2024. január 18.

J. K. Rowling - Harry ​Potter és a bölcsek köve (Harry Potter 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.

Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!


Azt hiszem nem sok ember akad, akinek ezt a könyvet be kellene mutatni. De azért mégis jön egy kis ajánló hozzá. Konkrétan ehhez a gyönyörű illusztrált kiadáshoz. Itt nálunk is a könyvesboltban inkább a kemény és a puha borítós kiadásokat részesítik előnyben. De megéri ezeket a meseszép kiadásokat is begyűjteni. 

Igaz olvasni nem valami praktikus mert iszonyat súlya van. És akkor például az ötödik rész ebben a formában vagy 3x ilyen vastag. 😅 Mégis olyan volt mintha így pörgősebb, gyorsabban is lehetett volna olvasni. Tényleg elképesztően szépek benne az illusztrációk. Ez azért nem kicsit dobja fel az olvasás élményét. 

Magáról a történetről sem hiszem, hogy olyan sokat kellene mesélnem. Hiszen ki ne ismeré az egyik leghíresebb varászló történetét? Vagy ha még nem is annyira ismeri, azért már mindenki hallott Harry Potterről. 

Óriasi élmény volt olvasni. Filmként már láttam, de csak ezt az elsőt. Könyvként is új élmény volt, a többi rész pedig mindkét verzióban az lesz. Már alig várom, hogy folytathassam majd! 

Addig is elmondhatom, hogy a könyv forma is teljesen megvett. Így már van összehasonlítási alapom. Ugye tudjuk, hogy igazán ritka az, ha könyvből tényleg jó filmadaptációt készítenek. Na ez a kötet esetében sikerült megugrani a lécet. Jó volt, hogy mivel már láttam a filmet, eltudtam képzelni a szereplőket, akiket a könyv leírásai is teljes mértékben úgy adtak vissza. mint ahogy a filmben láttam. 

Noha azért ott van az, hogy egy könyv mindig jobb. Képes volt ezúttal is többet adni mint a film. Nem kevést pluszt tett hozzá. Voltak mégis olyan részek például, amik a filmben voltak részletesebben kidolgozva, például az utolsó fontos rész.... Az a könyvben kevésvé volt részletes, sok minden viszont itt volt alaposabb. 

Így volt tökéletes. A csodás képekkel. Imádtam olvasni! Jól lehet haladni vele, elkezded és azonnal beszippant ez a Rowling álltal megteremtett bámulatos világ. Harry Potter és a kis csapata nagy kedvenceim lettek, a tanárok. Természetesen itt is megvoltak a kevésbé szerethető karakterek. Tökéletes volt.

Ha netán még van ilyen ember mint én, aki nem olvasta a könyvet, akkor jó szívvel ajánlom. Még mindig képes többet adni egy könyv, mint egy film. Ne hagyjátok ki! Irány a Roxfort! 



Ha kedvet kaptatok akkor KATT IDE a beszerzéshez.        


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése