2017. május 21.

Jamie McGuire - Gyönyörű pillanat

Jöjjön akkor ismét egy Könyvfesztis szerzemény.


Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.
A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.

Igaz egy kicsit vékonykább könyv mint a többiek. Nem kicsit sajnáltam is, hogy csak ennyit kaptunk erről a párosról.

Aki netán nem olvastam még (bár szerintem olyan ember már nem is nagyon akad :D ) az írónő Gyönyörű sorscsapás sorozatát akkor lehet nem tudja kikről is van szó. Na de ha mégis akad aki nem olvasta volna pótolja gyorsan. A többség pedig akik már olvastuk és imádjuk ezt a sorozatot azok nagyon is jól ismerjük ezt a párost. Vagyis mondjuk rá. Mert igaz ami igaz nagyon sokat hallottuk róluk Abby és Travis párosa mellett. De nem eleget. Ideje volt, hogy egy saját sztorit kapjanak.

Nos íme. Vagyis többé kevésbé.

Ugyanis ők is egy olyan páros szerintem akikről akármennyit tudnánk olvasni. Na jó ha több könyvet nem is kapunk róluk mint Travisékről akkor is legalább egy teljes sztorit. De sajnos ez ahhoz képest nagyon rövid lett. Na persze ez is több mint a semmi.

Valahogy mégis jobban örültem volna ha az elejétől kapunk egy teljes sztorit mint a másik párosról. Ez igazság szerint csak egy nagyon rövid részlet a történetükből. Persze ennek is nagyon örültem hiszen Trav és Galamb mellett nagy kedvencek voltak végig a sorozatban America és Shepley.

De azért egy hosszabb, vastagabb könyvnek jobban örültem volna. Egy teljesebb történetnek. De ettől függetlenül ebből is sok mindent megtudhattunk róluk. Itt csak ők voltak a középpontban.

Valamilyen szinten az eddigi részekből ismerhettük a párost de csak itt ismerhettük meg őket igazán. Néha ezen részén is jókat mosolyogtam. Magukon a tulajdonságaikon amivel az írónő felruházta Americáékat.

Shepley karaktere talán picit csalódás volt nekem. Vagy csak azért mert már annyira hozzá vagyok szokva ezekhez a rosszfiús szereplőkhöz. Közel sem egy Travis. Hiányoznak a tetkók és hasonló tulajdonságok amiket szeretek. Ő inkább olyan jófiú kategória. Nekem lehet, hogy túlságosan is. Persze nem mondom azt, hogy nem volt szimpatikus és nem szeretem mert ő is hozzátartozik ehhez a sorozatoz már a kezdetektől és nagyon szeretem. Csak valahogy nem voltam úgy oda érte mint a többi Maddox fiúért.

A másik karakterrel Americával is hasonló volt néha a  helyzet. A korábbi kötetekben és  például Shepley is úgy mutatta őt be - és sokszor America is úgy viselkedett -, hogy ő mennyire vagány, nagyszájú csaj. Nos itt elég sokszor lehetett volna az., Tényleg ilyennek ismertük meg őt legalábbis az előbbi részekben. Itt néha már annyira idegesített, hogy legszívesebben rá kiabáltam volna. Hogy most legyen olyan nagy a szája és akaratos mint amilyen mindig szokott lenni.


Lehet viszont azért kellett ez, mert ezekből lettek a problémái a párosnak. Hogy sok más esetben igenis megmondják a frankót de itt kettejükkel kapcsolatban képtelenek voltak kimondani mit is akarnak. Néha idegesített már ez, hogy mennyire nemtudják kibökni amit akarnak és futjuk csak a köröket.

Ugyanakkor mégis az írónő hozta a jól megszokott stílusát és ezeket is élvezhetővé tette. Kaptunk hozzá még jó pár beszólogatós és vicces megjegyzésekkel tarkított pillanatot aminek hála ezekről meg is feledkeztél és csak szurkoltál nekik a történet végéig, hogy összejöjjön az amit amit mindketten várnak egymástól.

Természetesen nem hiányozhattak a jól megszokott romantikus és erotikus pillanatok sem. Köztük sem volt probléma a kémiával és jó volt, hogy végre nem a másik páros mellett vannak csak jelen hanem itt csak ők a középpont. Szerettem ezeket a pillanatokat olvasni.

Valamint mindezek mellé: a néha most túlságosan visszafogott America és Shepley, a szerelmes és erotikus pillanatok, a sok vicces, beszólogatós rész mellé kaptunk egy igencsak érdekes szituációt amibe a párosunk keveredett. Na ebből viszont igencsak adódtak izgalmak. Igaz ez többnyire a helyzetnek volt köszönhető. De nem lehetett nem izgulni velük együtt. Az biztos, hogy ennek köszönhetően sok mindent átértékeltek és végre meg is tudták beszélni a dolgaikat és a vágyaikat. Pont ez kellett. Na és itt végre mindketten megtudták mutatni végre mit is akartak és igencsak kimondták :D

Összességében nagyon szerettem olvasni róluk. Az egy két említett nem annyira bejövős dolgot leszámítva az írónő ismét hozta a tőle jól megszokott stílust és történetet.

Amit külön imádtam még a történetben és szerintem sokan voltunk így ezzel, hogy ha már ők is mindig jelen voltak Abby és Travis sztorijaiban akkor ők sem hiányozhattak innen. Így lett az igazi. Imádtam, hogy ők is ha tudtak akkor segítették őket és America és Shepley mellett voltak.

Amit mégis a legjobban imádtam az a végén volt a történetnek. Az egyik része nekem nagy meglepetés lett, a másik csupán várható volt de nagyon jó volt így olvasni. Minden úgy volt jó ahogy és ahogy a cím is mutatja mi is kaptunk Gyönyörű pillanatokat :) Az biztos, hogy ahhoz, hogy teljes legyen a történet ezt is olvasni kell.

Értékelés:


A könyvet nagyon szépen köszönöm a Maxim kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése