2017. április 17.

Borsa Brown - Az Arab lánya 2

Sziasztok!

Nos itt jönne a már ígért Arab lánya 2 értékelés. Amihez hozzáteszem, hogy a legnehezebb lesz. Valahogy az ismerős magyar írók könyveiről mindig sokkal nehezebb. Erről pedig pláne mert ahogy Borsa megalkotta nekünk ezt a történetet.... lehetetlen épkézláb módon írni róla mert ezt mindenkinek olvasni KELL :)

Lesz egy idézet kiemelve amit muszáj beletennem ez nekem a Best <3 aki olvasta már a könyvet nyugodtan olvassa aki még nem annak nem muszáj. Bár szerintem nincs benne olyan amit ne tudnánk de aki gondolja nem kell elolvasni de én imádtam ezt a pillanatot. Sőt tettem még egyet kettőt bele szintén így de szerintem azokban sincs semmi olyan, de csak saját felelősségre :D

,,Varázslatos és felkavaró"

Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön.
Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? A meglévő kötődése a hazájához és családjához, vagy az éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?

A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét.

Az Arab lányának első kötetében egy kislány élete bontakozik ki, míg a legújabb, második kötetben immár a fiatal nővé cseperedett Annával élhetjük át az első szerelem boldogságát, miközben a család fogalma is átértékelődik.


Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Nagyon hamar már a végére is értem ennek a csodás történetnek. Pedig én most vettem először a kezembe. Jóformán mire a legtöbben már régen túl voltak rajta. Ahogy írtam én most értem meg rá, hogy értékelni tudjam ezt a fantasztikus, nem mindennapi történetet.

Ugyanakkor az előnye is megvolt, hogy én most álltam neki mire a legtöbb rész már megjelent. Nem kellett ugyanis várom hanem sorban faltam a könyveket. Az egészet és így tett Borsa rabjává ennek a világnak. Igaz most, hogy én is kiolvastam az Arab lánya második részét sajnos nekem is jön a várakozás része a dolognak. Hiszen ősszel érkezik a sorozathoz Gamal fiának Khalidnak a története. Szóval nem is kérdés, hogy ezerrel várom az őszt :)

Na de addig is próbálok valamit összehozni ami az értékelést illeti Anna részéről.

Aki immár felnőtt ebben a részben. A történet kezdetén éppen a 18.születésnapját ünnepli a családja és a barátai körében. Nagyon vártam ezt a részt és mondhatni az első Gamal szemszöges mellett ha választani kell akkor ez a másik még nagyobb kedvenc rész.

Az első Arab lánya után eszméletlenül vártam ezt. Hiszen itt már végre személyesen Anna mesél nekünk. Borsa természetesen ezzel a résszel sem okozott csalódást. Sőt. Minden pillanatát imádtam.

Persze már ismerjük őt de végre az ő szemén keresztül láthatjuk az életét, a világát.



Ami immár nemcsak az Arab világ hanem a Magyar is. Megismerhetjük azt az Annát aki Rijádban éli az életét. Valamint azt a fiatal nőt is aki immár ismeri a történetét hogyan is kapcsolódik az élete Magyarországhoz. Kellett is mert így teljes az élete. Hogy immár mindent tud magáról, a szüleiről. Hiszen ő nemcsak egy arab nő immár hanem egy igazi magyar nő is akárcsak az édesanyja. Aki itt már egyre inkább olyan mint Csilla. És nem csak külsőben.

Nem véletlenül, hogy Gamal ennyire óvja, szereti és imádja a lányát. Nagyon örültem, hogy itt az említett apukának is sok szerep jutott. Igaz ez várható volt.

"…Anna az egyetlen olyan félresiklásom, amit sosem tudnék megbánni. Ő a hold és a nap. A csillagok és az égbolt. Valaminek a kezdete volt az életemben, és valaminek a vége. A mindenem."

Fantasztikus volt ismét kikapcsolni és elveszni ebben a történetben. Anna személyében egy bámulatos fiatal nőt ismerhettünk meg. Aki imádja a családját, a barátait. Átélni vele a szerelem érzését. És látni, hogy immár tisztában vele, hogy ki is ő valójában. Hogy két világhoz tartozik és, hogy mindkettő része az életének. Látni hogyan birkózik meg ezzel hiszen nem mindig megy minden zökkenő mentesen. Akkor nem is Borsa írta volna. De Anna remekül helyt áll.

Igaz ahogy írtam nem mindig könnyű számára az élet. Azt hiszem elmondhatom, hogy ezen a könyvön még sokkal többet sírtam mint amikor a sorozat legelső részét olvastam. Hihetetlen érzéseket vált ki az olvasóból. Mindent képes vagy átélni amit Anna él át. És néha nem könnyű dolgokkal kellett megbirkózni. De várható is volt, hogy lesznek nehézségei is a boldog és szép pillanatok mellé. Szóval lehetett sírni mindkettőn.

Visszatérve picit Gamalra vele kapcsolatban azt hiszem itt is így ugyanúgy éreztem mint a lánya első részénél. A legtöbb esetben imádtam őt. Azért ahogy még mindig a gyerekeivel viselkedik. Imádtam őket hármasban. Őt Annát és Khalidot. Ugyanakkor itt még mindig megvolt az a rész is ami az elsőben, amit nemtudtam szeretni. Valamint akadtak olyan pillanatok amiért utáltam őt. Azért amit tett. Részben érthető volt a reakciója ezekre a dolgokra de mégis ezekben a pillanatokban utáltam őt mert túlzásba vitte szerintem. Nem mindig egy zökkenő mentes apa lánya kapcsolatról olvashattunk. De remekül kitalált mindent Borsa és helyre tette a dolgokat és kapcsolatokat.


Jutott azért megpróbáltatás nem kevés Annának ebben a részben de ez mellett nagyon sok szeretet, boldogság és szerelem is. Ami kárpótolta őt. Egy fantasztikus fiatal nő lett aki ugyanolyan büszke és ki tud állni magáért akárcsak az édesanyja Csilla. Aki nagyon tud szeretni és aki bármit megtenne a testvéreiért, a családjáért.

"– A legbátrabb, legszenvedélyesebb nő vagy, akit ismerek."

Minden pillanatát imádtam amit vele és ismét a Szudairi családdal tölthettem. Hogy már itt felnőttként találkozhattunk újra Annával. Ez a része a dolognak igaz néha olvasás közben annyira hihetetlennek tűnt nekem. Belegondolni ebbe. Hiszen Anna még nagyon pici volt az első résznél. Belegondolni, hogy már eltelt vagy 15 év azóta. Hihetetlen volt mégis fantasztikus.

Felnőttként látni immár a két gyerkőcöt is. Anna és Khalid. Imádtam őket kicsiknek és ugyanígy szeretem őket most is. Bár akárcsak az apja, Khalid sem volt a szívem csücske sokszor a viselkedése miatt. Igaz a végére őt is megértettem. Ugyanúgy ő is próbálta emészteni a dolgokat amik Annával történtek. De tetszett, hogy a testvére mellett áll és szereti őt.

Igaz Khaliddal kapcsolatban nekem is megvannak a tippjeim de várnunk kell őszig, hogy Borsa mit is talált neki neki :) és persze nekünk is. Csalódni tuti, hogy nem fogunk. Csak győzzük majd kivárni.

Szóval Gamal mellet immár akad még egy pasi akit szeretünk Khalid személyében. Igaz nekem itt ismét nagy kedvenc volt és imádtam Emírt. Még mindig jó barátja, testvére Gamalnak és aki nagyon szereti Annát is. Imádom őt ezért.

Anna barátnője és unokatestvére Leila is többnyire szimpatikus volt. Igaz néha ki voltam attól, hogy mennyire rajongott egy pasiért aki nem érzi ugyanezt iránta. Elhiszem, hogy a szerelem vakká tesz de észre kellene vennie ha az a valaki nem szereti őt viszont. Ezeknél a részeknél nem épp volt szimpatikus de ketten őket Annával bírtam. Kellett egy jó barát Annának.

És ha már szereplők akkor jöjjön Billal is. Kedveltem őt még ha én titkon másért szorítottam is.. Nemcsak azért kedveltem mert helyes meg minden hanem azért ahogy ő is viszonyul ahhoz akit szeret. Csak egy szerelmet, feleséget akar magának. Azt hiszem azt már tudjuk, hogy az arab férfiaknál ez ritka.

Anna családját, az anyukáját Jasmint itt ismét nagyon szerettem. Még mindig fantasztikus látni, hogy ugyanúgy szereti Annát mint a vér szerinti gyermekeit. Őket, a fiatalabbakat is nagyon kedveltem egyébként Anna és Khalid testvéreit.





De, hogy ne csak Rijádban legyünk nem hiányozhatott a sztoriból Magyarország. Azt hiszem elmondhatom, hogy ezen a részen sírtam talán a legtöbbet. Még ennyi idő után szomorú és fájdalmas a visszatérés. Főleg Gamal részére de immár Annának is. Ugyanakkor Borsát imádom amiért így alkotta meg ezeket a részeket, pillanatokat. Teljesen át tudtunk élni ezeket a részeket velük. Jó volt ismét hallani az itt élő szereplőkről. Volt egy kiemelkedő pillanata ennek a résznek amikor Csilláról meséltek Annának. Azt hiszem fantasztikusan össze lett foglalva az  apja és az anyja szerelme és, hogy mit is jelent ő az apjának.

"......- Így csak annyit mondok neked, ha emlékezni akarsz, és őt akarod látni, akkor nézz tükörbe! Mindened olyan, mint az övé volt, csak a hajad más színű. Kíváncsi vagy, milyen a nevetése? Hát akkor nevess! Kíváncsi vagy, mennyire szerették egymást apáddal? Hát nézz apádra! Úgy néz rád, ahogy anyádra nézett egykor."

Borsa ismét fantasztikusat alkottál. Le a kalappal ez bámulatos lett. Megérte várni rá és örülök, hogy így két könyvben kaptuk. Mert így semmi sem maradt ki. Az elsőben Gamal szemén keresztül láthattuk a kis Annát. Itt pedig már a felnőtt Anna mesél nekünk. Kellett ez így, hogy mindenre sor kerüljön, hogy teljesen legyen a történet. És azért is örülök mert még többet olvashattunk így, hogy két könyvet kaptunk. Mert ebből a sorozatból sosem elég.

Itt még jobban megismerhetünk egy immár felnőtt nővé érett Szaúd-Arábiai lányt akinek Magyar gyökerei és története is van. A kapcsolatát mindkét családjával. Hogy miként állja meg a helyét az életben és ezek a titkok kiderülése után. Hogy miként éli meg a szerelmet. Hogy most már a saját életét kell élnie amihez ki kell repülnie a családi fészekből.

Ahogy olvasod szinte mindent tisztán egy filmként látsz magad előtt. Fantasztikus egy ilyen történetet olvasni. Minden megvan benne ami kell. Szerethető, sőt imádnivaló karakterek, akikre haragudhatunk is néha. Szeretet, család, barátok, szerelem, erotika, szenvedély, titkok.Két teljesen különböző világ ami immár egybeolvad Annán keresztül. Tökéletes lett. És hiába van vége Anna történetének remélem Khalid könyvében visszatér majd még, sőt biztos találkozhatunk vele ott is amikor a testvérét ismerhetjük meg jobban.

Alig várom azt is. Minden jöhet aminek köze van Az Arabhoz. Köszönöm az élményt Borsa Brown. Ahogy említettem az előző rész értékelésénél is ha akad még netán olyan aki nemcsak ezt a könyvet hanem magát a sorozatot sem olvasta akkor ne habozzon. Egy olyan érzelmi hullámvasútra ültet fel bennünket az író nő amit kár kihagyni. Ezt át kell élni. Olyan remekül adja ezt át nekünk mintha tényleg te is ott lennél. Imádom.

Végére pedig ha már megvolt megvolt a könyv belseje akkor jöjjön az, hogy imádtam a borítót is. Remek választás lett a gyönyörű Anna. Tökéletesen illik a történethez és a sorozat többi részéhez is. :)

Az értékelés pedig nem is kétséges:


A könyvet pedig nagyon köszönöm az Álomgyár kiadónak. 

 A gyönyörű gyűjteményem <3

Amíg várakozunk nyugodtan lehet előrendelni Khalid könyvét is: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése