2024. január 19.

R. Kelényi Angelika - Váláshelyzet

 📚 Könyvajánló 📚


Meg ​lehet-e tartani egy férjet harminc év házasság után?

Mit tegyünk, ha a férj válni akar, mert elege lett az unalmas, érdektelen házasságából, és az unalmas, érdektelen feleségéből?
Le lehet-e győzni egy fiatalabb, dögösebb ellenfelet, aki szemet vetett a jól szituált férjre?
Túl lehet-e élni egy válást, mely után totálisan megváltozik az élet?
Találhat-e új jövőképet az, akit ennyi év után dobnak el?

Az ötvenes éveiben járó Karolina azt gondolja, hogy a férje el akarja hagyni a szép Gabiért, akinek azonban kisebb gondja is nagyobb annál, semmint a szomszédja öregedő párjával foglalkozni. A házasságát féltő nő mindent bevet, hogy vetélytársát kiüsse a nyeregből, és elképzelése szerint esélyes, hogy ez sikerült is neki.

Csendes irigység és féltékenység dúlja Gesztenyéskert békés utcácskáját, mígnem megérkezik a legszexibb pasi, aki valaha is az idilli kertváros macskaköveit koptatta, hogy felkavarja az állóvizet, és megvalósítsa Karolina terveit.

R. Kelényi Angelika korábbi sikerkönyveihez hasonlóan most is egy sokak által ismert, kemény élethelyzetet dolgoz fel a maga humoros, laza stílusában.


Imádom! Óriási szerelem lett Angelika előző, az Egy hajszálon múlt című írása is. De ez? Ha lehet, még jobban szerettem! 

Amolyan Született feleségek feeling, magyar módra. 

Még mindig teljesen lehengerel az írói stílusával, a humorával, azzal ahogy szőtte ezt a történetet. Ami nem más, mint a való élet. Valós problémákat mutat be. Két női főszereplővel, Karolinával és a nemrég említett regényből már megismert Gabival. 

Örülök, hogy végül ebben a sorrendben olvastam őket, időrendben ugyanis így követik egymás. Az itt szereplő Gabi felbukkant már az Egy hajszálon múltban, mint Emma egyik legjobb barátnője. Természetesen a lányok ebből a részből sem hiányozhatnak. Imádom őket! 

Fantasztikus karaktereket alkotott meg. Igaz örültem volna, ha mondjuk teljes egészében Gabiról szól ez a regény. Örülök, hogy az ő történetét is megismerhettem. Az előző után eleve kíváncsi is lettem rá. Angelika pedig abszolút tökéletesen elmesélt nekem mindent. 

Nagyon kedveltem Gabit. Egy negyvenes nő, anya. Két fiúval maradt egyedül, miután a férje elhagyta egy fiatalabb nőért. Gabi egy abszolút dögös, szexi anyuka. Akiben azért még ott van, hogy elhagyta őt a férje. Nehezen tudja ezt elengedni, feldolgozni. De szerencsére remek barátai vannak, akik segítenek neki. Olyan történések az életében, amik hatására elfogadja mindezt, továbblép. Jó volt látni, vele végigkövetni miként is alakul a karaktere. Nagyon megszerettem. 

Ezt nem igazán mondhatom el Karolináról. Sajnos szerintem ő többet is szerepelt. Azt az unszimpatikus mindenit. Hát régen volt, hogy ennyire ne kedveljek egy szereplőt. Sőt! Még finoman fogalmaztam. Egy végletekig rosszindulatú, mondjuk ki basavanyodott nő. Tipikus, hogy neki semmi sem jó az életében és inkább a máséval foglalkozik. Nagyon nem bírtam. Érthető is, hog miért alakul úgy az élete ahogy. Nem is értettem miért hallgatjuk végig tőle azt, hogy miként ügyküdik a férje visszaszerzésén, mikor egyébként állandóan szapulja. Eléggé ellentmondásos egy nő volt nekem. Az egész viselkedése. Nála tipikusan áll, hogy előbb utóbb mindenki megkapja ami jár neki. De legalább annyi volt benne az ő szálával, hogy bizonyos történések hatására némiképp kicsit észhez tért és a végére még olyan pillanata is volt, amikor kedveltem. Na igaz nálam ez nem teljesen törölte el a korábbi viselkesését. 

Ugyanakkor lehengerlő volt ahogy mindezt Angelika elénk tárta. Tényleg lejött a történetből, a karakterekből az a tipikus magyar mentalitás. Nagyon tetszett, hogy valós, életszagú problémákat mutat be. A szereplői gondjait, az érzéseiket, kapcsolati problémáikat. Ahogy ezekre kerestük a válaszokat a regényben az zseniális! Elképesztően sokat képes adni. Ha házas vagy, ha nem, ha van kapcsolatod épp, ha nincs, az Angelika álltal itt átadott tudás, tanítás bármikor, bármilyen élethelyzetben jól jöhet. Sajnálom, hogy ezt már nem mondhatom el neki, de bízom benne, hogy akárhol is van, látja. 😊💗

Természetesen nem csak a problémáké volt a főszerep. Ismét, rá jellemzően irdatlan sokat nevettem és mosolyogtam. Erre az írására is jellemző, amit az előzőnél mondtam. A stílus, szavak, amikkel a humoros részeket átadja. Nagyon jókat mosolyogtam olvasás közben. 

Sok-sok érzelmet át lehet élni általa. Egy igazi érzelmi hullámvasút. Egy történet, ami mondható lenne hétköznapinak is, legalábbis a cselekmények amiket bemutat azok, mégis abszolút egyedi stílusban teszi mindezt. Azonnal megszerethető, vagy épp nem karaktereivel. Ebben akadt némi tűz, szenvedély. Wow... Imádtam az Attila szálat...😚

Egy életszagú történet, olyan karakterekkel, leírásokkal, cselekményekkel, aminek hála mindent a magadénak tudsz érezni, átélni ahogy olvasod. Angelika ezúttal is utánozhatatlan stílusban mesél. Oda meg vissza vagyok ezért a regényért. 💞 


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése