2024. szeptember 26.

Carly Robyn - Száguldó ​szerelem (Száguldó szerelem 1.)

     📚 Könyvajánló 📚


Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…

Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?



Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már a romantikus, erotikus témában nehéz olyan könyvet találni, amire tényleg azt mondom, hogy hűha. De ez aztán ott volt. Persze nagyon sok jó van, amiket szeretek olvasni, de abból amiért egyenesen odáig vagyok, na az egyre kevesebb. Nem véletlenül. Hiszen valljuk be, elég nehéz már ebben a műfajban igazán újat mutatni. Vagy nagyon ritka ha sikerül, vagy pedig inkább magának a szerzőnek a stílusa és írásmódja az, ami levesz a lábamról. 

A száguldó szerelem esetében mindkettő megtörtént. 

Magát a sztori fülszövegét elolvasva, lássuk be nem gondolnánk akkora eget rengető nagy valamire. Pont ezért kaptam csak kölcsön a könyvet. Nem mertem addig megvenni, amíg le nem csekkoltam. Na hát elkezdtem és nagyon hamar rájöttem, hogy ez a könyv igenis kell nekem. A polcomon akarom tudni. 

Carly Robin levett a lábamról. 

Egy tipikus sportrománc történetnek tűnhet a sztorit. Részben az is. Mégis elképesztően jó témákat szőtt még bele a történetbe az írónő. Ami tökéletes olvasmány lehet bármikor. Pont egy ilyen történet illik a medence melletti lazuláshoz, a nyaraláshoz, vagy akár egy otthon töltött őszi pihenéshez, téli bekuckózáshoz. Bármikor.  

Mégis az mellett, hogy szórakoztató olvasmányt kapunk, az mellett nagyon jó komolyabb témákat szőtt bele a szerző a regénybe. Előkerül itt például Ella részéről a munkahelyi zaklatás. Egy téma, amiről igenis jó és többet kellene beszélni. Hogy a férfiak miként élnek vissza az erejükkel, a hatalmukkal. Egyszerűen vérlázító volt erről olvasni. Mi tagadás Ella egy igazán erős fiatal nő. Eközben pedig mégis egy félő embert csináltak belőle. Aki inkább a világ másik végére menekült a történtek miatt. 

Mégis ez a legjobb döntés volt a részéről. Jó volt olvasni és végigkövetni miként érez, miként próbálja feldolgozni mindezt. A történteket, az érzéseit. Hogyan alakul a sorsa tovább. 

Bonyolult családi kapcsolatokról is olvashatunk. 

Ella mellé pedig természetesen kap az olvasó egy Blake-et is. Aki világhíres autóversenyző. A nők kedvence. Híres, gazdag, jóképű. Kell ennél jobb kombó? Mégis azért nem éppen jó a híre. Pont ezért szegődik mellé Ella, akinek meg kell mutatnia a férfi egy egészen más oldalát. De vajon az igazi oldala ez? Vagy csak ez szerepelne a könyvben? 

Hamar rájövünk, hogy Blake személye is többet takar, mint amit a nyilvánosságnak mutat. 

Mindkettőjüknek voltak, vannak nehézségek az életükben. Egy némiképp döcögősen induló munkakapcsolat a kettejüké, de mivel Ella egy igazi tornádó erejével söpör be Blake életébe, nem kérdés, hogy leveszi a férfit a lábáról. Természetesen az fordítva is igaz. 

A komoly témák mellé tökéletes arányban volt szórakoztató rész is a történetben. Humoros, beszólogatós párbeszédek. Zseniálisan működő kémia kettejük között. Remekül megírt erotikus és romantikus részek. Ebben a regényben tényleg minden hozzávalóból a megfelelő mennyiség került bele. Hogy végül kapjunk egy elgondolkodtató, tanítani képes könyvet, ami ez mellett szuper kikapcsolódást is nyújt. 

Két olyan ember életét meséli el, akik épp fordulóponthoz érkeztek az életükben. De vajon mekkora szerepet játszik majd a döntéseikben, a jövőjüket illetően a kettejük bimbózó románca? 

Erre derítsetek fényt Ti is! 

Igazi felüdülés volt ez a regény. Szórakoztatott, miközben volt mondanivalója is. Remek kombináció volt. Imádtam!

Igaz itt megjegyezném még, hogy az autóversenyzéssel kapcsolatban lehetett volna még több rész, de így is remekül hozta a hangulatot a regény. 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése