2024. október 7.

Micimackó - Négy évszak a Százholdas Pagonyban

   📚 Könyvajánló 📚


Csatlakozz Micimackóhoz, és fülelj jól barangolás közben, mert a barátai a négy évszakról mesélnek neki! Ismerd meg Zsebibaba kedvenc téli időtöltéseit, kertészkedj Nyuszival tavasszal, segíts Tigrisnek átvészelni a nyári hőséget, és kóstold meg Kanga őszi almás pitéjét! Figyeld a természet változásait a Százholdas Pagony lakóival, és tudj meg mindent az évszakok körforgásáról!



Ez a mesekönyv nem csak külsőre gyönyörű. A Kolibri kiadó ezen jellegű mesekönyvei mindig is igazán mesések, igényesek voltak. 

A Négy évszak a Százholdas pagonyban pedig ha lehet, akkor egy kicsit még szebb lett. 

Olvastam már jó pár Micimackós könyvet és van egy-két, ahol csúnyán hangzik, de már-már gagyik a rajzok. Nem ezek az eredeti illusztrációk vannak benne. Még ha maguk a mesék jók is lennének, nekem az nagyon illúzió romboló volt. Ezeket imádom! Mikor az eredeti megrajzolt és alkotott szereplők vannak a kötetben. 

A kötetben, ami ezúttal a négy évszakról szól. Tél, tavasz, nyár és ősz. Évszakonként jó pár rövidebb mese található a könyvben. Rövidek, de azért mégsem azok a nagyon pici, egy-egy mondatos, hanem kicsit hosszabb mesék. 

Olvashatjuk persze egészen kicsiknek is őket, de úgy igazából már az ovis, iskolát kezdő gyerkőcöknek ajánlanám. Nagyon szépen meséli el a kötet az adott meséket, amikbe ezek mellett nagyon sok az adott évszakra és a természetre jellemző tudnivalókat mesél el. Elképesztően tanulságos kis történetek ezek. Az említett korosztály számára még élvezhetőbbé teszi ezeket a meséket. Mert egyszerre szórakoztatnak és tanítanak is. 

Maguk a mesék is, hihetetlen klasszul vannak beléjük szőve a tudnivalók. Tényleg mindent is meg lehet tudni az évszakokról, a természetről. Legyenek azok növények, állatok. Még én 35 éves fejjel is hihetetlenül élveztem. 

Csodálatos illusztrációk vannak a kötetben. Már olvasása közben is a leírásoknak hála nagyon jól magunk előtt lehet látni mindent. Ehhez csak plusz töltetet adnak a gyönyörű rajzok. Micimackó és barátai egyszerre nyújthatnak szórakoztatást a gyerekeknek, ugyanakkor nagyon sokat tanulhatnak is eközben. 

Ahogy a posztokban kitettem egy-két képet a könyvből, nem volt kérdés, hogy nekem a téli és az őszi mesék voltak a legnagyobb kedvenceim. De összességében az egész kötet valami lenyűgöző lett. 

Hiszen tudjátok, a mese is örök. Szóval bárkinek, korosztálytól függetlenül jó szívvel ajánlom. Legyél felnőtt mint én, olvassa kisiskolás gyermek, vagy te meséld kisebb gyerkőcödnek. 

A Százholdas pagony és lakói ezúttal sem okoznak csalódást. Egész éves mesés kalandra hívnak. Ne hagyjátok ki! 🐻🍯





Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése