2023. július 20.

Carley Fortune - Minden ​elmúlt nyár

 📚 Könyvajánló 📚


Hat ​nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó tóparti nyarait egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől.

Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.

Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával – a fiú kezében orvosi tankönyvekkel, a lányéban pedig félkész horror novellákkal – Percy és Sam elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna.

Amikor Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, a vonzalmuk épp olyan tagadhatatlan, mint egykor volt. Ám amíg Percy nem képes szembenézni a döntéseivel és a hosszú évekkel, amiket azzal töltött, hogy önmagát büntette értük, addig sosem tudhatják meg, hogy a szerelmük talán a múltban elkövetett hibáiknál is nagyobb.

A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket.


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Magnólia kiadónak! 💙


Nagyon kíváncsian vártam a havi NIOK közös könyvet. A könyvet, amiről mindenki csak áradozik. 

Összességében elmondhatom, hogy én magam is csatlakoztam azokhoz, akik szeretik ezt könyvet. A történet, az írónő stílusát, ahogy megírta ezt a sztorit. 

Igaz, volt néha kiszámítható momentum, sokszor néha rájuk kiabáltam volna a szereplőkre, hogy mondjátok már ki a nyilvánvalót. 😂

De ettől eltekintve nagyon szerettem olvasni. Egy igazi nyári olvasmány. A tökéletes társ ezekben a forró napokban. Igazából bárhol és bármikor. 🍹👙⚓⛰🚤🌞🌊

Nagyon tetszett, hogy két idősíkon játszódott a történet. Bemutatta nekünk Percy és Sam mondjam, hogy gyerekkorát? Inkább tini korát. Amikor megismerkedtek a tónál. Láthatjuk miként lesznek barátok. Majd szép lassan egyre többek. Noha nagyon sokáig se maguknak, se egymásnak nem valották meg ezt. 

Közben a szerző remekül bemutatta nekünk az ő karaktereiket. Mindketten nagy kedvenceim lettek rögtön. Percy egy igazán aranyos, okos lány. Ugyanakkor sokak szerint kissé különc is, a krimi és horror iránti könyvek és filmek szeretetével. Nekem ez miatt lett még szimpatikusabb.

Sam-et szintén megszerettem. Ő is egy helyes, okos srác. Kissé félénknek tűnik, de Percy társaságában például soha nem az. Egy igazán jól motivált fiú. Aki már tizen pár évesen tudja, hogy orvos szeretne lennie. 

Vagy itt vannak még Percy szülei, a fiúk anyukája. Sam testvére, Charlie, óriási forma. Imádtam! 😀

Csodás leírásokat kapunk. Imádtam Barry's Bay-ben kalandozni. A tónál a fiatalokkal. Mindent úgy adnak vissza a szerző elbeszélései, hogy miközben olvasod, olyan érzésed van, hogy te is ott vagy a szereplőkkel. Velük éled át ezt a kalandot. 

Kalandozol ezeken a csodás helyeken, a forró nyári napokon, a viharos bungalóban töltött éjszakákon. Velük érzel. Nevetsz, szeretsz, szomorkodsz, reménykedsz. 

Az írónő stílusa igazán lehengerlő. Noha ilyen történetet is olvahattunk már, vagy egyes momentumai ismerősek lehetnek, még engem is tudott meglepni. Tudott újat mutatni és ezt nagy szerettem. Hogy egyszerre mutatta be a múltat és a jelent. Miközben folyamatosan ott motoszkál az olvasó fejében, hogy a szerző vajon milyen jövőt tartogat Percy és Sam számára?....

Voltak meglepetések, szomorú pillanatok. De nagyon szerettem olvasni. Így ahogy volt. Belelátni milyen voltak kedvenceink fiatalon. Miként indult és hogyan erősödött a barátságok. Hogyan lett ez több. Majd látni, hogy milyen felnőttek lettek. Mennyit és miért töltöttük ennyi időt külön? Kerestük a választ, vajon milyen lesz az újra találkozás? Felnőttként hogyan alakul a kettejük kapcsolata?

Sok kérdés, de az írónő tökéletesen válaszol mindenre. Voltak kiszámítható részek nekem, de hoppá, igencsak pislogós pillanatok is. 

Összességében én is nagyon szerettem. Akárcsak szerintem szinte mindenki, aki olvasta. Egy remek olvasmány. A tini korról, a felnőtté válásról. Ami egy barátságból szerelem kapcsolatot mutat be. Valós, életszagú problémákkal tarkítva. Remekül élhetjük át a sztorit a kedvenceinkkel. Egy igazi nyár hangulatú regény, amit csak ajánlani tudok. 


Ha ti is kedvet kaptatok a regényhez akkor KATT IDE és szerezzétek be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése