2023. július 19.

Axie Oh - The ​Girl Who Fell Beneath the Sea – A lány, aki a tenger alá esett

 📚 Könyvajánló 📚


A végzet nem téved.

Mina otthonát 100 éve viharok pusztítják. A Tengeristen dühös, és haragját csak igazi menyasszonya csillapíthatja.

A falu minden évben feláldoz egy lányt, hátha pont ő a vágyott menyasszony. Amikor Mina bátyjának szerelme, Sim Cshong kerül sorra, Mina feláldozza magát, és beugrik a vízbe a lány helyett. A Szellemek birodalmába kerül, ahol elképesztő kalandok várnak rá egy titokzatos lord és cimborái, démonok, istenek és istennők, szellemek és misztikus lények között.

A szerelem is megtalálja, ám nem a Tengeristen mellett. Vagy mégis? Vagy mégsem? A sors ahhoz köti, akihez tartozik.

Világszerte elsöprően sikeres, Publishers Weekly Bestseller, NPR Best Book Awards 2022, Indigo Best YA Book of 2022, New York Times bestsellerkötet.

Koreai mítoszokra, mesékre épülő, elbűvölő történet.

Hagyd, hogy magával ragadjon!


Ha egy igazán remekül megalkotott fantasy történetet szeretnétek olvasni, akkor ez nektek szól. Ahogy a fülszöveg is írja, koreai mítoszokkal tarkítva. Remekül megalkotott, kedvelhető szereplőkkel. Csodás leírásokkal. Gondolok itt a helyszínekre, a cselekményekre. 

Csodás külsőt kapott a könyv. Bevallom engem az fogott meg először. De természetesen utána, ha elolvasod a fülszöveget az is igencsak csábító lehet. 

Annyi volt nekem, hogy talán picit lassabban indult be. Azt a hű de nagyon tetszik, imádom érzést vártam. Nekem ez elmaradt. Ennek ellenére nagyon jó kis történet, szerettem. 

Mina karaktere kedvenc lett. Igazán okos, erős, önfeláldozó lányt ismerhetünk meg a személyében. Aki kiáll azért amiben hisz, azokért akiket szeret. Nem volt nehéz megszeretni őt. Így voltam Sin karakterével is. De akár Namgin is. Nagyon bírtam őket. De Maszk, Dai és sorolhatnám még, sok remek, szerethető karakter akad a regényben. Igaz persze a történethez tartoztak negatív szereplők is. 

De összességében az egész világ fantasztikusan volt felépítve. Igaz kicsit, számomra legalábbis odafigyelősebb volt ahogy olvastam. Az egész lélekkel kapcsolatos rész, a legendáik és mítoszaik. De tökéletesen jól megírva, érthetően, élvezhetően volt átadva. 

Ráadásul nagy pozitívum volt nekem, hogy végre nem egy sorozatról beszélünk. Különben el sem olvastam volna. Maximum ha egyszer megjelenne minden része. De nagyon örültem, hogy ez csak egy könyv. Lezárással, nem kell folytatásért a falat kaparni. 

A szerző remekül adta át a sztorit és ugyanilyen jól szerintem, varrta is el a szálakat. Egy élmény volt olvasni. Egy számomra teljesen új világról. Sosem gondoltam volna, hogy be fog jönni ez a koreai téma. Kellemesen csalódtam. 

Szóval ha valami újat szeretnétek olvasni, egy lenyűgöző, új világba szeretnétek elkalandozni, akkor ez a Ti regényetek is lehet. Jó szívvel ajánlom. Remek ötvözete a mai világnak, ugyanakkor egy fantázia világ is. Titkok, ármány, barátság, család, szeretet, szerelem. Mindezek és sok más remek egyvelege A lány, aki a tenger alá esett. 


   Ha szeretnétek beszerezni KATT IDE 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése