2024. szeptember 25.

Elise Kova - Alku ​a tündekirállyal (Mágiával egyesülve 1.)

    📚 Könyvajánló 📚


Ez ​a letehetetlenül izgalmas romantikus fantasy egy emberlány és a tündekirály házasságáról szól. A tündék csupán két okból jönnek közénk: háborúzni, vagy házasodni. Mindkét esetben a halál motiválja őket.

Háromezer évvel ezelőtt az emberekre vad mágiát használó, nagy hatalmú fajok vadásztak, amíg meg nem született közöttük egy paktum. Az azóta eltelt évszázadok során a tündék mindig Luella falujából vittek el egy fiatal nőt, hogy ő legyen az emberkirálynéjuk. Akit kiválasztanak, arra a falu úgy tekint, mintha megjelölte volna a halál. A 19 éves Luella hálás, hogy megmenekült ettől kislánykorában, és lehetősége nyílt arra, hogy a gyógynövények tanulmányozásának szentelhesse az életét, és a város egyetlen javasasszonyává válhasson.

Egészen addig, amíg váratlanul meg nem jelenik a faluban a tündekirály, aki érte jött. Minden, amit Luella a saját életéről és önmagáról tudott, hazugságnak bizonyul. Miután elviszik egy vad mágiával teli vidékre, Luella kénytelen királynévá válni a hideg, de perzselően jóképű tündekirály oldalán. A legnagyobb fájdalmat egy olyan szenvedély okozza neki, amire nem is számított.

Ez a regény, amit Hadész és Perszephoné, illetve a Szépség és a Szörnyeteg története ihletett, önmagában is teljes értékű olvasmány. Tökéletes választás a romantikus fantasy rajongóinak, akik épp megfelelő mennyiségű fülledtségre vágynak, és a következő lassan izzó, magával ragadó, legendás szerelmet keresik.


Ez az első fantasy regényem a Kossuth kiadótól. Előzetesben annyit mondhatok, hogy nem az utolsó. Nem csak külsőre egy gyönyörű kiadás, igazán egyedi a történet is amit rejt. 

Nekem mindig is gyengéim voltak a tündéres sztorik. Nem véletlen, hogy ezt is nagyon szerettem. 

Noha maga a történet, de főként a főszereplő páros, a Tündérkirály és Luella kapcsolata némiképp amolyan lassú víz partot most típusú. Tetszett, hogy nem az a durr bele, azonnal halálosan szerelembe esnek. Az egész történet szép lassan haladt, de mégsem volt unalmas. 

Remekül építette fel a szerző ezt a világot. Tündére és emberek. A kapcsolatukat. Hiszen a Tündérkirály mindig egy emberlányt választ királynénak maga mellé. Aki ahogy várható, ezúttal Luella lesz. Aki rendkívül jó gyógyító. A faluja, a népe mindig számít rá. A lánynak ez az élete, a mindene. Ezek az emberek, a családja. Igencsak hirtelen és megdöbbenésként éri a felismerés, hogy a Tündérkirály érte jött, hogy magával vigye és királyné legyen belőle. 

Rendkívül tetszett a lány végtelen segíteni akarása, hogy itt sem saját magát, hanem összességében az embereket nézte, hogy mi jobb nekik hosszú távon. Szép lassan pedig ahogy megismerhetjük őt, újra és újra kiderült, hogy egy végtelenül jószívű, kedves, fiatal lány. 

Azonnal szimpatikus lett. Természetesen a Tündérkirály, Eldas is. Jó volt látni miként ismerkednek össze. Eldas miként próbál segíteni a lánynak. Hiszen Luellának nem volt esélye mint az elődeinek, felkészülni az Emberkirályné szerepére. 

Tetszett, hogy mindketten igen erős, akaratos személyiségek. Mikor kinek sikerült érvényesülnie. Remekül írta le a szerző az egész világot. Olvasás közben remekül magam előtt láttam mindent.

Szó szerint volt itt minden. Az emberek és tündérek világa, mágia. A két nép összetalálkozása, történelem. Lassan folyt a sztori, de tényleg nem annyira, hogy unjam vagy ilyesmi. Végig fenn tartotta az érdeklődésem. Szépen alakult és bontakozott ki Eldas és Luella kapcsolata is. 

Egy lezárt történet, hiába sorozatról van szó. Nekem nagyon bejött az egész sztori. A vége is. Kíváncsian várom a szerző következő könyvét. 

Addig is, ha szeretitek a tündéres fantasy regényeket, akkor ezt se hagyjátok ki. Lehet azért néha volt egy-egy ismerős momentum, azért ennyi ilyen típusú kötet után, valljuk be nehéz teljes újdonságot mutatni, de azért a szerző remekül hozta ezt. 

Két világ találkozása és egyesülése. Egy szép szerelem lassú és érzelmes kibontakozása. Én élveztem és szerettem olvasni. Jó szívvel ajánlom, akár azoknak is, akik még nem annyira olvastak, vagy eddig nem voltak fantasy kedvelők. 

 


Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése