2024. január 25.

Anita Boza - Sötét ​vágyak fogságában

📚 Könyvajánló 📚

Sötét ​vudu és még sötétebb szenvedély.

Lisa Beale Haitira utazik a Természetvédelmi Világszövetség megbízásából, hogy megakadályozza egy természetkárosító kikötő építését. Ráadásul haldokló barátja utolsó kívánsága is a vállát nyomja: meg kell találnia a férfi Haitin eltűnt kislányát, Casey-t. Kevin Hop leszerelt amerikai katona, akinek bárja van a Karib-tenger partján, és aki bármit feláldozna azért, hogy sikerre vigye a vállalkozását. Ám egy hazugság miatt csaknem mindenét elveszíti. Találkozásuk nem sok jóval kecsegtet: Lisa épp azt hivatott megakadályozni, amit Kevin támogat. Kettejük sorsa mégis összefonódik egy olyan világban, ahol a tenger kéken csillámló hullámai elmossák a könnyeket. Haiti csillagpettyes éjszakái alatt fellángol a szerelem, ám a körülmények cseppet sem ideálisak egy kibontakozó kapcsolathoz: vuduvarázslatok, átkok, kizsigerelt hullák kísérik Lisa és Kevin nyomozását. Van-e remény számukra ott, ahol a Sors kerekét az érdek forgatja, és ahol az ellenséged ellensége nem mindig a barátod? Kitarthat-e a szerelem akkor is, ha kettejük közül az egyiküknek biztosan fel kell adnia az álmait?

Izgalmas nyomozás és szenvedélyes románc a vérpezsdítő Haitin, a vudu őshazájában. Sötét, perzselő, zsigerig ható történet.


Nagyon köszönöm az írónőnek a felkérést a regénye elolvasására! 💖


Ez a regény egy teljesen más, különálló, új és egyedi történet. Ennek ezúttal nincs köze a korábbi regényeihez a szerzőnek. Már a borító sejtetni engedi, hogy ezúttal egy sötétebb, misztikummal teli regényt kapunk. Meg kell mondjam igazán vagány, ütős az említett borító. Már az alapján tudtam, hogy szeretném olvasni. Még akkor is, ha én magam nem igazán érdeklődöm a sötét varászlatok, mágia, a vudu témája iránt. 

Igaz, nem is hiszem, hogy találkoztam volna már ilyen témájú regénnyel. Szóval attól függetlenül örültem, hogy olvashattam és többet megtudhattam a témáról. Anita előtt ezúttal is a le kalappal, hiszen igazán zseniálisan adta vissza a történet ezt a szálat. Mindent is megtudhatunk a vuduról. Meg kell hagyni, igazán érdekes téma. 

Szerettem ezt a kötetét is. Igaz az a brutális szerelem nem lett, mint az előző említett sorozata, főként Az éjszaka érintése. De ahogy mondtam, ezt is nagyon szerettem. Igalmas, fordulatos, érdekes volt. 

Egy teljesen új világ és egy olyan tudás, ami teljesen új volt számomra. Mégis érdekes és élvezhető volt a leírásoknak és magyarázatoknak hála. Abszolút nem volt száraz vagy sok, pont tökéletesen volt a vudu témája beleszőve. Vagy jobban mondva remekül volt a sztori e köré a szál köré építve. 

Igaz sokszor volt kissé félelmetes, titokzatos. Tényleg kölcsönzött egy kis misztikus hatást a történetnek és ez wow! Remek volt! A megjelenő krimisebb elemekkel, nyomozással. 

Nem mellesleg természetesen a szereplőkről nem is beszélve. Lisa és Kevin. Az nem kérdés, hogy azonnal megszerettem őket. A szerző szeret erős, akaratos karaktereket alkotni. Ez itt sem volt másként, ráadásul igazi mestere ennek. Két igen erős személyiséggel megáldott főhőst kaptunk. De pont ezekből kifolyólag akadtak igen vicces pillanatok néha, szócsatás párbeszédek. A komoly témák remek ellensúlyozására. Persze ezúttal sem volt hiányzott a történetből a szenvedély, az erotika. Ismét kellő és tökéletes mennyiségben. Remekül megírva. Imádtam a párosról olvasni! Velük nyomon követni a sztorit. 

Ami tehát volt vicces, szórakoztató, fülledt. Megtudhatunk mindent, ami Haiti és a vudu. Kultúra, megismerhetjük az itteni életet. Remekül adja vissza mindezt a könyv. Ugyanakor volt itt nem kevés titok, meglepetés, váratlan helyzetek, félelem, halál, sötétség. 

Ezúttal egy igen dark regényt kapunk, egy az írónőtől teljesen új világot. Mégis ezúttal is lehengerlően és brutálisan jól adja át az olvasónak. Volt itt minden. Megfelelő egyensúlyban a fény és a sötétség. Érzelmek sokasága. Nagyon szerettem olvasni. Kíváncsian vártam, hogy végül mikre derül fény, hová fut ki a történet. Volt szál amit sajnáltam, voltam dühös bizonyos történések miatt. Sokszor nehéz a történet, túlságosan visszaadja milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek és az élet. De ha kíváncsiak vagytok hová fut ki Lisa és Kevin nem mindennapi, már-már mágikusnak mondható kalandja, akkor vegyétek kézbe a regényt és irány Haiti. 👀💀🔥


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése