2017. november 5.

Borsa Brown - Az Arab fia

Khalid al-Szudairi húgával együtt végérvényesen felnőtté válik, új élete küszöbén áll. Nehezen szakad el a biztonságot nyújtó családjától, de azt is érzi, ha bizonyítani akar, akkor valóra kell váltania álmait. Olyan terveket, amelyekhez valószínűleg apjának is lesz pár keresetlen szava…

Közeli családtagjai folyamatos nyomás alatt tarják, hiszen már mindenki az unokatestvérével megkötendő menyegzőre készül. Esélye sincs kihátrálni, hiszen elkövette a legnagyobb bűnt, amit nővel szemben elkövethet. Vagy házasodik, vagy halálba küldi a lányt.

Vajon miként lesz képes összeegyeztetni a vágyait, álmait a saját családja és hazája korlátaival? Sikerül Annát, az oly féltve őrzött testvért elengednie? Mi vár rá az elzárt világon kívül?

És a legfontosabb: Mi van, ha csak úgy elsuhan az ember szeme előtt a szerelem maga? Utána fordul, hogy megszerezze, vagy behunyva szemeit, lemondva a felemelő érzésről, kitart a tervei mellett?

Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Az Arab-sorozat utolsó, befejező kötete, melyben a sokak által megszeretett Szudairi család elbúcsúzik, ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.


Hát ne tessék megkövezni de sajnos ez a történet most annyira nem ejtett rabul mint a többi Borsa sztori, vagy éppen az Arab sorozat eddigi részei. 

Nem mondom, hogy rossz mert nem de valahogy nekem Khalid nem nyerte el a tetszésemet. 

Kezdjük akkor rögtön vele. Anna második könyvében már elkezdhettük megismerni őt. Na igaz ott is akadtak olyan húzásai amikért nem lett a szívem csücske, de végül persze őt is nagyon megszerettem. De itt valahogy nem igazán tudtam mit kezdeni vele. 

Egyfelől nagyon sok mindenben egy tipikus arab pasi és persze le sem tagadhatná, hogy Gamal az apja. Nincs is ezzel baj hiszen Gamalt imádjuk. Igaz vele anno pont másképp volt mert én nagyon nem bírtam a pasit de végül teljesen belezúgtam és imádtam őt. Na Khaliddal ez fordítva történt. 

Őt egy két rossz húzása ellenére is megszerettem Anna történetében. Itt viszont valahogy jobban megismerve őt nem az a pasi lett akivé gondoltam, hogy lesz majd. Azt tudnám mondani rá amit Mona is sokszor. Felnőtt férfi elvileg mégis nagyon sokszor nekem gyerekesre sikerült. Egyik rossz döntés a másik után amiből nem igazán tudta, hogy is másszon ki. Önfejű és gyerekes. A tettei miatt sem igazán tudtam kedvelni őt. Úgy imádni őt mint az apját pedig pláne nem. 


Nekem most nemcsak az ő karaktere hanem az egész kicsit kusza lett. Sajnálom mert imádom a sorozatot és iszonyatosan vártam ezt a részt. Sajnos ez most nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet. 

Maga Khalid sem. 

Női karaktert sem igazán tudnék kiemelni a történetből. Egyfelől ez volt még ami annyira nem jött be nekem. Ez a része túl sok volt nekem. A legtöbb történetben van egy nő és egy férfi főszereplő. Itt volt nekünk ugye Khalid de ami a női főszereplőt illeti nem igazán tudtam hova tenni a dolgokat. Aki elolvassa a történetet tudja mire gondolok nem akarok lelőni semmit.

Nekem az ezzel kapcsolatos szál volt sok, így női főszereplőt sem igazán tudtam megkedvelni a történetben. Anna sztorijából már lehetett egy valamire, valaki következtetni és itt aztán kaptunk rendesen meglepetést. Nem éppen erre számítottam. 

Sokszor mire kezdtem volna megkedvelni egy karaktert jött egy csavar és ismét csak lestem. 

Az egész nekem kissé össze vissza lett. Khalid sem olyanra sikerült mint vártam, a romantikus szál sem. Mona karaktere például nekem egyáltalán nem volt szimpatikus. Az unokatestvérét Khalidnak, Leilát például már korábban is kedveltem. 

A már megismert karakterek sem hiányozhattak. Khalidék édesanyja, a többi testvére. Emír és családja és még sorolhatnám. Őket még mindig nagyon szerettem. 

Akit nagyon megkedveltem még ő Sophie karaktere. Bírtam őt és Khalidot. Akadtak igencsak vicces pillanataik de sokszor jót is tett Sophie a stílusával a pasinak. Egy olyan nő aki igencsak kimondja amit gondol. 

Magával a leírásokkal, ahogy ismét lefestette nekünk Borsa az Arab világot ismét nem volt gond. Ez a része mint mindig tökéletesre sikerült. Szinte láttad magad előtt, mintha te is ott lennél. 

Nekem ha mondanom kellene valami fénypontot a történetben akkor az abszolút Gamal lenne. Amikor éppen jelen volt imádtam őt. Hogy mindig ott van a fia mellett. Igaz sokszor az a tipikus Gamal aki a fiának is odamondja a tutit. Na ebből adódtak sokszor vicces, beszólogatós pillanatok. Imádtam ezeket. 

Romantika, de inkább szenvedély az ami akadt a történetben. Ezek a részek ismét tökéletesen tálalva. Hála Khalid karakterének és tulajdonságainak galibákból, bonyodalmakból nem volt hiány. De végül persze Borsa mint mindig helyre tette a dolgokat. 

Csak azt sajnálom, hogy nekem az nem jött most annyira be ahogyan eddig eljutottunk. 

Drága Borsa ne haragudj. Ez most nem annyira nyerte el a tetszésemet. Mindent imádok tőled de nálam az eredeti Arab Gamal maradt. Khalidot is szeretjük de ő nekem most nem az igazira sikerült. 

Lehet csak nekem volt ez csak most ilyen szóval hajrá mindenkinek mert nem vagyunk egyformák. Lehet mindenki mást lenyűgöz Khalid al- Szudairi. Összességében jó volt ismét visszatérni ebbe a világba még akkor is ha én kicsit másra számítottam és engem annyira nem ejtett rabul Khalid. Imádom ezt a világot, ezt a családot. Szóval nem is kérdés, hogy mennyire imádjuk Borsát amiért megalkotta ezt nekünk. 

Lényegében persze a főbb szereplők mellett elköszönhettünk a már megszokott és megszeretett karakterektől is. Hiszen ha minden igaz akkor ezzel a résszel el kell búcsúzzunk a Szudairi családtól. Igaz nem szívesen tesszük szerintem mert imádjuk őket és bármennyit olvasnánk róluk. De az írónő ilyen  téren remekül beszámolt a többiekről is és remek lezárást kapott a sorozat. Na persze nem mondom azt, hogy nem reménykedünk mégiscsak valami újban :) De ha tényleg ez a vége akkor tökéletes. 


És ha nekem Khalid annyira nem is tetszett mint vártam csak azt tudom mondani, hogy tessék elolvasni. Nem csak őt hanem az egész sorozatot. Az biztos, hogy olyan élményről marad le aki nem olvassa el amit kár lenne kihagyni. Ha egyszer belecsöppensz nincs megállás. 

Én elmondhatom, hogy jóval később mint akik az elején elkezdték láttam neki a sorozatnak de így majdnem egymás után rögtön olvashattam őket. Teljesen beleszerettem szóval senki se hagyja ki. Bámulatos történet, köszönjük az írónőnek, hogy ennyi részen keresztül mi is részesei lehettünk ennek a csodának! 

Értékelés: 



A könyv elolvasására köszönöm a lehetőséget az Álomgyár kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése