2017. november 27.

Interjú P.C.Harris írónővel

Sziasztok!

Ahogy ígértem érkezik egy kis meglepi. Egy interjú keretében. Ennek hála jobban megismerhetünk egy fantasztikus írónőt: P.C.Harrist.


A most megjelent könyvének bemutatóján valamint már korábban is volt szerencsém megismerni őt. Egy vidám, nagyon kedves nőt ismerhetünk meg a személyében. Aki pedig netán eddig nem olvasott még tőle ne habozzon. Itt van például a már említett új regénye az Újrajátszás.

Erről elolvashatjátok is a véleményem:
http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2017/11/pcharris-ujrajatszas.html

Na de jöjjön a lényeg az interjú :)


Mesélnél nekünk magadról egy kicsit? Kicsoda P.C.Harris?
P. C. Harris az író palánta énem, aki nem ismer határokat J A világ egyik legcsodásabb városában élek, Bristolban. 28 éves vagyok, és főállásban egy pirotechnikai cégnél dolgozom, ami annyira unalmas, hogy zavartalanul fantáziálhatok az aktuális kézirataimon.

Elárulod nekünk honnan jött ez az írói név? Vagy egyáltalán, hogy miért írói álnéven írsz?
Igazából sokáig nem is foglalkoztatott ez a kérdés, csupán néhány nappal a kézirat beküldése előtt kezdtem el az írói nevemen gondolkodni, és mint derült égből villámcsapás állt össze bennem a tökéletes név. A "P" betűt a Flintsones családból (Enikő angol nevéből) kölcsönöztem, a "C" a családnevemből jött, a szomszédomat pedig Harrisnek hívták. Így állt össze bennem a P. C. Harris, amit azóta teljes mértékben a sajátoménak érzek.

Mikor és hogyan jött az, hogy írni szeretnél?
Még általános iskolás koromban kezdtem el egy krimi írását, de az ismereteim hiányossága miatt félre tettem. Mivel tinédzser korom óta falom a könyveket, amik java részt romantikus kategóriájúak, nem volt kérdés, hogy én milyen típusú regényeket szeretnék írni.

Most jelent meg a második regényed. Akik ott voltunk a bemutatón tudjuk honnan jött az ötlet a történetre. De akik nem azoknak elmesélnéd miként született meg az Újrajátszás ötlete?
Még az Árnyoldal c. regényemen dolgoztam, mikor úton voltunk öcsém hoki meccsére és mellettünk elhaladt egy szuper jó kocsi, amiről egyből kifaggattam az öcsémet. A kapott információkat persze egyből lejegyzeteltem. Utána kaptam egy letoló kérdést a testvéremtől, hogy ő róla mikor fogok könyvet írni. Először mosolyogtam, de ez a kérdés aztán elindított bennem valamit, és még aznap délutánra megszületett bennem Zack és Melanie karaktere.


Jégkorong. Ez a sport játszik nagy szerepet a történetedben. Hozzád mennyire áll közel ez a sport? Vagy esetleg más kedvenc?
Nem jégkorongoztam soha, sőt a jégen is alig tudok megállni J Viszont a testvérem már lassan 15 éve hokizik, így a jégkorong a családunk része lett. Megszoktuk, hogy hetente 3-4 edzésre jártunk öcsémmel, ahogy a hétvégi meccsek köré szervezett programokat is. Ez a mai napig se változott. Nézni nagyon szeretem a jégkorongot, de az én kedvenc sportjaimat a szárazföldön űzik. Egy ideig még én is fociztam és a kosárlabdáztam, de amire igazán büszke vagyok az a judo, amiben nagyszerű eredményeket értem el 5 év alatt. Egy baleset miatt azonban felhagytam vele.

A történeted teljes mértékben fikció vagy a saját életedből is fellelhető belőle?
Mindig adok magamból a történeteimbe, ez most sem volt másképp. Ha nem is a cselekmények egyeznek meg a múltammal, akkor az a viselkedést és tulajdonságot adom át egy-egy karakteremnek, amit az adott cselekmény vált ki belőlem.

Miként egyezteted ezt a kettőt össze? Az írást és a magánéletet?
Nehezen. Az idő hiánya miatt folyton harcban vagyok magammal, mert nem tudom, hogy mosogassak, vagy megöljek valaki a következő jelenetben J


Hogy szoktál írni? Egy kávé mellett valami csendes helyen, vagy esetleg zene mellett jön az ihlet?
Az Árnyoldalt zene mellett írtam, de az Újrajátszás mellett nem tudtam elviselni semmilyen zenét. A bögre kávé elhagyhatatlan a hétvégi reggeleken, de általában nincs hely ilyeneknek az asztalomon. Komolyan mondom, nagyon rendetlen vagyok írás közben. A cetlijeim beterítik az egész szobát, de a legviccesebb az egészben, hogy képes vagyok átlátni a papír fecnijeim között, és tartani a sorrendet.

Mit olvastál legutóbb? Esetleg kedvenc könyv?
Baráth Viktóriától olvastam A főnököt, amit a Magyarországra való utazásomkor kezdtem el, majd a visszaúton be is fejeztem. Kedvenc köteteim is vannak természetesen, mégpedig Anita Gayntől a Senkinek sem kellesz sorozata. Imádom, hogy az írónő olyan könnyedén játszadozik az olvasók idegeivel.

Kedvenc rész a saját történetedből az Újrajátszásból? Már persze ha elárulod. J
Persze, több is van. Talán egy kicsit mazochista vagyok, mert a drámaibb, a mélyponton történő jelenetek állnak közelebb a szívemhez. Nem szeretnék spoilerezni, de egy részt nagyon megszenvedtem, mikor Zack elhajt a kocsival.

Volt olyan rész aminek a megírása nehezebb volt?  Esetleg olyan momentuma a történetnek?  Vagy végig tudtad mit akarsz írni?
Dehogy tudtam J Igaz, a vezérszál megvolt, de a "töltelék" sokszor csak aznap született meg bennem, mikor neki álltam írni. Mivel happyendes történeteket írok, a végét egyértelműen szépen akartam lezárni, de sokáig arról sem volt fogalmam, hogy hogyan viszem véghez.  Voltak jelenetek, amikor lassabban haladtam, de volt olyan napom is, mikor sikerült 40-50 oldalt is legépelnem. A jégkorongos pillanatokkal például nagyon gyorsan haladtam.

Min dolgozol éppen? Mesélhetsz nekünk arról mit olvashatunk tőled legközelebb?
Az Újrajátszás következő kötetén dolgozom, amiben az első részből ismert mellékszereplőink, Mark és Tiffany kapnak főszerepet. Aki olvasta az Újrajátszást, annak bizonyára nem kell bemutatnom Markot, aki egy hihetetlen nagy változáson ment át a könyv elejétől a végéig. Rengeteg lehetőséget láttam benne, ahogy Tiffben is. Ők a második kedvenc párosom J

Mit üzennél az olvasóidnak?
Azt üzenném nekik, hogy nagyon köszönöm! Mégpedig azt, hogy kíváncsiak rám, a könyveimre, és hogy bizalmat szavaznak nekem. Azt, hogy olyan lelkesen aktívak a csoportomban, illetve a szerzői oldalamon. Nagyon sokat jelent ez nekem, amiért leírhatatlanul hálás vagyok J Sajnálom, hogy nem tudtam mindenkivel találkozni a könyvbemutatón, de remélem sikerül majd összehozni egy gyors beszélgetést, vagy kávézást a jövőben.


Köszönöm szépen a gyors és remek válaszokat az írónőnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése