2023. március 3.

Colleen Hoover - Verity


Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.


Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak! 💚


Az Ugly Love után ez a második regényem a szerzőtől. Már azzal is a rajongója lettem, a Verity-t elolvasva pedig első számú rajonója vagyok Colleen Hoover-nek. 

Még így is, hogy az említett két regény nem is különbözhetne jobban egymástól. Ez a sztori ugyanis egy igen erős thriller. Nem éppen mondanám romantikus thrillernek. Vagyis inkább thriller, egy kis romantikával fűszrezve. Amolyan tökéletes ráadásként. De mindenből a megfelelő adaggal, hogy megkapjuk ezt az észveszejtően zseniális és meghökkentő történetet. 

Így, hogy én elolvastam, sőt, igyekszek sorra venni az írónő többi regényét is, igazolódik be, amit nap mint nap látok nálunk a könyvesboltban. Brutális mennyiségben fogynak nálunk a szerző könyvei. Ezek után látom, hogy abszolút teljes joggal. 


Még sok évvel ezelőtt gondoltam rá, hogy olvasni kellene tőle, de akkor a sztorik se fogtak meg. Valahogy akkor nem éreztem úgy, hogy nekem ez kellene. Örülök is, lehet, hogy akkor nem úgy vett volna be. Elolvasva, főként ezt, a Verity-t, látom, hogy erre meg kellett érni. 

Picit értetlenkedve állok ezek után az előtt, hogy a boltban például tizen pár éves kis lánykák is olvassák ezt a regényt. Úgy vélem ez még közel sem az a téma, történet, ami nekik való lenne. Én a magam lassan 34 évével is sokszor csak döbbenten, meghökkenve pislogtam. És nem mindig jó értelemben. A gyász, betegségek, komoly lelki traumák. Sok kemény témát dolgoz fel a történet. Még keményebb szálakkal, amiket az írónő zseniálisan szőtt bele. Szerintem ez még nem éppen annak a nagyon fiatal korosztálynak való. 

Na de kanyarodjunk vissza a lényeghez.

Ez a regény egy igazán brilliáns sztori. Le a kalappal az írőnő előtt ahogy mindezt kitalálta. Pedig nyilván nekem is megvoltak a magam kis elméletei, de közelében sem jártam annak, amit végül az CoHO véghez vitt. Sokszor kemény, megdöbbentő, fájdalmas. 

Itt van a hősnőnk, Lowen. Aki író, de most épp nem a csúcson van, ami a karrierjét illeti. Eleve egy igen megdöbbentő momentummal indul a sztori. Aminek következtében találkozik a férfi főszereplővel, Jeremy-vel. 

Majd kiderül, hogy mindketten ugyanarra a találkozóra siettek. Lowen ugyanis kap egy nem mindennapi ajánlatot. Mégpedig a híres regényíró, Verity Crawford írónő könyveit, sorozatát kellene befejeznie. Itt még se az ő, se a mi számunkra nem tiszta, hogy Verity erre miért nem képes. Mi történhetett vele? Erről a szálról az írónő lassabban, de folyamatosan csepegteti az információkat. 

Maga az egész dolog kissé furcsa így Lowen számára. De mivel sok választása nincs, és még ha nem is minden feltétel tetszik a lánynak, elfogadja az ajánlatot. Pláne, mert még ha itt nem is vallja be, sőt igyekszik később sem tenni, felkeltette az érdeklődését Verity férje, Jeremy. 

Így hát nincs más hátra, mint hogy Lowen elutazik a házaspár otthonába, hogy ott ássa bele magát Verity munkásságába, jegyzeteibe. Mindenbe, ami segíthet neki, hogy az a szerző hiányzó köteteit megírja. 

Közben pedig számára is kezd tisztulni a kép, hogy miért is kérték fel erre a munkára. 

Lowen azért egy okos fiatal nő. Aki minden helyzetben igyekszik feltalálni magát. De akinek főleg az utóbbi időben nem volt könnyű az élete. Elveszítette egy szerettét, előtte is sok nehézséggel kellett szembe néznie. De ezek ellenére igyekszik erős lenni. Talpra állni. Úgy érzi ebben is segíthet neki ez a munka. 

Nem számol azzal a sok furcsasággal, titokzatossággal ami abban a házban várja őt. Mert miután megérkezik megtudja miért kell neki megírnia Verity könyveit. Hogy mi történet valójában a nővel.....

Ezt bizonyos szinten sejtettem, de az apró részleteket ahogy kidolgozta, kigondolta és elénk rakta az írónő, az fantasztikus lett. 

Tényleg egy thriller inkább ez a regény. Teli titkokkal, már-már hátborzongató pillanatokkal. Sok-sok kérdéssel amikre keresik a választ a szereplőink. Emellett tényleg iszonyatosan nehéz témákkal. 


Verity és Jeremy sok szörnyűségen mentek át. A gyászfeldolgozást mutatja be. Ki hogy bírkózik meg ezzel. Mindennek az előzményeit meséli el azálltal, hogy Lowen megtalálja Verity amolyan életrajzi könyvét. Szép lassan brutális dolgokra derül fény. 

Nagyon szerettem ahogy ezt adagolta a szerző. Hiszen egyrészt játszódott a jelenben, valamint ezálltal néha visszacsöppenhettünk a Crawford házaspár múltjába. Megtudhatjuk miként ismerkedtek meg, hogy kezdődött, alakult a kapcsolatuk. Hogy jutottak el oda ahol most vannak? Tény, hogy kemény utat jártak be. A regény pedig szépen vezeti végig az olvasót mindenen. 

Kezd minden szép lassan össze állni, értelmet nyerni. 

Közben pedig bejön az a kis romantikus szál is. Ahogy sejhető Jeremy és Lowen közelebb kerülnek egymáshoz. Mivel nekem a férfi is nagyon szimpatikus volt, én szurkoltam nekik. Egy remek férfi, csodás apa, jó férj. Aki sok olyan dolgon ment át amit nem érdemelt volna meg. Mégis próbál erős maradni, imádja a fiát. Próbál ellenállni ennek a hirtelen jött vonzalomnak. Mégsem tudtam egyáltalán elítélni. Annyi mindenen ment át, neki is kellett egy kis jó és boldogság végre az életébe.

Verity pedig..... Én nagyon nem bírtam őt. De aki elolvassa a könyvet nagyon hamar rájöhet miért. Róla nem akarok többet írni, nem szeretnék semmit lelőni. Ezt nektek is el kell olvasnotok. 

Egy igazán sokoldalú, összetett regény. Némi romantikával, egy új, bimbozó szerelemmel fűszerezve. Bemutat egy tönkrement kapcsolatot. Hogy miként jutottak ide a szereplőink. Ahogy említettem, néhol már-már félelmetesen, titkokkal teli pillanatokkal tarkítva. Félelem, rettegés, értetlenkedés, hogy akkor mi is történik itt? Miközben azt hisszük, hogy kezd a teljes történet kirajzolódni. 

Én magam úgy éreztem a legvégén, hogy a szerző tökéletes véget talált ki a sztorijának. Mindenki azt kapta amit megérdemelt. Jót vagy rosszat? Ki melyiket? Olvassátok el ti is és járjatok ennek a nem mindennapi, bámulatosan eszes sztorinak a végére. 

Amiben pont a végén van még egy olyan szinten óriási plusz, csavar, hogy az elképesztő. Mikor már azt gondolnád minden a helyére került, hirtelen mindent megkérdőjelezel. Nem kicsit késztet agyalásra, töprengésre. Brutálisan zseniális lett! Ez amit bedobott végül.... Első osztályú. Le a kalappal! 


Természetesen nagyon sokáig fogva tartott még a sztori azután is, hogy elolvastam. Próbáltam mindent át gondolni. Nehéz olvasmány, szomorú, fájdalmas, dühítő. Ugyanakkor szép is. Megmutatja, hogy tartanak ezek az emberek össze. Miként próbálnak reménykedni, megtalálni a kiutat a sötétségből. Lehengerlő volt mindezt végigkövetni. 

Egy igazi, utánozhatatlan CoHo regény. Ami az elejétől a végéig fordulatos, tanulságos. Meghökkentő. Ugyanakkor bizonyos részei gyönyörűek, reménnyel, vággyal, szeretettel és szerelemmel teliek. Minden pillanatot és érzést úgy képes átadni, mintha mi magunk lennénk a regény szereplői. 

Én végül többé kevésbe arra jutottam, hogy mindennek így kellett történnie, és hogy csak az első, az életrajzi történések lehettek az igaziak... Maximum aztán aki már elolvasta közületek, vagy tervezi, simán kibeszélhetnénk ki mit gondol. :) 

Addig is jó szívvel ajánlom nektek! Ahogy említettem inkább a felnőtt korosztály számára. Egy regény, amit képtelenség letenni. Igazán felkavaró, töprengést adó. Mégis minden pillanata megérte. Egy nehéz, de bámulatos, döbbenetes, frenetikus történet. 


Idézetek: 

" Elképesztő, mennyire más a szex, ha az embernek nem csak a teste van jelen. Bevontam a szívem, a zsigereimet, az elmémet és a reményeimet. Feloldódtam a pillanatban. Nem is szerelem volt ez, hanem… zuhanás. Mintha egész életemben egy szikla peremén álltam volna és most, hogy megismertem Jeremyt, végre le mertem volna ugrani. Mert most – életemben először – biztosra vettem, hogy a végén nem fogok koppanni. Tudtam, hogy a repülés örökké tart majd. " 


" Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségünk marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút. "


"– Igyunk arra, hogy a sors néha kifürkészhetetlen, de mindig arra az útra terel minket, ahová tartozunk! " 


" A szerelemben nem az a lényeg, hogy tökéletes legyél, hanem az, hogy számára te legyél a tökéletes. "


" Ez a történet néhol olyan keserű, hogy legszívesebben kiköpnék, mégis lenyelnek majd minden egyes szót, amíg a részükké nem válik, be nem kúszik a zsigereikbe, és fájdalommal tölti el a testüket és lelküket. " 


"Megesik, hogy a cél érdekében elferdítem az igazságot. Író vagyok. "


" Bárhogy nézzük is, Verity mesterien manipulálta az igazságot. A kérdés már csak az, hogy végül is melyik igazságot. " 


Értékelés: 



Ha felkeltette az érdeklődéseteket a regény akkor szerezzétek be: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése