedig a műfajt, de még nem olvastatok tőle, akkor szerintem nem fogjátok megbánni ha bepróbálkoztok vele. 💙💚🍎 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.       
 

2024. szeptember 20.

Louise Bay - Dr. ​Vágyálom (Csábító doktorok 1.)

     📚 Könyvajánló 📚

Lázban égek, és szerintem ő az orvosság.

Lemondtam a férfiakról, hogy az álommunkámra koncentrálhassak, amelyet hétfőn kezdek. De a legjobb barátnőm rábeszél egy utolsó nagy kalandra: egy vakrandira.

Csak azért megyek bele, mert a srác utána Afrikába utazik. Orvosként fog ott dolgozni.

Ez életem legjobb randija. Dr. Afrika megnevettet és teljesen levesz a lábamról. Annyira, hogy az ágyában kötünk ki, amit egyáltalán nem bánok, hiszen ez csak egy egyéjszakás kaland.

Hétfő reggel lelkes és izgatott vagyok egészen addig, amíg meg nem látom őt. Az új munkahelyemen. Mint kiderül, szombat esti randipartnerem nem az, akinek kiadta magát. Csupán a testvére helyett ugrott be. Most pedig ugyanabban a kórházban dolgozunk. Egymással.

Azt említettem már, hogy ő az új főnököm?

Azonnal a sürgősségire kell mennem. Ki kell gyógyítaniuk abból, hogy belehabarodtam a felettesembe!

A USA Today bestsellerszerző Louise Bay sorozatában jóképű doktorok csavarják el az olvasók fejét. Az első kötetben Jacob és Sutton szenvedélytől túlfűtött kapcsolatáról olvashatunk.


Köszönöm a példányt az Álomgyár kiadónak! 💜


Egy nem kis kavarodással indul ez a kaland. Ami engem teljesen levett a lábamról. Igen tudom, egy romantikus, erotikus történet, ráadásul maga a sztori sem ígér első fülszöveg olvasásra egy eget rengető újdonságot. Mégis: WOW! Nekem tuti, hogy top kedvencek között lesz az idén. 

Ahogy a szerző megírta ezt, hát szerelem! Imádtam! 

Eleve nagy kedvencem a Londoni nagymenők sorozata is. De immár lehet kicsit előrébb kerültek a listámon a szexi dokik. Hűha! 😚🔥

Maga a sztori nem akkora újdonság, de azért mégis tudta a szerző úgy fonni a szálakat, hogy abszolút újként hasson és rendkívül szórakoztató is legyen. Természetesen volt mondanivalója is. Ráadásul még mindig olyan bámulatosan jól ír az írónő, hogy azzal vett meg igazán. 

Remekül megalkotott karaktereket hozott el. Akiket rögtön megkedveltem, megszerettem. 

Számomra lehengerlően, érzékletesen adott vissza minden érzelmet. Igazán szenvedélyesre és tüzesre sikerült a sztori. Pont tökéletes mennyiségben. Hogy egyáltalán ne legyen túlzó. Ezt pedig úgy adta át, hogy az olvasó képes legyen teljes mértékben átérezni. Esküszöm én is irultam, pirultam sokszor. Akárcsak a hősnő, Sutton. 

Volt egy kis Grace klinika feelingem is néha. Azt is imádom, szóval nem volt kérdés, hogy nekem ez a része is bejött. A tiltott kapcsolatos történetek is a gyengéim. 

Tiltott volt Sutton és Jacob románca. Hiszen a férfi már híres orvos. Még ismertebb a neves orvos szülei és a családja által. Sutton pedig nagyon a pálya elején van és bizonyítani szeretne. Abszolút megvan benne minden, ami egy jó orvosnak kell. Mégis neki még van mit letennie az asztalra. Ezt pedig nem azzal akarja elérni, hogy a lényegében főnökével fekszik le. 

Pedig erre halad a helyzet. Hiszen ők ketten egy kis gubancnak hála megismerkedtek. Sutton elment egy randira, ahol nem Jacobbal, hanem a testvérével kellett volna találkoznia. Ő nem ért volna oda, így Jacob ment el helyette. Ebből később galiba lett, de ott, akkor egy elképesztő jó első randiról olvashattunk. Én már akkor beleszerettem ebbe a párosba. 

Különböző életet élnek, másfelé haladnak, mégis hihetetlen jól kijöttek egymással. Már első alkalommal megvolt köztük a szikra. Mégsem voltak bizonytalanok vagy idegesen a másik társaságában. Ment a poénkodás, nevetés. Azonnal egy hullámhosszra kerültek. Nagyon jó volt ezt olvasni. Hogy ilyen jól indult a kapcsolatuk, a románcuk. 

Aztán még inkább szerettem, mikor jött a tiltott rész. Akarjuk egymást, de nem lehet című műsor. Tudjuk ugye azért, hogy ennek általában mi a vége. Hogy mégis engednek előbb vagy utóbb a kettejük közti vonzásnak. Akkor aztán felperzseltek mindent. 

Jacob részéről remek családi pillanatokba kukkanthattunk be. Ezekben részt vett Sutton is. Minden értelemben ráfért a boldogság, szeretet, szerelem. Remekelt a munkájában. Egy igazán okos, erős fiatal nő. Rögtön megszerettem. Természetesen Jacobot is. 

A kettejük párosát pedig egyenesen imádtam! 

Várható volt maga a bonyodalom is a sztoriban, mégis úgy olvastam, hogy ez fel sem tűnt. Szimplán sodort magával a történet. Ami igazán elragadó volt. Humoros, szenvedélyes, komoly témákkal is tűzdelve. Lehet sokan egy tucat erotikus regénynek gondolnák, de az írónő annyira szépen és jól írta meg, mutatta be a szereplőit, adott vissza minden érzelmet, hogy az igazán bámulatos volt.

Remekül szórakoztam az olvasása közben. Idei top kedvenc. Alig várom, hogy a sorozat következő részeit is! 


Addig is, ha egy szuper szórakoztató és tüzes regényre vágytok, akkor ezt vegyétek kézbe. Járjatok utána, hogyan is született meg Dr.Vágyálom. Imádtam! 💜



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

 

2024. szeptember 13.

Devney Perry - Garnet ​Flats (Az Eden család 3.)

    📚 Könyvajánló 📚


Talia Eden egy éven, két hónapon és tizenegy napon át volt szerelmes Foster Maddenbe. A 438. napon azonban elillant a szerelme, ugyanis Foster azon a napon jelentette be, hogy feleségül veszi Talia legjobb barátnőjét. Talia aznap megesküdött, hogy sosem gondol többet a férfira.
Évekkel később Fosternek mégis van képe feltűnni a nő szülővárosában, Quincyben, hogy a segítségét kérje.
Még alig száradt meg a tinta a válási határozaton, máris bocsánatkérésekkel és ígéretekkel felvértezve ostromolja egykori szerelmét. Talia tudja, hogy valami más is lapul a háttérben, hiszen Foster a titkok és hazugságok mestere, és hiába van Montana nagyságú önbizalma, Taliának eszében sincs segíteni neki a világbajnoki mérkőzésre való felkészülésben.
De elfelejtette, hogy mi tette Fostert olyan sikeressé a ringben. A férfi kitartó, eltökélt, és nem adja fel, amíg vissza nem hódítja Talia szívét.


Ezúton is köszönöm a Kossuth Kiadónak, hogy elolvashattam a kötetet! 



Az utóbbi években az egyik kedvenc kiadómmá lépett elő a Kossuth Kiadó. Igazán gyönyörű, minőségi és fantasztikus történeteket hoznak el nekünk, olvasóknak.

Nagyon sokat olvastam, olvasok és szeretek tőlük. Ha pedig ezek közül választani kell, melyik a legnagyobb szerelem számomra, akkor ez a sorozat lesz az. Egyértelműen.

Egyszerűen odáig vagyok érte! Annyi a rossz, hogy ha megjelenik, akkor nekiesek, mert nem bírok várni és olyan gyorsan vége lesz. Mégis hihetetlenül élvezem mindig ezt az időt, amit ennek a sorozatnak a köteteivel tölthetek.

Szerencse azért, hogy egy viszonylag hosszú sorozatról van szó. Ez még csak a harmadik kötet volt, szóval még jó ideig kalandozhatok az Eden családdal. Imádom őket!

Az írónőt is, amiért így megírta ezt a sorozatot. Már anno az első résszel megvett magának. Magával az írásmódjával. Ahogy elmeséli a történeteit. A csodás leírásokkal, amiknek hála, végig az egész sztorit magam előtt láthatom. Az érzékletesen átadott érzelmeknek. Minden érzést tökéletesen át lehet élni olvasás közben.

Nem utolsó sorban pedig azzal, hogy egy kisvárosi sorozatot alkotott meg. Nekem ezek a Szívek szállodája óta mindig a gyengéim. Ő ráadásul még emelte a tétet azzal, hogy nem egy szimpla romantikus, erotikus regénysorozatot hozott el nekünk, ami egy mesés amerikai kisvárosban játszódik.

Egyszerűen odáig vagyok azért, hogy akár több műfajt is ötvöz a regényeiben. Elég sok elemet csempészett beléjük. Hogyha azért mégis a millió romantikus műfajú sztoriból véletlenül találunk ismerős momentumokat benne, akkor igenis legyen benne nem kevés újdonság is. Dráma, sokszor már-már krimis, thrilleres elemekkel fűszerezve kicsit. Sok-sok humor. Imádom! Ahogy visszaadja ennek a nagy és sokszor zajos családnak az életét. Nagyon hangulatos tud lenni. Elképesztően megszerettem ezt a sorozatot.

Így nem volt kérdés, hogy pillanatok alatt elolvasom ezt a részt is. Aminek a főszereplője ezúttal Talia Eden volt. A fiatal nő, aki az orvosi pályán próbál érvényesülni. Aki próbálja elérni, hogy ne egy Eden gyerekként gondoljanak rá, ne a családja miatt érje el, amit szeretne, hanem mert tényleg jó abban amit csinál és szeret. Egy végtelenül szimpatikus és azonnal megszerethető főszereplő lett. Egy nő, aki jelenleg csak a munkájának, a családjának él. Akinek megvolt a nagy szerelem az életében. Ennek hála a nagy csalódás is. Mert a férfi, akit imádott, elhagyta őt. Egyszer csak előállt azzal, hogy elveszi a lány legjobb barátnőjét. Nem is csoda, hogy az azóta eltelt években a lány hallani sem akart a férfiakról. Hogy csak a munkájának élt, a tanulásnak.

De most ez a férfi, Foster Madden, váratlanul újra felbukkan az életében. Sőt, Quincy városában is. De vajon milyen hatással van mindez a lányra?

Mi is történt köztük anno? A szerző remekül bepillantást enged a múltba is. Mindkét fél szemszögén keresztül.

Szép lassan amellett, hogy megismerhetjük ezt a két remek szereplőt, együtt és külön is, elmeséli az ő történetüket a legelejétől.

Fosterről sem volt kérdés, hogy kedvelni fogom. Őt azért kissé tipikusnak alkotta meg a szerző. Egy dögös, első ránézésre rossz fiúnak. Aztán ahogy elkezdjük jobban megismerni őt, rájövünk, hogy azért sokkal többel ruházta fel őt az írónő. Egy érző férfi, aki világéletében egy nőt szeretett. De hogy mi is történt velük valójában?

Olvassátok el a történetet és derítsetek rá fényt! Higgyétek el, megéri.

Talia és Foster hosszú éveken és problémák sokaságán átívelő története egy csodás olvasmány. Ármányról, titkokról. Félelmekről és fájdalmakról. Két fiatalról, akiknek megvannak a maguk céljaik, az mellett, hogy együtt szerették volna leélni az életüket. De a sors közbeszólt. Mi történt? Helyre lehet még ezt hozni? Talia tudna újra bízni a férfiban? Vajon lehet kettejüknek közös jövőjük egy ilyen nehéz múlt után?

Sok-sok kérdés, de nagyon szerettem, hogy szép lassan minden kérdésemre választ kaptam. Miközben megismerhettem Talia és Foster életét, érzéseit. Kedvenc párosom lettek ők is. A szerző még mindig brutálisan jól adja vissza a páros tagjai közötti kémiát. De még mennyire. Csak úgy izzott a levegő kettejük között. Hihetetlenül szépen, érzékletesen jött át, hogy ők ketten mennyit jelentenek egymásnak. Hogy mekkora is a szerelmük. De azért kérdés volt, hogy mit élhet túl?

Imádtam olvasni róluk! Voltak vicces jelenetek, szikrázó és szenvedélyes pillanatok. Könnyek, félelem, fájdalom. Titkokról rántotta le a leplet a sztori. Voltak ám meglepetések is bőven. Fordulatos egy történet. Cuki szereplőkkel. Voltak olyanok is, akikkel némi ellenérzés volt bennem. Az Eden család minden tagját továbbra is imádom. Jó volt a korábbi párosokról is újra olvasni. Hogyan is élik azóta az életüket.

Összességében az egész egy lehengerlő történet. Egy mindent elsöprő szerelem sztorija. Ami telis-tele van nehézségekkel, titkokkal. Mégis bámulatosan mutatta be miként próbálja venni ezeket az akadályokat Talia és Foster. Egy szenvedélyes, perzselő sztori. Ami ugyanakkor sok életszagú és tanulságos mondanivalót is tartalmaz.

A szerzőre jellemző elemekkel továbbra is. Nem kérdés, imádtam olvasni! És még mindig nem tudnék, az immár 3 megjelent kötetes sorozatból sem kedvencet választani. Mindhárom szerelem. Mindegyik másért. Hiszen más-más történetek voltak. Más mondanivalókkal. Külön szerettem, hogy kicsit már pedzegette a könyv, hogy mi is várható a következő kötetben. Azt fájlalom csak, hogy márciusban jelenik meg...

De ki tudja, lehet addig megérik egy újraolvasás. Hiányoznak a korábbi részek.....

Szóval míg én már a sorozat újra olvasásán gondolkozom, addig Ti, ha még nem olvastátok, akkor hajrá! Ha egyik részt sem, akkor kezdjétek el, biztosra mondhatom, hogy nem fogtok csalódni.

Csodálatos ez a sorozat. Ez a rész pedig ismét egy fantasztikus darabja.

Egy mindent elsöprő szerelem, a mesés Quincy városában. Remek szereplők, egy életszagú, néhol csavarokkal, titkokkal, nehézségekkel tarkított történet. Egy igazi érzelmi hullámvasút sokszor. De megéri rá felülni Talia és Foster társaságában. Irány a Garnet Flats. 💖




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.    



2024. szeptember 7.

J. Lynn - Tempting ​the Best Man – A csábító tanú (A Gamble-fiúk 1.)

   📚 Könyvajánló 📚




Egy ​esküvő, némi kavarodás és egy férfi, aki bosszantóan imádni való…

Madison Daniels gyerekkora óta rajong a bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes pár lehetnének, de akad két komoly probléma.

Egyfelől Chase megfogadta, hogy soha nem kezd komoly párkapcsolatba, másrészt négy évvel korábban egyetlen éjszakára túllépték a barátság határait, és azóta állandóan civakodnak.

Pechjükre mindketten kénytelenek részt venni Madison bátyjának az esküvőjén, ezért az ifjú pár kedvéért tűzszünetet hirdetnek, amit nem egyszerű betartani. Különösen, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát is együtt kell tölteniük egy lepukkant nászutas lakosztályban.

Ráadásul a kedves család is egyre határozottabban próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közti szikra másra is jó lehet, mint az állandó marakodás. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

Sistergő, romantikus és humorral teli történet a Várok rád, a Vér és hamu és a Luxen-sorozat #1 New York Times bestsellerszerzőjétől.



Ez a regény mindenféle klisés elem gyűjteménye is lehetne. Mégis most annyira jól esett olvasni. Igaz nem is először olvastam, mert anno, ezer éve ez a sztori már megjelent az Ulpius kiadónál. Örülök, hogy most új külsővel és hogy a Könyvmolyképzőhöz került. 

Akkor még nagyon kis fiatalka voltam, lehet, hogy csak most tudtam a mondandóját, magát a sztorit szeretni és értékelni. 

Humoros volt, sokszor elképesztően jókat szórakoztam. Főleg, hogy Maddie-vel mindig történt valami. Aztán pedig mindig örömmel láttam, hogy aki a megmentésére siet, az nem is lehetne más, mint Chase. A három Gamble fiú közül egyik. 

Maddie testvére és Chase gyerek koruk óta jó barátok. Sőt, a három fiú szinte családtagként nőtt fel Maddie-éknél. A srácoknak nem volt egyszerű gyermekkoruk. Szülők fronton. Elég rossz mintát, példákat láttak maguk előtt. 

Ezért is lehetséges, hogy az lett Chase nagy dilemmája, hogy ha hosszú kapcsolata lesz, netán szóba kerülne a családalapítás, akkor ő szentül hiszi, hogy olyan lesz, mint az apja. Egy kicsapongó, nőcsábász férfi, aki agyba főbe csalta és alázta meg a feleségét, aki imádta őt. Gyerekként sem lehetett egyszerű ezt végignézni és elviselni. Pont ezért tesz meg mindent, hiába van időtlen idők óta oda Maddisonért, hogy még csak véletlenül se legyen kettejük között semmi. Ő váltig állítja, hogy olyan mint az apja. 

Mégis ahogy elkezdjük megismerni őt, hamar és folyamatosan látjuk, hogy ez közel sincs így. Chase egy igazán jó lelkű, segítőkész férfi. Jómódú, remek barát, testvér. Elképesztően képes szeretni. Csak végig kell mennie ezen az úton, hogy meglássa, hogy ő igenis egy nagyon jó ember és férfi. Hogy megérdemli a lányt, akit imád. Hogy tudja, hogy ő teljesen más ember, mint az apja. 

Szerettem végigkövetni ezt az utat amit bejárt. 

Jó volt látni néha azért miként feneklik meg az elhatározása, hogy távol marad a lánytól. Az írónő remekül szőtte ezeket az igazán tüzes és érzéki jeleneteket. Igazi mestere ezeknek is. Se nem kevés,se nem túlzó. Pont ahogy kellett ebbe a rövidke is kis sztoriba. 

Kicsit sajnáltam, hogy egy ilyen rövid kötet lett. Úgy el olvasgattam volna még. Másfelől pedig nem kellett ezt tovább húzni, mint a rétest. Így is tökéletesen volt a sztorit. 

Maddie is rögtön egy igazán kedvelhető karakter lett. A fiatal nő, aki kislány kora óta rajong ezért a srácért. Akivel immár felnőttek. Közös történetük van, emlékeik. Amik hol jól, hol vannak nehezebbek is. 

Tetszett, hogy Maddie bátyjának az esküvője újra összehozta őket. Igazán humoros és szenvedélyes kaland lett. Komoly témákkal is megspékelve. Tényleg a legtöbb momentumával a sztorinak nem egyszer találkoztunk már, mégis azért tudta úgy megírni az írónő, hogy abszolút szerethető és élvezhető legyen. Klisé hegyek, mégis annyira élveztem és imádtam olvasni. 

Egy rövidke, de tartalmas kikapcsolódást nyújtó sztori. Ha szeretitek Jennifer L.Armentrout regényeit, akkor ezt se hagyjátok ki! Ha pedig még nem olvastatok tőle, akkor itt a lehetőség. Én már csak azt remélem mielőbb olvashatunk a másik két Gamble fivérről is. 💗
 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         

2024. szeptember 2.

K. M. Holmes - Éjféli ​napsütés

       📚 Könyvajánló 📚


Egy ​nyár Izlandon
Evelin nem az a típus, akit csak úgy félre lehet állítani, vagy akár meg lehet törni. Még akkor sem, ha teljesen kilátástalannak tűnik a helyzete. De az ember nehezen talál a felszínre, amikor a feje felett összecsapnak a hullámok. A lány ezért úgy dönt, külföldre utazik barátnőihez. Azt reméli, hogy ott majd sikerül új erőre kapnia.
Hiszen Izlandon minden annyira más. Az emberek, a kultúra, a táj, az ételek… Na jó, az ételek legalább annyira szörnyűek, mint az időjárás, ő azonban hiszi, hogy a földöntúli csodavilág kárpótolja majd mindenért. Nem is tévedhetne nagyobbat. Mert a sors nem arra viszi az úton, amerre haladni akar.
Belebotlik a világ legelviselhetetlenebb fickójába, Arnalba, aki ráadásul minden pillanatban meg akarja keseríteni az életét. A heves szócsatáik közepette mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Evelin pedig azon kapja magát, hogy kezdi megkedvelni a férfit.
Kettőjük viszonya akkor válik igazán bonyolulttá, amikor Arnal is vonzódni kezd a lányhoz. Hiszen a férfi felborít mindent és szétzúzza a terveit, ugyanis mellette jön rá, hogy eddig rossz álmokat kergetett.
De a vágy és a valóság között nehéz megtalálni az összhangot. Vajon nekik sikerül?


Köszönöm a példányt az írónőnek és az Álomgyár kiadónak! 💜



Szerelmes lettem ebbe a regénybe. Ugye kit ne vonzana a mesés Izland? Az írónő előző Izlandon játszódó kötete után került fel ez a hely a bakancslistámra. Na most pedig már végképp.

Lényegében két picit összefüggő kötetről beszélnünk. Mindkét könyvben más párosé a főszerep, de a társaság ugyanaz. Ezért is ajánlanám én úgy, hogy tartsátok a sorrendet és olvassátok el mindkét részt.

- Izlandi vakrandi
- Éjféli napsütés

Ha az előző részt imádtam, akkor erre már nem is tudom milyen jelzőt használhatnék. Elképesztő lett! Egyrészt alig vártam, hogy ismét Izlandra utazhassak, másfelől pedig nagyon izgatott is voltam a kötet miatt.

Pont egy héttel, mielőtt megjelent volna, beszélgettünk telefonon a kedves írónővel. Akkor mesélte nekem, hogy ha lehet, akkor még inkább, még jobb érzés volt számára írni ezt a kötetet. Megvolt az a feeling neki, mint amikor az első regényét, a Tiéd a főszerepet írta.

Az sem titok, hogy szeretem K.M. Holmes minden írását, viszont az eddig a legnagyobb favorit: Miguel és a Tiéd a főszerep. Nos, az Éjféli napsütés fellépett a dobogóra nálam az említett kötetek mellé.

Nem csak az írónőnek volt meg ez az elképesztően jó érzése írás közben, mint az első könyvénél, hanem nekem is olvasás közben.

Egyetlen dolog van, amit nem szerettem. Hogy vége lett. Bakker. Ráadásul olyan hamar. Elkezdtem és megszűnt a külvilág. Tényleg Izlandon kalandoztam. Arnal és Evelin társaságában. Oké, persze kíváncsi is voltam a végére, hogy mit tartogat a szerző az új kedvenc párosomnak, de még ez mellett ott volt, hogy úgy olvastam volna még.

Igazán szerencsés vagyok, mert nem sok olyan könyvet olvastam idén, valahogy jól beleválasztok, amit ne szerettem volna. Viszont olyan, ami ennyire imádós az kevesebb. Sokat szerettem, de ami ennyire igazán a szívemhez nőtt volna, az a kevés. Még először olvasni egy könyvet is annyira kevés az idő, újraolvasásra még ennyi sincs. Pedig tényleg annyi olyan könyv van a polcomon, amit úgy szeretnék újra elolvasni. De idő..... Annyi az új könyv is, hogy egyszerűen nincs rá kapacitás.

Vagyis nagyon-nagyon ritkán. De az biztos, hogy annyira szerettem, imádtam ezt a regényt, hogy ezt még fogom újraolvasni. Így volt ez a Tiéd a főszereppel is. Azt is már nem egyszer olvastam.

Na, de az ömlengés helyett kicsit magáról a történetről is. Bocsánat. De határtalan ideig tudnék erről a könyvről áradozni.

Adott nekünk 3 barátnő. Az egyik már férjnél van, az előző kötetben Nia találta meg a párját, most Evelinen volt a sor. A fiatal nőn, akit épp elküldtek a munkahelyéről, akit csak kihasználnak a férfiak. Volt idő, amikor ez a kapcsolati felállás neki is megfelelt, de most ott tart, hogy elege van abból, hogy külsőre ítélik meg őt. Nem csak a férfiak. Azoknak pedig csak egy dologra kell a lány. Lehet az is számít, hogy látja, mennyire boldogok a barátnői.

Igazán tetszett, valós és életszagúak voltak Evelin érzései, gondolatai. Jó volt olvasni erről, hiszen bármikor aktuális problémákra, lélektani kérdésekre keresi és adja meg a választ a történet.

Egy azonnal szimpatikus fiatal nő lett. Aki egy igazán erős, akaratos, karakán nő. Humoros. Még akkor is, ha most éppen sok nehézséget él át és legtöbb esetben nem őszinte a mosolya. Próbál egyedül megbirkózni a gondjaival és érzéseivel.

Egy ember van, aki látja, vagy sejti, hogy valami nincs rendben a lánnyal. Az az ember pont, akivel Evelin már első találkozásra nem jön ki. Arnal.

Az igazán dögös, izlandi férfi. Aki kemény és komoly. Mindenben. Megvan a véleményük egymásról. Már első alkalommal megindul a beszólogatás egymásnak. Mondanám, hogy egy utálatból szerelem kapcsolat lesz, de talán az, hogy utálják egymást erős kifejezés. Nem kedvelik meg egymást rögtön. Talán hamar mondanak ítéletet a másik felett.

Aztán igazán jó látni, ez miként változik. Ahogy említettem a férfi kezd Evelin álarca mögé látni. Ráadásul rákényszerülnek, hogy többnyire kettesben töltsék az időt. Szerettem a többi szereplőt is az előző kötetben, de esküszöm ez a része is, ahogy alakult, hogy miért marad a párunk kettecsként, nagyon bejött. Állati jó volt így.

Kellett ez, hogy egyrészt megismerjük őket külön-külön, másrészt párként. Nem mellesleg megszeressük őket azonnal. Valamint, hogy lássuk miként kezd és alakul ez a kapcsolat. Ami már rögtön igen tüzesre sikerült. Még akkor is, ha ezek ketten a világért sem vallották volna be. Ráadásul nem is akartak belemenni.

Evelin tudta, hogy nem marad Izlandon. Arnal is és voltak még itt tényezők, amiért nem akartak engedni a vágyaiknak. Amik igencsak erősen vonzották őket egymáshoz. De tudjuk, hogy ha valaminek meg kell történnie....

Imádtam olvasni róluk! Megismerni és megszeretni őket. Azért lehetett eszméletlen jókat nevetni velük és rajtuk. Voltak komoly pillanatok és témák a sztoriban.

A romantikus és erotikus részek bámulatosak lettek. Minden tüzes pillanatát úgy adja vissza a szerző, hogy azt mi is átérezzük. Igazán érzéki és szenvedélyes volt ez a románc. Pont ahogy kell. Remekül volt ez a része is megírva. Szerintem mi lányok, mind ilyen kapcsolatot és szerelmet akarunk. Kár, hogy ilyen tényleg csak a könyvekben létezik.

 Na de legalább ott. Mert annak igazán tökéletes lett ez a regény.

Az írónő ezúttal is lehengerlően adta vissza a csodás Izlandot. Ismét mesélt nekünk legendákról, szokásokról. Ételekről és italokról. Fantasztikus helyekre vitt el ez a történet is. Olvastam és mintha én is ott lettem volna Evelin és Arnal, valamint a többi szereplő társaságában.

Igazán üdítő olvasmány. Egy mesés táj, azonnal megszerethető karakterek. Életszagú problémák és megoldásaik. Igazán tanulságos történet is. Érzelmek sokasága. Hol megnevettet, hol majdnem, vagy meg is ríkat. Nagyon szerettem ezt a kalandot!

Ha a tökéletes olvasás élményére vágysz, akkor válaszd az Éjféli napsütést. Irány Izland! Higgyétek el, nem fogjátok megbánni! Gyönyörű tájak, egy kalandos és döcögősen induló románc, majd szerelem története. Két teljesen más életet élő fiatal útkeresése. Ha Ti is kíváncsiak vagytok, hogy vajon végül együtt vagy hol is köt ki Arnal és Evelin, akkor vegyétek kézbe a könyvet és irány egy mindent elsöprő utazás.

 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      

2024. szeptember 1.

Sarah J. Maas: Empire ​of Storms – Viharok birodalma (Üvegtrón 5.)

   📚 Könyvajánló 📚


A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.

Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.

Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.

A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.




Természetesen ez a kötet is szerelem lett. Igaz ez most nehezebb volt. Persze mindegyik részben voltak nehézségei a kedvenceinknek, de itt most főleg egy igen ütős, nehéz véget kapott ez a rész. Olyan fordulatok lettek, hogy csak pislogtam. 

De a nehéz végtől eltekintve, ismét hozta az írónő az eddigi kötetek szintjét. Különösen tetszett, hogy itt végre felpörögtek ismét az események. Végre összeértek bizonyos szálak. Vagy éppen kezdtek összeérni.

Itt főleg a két korábbi kötetből ismert régi és új szereplők többsége tök jó kis csapatba állt össze. Hiszen kellenek a jók a rosszak ellen. A sötét, keményebb részek ellensúlyozására remek momentumok születtek. Voltak ezek nevetésre késztető, vicces részek. De akár szeretetteljes, vagy éppen szerelmes, tüzes pillanatok. Ismét remekül megvolt az egyensúly a sztoriban. 

Volt itt nem kevés titok leleplezése, megdöbbentő fordulatok. De igen, azért így a vége felé közeledve várható, hogy szép lassan kezd sok minden egyre inkább össze állni majd a végső, nagyobb és teljes képhez. 

Irtóra tetszett ez. Még mindig ámulok, hogy miként képes tényleg ennyi mindent észben tartani, így összehozni az írónő. A legapróbb dologra is gondolni és a helyére tenni, így összekötve a pontokat. Le a kalappal. 

Aelin és Rowan párosa szerelem. 💚💛

Továbbra is nagy kedvenc Dorian. Őt az eleje óta szeretem. Tetszik ahogy fejlődik, alakul mind a karaktere. Az is amerre haladni látszik a sorsa. Nem is gondoltam volna,  de tetszik. Említettem a korábbi kötetekben, főleg a harmadik részben, hogy ott én még nem nagyon tudtam semmilyen téren Manon személyét hova tenni. Na egyre szimpatikusabb. Bejön nagyon ahogy alakult és alakul a dolog. 

Lorcan, Elide, Gavriel, Aedion és még sorolhatnám. Akadnak még itt kedvencek. Őszintén remélem mindenki túl is éli. Bár van félelem az írónőt ismerve. Remélem a legjobbakat. 

Kicsit hiányzott nekem Chaol, de a következő kötet csak az övé lesz. Kicsit ugranék ez a vég után azonnal a ketté bontott 7. kötetre. Mégis azért biztos vagyok benne, hogy a róla szóló 6.kötet is remek lesz. 

Addig is összességében elmondhatom, hogy itt azért már látszik, hogy közeledik a széria vége. Persze még van mit helyre tenni. Kíváncsian várom is. Nem kérdés, hogy továbbra is óriási kedvenc és szerelem a sorozat, ez a kötet. Szeretem látni ahogy tényleg kerül majd minden a helyére. Ismét egy lebilincselő kalandban vettem részt a kedvenc szereplőimmel. Nehéz és jó pillanatokkal. Volt itt minden, aminek hála ezúttal is egy zseniális sztorit láttam szinte megelevenedni magam előtt olvasás közben. 

Nem kérdés, hogy még mindig jó szívvel ajánlom a sorozatot mindenkinek! 
 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.