2023. július 14.

Ludányi Bettina - Mögötted! (Mögötted! 1.)

                                                                 📚 Könyvajánló 📚



Mindig nézz a hátad mögé!

Scott C. Flynn nyomozót egy brutális gyilkossághoz hívják. Az áldozat egy húszas éveiben járó nő, akit a Herman Brown Parkban találnak meg. A rendőrség megkezdi a nyomozást, ám sajnos elegendő bizonyíték hiányában nem sikerül közelebb kerülni a gyilkoshoz. Amikor feltűnik egy újabb holttest, a nyomok egy szektához vezetnek.

Caroline R. Hutchinson szélhámosként éli az életét: lop, csal, hazudik, bárkit képes átverni. Egyik éjjel nagyon rossz áldozatot választ magának, így a sorsa megpecsételődik. Úgy tűnik, csak akkor menekülhet meg, ha a rendőrökhöz fordul segítségért.

Vajon mi az összefüggés Flynn nyomozó és Caroline esete között? Mit tesz a rendőrség, amikor szembetalálja magát egy szektával? Hogyan képes egy szektavezér mindenkit irányítani és átverni maga körül?

Ludányi Bettina Mögötted! című regényében megismerhetjük a szekták működésének pszichológiáját és bepillantást nyerhetünk a jogtalan befolyásolás rejtelmeibe.


Ez volt a második regényem az írónőtől. Mint kiderült kicsit össze meg vissza olvasom őket. 😅 Na de végül minden szál összeér mindennel, az a lényeg. Mindig lenyűgöz, ha egy szerző így képes megírni a regényeit. Hogy abszolút megállják a helyüket különálló történetekként is, de mégis mindegyik egy kicsit összefügg. Imádom! Az írónő előtt pedig le a kalappal, hogy így kitalálja és megírja őket. 

Az első regényem a Festménybe zárt lelkek volt. Mint kiderül a főhős nyomozó: Scott, ennek a regénynek is a főszereplője. Én kicsit fordítottam a sorrenden, hiszen a Mögötted íródott előbb. De abszolút nem volt le az élményből. Sőt! 

Ezúttal is imádtam olvasni! Engem már az első tőle olvasott regénnyel megvett magának. Jó volt ismét Scott nyomozóról és a többi karakterről olvasni. Úgymond kicsit visszamenni az időben. Találkozni ismerős nevekkel, momentumokkal.... 

Amíg a Festménybe zárt lelkek egy igen erős, brutális krimi inkább, vagy mondom úgy, hogy ott az kicsit jobban érvényesül, mint a thriller jelző, addig itt pedig szerintem pont fordítva van. Inkább a lélek mélységeibe visz le bennünket az írónő. 

Mivel itt egy szekta működésébe nyerhetünk betekintést. Manapság ez is egy olyan téma, amit jó ismerni, többet tudni róla. Betti előtt pedig le a kalappal. Remekül visszaadott mindent, amit a témáról tudni kell. A működését, az elveit... a pszichológiáját főként. Egészen elképesztő volt olvasni. 

Ehhez kevert hozzá némi kis krimit is és kész is lett egy igazán izgalmas, ugyanakkor fájdalmas és nehéz történet. 

Viszonylag sok szereplőt ismerhetünk meg. Ám ez abszolút nem volt zavaró. Teljesen jól lehetett követni. Itt volt ismét a kedvenc nyomozóm, Scott. A társa, társai. Csatlakozott hozzájuk Daisy. Igen, egy hölgy, aki szintén szerepelt egy korábbi Ludányi Bettina regényben. (Nyomodban című kötet. ) Vettem is a listámra. 😁 Ő is a tudásával segítette az ügyet. Amiben voltak gyilkosságok, amik végül egy szektához vezettek el. 

Mivel krimis elemei is vannak a történetnek, így sajnos veszteségek is vannak. Ezeket mindig iszonyatosan sajnálom. De legalább akik itt maradtak reménykedhettek egy boldog, jobb jövőben. 

Nagyon szimpatikus lett Caroline, Christy, Kathy és még voltak ilyen szereplők. Persze olyanok is, akik közel sem voltak szerethetők. De tudjuk, hogy ezek nélkülözhetetlen elemei a regénynek. 

Remekül mutatta be ismét a főszereplőink életét. Ugyanígy a többi karakter múltját és jelenét. Miközben hőseink próbáltak a gyilkos, vagy gyilkosok nyomára akadni. Imádtam ismét a sok rejtélyt, titkot. Ahogy folyamatosan voltak csepegtetve az infók. Hogy szépen azért álljon össze az egyre nagyobb kép. 

Összességében zseniálisan volt minden összerakva. A gyilkosságok, az ehhez kapcsoló szálak, amik most nem okoztak akkora meglepetést, mégis ott van, hogy azért csak akadtak hű azannyát pillanatok. 

Miközben elképesztően részletesen kalauzolt el bennünket az írónő az emberi lélek rejtelmeibe. Megmutatja, hogy mi visz rá embereket ilyen tettekre. Miként és miért gondolkoznak úgy ahogy.. Teljesen új volt számomra. Sokkoló, megdöbbentő, mégis tanulságos. 

Amilyen világot élünk sajnos, sosem lehetünk elég óvatosak. 

Ha egy igazán csavaros, sokszor fájdalmas ugyan, de mégis reménnyel teli, elképesztően zseniálisan megírt történetet szeretnétek olvasni, akkor  ez a Ti könyvetek! 

Remekül mutatja be a nyomozók és segítőik munkáját. A családi problémákat. Legyen az családi erőszak, a gyász feldolgozása. Nehéz témák, mégis csupa remény. Néhol szeretettel és boldogsággal meghintve. Egy életszagú történet. 

Hamarosan olvasom a Nyomodban című regényt. Ugyanis az ahhoz tartozó A fantom című novella kellően felpiszkálta az érdeklődésem. Mivel az abban szereplő Daisy itt is felbukkant, így mindenképpen nagyon kíváncsi lettem az ő sztorijára.

A végére pedig még egy novellás tipp. Ha elolvassátok és szeretitek a könyvet, akkor ajánlom még mellé a Christy című novellát. Tökéletes kiegészítése a regénynek. 💖

Olvassátok, én imádtam! Nagyon köszönöm Drága Betti az élményt ismét! 



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése