2024. január 11.

Louise Bay - Londoni nagymenők sorozat

 📚 Könyvajánló 📚


Ez egy amolyan rendhagyó poszt lesz. Mint látjátok egy jó pár részes sorozatról van szó. Egy-egy rész ajánlóját annyira nem akarom elhúzni ezért  a 6 rész ajánlója ebben az egy posztban lesz olvasható.  ❤️💛💙💜🧡



Ennél pocsékabb hírt nem is kaphattam volna: nősül a pasim! Mármint az expasim, ha egészen pontos akarok lenni. Mert két hónappal korábban úgy döntött, hogy egy kis távolságra van szüksége. Én persze azt hittem, hogy ez nem végleges, boldogan folytatjuk majd, ahol abbahagytuk. Máskor egy ilyen hír önmagában összetörte volna a szívemet, de most még rosszabb hír követte: a menyasszony a legjobb barátnőm! És meghívtak az esküvőre. Kizárt, hogy elmenjek. Még akkor sem, ha a gyönyörű Skóciában tartják a menyegzőt. Nem, biztos hogy nem megyek. Még akkor sem, ha egy jóképű idegen felajánlja, hogy velem jön kísérőnek. Még akkor sem, ha ez az idegen szexi mosolyokkal próbál levenni a lábamról. Még akkor sem… ha egy valóra vált álom lenne a lehetőség, amit felkínál. Vagy mégis? Hogy mondhatnék nemet? Na jó, azért van egy feltételem: a szexi idegen legyen az új pasim. Mármint tegyen úgy, mintha az lenne. Még az is kiderülhet, hogy a szerepjáték szórakoztatóbb, mint hinnénk.

Mr.Svindler. Imádtam! Nem is értem, hogy mikor megjelent és beleolvastam miért nem tetszett? Valószínű, hogy szimplán rosszkor talált meg. Örülök, hogy újra nekiveselkedtem. Picit volt egy kis Ava Harrison - Az örökös feelingem. Talán a Brit férfi főhős miatt. Beck egy igazi angol úriember. Persze, tipikus férfi is, de imádtam ezt a kettősséget. Stella is nagy kedvencem lett. Két olyan főhős, akiket rögtön megkedvel az olvasó. A többi srácról nem is beszélve. A Londoni nagymenők. Imádom a pasikat! Tetszett, hogy inkább volt romantikus a történet, mint erotikus. Persze ez a vonal sem hiányzott, de az ilyen sztorikhoz képest kevesebb volt benne. A két főszereplő alakuló kapcsolatán volt a hangsúly, valamint mindkettőjük céljain. Persze ilyen történetet is kis milliót olvastunk már. Hogy egy szerelmes párt kell eljátszaniuk, hogy elérjék a céljaikat. Mégis a szerző olyan aranyosan, lehengerleőn írta meg a sztorit, hogy ez fel sem tűnt. Titok, fordulatok, valós élethelyzetekkel tarkítva, amiket át lehetett érezni. Tanulságos is volt. Bizonyos szereplők és a viselkedésük roppant dühítő volt számomra. De ez is mutatja, hogy írónő jól csinálja amit csinál. Mindent tökéletesen adott át. Vicces, szeretetteljes, romantikus, szenvedélyes pillanatok. Meglepetések, fordulatok. Egy bimbózó kapcsolat, ami álcának indul. Ha kíváncsiak vagytok hová is fut ki Beck és Stella szerelmének története, akkor olvassátok el Ti is! Nekem óriási kedvencem lett! Klisé, de mégis a szerző írásmódja, a történet alakulása abszolút kárpótol. Egy igazi remek kikapcsolódást nyújtó történet, London és környéke mesés vidékein. 



Dexter Daniels jobban szereti a drágaköveket, mint a nőket. A smaragdokat a barátnők helyett. A gyémántokat a házasság helyett. Valószínűleg ő generációjának legsikeresebb ékszerésze, sokak – és leghűségesebb barátja szerint – egyenesen London legjóképűbb férfija, de a múltja miatt a szerelem hidegen hagyja. Amikor Hollie Lumen belép a bálterembe, ahol a gyönyörű királyi ékszerek vannak kiállítva, Dexter világa azonnal a feje tetejére áll. Használt ruhája és kölcsönkapott cipője ellenére jobban lenyűgözi a férfit, mint az ékszerek. Olyan tüzes, vicces és vadul független – Dexter le sem tudja venni róla a szemét. Hollie Lumen élete balszerencsék sorozata: azt hitte, hogy megfogta az isten lábát a londoni gyakornoki állással, és végre megszabadulhat az oregoni kötelezettségeitől, és valóra válthatja álmait… De alig néhány héttel azután, hogy földet ér, kirúgják, és már készen áll, hogy feladja és hazamenjen. Hollie sosem kér segítséget: tudja, hogy egyedül magára számíthat. Mit kezd hát a magas, sötét hajú, jóképű idegennel, aki folyton megmenti őt? Ő is megmenti a férfit.

Akkor jöjjön is a Szépfiú, Dexter. Ezt a részt is szerettem, de nekem eddig a Svindler a szívem csücske. Ez nekem a hősnő szemszögéből kissé nyavalygós lett. Persze érthetőek voltak a gondolatai, az érzései, a problémái, de néha már ki voltam tőle.... Ettől függetlenül kedveltem és Dexterrel együtt szimpatikusak voltak. Őt pedig amilyen casanovának gondoltam volna, annyira egy romantikus, érzelmes férfi lett. Persze ő is volt macsó, tipik férfi, de kicsit úgymond keményebb fickónak vártam volna. Ez nem azt jelenti, hogy nem szerettem. Ennek a résznek már voltak számomra hibái, de mégis ezektől függetlenül jó volt olvasni. Szurkoltam a párosnak, Dexternek és Hollie-nak, akik két merőben más világban élnek. Mégis sok mindent megmutathat és taníthat ez a regény. Nehézségek, titkok, családi problémák. Megmutatja miként bikóznak meg az eléjük kerülő akadályokkal, miközben fejlődik a személyiségük is. Azért is jó és örülök, hogy végig, sorba megyek a sorozaton, mivel ugye minden részben felbukkan mindenki. Amellett, hogy minden rész remek szórakozás, jól összefüggenek egymással. Igen, épp olvashatók különálló regényekként is, de így az igazi. Szurkoltam és kíváncsi voltam milyen véget és Dexter és Hollie története. Tetszett amit kaptam. Nem lett akkora szerelem mint a Svindler, de szerettem. Érzéki, szellemes, szenvedélyes, mély mondanivalóval. A számomra kisebb kiemelt hibáktól eltekintve, az írónő ismét egy jó kis regényt alkotott. 



Amerikai dadus kerestetik egy imádni való négyéves számára, aki képes egy rosszkedvű, merengő, szexi brit főnökkel is bánni. Egyedülálló apa vagyok, ügyvéd, és egyesek szerint London legkomolyabb férfija. A négyéves kislányom nevelése köti le minden figyelmemet. Mióta a feleségem három éve lelépett, az egyetlen nő, aki felkeltette a figyelmemet, igazi tiltott gyümölcs: a legjobb barátom sógornője, Autumn Lumen. A kísértésnek könnyű ellenállni, mivel Autumn csak látogatóba érkezik Oregonból – egészen addig, amíg Londonba nem költözik. Amikor felmond a dadus, Autumn az egyetlen jelentkező a munkára.

Louise Bay, a USA Today bestsellerszerzője ismét elrepít minket a romantika és a szenvedély világába, ahol a szabályoké és azok áthágásáé a főszerep. 

Újabb kedvenc rész. Eddig még mindig az első páros vezet, de most Autumn és Gabriel igen szorosan a nyomukban vannak. Nagyon szerettem ezt olvasni. A történet ezúttal is némiképp klisés, hiszen a dada és a dögös apuka szeretnek egymásba. Mégis a szerzőre jellemzően ismét remekül volt megírva a sztori. Tudott mutatni új fordulatokat, cselekményeket. Újat, ami a karaktereit illeti. Nagy kedvencem lett Autumn. Már az előző részben is vártam, hogy olvashassak róla, hiszen ott már kiderült róla, hogy a nővérével együtt már fiatalon sokat megéltek. Autumnál tetszett az örökös optimizmusa, ahogy állt a dolgokhoz. De az is ahogy Gabriel hatására bizonyos dolgokban változott. Hogy kezdte elfogadni miként élhet egy boldog, jobb, nyugodtabb életet. Gabriel.... hát szerintem nem kell mondanom, hogy újabb könyves álompasi. Pedig az egyedülálló apukás sztoriknál nekem a pasik legtöbbször túl nyálasra, romantikusra sikerülnek. Tetszett, hogy a szerző úgy formálta a személyiségét, hogy volt egy imádnivaló, csendes, nyugis ügyvéd arca, aki sok fájdalmat élt ált, egyedül neveli és imádja a kislányát, mégis ha kellett, akkor egy humoros, szexi, dögös kemény férfi is tudott lenni. Imádtam olvasni a sztorit. Érzelmek sokasága. Fájdalom, félelem, boldogság, szenvedély, szerelem, titkok,nevetés, barátok, a család. Ismét volt itt minden ami egy jó kis szórakoztató regényhez kell. 



Az ​idő múlása sem csillapíthatja a szerelmes szívet. Bár már több mint egy évtizede nem láttam, de Joshua Luca még mindig nagy hatással van rám. Amit gyűlölök.

Huszonkilenc éves orvos vagyok, aki bejárta a világot, de ha csak rá gondolok, a farmerom szárába kell az izzadt tenyeremet törölnöm, miközben azt kívánom, bárcsak le tudnám csillapítani a szapora szívverésemet. Szinte a megszállottja voltam, amíg tizenhét évesen mindez a jövőmbe nem került. Egy éjszaka alatt felnőttem, és elengedtem ezt az ostoba szerelmet. A Joshua iránti rajongásomat megöltem és eltemettem. Örökre. Nem számít, hogy ő az új lakótársam. Vagy hogy még mindig ugyanolyan szexi a mosolya. Észre sem veszem, hogy a milliárdjai ellenére ő a legkedvesebb ember, akit csak ismerek. Vagy hogy amikor hozzám ér, ezer apró tűzijáték robban szerte a testemben. Teljesen túl vagyok Joshua Lucán. 

A USA Today bestsellerszerző Louise Bay egy izgató és elragadó történettel folytatja a Londoni nagymenők-sorozatát, ahol a múlt és a jelen egybeforr.

Alakul itt a Londoni nagymenők ranglistája. Svindler és a Milliomos az első helyen, a Szépfiú és a Briliáns pedig követi őket. Szerettem ezt is, de nem lett az a hűha. Pedig rögtön szimpatikus lett a nagyképű, szexi Joshua. Akinek már tört össze a szíve, ezért esze ágában sincs komoly kapcsolatba kezdeni. Hartford pedig a tökéletes ellentéte ilyen téren. Mindketten imádják a munkájukat, úgymond az a fő az életükben. Amíg Joshua ez mellett imád csajozni, addig a lánynak ezer éve nem volt ideje erre, de nem is hiányzik neki, mégis ha úgy alakul, akkor ő inkább az a komoly kapcsolatot akaró fiatal nő. És akkor jön a cselekmény, amiről ismét elmondhatom, hogy olvastunk már ilyet. Szomszédok, lakótársak lesznek. Kialakul köztük egy rutin. Miközben a lány már fiatal korában odavolt a srácért, amikor még a bátyja barátja volt Joshua. De ezt az érzést egy régi sérelemmel együtt próbálta eltemetni. Ez a két ember kerül össze, akiknél azonnal szikrázik a levegő ha egymás közelébe kerülnek. Tetszett ahogy ezt szemléltette az írónő. Úgy írta meg, kezdte el bemutatni őket magukat és az alakuló románcukat is, hogy egyáltalán ne érezzem úgy, hogy kismilliószor olvastam már. Nehéz, sőt szinte lehetetlen már ebben a zsánerben tök újat alkotni. Mégis ritkán akad egy-egy ilyen szerző, mint pl.Louise Bay, aki tudja élvezhetővé, tanulságossá, egy remek olvasmánnyá varázsolni ezeket a történeteket. Itt is megvoltak a többi részre jellemző hozzávalók. Romantika, erotika, titkok, borúsabb momentumok. Hála a többi, az előző részből megismert és itt is felbukkanó karakternek, ezúttal is aranyos és sok humoros pillanat volt a regényben. Egy újabb szórakoztató, remek olvasmány. 

 


Hideg, durva és tagadhatatlanul öntelt. Andrew Blake-et így jellemzik a legjobb barátai. Próbálj meg az új asszisztense lenni. Semmi sem elég jó, amit csinálok. Minél inkább igyekszem a kedvében járni, annál inkább figyelmen kívül hagy engem. Kezdek azon tűnődni, hogy van-e egyáltalán szív abban a magas, kemény, gyönyörű testben. Egyik este, munka után az új legjobb barátomnak – az iroda közelében lévő kocsma csaposának – panaszkodom róla. Találd ki, ki ült egész végig mögöttem, és hallotta minden kis részletét a sirámomnak?

Andrew pillantásából azonban nem tudom eldönteni, hogy most kirúg-e, vagy megcsókol… Vajon mit tartogat a jövő a kiismerhetetlenül szexi főnök és a szenvedélyesen pimasz asszisztens párosának? Erre keresi a választ a USA today bestsellerszerző, Louise Bay ebben a regényében.

Fülszöveg alapján ez volt a rész, amit a legjobban vártam. Szerettem, de mégsem volt az a hűha. Úgy fest, az első rész óta, egyik Londoni nagymenőnek sem sikerült letaszítania nálam a trónról Beck-et. Azért természetesen ez a rész is remek volt. Igaz kissé szerepelhetett volna többet a banda. Na jó ez nem feltétlen kritika, szimplán én olvasnék még többet mindannyiukról. Ez a rész is abszolút hozta az írónő által eddig felállított szintet. Tökéletesen átadott érzelmek, szerethető karakterek. Ahogy a fülszöveg írja, Andrew tényleg és hideg, durva, öntelt és sokszor bunkó alak tudott lenni. Természetesen sokat változik a regény folyamán, miközben megtudhatjuk miért is lett belőle egy ilyen férfi. Sofia is szimpatikus volt. Tetszett, hogy a sokak számára ijesztő Andew mellett, Sofia is hasonló karakter volt, mint  a férfi. Remekül állta mellette a sarat. Egy igazán belevaló csaj. Gyorsan, jó olvasható, gördülékeny sztori.  Szenvedély, erotika, szerelem, problémák. Volt itt minden, mégis nekem valami hiányzott. Na de még van egy srác. Kíváncsian várom Tristan sztoriját. 

 


Kérted már meg egy férfi kezét az első randin?

És olyanét, akivel tejszínhabbal borítva találkoztál először? (Azt a részt még nem is említve, hogy a fickó egy árverésen nyerte meg a randinkat.) Bár nincs gyűrű a zsebemben, de nagyon remélem, hogy igent mond. Nem azért, mert szerelmes vagyok belé – az nevetséges volna. Hanem mert le kell nyűgöznie az apámat, hogy hozzáférhessek a letétbe helyezett vagyonomhoz. Csak erről fog szólni az egyesülésünk.

Csupán három hónapig kell tudomást sem vennem a kőkemény izmokról, a tekintetéről, amely azt sugallja, hogy az íze is olyan finom, mint amilyennek látszik, és a kémiáról, amely mindig vibrál közöttünk, amikor együtt vagyunk.

Egyszerű, nem igaz?

Le kell szögeznem, hogy az összes részét, mind a hat férfi sztoriját imádtam! Mégis persze voltak, akiket még egy kicsi jobban. De azt hiszem, hogy ennek a kötetnek a főszereplője, Tristan vitte a prímet. Ő ugrott nálam az első helyre a Londoni nagymenők listáján. Oda meg vissza voltam ezért a kötetért. Kevés ilyen van nekem, hogy már az első sorok, oldalak után érzem, hogy igen, ez egy olyan könyv lesz, ami Hűha. Igen, maga a sztori természetesen nem mutatott akkor újdonságot. Mégis ezúttal is totál megvett a szerző írásmódja, a stílusa. Ahogy alakította cselekményét. Természetesen amivel a leginkább levett a lábamról, azok a karakterei. Tristan, ugye a korábbi kötetekben ő is felbukkant. Egy kocka pasi, aki a számítógépek és a biztonságtechnika nagymestere. Igazán lenyűgöző, hogy milyen jó a munkájában és hogy mire képes. Nem mellesleg persze egy brutálisan szexi, dögös férfiként láthatjuk magunk előtt az írónő leírásai alapján. Eszes, okos, jóképű, gazdag. De mindezek mellett egy remek ember. Nagyon jó fiú, barát. Azokért akiket szeret, bármit megtenne. Igaz a komoly kapcsolatokkal vannak problémái. Érthető is ez a része, mégis jó volt látni miként változik ő is, a személyisége azzal ahogy haladt a történet. A párja, Parker szintén egy azonnal megkedvelhető női karakter. Kapcsolatok terén neki is kijutott a rosszból, ezért ilyen téren fél és bizonytalan. Ennek ellenére egy erős, okos, kitartó nő. Remek a munkájában. Egy szívbetegeket és a családjaikat segítő alapítványnál dolgozik. Már a sztori ezen része igazán tanulságos és lehengerlő volt. Mindketten viccesek, imádtam a közös részeiket. Irtó jól szórakoztam. Persze mindkettőjüknek megvan a maga, sokszor fájdalmas története, múltja. Mégis imádtam látni az első találkozásukat, majd ahogy szépen elkezdett alakulni a kapcsolatuk. Egy pár, akik a látszat kedvéért vannak együtt. Egy cél érdekében kötött érdekházasság. Mégis annyira szerettem látni azt, ahogy ők ketten az első pillanatoktól teljesen igaziként élték meg ezt. A házasságot, a kapcsolatukat. Imádtam ezt "látni". Az írónő még mindig mestere a szerelmi szálak szövésének. Csodás pillanatokat kapott a párosunk. Ezáltal mi is. Szeretet, boldogság, vicces percek, egy szépen alakuló szerelem. Ezer fokos lángon égett a kémia Tristan és Parker között. Hűha. A szerző ezúttal is érzékien, remekül adta vissza az erotikus részeket. Ahogy az egész sztorit, ezt is fantasztikusan képes megírni. Tényleg igazán lehengerlő az írásmódja. Külön tetszett hogy kapott a sztori egy már-már krimibe illő szálat. Így amellett, hogy cuki, romantikus, szenvedélyes és életszagú volt, izgalmas is. Jó volt ismét egész sokat találkozni a korábbi párosokkal. A szerző szőtte tovább az ő életüket is. Szerettem erről is olvasni. Minden párost szeretek, de Tristan és Parker különösen a szívemhez nőttek. Külön köszönet az írónőnek azért, hogy mennyire jól és szépen zárta le ezzel a kötettel a sorozatot. Nagyon fognak hiányozni, de minden percét élveztem és imádtam, amit a Londoni nagymenőkkel, a párjaikkal és az összes szereplővel tölthettem. 

Sokszor mondtam már, én imádom ezt a műfajt is. De ma már annyi ilyen jellegű regény van, viszont jóval kevesebb az olyan könyv, ami tényleg igényes, minőségi. Mind maga a történet, mind pedig az ahogy a szerző megírja. Louise Bay egy olyan írónő, aki igenis erősíti a szabályt, hogy lehet még újat és lehengerlőt írni ebben a zsánerben. Fantasztikusan és szépen ír, még ha a történeteiben vannak is ismerős momentumok. Ahogy magát a sztorikat megírja és szövi a cselekményeket, képes újat adni. Igazán szép, tanulságos és szórakoztató könyveket ad az olvasóknak. Zseniális karaktereket tud alkotni. Legyen szó kedvencekről, vagy éppen negatív szereplőkről. 

Nekem a top kedvencek közé kerültek az írásai, ez a sorozat. Alig várom, hogy a kiadó elhozza a további könyveit. Itt már a végén azért volt egy kis előre vetítés... 💕


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.              

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése