2024. szeptember 1.

Sarah J. Maas: Empire ​of Storms – Viharok birodalma (Üvegtrón 5.)

   📚 Könyvajánló 📚


A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.

Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.

Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.

A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.




Természetesen ez a kötet is szerelem lett. Igaz ez most nehezebb volt. Persze mindegyik részben voltak nehézségei a kedvenceinknek, de itt most főleg egy igen ütős, nehéz véget kapott ez a rész. Olyan fordulatok lettek, hogy csak pislogtam. 

De a nehéz végtől eltekintve, ismét hozta az írónő az eddigi kötetek szintjét. Különösen tetszett, hogy itt végre felpörögtek ismét az események. Végre összeértek bizonyos szálak. Vagy éppen kezdtek összeérni.

Itt főleg a két korábbi kötetből ismert régi és új szereplők többsége tök jó kis csapatba állt össze. Hiszen kellenek a jók a rosszak ellen. A sötét, keményebb részek ellensúlyozására remek momentumok születtek. Voltak ezek nevetésre késztető, vicces részek. De akár szeretetteljes, vagy éppen szerelmes, tüzes pillanatok. Ismét remekül megvolt az egyensúly a sztoriban. 

Volt itt nem kevés titok leleplezése, megdöbbentő fordulatok. De igen, azért így a vége felé közeledve várható, hogy szép lassan kezd sok minden egyre inkább össze állni majd a végső, nagyobb és teljes képhez. 

Irtóra tetszett ez. Még mindig ámulok, hogy miként képes tényleg ennyi mindent észben tartani, így összehozni az írónő. A legapróbb dologra is gondolni és a helyére tenni, így összekötve a pontokat. Le a kalappal. 

Aelin és Rowan párosa szerelem. 💚💛

Továbbra is nagy kedvenc Dorian. Őt az eleje óta szeretem. Tetszik ahogy fejlődik, alakul mind a karaktere. Az is amerre haladni látszik a sorsa. Nem is gondoltam volna,  de tetszik. Említettem a korábbi kötetekben, főleg a harmadik részben, hogy ott én még nem nagyon tudtam semmilyen téren Manon személyét hova tenni. Na egyre szimpatikusabb. Bejön nagyon ahogy alakult és alakul a dolog. 

Lorcan, Elide, Gavriel, Aedion és még sorolhatnám. Akadnak még itt kedvencek. Őszintén remélem mindenki túl is éli. Bár van félelem az írónőt ismerve. Remélem a legjobbakat. 

Kicsit hiányzott nekem Chaol, de a következő kötet csak az övé lesz. Kicsit ugranék ez a vég után azonnal a ketté bontott 7. kötetre. Mégis azért biztos vagyok benne, hogy a róla szóló 6.kötet is remek lesz. 

Addig is összességében elmondhatom, hogy itt azért már látszik, hogy közeledik a széria vége. Persze még van mit helyre tenni. Kíváncsian várom is. Nem kérdés, hogy továbbra is óriási kedvenc és szerelem a sorozat, ez a kötet. Szeretem látni ahogy tényleg kerül majd minden a helyére. Ismét egy lebilincselő kalandban vettem részt a kedvenc szereplőimmel. Nehéz és jó pillanatokkal. Volt itt minden, aminek hála ezúttal is egy zseniális sztorit láttam szinte megelevenedni magam előtt olvasás közben. 

Nem kérdés, hogy még mindig jó szívvel ajánlom a sorozatot mindenkinek! 
 




Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése