2017. április 8.

Borsa Brown - Az Arab lánya 1

Sziasztok!

Itt is az ígért értékelés immár Az Arab sorozat harmadik részéről :) Hihetetlen, hogy eddig vártam a sorozattal pedig már sokkal hamarabb el kellett volna kezdenem mert imádom. Igaz néha igencsak ellentétes érzelmeket is képes kiváltani belőlem.


,,Megrendítő és fordulatos." Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát - nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak. Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha? A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. BORSA BROWN legújabb regényében, Az Arab lánya első kötetében a korábbi részek folytatásaként a gyermek Anna élete bontakozik ki, miközben édesapja, Gamal lelke is új életre kel. A szerzőnő különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét érzelmi magasságokba és mélységekbe juttat bennünket.

De jöjjön bővebben is.

Nagyon vártam ezt a részt már csak azért is mert itt végre ismét Gamal mesél nekünk. Aki mellett főszerepben most már a kis Anna van. Igaz az is, hogy ebben a részben javarészt sajnos Gamal nem éppen volt a szívem csücske.

Pedig anno így indult a sorozat is, hogy egyáltalán nem bírtam a pasit, majd Csilla mellett nagyon sokat változott. Aztán jött Anna és még jobban megszerettem őt. De ez a rész után úgy tűnik most a népszerűsége nálam ismét kezd visszaesni.

Tévedés ne essék ezt a részt is imádom. Ahogy Borsa ír. Csak magával Gamallal vannak gondjaim. Na de mindjárt erre is rátérek.

Ezt a részt tehát ismét Gamal szemszögével olvashatjuk. A kis Anna immár vele él Szaúd-Arábiában. Megmondom őszintén én igencsak féltem ettől a részétől a dolognak. Már ami a kislányt illeti. Hogy mi lesz vele ebben a teljesen más környezetben, életben? Hiszen sejthető volt, hogy miként reagál majd rá Gamal családja. De hála az égnek Borsa remekül megoldotta és ami ezt illeti nagyon is kellemesen csalódtam. Ez miatt is nagyon szerettem olvasni ezt a részt. Mert láthattunk, hogy mindennek ellenére Anna nagyon is jó helyre került és szeretik őt.

És itt már vissza is térek az édesapjára. Azt írtam az első két rész értékelésénél, hogy ahogy megismerhettünk Gamalt egy cseppet sem volt szimpatikus. De ahogy haladt a történet és ő is változott úgy kedveltem meg őt. Na ez a része a dolognak itt ismét változott.

Nemtudom lehet csak én vagyok így vele, hogy sokszor nemtudom eldönteni hogyan is érzek iránta. Az egyik pillanatban imádom őt a következő oldalakon pedig nem szeretem.

Azt a férfit szeretem aki a felesége mellett noha még mindig akadnak köztük gondok. Imádom őt amikor a fiával és a lányával van. Hogy annak ellenére, hogy náluk mindig a fiúk az elsők ő ugyanúgy imádja a lányát is.

De amikor ismét felmerül Magyarország na onnantól kezdve néha nem értem őt. Nekem ezzel a részekkel kapcsolatban nem szimpatikus sokszor. Borsa egy igencsak érdekes fordulatot tett a történetbe ezzel kapcsolatban. Ami mondhatni néha teljesen kifordítja magából Gamalt. De lehet az is, hogy csak velem van a baj és Csilla után akivel imádtam őket együtt képtelen vagyok mást elfogadni. Nekem ez a része nem jön be.

"-A Csilla az lány vagy fiú?
Istenem! Csilla? Lány? Nem. Csilla nő. A NŐ!"

Azt a bizonyos fordulatot ami mondhatni a bonyodalmakat is okozza hát csak lestem... Borsa ismét alakított. Le a kalappal mert magát ezt a szálat mi tagadás remekül kitalálta. Mégsem vagyok képes szeretni ezt a részt benne. Sőt sajnos egyáltalán nem jön be. És egyenlőre megérteni sem tudom. Itt jön be az a rész, hogy ez miatt nem szeretem Gamalt. Komolyan nem értem őt. Elhiszem, hogy valamilyen szinten ez ismét erőt és reményt ad neki de nekem akkor sem szimpatikus ez a rész és ez a Gamal aki ekkor lesz. Az új karakter pedig akit kapunk végképp nem. Sajnos már soha nem lesz olyan semmi mint Csillával és ezen szerintem ez az egész sem segít. Azokhoz az időkhöz semmi sem ér fel. Azokat imádtam lehet ezért is de biztos, hogy sosem fogom ezt a részét megszeretni a történetnek.

Ebben a részben tehát én teljes mértékben Gamal felesége Jasmin mellett állok. Az első részekben nem igazán tudtam megkedvelni őt. Itt ez sokat változott mert tett is érte. Nagyon megszerettem. Azért amilyennek Borsa megalkotta őt. Szerető feleség és anya. Imádja a férjét és a gyerekeit. És igazán azzal nőtt a szememben és szerettem meg igazán ahogy Annával viselkedik. Kellemesen csalódtam benne. Igazán megérdemelné ha már így alakult az életük, hogy a férje végre csak az övé legyen.

Gamal tehát ismét kezdi elérni nálam, hogy az a nem kedvelt pasi legyen aki a legelső rész elején volt.Tényleg iszonyatos volt vele ismét átélni a történteket amikor Magyarországra utazott de akkor sem vagyok képes megérteni. Hiába ő is elmondja, hogy tiszteli ezekért a dolgokért a feleségét mégis képes ezt tenni vele. Mert megértem és tudjuk mit jelentett neki Csilla. Hogy mit élt át akkor, az élet nem kímélte őt de el kellene fogadnia mert Őt senki sem fogja pótolni. Nálam biztos nem lesz képes senki a helyébe lépni.  Természetesen Gamalnak is kijár a boldogság és amit megkap otthon mégsem elég neki. Csillával anno teljesen más volt a dolog őket imádtam de ez amit most Borsa beleszőtt nekem nagyon nem tetszik.



Egyedül csak ez miatt vonok le egy csillagot mert egyébként imádom. Főleg ebből kifolyólag azokat a részeket amik róla és a családjáról szólnak. Azt a pasit imádom. Imádom a közös pillanataikat Annával, Khaliddal. A fiát is nagyon megszerettem. A kis Annával nagyon édesek, igazi testvérek. Fantasztikus ezekről a pillanatokról olvasni. Ilyen szempontból azért megnyugszik a lelkem, hogy Csilla nyugodt lehet mert Annának jó élete van és ha egy teljesen más világban is nő fel szeretik és óvják őt.

"(…) ha Anna nem lenne, már én sem lennék. Ő a megmentőm."

A gyerkőcök és Jasmin mellett aki itt nekem nagyon is szimpatikus lett az Emír. Na ő sem éppen volt a szívem csücske főleg a Csilla iránti ellenszenve miatt az első részekben. De itt nagyon megkedveltem őt is. Sőt. Bírtam a pasit. Azért is mert mondhatni a "mi" oldalunkon állt ami azt a bizonyos nem kedveljük szálat illeti. És amiért ennyire szereti Annát. Nagyon élveztem mikor akadt olyan pillanat amikor Anna éppen Emír bácsit szórakoztatta.

Valamint természetesen Bálint még mindig kedvenc szereplő. Örülök nagyon, hogy a család, Gamal és Anna mellett van. Annak idején nem gondoltam volna róla de örülök, hogy velük tart a ezekben a részekben is.

Ahogy írtam ezért volt a kettős érzés iránta bennem. Mert ezeknél a részeknél nem szerettem őt de visszatérve a gyerekekre, a családjára akkor pedig imádtam őt.

Ugyanakkor ebben a regényben javarészt ismét Rijádban voltunk. Már az elsőknél is de főleg ebben a részben rájövünk, hogy közel sem annyira más világ ez mint ismeretlenül gondoljuk. Sőt. Sok esetben lehet, hogy ott minden sokkal jobban működik mint nálunk. Teljesen más szokásaik vannak amitől Csilla is annyira féltette Annát anno de így belelátva meg lehet érteni őket és egyáltalán nem annyira más ez a világ. Én már jobban szerettem amikor itt játszódott a történet. Egyedül Csilla miatt szeretem ha belekerül Magyarország de mivel az már sajnos inkább szomorú rész jobban szeretem ha itt vannak. De az miatt mindig szeretni fogom mert ott kezdődött minden. Annak köszönheti Gamal is ezt a csodás kislányt és élete legboldogabb pillanatait. Csilla az emlékeiben és Annán keresztül mindig vele lesz.

"…itt maradok két nővel a szívemben és a lelkemben. Az egyik már halott, a másik pedig megpróbál engem életben tartani. Az egyik már csak a múltat jelentheti, a másik csakis a jövőt....."

Imádom ezt a történetet. Noha ebből a részből nekem picit levett a bizonyos szál. Igaz még így is akadtak pityergős pillanatok az olvasás alatt. Borsa előtt ismét le a kalappal mert fantasztikusan megírta ezt a részt is. Ismét belecsöppenni ebbe a világba ezekkel a szereplőkkel imádtam. De mi tagadás a folytatása Az Arab lánya 2 az amiben igazán beleláthatunk majd Anna bint Gamal al-Szudairi életébe.

Abból a részből sem sok van már szóval nemsokára érkezem azzal is. Annyit megsúghatok a legelső Az Arab mellett az a rész a legnagyobb kedvenc. A felnőtt Anna története. :)

Addig is egy értékelés ehhez a részhez:


Valamint ha netán valaki még tart ott ahol nemrég én, hogy ezt a sorozatát nem olvasta Borsának akkor semmiképp se hagyja ki. Igaz nekem kellett egy kis idő, hogy megérjek az olvasására de abszolút megérte mert egy olyan történ amit olvasni kell. Bámulatos. Egy teljesen más világról, kultúrából származó karakterekkel akiket teljes mértékben megismersz és megértesz végül. És rájössz, hogy amit eddig teljesen másnak hittél annyira nem is különbözik tőled. Csak ajánlani tudom mert ha egyszer belecsöppensz Az Arab világába téged is magával ragad és nincs menekvés :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése