2023. március 16.

Lucy Score - Amin ​sosem leszünk túl


Knox ​örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény mennyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Naomi persze nemcsak úgy elszökött az esküvőjéről, hanem mentőmisszióra indult, hogy kiszabadítsa rég látott ikertestvérét Knockmeutból, ebből a bárdolatlan városkából, ahol a vitákat hagyományos módon rendezik: némi ütlegeléssel és pár korsó sörrel. Többnyire ebben a sorrendben.

Azonban Naomi pechjére gonosz ikertestvére semmit sem változott az elmúlt években. Tina rövid úton meglovasítja testvére autóját és pénzét, cserébe viszont valami teljesen váratlan dolgot hagy rá: egy unokahúgot. Naomi így pénz, autó, lakás és munka nélkül ragad egy teljesen ismeretlen városban, ahol bónuszként egy vadóc 11 évesnek is a gondját kellene viselnie.

Knoxnak jó oka van rá, hogy ne bonyolódjon komplikált kapcsolatokba és ne kezdjen zűrös nőkkel. De miután Naomi élete épp lassított felvételben omlik össze előtte, legalább annyit megtesz, hogy kihúzza őt a csávából. Amint aztán Naomi összeszedi magát, visszatérhet nyugodt, magányos életéhez.

Legalábbis ez a terv – egészen addig, amíg valódi veszély nem üti fel a fejét.


Lucy Score lehengerlő romantikus komédiája az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere.


Ti olvastátok már a könyvet? 

Ahogy látom mindenfelé nagyon nagy sikernek örvend. Így nem volt kérdés, hogy én is el fogom-e olvasni. Ráadásul a NIOk havi témájához is illik. Hiszen márciusban olyan könyveket kell olvasni, amiknek virág van a borítóján. 

Szóval ez miatt is pipa. ✅

Igaz, őszinte leszek kicsit tartottam tőle. Fülszöveg miatt is. Hiszen lássuk be, nem egy eget rengető, még soha nem olvasott újdonságot sejtett. Ráadásul maga a könyv vastagságától is féltem. Hogy ebben a témával, ezzel a történettel, mivel tud a szerző egy ilyen állati vastag könyvet kitölteni? 

Természetesen erre is rá fogunk térni. 


Maga a külseje egyszerű, letisztult, de mégis nagyon szép. Ráadásul nagyon hamar értelmet is nyer. A virágok... Százszorszép. Ezt a momentumot irtó aranyosnak találtam, nagyon tetszett. 💖🌸🌼

Na de vágjunk is bele. 

Itt van nekünk Naomi. Egy ikerpár egyik tagja. A jó testér. A pár másik fele Tina, ő a gonosz, a rossz iker. 

Naomi a testvére segítségére érkezik az aranyos kisvárosba, Knockmeutba. Tina világ életében zűrős volt. Féltékeny is a testvérére, aki sikeres a munkában, jól él, épp házasodni készül. Ő mindig rossz döntéseket hozott, mindig pénz szűkében van. Állandóan valami bajba kerül. 

Most is Naomi segítségét kéri. Akinek ez talán épp még kapóra is jön, ugyanis ő épp egy olyan menyasszony, aki az esküvőjéről lépett le. Igaz, ha ilyen pasihoz akarna az ember lánya hozzá menni, hát tuti én is a templom hátsó ablakát választanám és futás. Szóval most épp Naomi sincs túl jó formában. De igaz ahelyett, hogy ez megviselné, mintha inkább megkönnyebbült volna. Attól persze foglalkoztatja. Hiszen fél, világ életükben ez volt. Hogy Tina mindig is csalódást okozott a szüleiknek, legalább ő ne tegye. 

Ilyen szempontból nagyon tetszett ahogy írónő beleszőtte ezt a karakterébe. Megmutatja miként változik Naomi. Hogy végre tényleg a saját életét élje, ne másokat nézve döntsön. Hogy magát helyezze előtérbe. Megmutatja mekkora nyomás nehezedett rá egész eddigi életében. Amit lényegében is nem is kellett volna a vállán cipelnie. Végigkövethetjük miként szabadul meg ettől.

Ez eleinte össze is jön meg nem is. Ugyanis mire Naomi a kisvárosba ér, nemsokkal utána Tinának ismét ismét hűlt helye. Elvitte a testvére kocsiját, pénzét. Ez nyilván nem oké, de ezt a nőt ismerve lehetne rosszabb is. És lesz is. Itthagyta a 11 éves lányát Naomira. Egyfelől a családja nem is tudta, hogy Tinának van egy lánya. Aki ráadásul már 11 éves.... Meglepetések sorával indul a történet. 

Ahogy várható a kisváros nincs épp oda Tináért. Ebből lesznek eleinte galibák, hiszen ikrek és mindenki Tinának hiszi Naomit is. 

Majd egy véletlen, nem egy jó modorú találkozás egy kőkemény, morcos, de szexi férfival és tisztázódik a helyzet. 

Ahogy írtam nem épp hétköznapian indul Naomi és Knox találkozása. 

Naomiről még annyit, hogy ellentétben a testvérével ő jó lelkű. Inkább másokat néz mindig először és csak utána magát. Egy kedves fiatal nő. Okos. Bátor. Még ez a helyzet sem tartja vissza, hogy jól, helyesen cselekedjen. Hiszen itt marad egy vadidegen kisvárosban kocsi, pénz nélkül. Ráadásul neki kell magához vennie az unokahúgát, akiről nem is tudott. 

De le a kalappal ahogy állta a sarat. Erős, kitartó, akaratos. Jó humorú, egy azonnal megkedvelhető karakter. 

Na lehet ezek a tulajdonságok nem mind, nem rögtön jellemzők Knoxra. Persze ő is jó lelkű, másokkal törődő és segítő férfi. Ugyanakkor egy olyan ember, akinek esze ágában sincs komoly kapcsolatot kialakítani bárkivel is. Nem tervez szerelemmel. Ugye ilyenről is olvastunk már. Egy dolgos, jómódú, szexi férfi. Egy mogorva szexi férfi. Na de ha megkedveli az embert, bejutsz  ez a kemény páncél alá akkor vicces, kedves, szerethető férfi. Aki képes szeretni. Még ha nem is éppen akar. 

Neki sem olyan jó a családi háttere. Csak a nagymamája és az öccse vannak már neki. Ez utóbbival a például nem is túl jó a kapcsolata. Sőt! Amikor csak találkoznak a fivérek, annak általában mindig bunyózás a vége. 

Szóval ezzel a férfival ismerkedik meg Naomi. Akire az első találkozás nem tesz túl jó benyomást. A férfi mégis amiben tud, mindenben segít neki. Waylay kapcsán. Aki a 11 éves unokahúg. Segít nekik szállást találni. Sőt, az egész kis közösség áll mellettük. 

Nem véletlenül imádom ezeket az igazi, aranyos amerikai kisvárosokat. Ahol mindneki ismer mindenkit. Na mondjuk ez nem mindig előny. 😅 De ilyenkor ha például segíteni kell, akkor ott vannak egymásnak. 

Waylay és Naomi élete kezd kissé helyre rázódni. Naomi talál munkát. Igaz meglepetésére a főnöke, a néha már-már bunkó, mogorva, Knox. De meg kell hagyni a lány itt is állja a sarat a morcos és kemény főnökével szemben. Jó munkatársak közé kerül. Knox nagymamája birtokat kapnak szállást. Nash, Knox öccse rendőr. Ő is ahol tud segít a lányoknak. A felügyeleti joggal ilyesmikkel kapcsolatban.


Waylan is egy aranyos csajszi. Mivel egy ilyen anya mellett nevelkedett eddig, nagyon felnőttes a gondolkodása. Önálló, okos lány. Ami persze csak előnyére válik. De azért csak egy gyerek még. Jó volt olvasni ahogy Naomivel kijöttek. Hogy végre tényleg gyerek lehet. Olyan felnőtt van vele, vannak vele, aki, akik szeretik, gondoskodnak róla.

Ezt a Tina nőszemélyt nagyon nem bírtam. Eleve egy írtó unszimpatikus karakternek festi le a szerző. Amiket művel, ráadásul a lányával is....... Elképesztő. És nem jó értelemben. De ahogy mondani szokták, mindenki azt kapja amit megérdemel. 

A vele kapcsolatás szál alakulása tetszett végül. 

Természetesen egy romantikus sztorit olvasunk ugye. Knox és Naomi ha nem is rögtön, de nagyon hamar beindulnak egymásra. Igaz sokáig az istennek se vallanák be. Főleg a férfi. Aztán ha mégis, akkor a bonyodalmak elkerülése végett mindketten, de főleg Knox, csakis alkalmi kapcsolatot akarnak. Mert hát azért az hamar világossá válik, a szikrák pattogása, hogy a kémia az igenis működik köztük. 

Tetszett ahogy írónő alakította a sorsukat. Hogy szépen megismerhettük őket. A múltjukat, a jelenüket. Láthattuk miként fejlődnek a történtek hatására. 

Remek pillanatokat követhettünk nyomon. Erről az igazán összetartó közösségről. Remek családok, szuper barátok, ismerősök, kollégák. Nagyon szerettem ahogy mindezt alakította az írónő. 

A romantikus, szenvedélyes részek is. A regény vastagságát is nézve, ez a szál szerintem teljesen jól volt ez benne. Még elfogadható mennyiségben. Mindkettőjük természetéből kifolyólag akadtak szóváltások, szócsaták. Ez utóbbiakat imádtam! Nem kellett félteni őket. 

Fordulatos, titokzatos, romantikus, szenvedélyes. Családi kapcsolatokat mutat be. Barátságokat. Boldog, vicces pillanatok. Természetesen nehéz pillanatok is, könnyek. Ez a része nem okozott számorma akkora  meglepetést, de összességében egy remek kis regényt alkotott meg a szerző. 

Ami nálam mégis egy erősebb 4 csillagot fog kapni. 


400 oldalig nekem nagyon jól pörgött. Már az első oldalak után élvezetes volt, szórakoztató. Megfogott a sztori. Rögtön elmúlt a félelmem, hogy fog-e tetszeni a könyv. 

Utána viszont egy jó bő 100 oldal volt ami eléggé unalmas volt. Simán lehetett volna vékonyabb a könyv. Ami élvezhetőbbé is tette volna az olvasását. Így ugyanis mintha egy fél téglát tartogattam volna végig. 😂 A vége sablosossága miatt még, így ebből a kettőből tevődik ösze az a mínusz 1 csillag. 

De összességében egy jó kis regény volt. Szerethető, szórakoztató. Ráadásul sok pluszt adott a már említett többi szereplővel. Még két könyve van a szerzőnek. Knox öccse, Nash kapja a következő sztorit. Valamint Lucian, a testvérek jó barátja kap még sztorit. Abból ami így lejött a sztoriból, én a 3.könyvet várom majd nagyon. Remélem itthon is mielőbb olvashatjuk majd a másik két könyvet is. 

Addig is olvassátok el ti is! Illik a havi NIOk témába. Remek, sokat fejlődő karakterek. Humor, szerelem. Bonyodalmakkal, könnyekkel fűszerezve. Ezekből és még sok más remek hozzávalóból kapjuk meg ezt a regényt, ami szuper kikapcsolódás így tavasztra. 💖🌸🌼


Idézetek: 

"      Az se érdekelt volna, ha ez a seggfej egy sorozatgyilkos kannibálnak néz. Köztem és a koffeinem között állt. "


" Ha van valami, amit tudok, akkor az az, hogy a szerelem átkozottul kacifántos tud lenni. "


" -A saját életedet kell élned. Ne kérj bocsánatot másoktól a döntésekért, amiket magadért hozol. "


" Megfordultam, és észrevettem, hogy Knox úgy tornyosul fölém, mint egy szexi keselyű. "


" Nem lesz olyan nap életem hátralévő részében, amikor nem fog eszembe jutni. Amikor nem fogom tucatszor kimondani a nevét a fejemben, hogy emlékeztessem magam, egyszer az enyém volt. "


" Vannak olyan dolgok az életben, amiken sosem leszünk túl. Mindketten arra vágytunk, hogy valaki a szerelmével képes legyen kárpótolni azokért az alkalmakért, amikor nem bizonyultunk elégnek. "


"– Azt hiszem, én inkább hazamegyek – jelentette be Sloane, ahogy lecsúszott a székéről. Nem jutott messzire, mivel Lucian elállta az útját, és csapdába ejtette a bárpult meg a teste között, anélkül hogy hozzáért volna.

Sloane teljesen hátrahajtotta a fejét, hogy ránézzen.

Harminc centivel alacsonyabb volt a férfinál, de ez nem akadályozta meg abban, hogy megsemmisítő pillantást vessen rá.

– Itt maradsz – jelentette ki Lucian sötéten.

– Elmegyek – vitatkozott Sloane.

– Három üres poharat számoltam össze előtted a pulton. Maradsz.

– Hívok egy Ubert. Ha nem tűnsz el az utamból, segítek, hogy egy hétig szopránban énekelj. " 


Értékelés: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése