2023. június 13.

Könyvhét - Élménybeszámoló

 Sziasztok! 



Bocsánat, hogy csak most jutottem el ide. Semmi kép, semmi nem jött még a Könyvhétről. De a hétvége további részében egyszerűen annyira elfáradtunk ott, hogy nem nagyon vitt rá a lélek semmire. 

Egy fantasztikus nap volt, remek társaságban, de olyan brutális időjárás volt, elképesztően sokat mentünk, hogy estére mint a hullák értünk haza. Egy szuper napot eltöltött hullák voltunk, csodás új könyvekkel. 😍

Úgy volt, hogy az egész szegedi kis könyves csapatunk jön. Aztán sajnos mindenkinek lett valami dolog, vagy beteg lett. Így Roxival ketten álltuk a sarat és vágtunk neki a szombati napnak. Én egy ütős péntek után. Az a péntek éjszaka mintha egy fél pillanat alatt elröppent volna, majd hajnali 5 órakor már csörgött is az ébresztő. Régen esett ennyire rosszul a felkelés. De ahogy mondani szokták, mindig csak a kezdet a nehéz. Készülődés, indulás. A 7 órás vonattal indultunk neki a nagy Budapestnek. Ahhoz képest az úton is már egész élénkek voltunk. Roxit látásból már régebb óta ismerem, az utóbbi időben viszont nagyon jóban is lettünk. Így erre még remekebb volt ez az út. Sokat beszélgettünk. Könyvekről, magunkról, az élet nagy dolgairól. Köszönöm szépen neki! Szuper volt ez a nap! :) 💓

Feltankoltunk egy jó is mekis reggelivel, aztán irány a Vörösmarty tér. Ahol megrendezésre került a 94. Ünnepi könyvhét. 

Már reggel brutálisan meleg idő volt. Attól nem kellett félni, hogy fázni fogunk. Természetesen első utunk a mi kis standunkhoz vezetett, az Álomgyárhoz. Meglestük a kint dolgozó és a vásárlók sokaságát hőseiesen álló kollégáimat. :)  Az első dedikálás amire szerettünk volna menni 11 órakor kezdődött. Így addig volt egy kis időnk. Az ott lévő nagyobb kiadók standjait látogattunk végig. Ekkor is sokan voltak már, de talán nem az a brutális tömeg mint délután. Olyankor már esélytelen rendesen nézelődni. 

Én gyorsan be is szereztem a nagyját annak a pár könyvnek ami a listámon volt. Egyrészt, könyvesboltban dolgozóként nem itt akartam nagy bevásárlást tartani, de azért csak meg kellett legyen a feeling, hogy a Könyvhéten vesz magának valamit az ember. 

Ráadásul nem is könyv volt az első szerzeményem... az Olvashop standjánál egy csodás könyvtokot szereztem be elsőként. 

21.század kiadó, Líra, Maxim, Kossuth, KMK őket lesünk meg elsőként. 

A Maxim kiadótól volt a listámon természetesen az új Ali Hazelwood regény. Ami 3 novella gyűjteményét tartalmazza. 

Valamint pont előtte este a Tik-tok-on futottam bele egy regényünk ajánlójába. Ő pedig a Twisted love. Őszintén, elég klisésen hangzik a története, egyszerű, de mégis remek külsőt kapott a könyv. De ettől függetlenül és mert tetszett az ajánló róla, őt is be akartam szerezni. Valamiért jó érzésem van vele kapcsolatban. Attól mert kissé elcsépeltnek tűnik a sztori, és valljuk be, egy ilyen témával már ennyi ilyen regény után nehéz újat mutatni, de azért van akinek sikerül. Szerintem Ana Huang regénye is ilyen lesz. Alig várom, hogy olvashassam! 

Valamint egy nem tervezett, de 3.Maximos könyv is hazajött vele. Volt ugyanis egy olyan akciója a kiadónak, hogy kettőt fizet, hármat vihet. Így mivel már két könyv eleve jött velem, éltem is ezzel. Pont előtte pénteken jött meg hozzánk a boltba ez a könyv, rá esett a választásom. Rögtön megfogott a külseje, noha maga a sztori fülszöveg alapján nem annyira varázsolt el. De majd kiderítem. Így ő lett az ajándék könyvem. Kristin Harmel - Elveszett nevek könyve. 

Utána egy másik nagy kedvenc kiadómhoz látogattunk el. Kossuth kiadó. Tűlük ott vettem át, 3 most megjelent könyvet! Ezúton is nagyon köszönöm a kiadónak a recenziós példányokat! 💓 Erika, a kiadó munkatársa, akivel ez ügyben tartom a kapcsolatot ő is ott volt pont. Komolyan ez a nap egyik fénypontja volt nekem, hogy végre személyesen is találkozhattunk. Egy végtelenük kedves, aranyos nő. Beszélgettünk kicsit, faggattam egy szerzőről, akinek imádtam nálunk az első megjelent könyvhét. Nem titok, ő az Éjfélkor a fekete rigó kávézóban. Mikor megjelent én beleszerettem abba a könyvbe. Annyira gyönyörű külsőt kapott. De sajnos pont ezzekkel szoktam úgy járni, hogy ennyire tetszik a borítója, de nem szeretem a regényt benne. Nos itt szerencsére nem így történt. Az első pillanatoktól imádtam a könyvet. Annyira bámulatos a történet amit rejt. Roxi is már sokat hallott róla tőlem, így be is szerezte. Aminek iszonyatosan örültem. Remélem ő is annyira fogja szeretni mint én. Erikának nagyon köszönjük a hatalmas kedvességet, a beszélgetést és mindent! 💖


A kiadótól a nagyon várt Ex talk című regényt kaptam meg, valamint szintén elképesztően vártam A legrosszabb esküvői tanú című regényüket. Imádom ezeket a rajzos borítós, vicces, cuki, romantikus könyveiket. Valamint, mivel én imádom a meséket, a cuki, új megjelenésű Medvendel és a névtelen erdő című mesekönyv lett még a szerzeményem. Annyira aranyos már kívülről is, és ahogy átlapoztam csodás kis történet lesz. 

Szép lassan tehát elkezdtek egyre nehezebbek lenni a táskáink az új csodás könyvektől. 

Majd elkezdtünk a 11 órás dedikálásra sorbaállni. Roxi szeretett volna Budai Lottitól egy regényt. És ha már volt esély a dedikáltatta is. :)

Közben pedig pont akkor és volt még Péntek Tünde írónő dedikálása is. Ő új szerző nálunk az Álomgyár kiadónál. Első regénye a Csak még egy perc nemrég jelent meg. Róla is meséltem már Nektek. Csodálatos történet, olvassátok el. Óriasi öröm volt őt is megismerni, találkozni, beszélgetni kicsit. Sőt, az enyém volt az első könyv amit dedikált. Nagyon szépen köszönöm! 

Majd folytattuk a nézelődést. Lenéztünk a másik helyszínre: a Duna korzóra is. Itt is további kiadókkal találkozhattunk. Én itt ezen a részen csak a Handmade by Julie V.Scott standnál szereztem be a barátnőmnek idehaza pár gyertyát. És akkor már persze én sem bírtam ki, hogy gyertya nélkül jöjjek haza. Igaz magamhoz képest egy igazi hős voltam. Ugyanis csak 2db-ot vettem. Egy KMK-s rendelésem van még útban hozzám, abban lapul majd a Lost sisters - Holly Black tollából. Egy ahhoz készült gyertyát választottam. Valamint az Utálom, hogy szeretlek új Ali Hazelwood regényhez is találtam. 

Persze nyilván, istentelen összegeket eltudna itt az ember költeni. Könyvekre, kiegészítőkre. De már igyekszek én is egyre tudatosabban tennie ezt. Igenis kibírni, hogy nem lehet és nem is kell mindent egyszerre. 


Sétáltunk egy kicsit itt, elindultunk vissza a Vörösmarti térre. Amikor szó szerint szembe jött velem valaki, akit nagyon szeretek. A kedvenc írónőm és jó barátnőm, Carrie Cooper. Vele eleve meg volt beszélve, hogy a dedikálása előtt egy kis beszélgetésre összefutunk. Erre tessék. Véletlenek nincsenek. Egy kis beszélgetés, kávé. Mi a regényei kapcsán, főleg, hogy megjelent egy újabb nemrég, az Üdv, újra valóság! eleve sokat szoktunk beszélgetni, de élőben azért csak más. Egy végtelenül tündéri nő. Imádom őt, az írásait. Szuper volt. 💜 Hozzá már sorba nem válltunk, ugyanis tőle dedikáltan jött már mindkét nemrég megjelent regénye. Természetesen azért a közös fotó ezúttal sem maradhatott el. 

Na utána jött a fekete leves. Könyvmolyképző. Mivel volt nemrég egy ajándék könyves kuponom, én pár Könyvhetes megjelenést így rendeltem meg. De azért volt két élfestett könyv, amiről utána jött infó, így azokat itt terveztem megvenni. Holly Black A levegő népe sorozatának 2.része is megjelent gyönyörű élfestett kiadásban. Ez volt egyik. Ráadásul épp akkor egy utolsós darabra sikerült lecsapni. Valamint a kemény borítós és szintén élfestett Emily Párizsban kötetre. Épp megvehettem volna még másnap itthon a szegedi Könyvhéten is, de itt is vagy épp lett volna kemény kötésű Emily, vagy nem. Pénteken tán nem volt. És azért csak kihasználja ezeket az alkalmakat az ember, amikor személyesen megtudod venni, pl.szállítási költség nélkül is. Csak ez vett rá, hogy megvegyem őket. Ugyanis itt jött az említett rész, ami hát sokkk volt számomra. Egy pénztár volt csak, és kb egy kilómértes sor volt itt. A tűző napon álld ki, hogy kifizesd a könyveket. Ezen totál szét voltam akadva. Remélem azért jövőre lesz erre valami megoldás. Több mint 1 órát álltam sorba, hogy fizethessek. Ráadásul sikerült egy jó kis napszúrást is összeszedni itt. Nem volt kellemes. Valamint tőlük még lett végül még egy szerzeményem. Az újra kiadott, most megjelent Slammed - CoHo tollából. 


Na mind1. Nagy nehezen eljutottam fizetni, ami nem volt fél perc.. Több mint 1 óra sorbaállással érte a napon.... Mindegy túl voltunk rajta, megvoltak a könyvek. Addig legalább Roxi is körbejárt és begyűjtötte még amit szeretett volna. 

Pedig még igen korán volt, de már ilyenkorra lejártuk és álltuk a lábainkat. Középen a szobroknál találtunk egy árnyékos részt, ahol végre leültünk és tartottunk egy kis pihenőt. 

Én előtte napokban szereztem be Mörk Leonóra új könyvét, ami a Szentjánosfű címet viseli. Mivel szépirodalom, tudjátok ez nekem még mindig ismerkedős terep. De annyira megfogott a külseje, hogy elkezdtem. És nagyon megtetszett. Őt vittem magammal az útra. Igaz mivel oda vissza beszélgettünk, nem volt alkalom olvasásra. Nem is tudom miért cipeltem magammal. De annyira meg van szokva, hogy könyv nélkül sehova. Talán ez egy sugallat is volt, mert az írónő is kint volt és dedikált. Az övé előtt tudtuk megejteni ezt a kis pihenőt. Utána újra jöhetett a tűző napon sorba állás. A nap végére már egész jól és időben tudtunk beállni a dedikálásra váró sorokba. Vasárnap este, éjszaka be is fejeztem a regényt. Öröm volt személyesen is találkozni az írónővel. Így egy dedikált Szentjánosfű tulajdonosa lettem. Hamarosan hozom róla az értékelést. 

Utána még több séta, nézelődés. Újabb sorok. Palotás Petránál is dedikáltattunk. Őt is imádom! Magát mind egy embert és azokat a csodákat amiket ír. Pont előtte olvastam ki A kastélykert álma című regényét. Írtam is róla nektek. Azt vittem magammal, hogy dedikáltassam. Vele is jóban vagyunk, mindig megtisztelő és öröm számomra, hogy már mint régi ismerősként köszön, jön oda, ölel meg ha találkozunk. Sikerült is beszélgetnünk közben kicsit. Természetesen közös fotó vele sem maradhatott el. Petrám, nagyon köszönök mindent! 💜




Roxi is dedikáltatott vele. Ismét köszönöm, hogy az ő könyvét is az ajánlásomra olvassa el. :)  Aztán neki vártunk ki egy sort mert Moskát Anitától szeretett volna dedikálást. Ekkorra már rutinosak lettünk. Igaz itt már totál hullák voltunk. 

Lakatos Levente barátommal is találkoztunk. Persze, mivel nincs Könyvhét eső nélkül, itt a végére az is elkezdett szakadni. De míg rá vártunk volt időnk egy újabb jóleső pihenésre. Nagyon köszönjük neki a dedikálást. Ami Roxié lett, mivel nekem már minden könyvem dedikált Leventétől. Az ajándék matricákat és közös fotókat is. 💓 Hogy kijött a kedvünkért kicsit előbb! 



Lényegében vele zártuk a napot. Össze szedtük a cuccainkat, egy utolsó séta a Duna korzó és a Vörösmarty tér között. Amit ezen a napon számtalanszor tettünk meg. Többetekkel, akiket innen, a  FB oldalról ismerek találkoztam. Csodás szerzőkkel, barátokkal, kollégákkal. Remek nap volt.

Igaz elképesztően meleg, sorban ácsingozó, de minden perce megérte. Ez a nap nem a pihenésről szólt. A hazafelé tartó vonat úton már mint az éhezők termeltük be a mekis szendvicseket, kis nasikat. Majd nem maradhatott el, hogy át nézzük a napi szerzeményeinket. Aztán tovább beszélgettünk. 

Elfáradtunk, de mindent megért. Barátok, ismerősökk, csodás és sok-sok könyv között töltött nap. Ha akkor a nap végére iszonyatosan el is fáradtunk, akkor is elképesztően fel is töltött ez a nap. Köszönöm Roxinak ezt a remek napot! Szuper könyveket zsebeltünk be, remek élményekkel tértünk haza. 

Aztán hamarosan, mivel az idő hihetetlenül gyorsan repül, az őszi Könyvfesztiválon folytatjuk. 😊


Addig is ha van kedvetek meséljetek Ti voltatok-e, ha igen miket szereztetek be, kikkel találkoztatok. Akár ide, vagy a FB oldalra. 

Köszönöm, hogy végig olvastátok a "kis" mondandómat!😁 Beszámoló, képek. 

Ahogy ígértem tegnap, ma jön majd egy játák. De ez már szerintem csak este felé. Munka, délután pedig egy Ludányi Betti és Sienna Cole olvasói találkozó szegeden, szóval ma sem fogok unatkozni. De így szép, ha zajlik. 

Az alábbi könyvek értékeléseivel is jövök a napokban: 

- Gabriella Zevin - Egy könyvmoly regényes élete

- Mörk Leonóra - Szentjánosfű

- Henry Oster - Az auschwitzi lovászfiú 


Addig is csodaszép napot Nektek és jó olvasást! 💖😘














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése