2017. december 18.

J.L.Armentrout - Perzselő csók

Az első csók az utolsó lehet.

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.

Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.


Hát vegyes érzelmekkel estem neki a könyvnek. Hiszen az írónő Luxen sorozata engem teljesen megvett magának. Sőt! Egyenesen imádom. Szóval már csak az volt a kérdés, hogy vajon ezzel a sorozatával is elvarázsol e? 

Összességében azt kell mondjam igen vegyesek a érzéseim. 

Maga a történet tökéletes lett megírva ismét és kitalálva. Mégsem ejtett eleinte annyira rabul. 

A történetet Layla a főszereplő lány meséli el. Aki nem egy tipikus 17 éves lány. Layla félig őrző félig pedig démon. Akinek igencsak sok titok övezi a származását, az életét. Összességében egy tipikus fiatal, 17 éves lányt kapunk. Aki titkon odáig van egy srácért és éli a nem éppen hétköznapi életét. Démonokat jelöl meg, hogy az őrzők elkaphassák őket. Nem éppen egy szokványos iskola utáni elfoglaltság. 

Majd egy ilyen alkalommal nem kis galibába keveredik. Úgy tűnik nem kevesen vadásznak a lányra. Ekkor ismerkedik meg egy démonnal aki megmenti az életét. Ő Roth. A legdögösebb, legszexisebb démon. De azért még egyenlőre mindig az a lényeg Laylának, hogy a srác démon.


Hiába félig ő is az, az őrzők mégis teljes mértékben a másik fele ellen nevelték. Ez viszont változni látszik, ahogy elkezdni megismerni ezt a pasit. Talán mégsem mindig démon olyan rossz? 

Ráadásul Roth által nagyon sok mindenre fény derül amit a családja eddig titkolt a lány elől. Ezek pedig legtöbbször nem is veszéllyel járnak. Laylát folyton veszély fenyegeti. Még szerencse, hogy az ember lányának ilyen megmentője akad. Nem kaphatnék én is egy ilyet? Bambival együtt akár :D 

Roth mindig ott van ha a lánynak szüksége van rá. Egy iszonyatosan jóképű démon. Akinek még Layla sem tud sokáig ellenállni. Na de ki hibáztatja ezért? Mindezek mellett pedig pokolian veszélyes is, nem véletlenül jött onnan. Bármire képes, hogy megvédje a lányt. Igaz ennek az okai jó ideg nem lepleződnek le. Mégis Layla nagyon hamar megkedveli a srácot. Aki annak ellenére, hogy démon képes a gyengédségre, szeretetre na meg persze a szenvedélyre.

" – Mit nem adnék…
Nem fejeztem be ezt a mondatot. Hangosan semmiképpen sem. Ezen a ponton már nem sok mindenben voltam biztos, de abban az egyben nagyon is, hogy ezért a lányért bármit megadnék. Akár az életemet is odaadtam volna érte."

Az első pillanatoktól csak úgy szikrázik a levegő körülöttük. Az biztos, hogy a páros teljesen megvett magának. Még ha eleinte maga a történet nem is annyira. Vízköpők, démonok, a pokol és miegymás. De aztán igencsak beindultak a dolgok. 

Ami az őrzőket illeti Zayne barátunk nekem valamiért annyira nem lett a szívem csücske. Na jó talán azért mert már az elején nagyon hamar eldőlt mint ilyenkor a legtöbbször, hogy a rossz fiú jön be :D Persze érthető volt amit Layla érzett de az végképp, hogy miért kezdtek változni az érzései. Kiért!

" De csak azért, mert nem kaphatunk meg valakit, attól még továbbra is vágyhatunk rá. "

A történet ahogy írtam tökéletesen lett kitalálva. Minden a helyén volt. Remek leírásokkal. Magad előtt látod végig a történetet. Ami ezt a részét illeti ismét nem csalódtam az írónőben! Igaz még nincs teljesen a közelébe a Luxen sorozatnak de a vége után ígéretesnek tűnik. 

Nekem lassan akart beindulni, egyedül a két főszereplő romantikus, legtöbbször sőt inkább szenvedélyesnek mondható kapcsolata dobta fel a történetet. Főként persze Roth! <3 Imádom. Na ő aztán megállja a helyét Daemon mellet! De aztán közepe, vége felé már maga a történet is ahogy kezdett egyre izgalmasabb lenni, úgy merültem én is jobban bele. 

Kivégezve már azt mondom, hogy tetszett és szerettem. Remek karakterekkel és leírásokkal. Mind a különféle pokoli és földön élő különbnél különb lényekről. A helyszínekről, kapcsolatokról. Ami a családi kapcsolatokat illeti, a szerelmi szálat. Jól megírt lett minden. Nem kevés szenvedélyes pillanattal. Sok sok titokkal amikre fény derült. Fájdalom, veszély, bonyodalmak.

" Roth elkapta a karomat, magával húzott, ahogy megkerültünk egy csoport övtáskás turistát.
– Kacérkodom a gondolattal, hogy beszerzek egy ilyen tatyót, csak úgy.
Nem bírtam magamba fojtani a nevetést.
– Nagyon szexis lennél övtáskában- ironizáltam.
Mosolya melegséget varázsolt az arcára… és belém.
– Én szinte bármiben szexis lennék – jelentette ki.
Ismét gúnyosan nevettem.
– Hogy te milyen szerény vagy!
Roth kacsintott.
– A szerénység a lúzereknek való. Márpedig az nem vagyok." 

Ezek mellett persze a szenvedély, szerelem, veszély mellett igencsak kijutott a vicces, beszólogatós pillanatokból is. Természetesen főleg a Layla - Roth párosnak hála. Nem kell félteni őket. Imádtam mindkettőjüket. Együtt főleg :)


Ami pedig a történet végig illeti uram atyám! Kegyetlen! Nem is kérdés, hogy azonnali folytatást követel :)  Az biztos, hogy főleg a vége miatt biztos, hogy nagyon várós lesz a folytatás. 

Vegyes érzelmekkel indítottam, de végül főleg hála a démonunknak remek történet lett. Ami megmutatja, hogy működhet együtt két teljesen más mondjuk úgy faj, hogy megmentsék azt akit szeretnek. És, hogy a démonok is képesek erre. A bónuszt pedig a végén egyenesen imádtam. Roth <3 

Ja és Bambi! Te jó ég ez a része valami állati jó lett. Hihetetlen egy része a történetnek. Igencsak pislogtam először, aztán jót nevettem a néven, majd nagyon megszerettem őt is. 

Hajrá mindenkinek! Addig is én nagyon várom a történet folytatását :) 

Ami nekem a borítót illeti na az sajna nekem nem jött be. Ezzel a fehér színnel valahogy nem. A történet maga tele van sötétséggel, a pokollal és mi egymással. Valami sötétebb borító illett volna hozzá inkább. A modellek se tetszenek nekem. Valahogy nem egy Layla és Roth párost látok bennük. Talán a következő részé jobban be fog jönni :)



Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése