2023. december 10.

1 poszt = 4 mesekönyv

Első körben jöjjön egy négyes mesekönyv ajánló. Természetesen ha már közeleg a karácsony, akkor ilyen témájú mesekönyvekre esett a választásom. Imádom ezt az időszakot! A telet, a hideget. A havat is imádnám, ha nekünk is jutna ki. De mivel itt felénk sosem esik az a fránya hó, így kénytelen vagyok mesekönyveken keresztül kiélni magam. 🎄🎅


Gáncs Kristóf - Lajos ​kutya szánkózik (Lajos kutya 3.) 

Nemrég megjelent Gáncs Kristóf - Lajos kutya sorozatának legújabb része: Lajos kutya szánkózik címmel. Ismét kalandozhatunk ezzel a virgonc, okos és cuki tacskóval. Ahogy a két korábbi kötetben, ezúttal is több rövidebb mesét találhatunk a kötetben. Cuki illusztrációkkal. Lajos kutya és a családja társaágában. Aranyos, nem utolsó sorban a kicsiknek, de isten igazából meg a felnőttek számára is tanulságos meséket találhatunk benne. Nem csak szórakoztatóak, de életszagúak is. Olvassák ezt szülők gyerekeknek, vagy már olvasni tudok kicsik. Én magamnak olvastam felnőttként és imádtam! Pláne mivel téli könyecske nem volt kérdés, hogy kedvenc lesz. Jó szívvel ajánlom! 


Nyúl ​Péter világa – Karácsonyi csillag

A második könyv, hát abszolút szerelem. Egy újabb Nyúl Péter történet. Aki követi a blogot látta már, hogy bolondulok ennek a sokszor rosszcsont nyuszinak a történeteiért. A Karácsonyi csillag című rész egy tökéletes kis olvasmány erre az időszakra. Egy keményborítós és keménylapos könyv, ami talán ez miatt remek a legkisebb olvasók számára. Természetesen ez is abszolút kortalan. Igaz ami igaz, egy felnőtt pár perc alatt végigolvassa. Kevesebb szöveg, viszont mint minden Nyúl Péter könyben, engem ezúttal is levettek a lábamról a csodás illusztrációk. Na azoknál még nekünk felnőtteknek is el lehet időzni. Gyönyörű kis kötet lett. Abszolút az évszakhoz és ehhez az időszakhoz illik. Bemutatja mi is a szeretet, hogy milyen az mikor valamit nem pénzen veszünk meg, hanem mi magunk készítjük el. Imádtam! 


Corinne Giampaglia - Ella ​és a téli varázs

A harmadik kötet Corinne Giampaglia újabb könyve volt. Újdonságot nem árulok el ha azt mondom, hogy itt is a tél, de főként az ünnepeken van a hangsúly. Hogy miként viszonyulnak ehhez a gyerekek. Miként lehet inspirálni őket, hogy boldogan várják ezt az időszakot. A rajzokkal ezúttal sem mindig voltak teljesen megelégedve, persze voltak benne szépek, de a szöveg és a történet mondanivalója annál szebb volt. Életszagú és tanulságos. Tökéletesen képes tanítani a gyerekeket, de azt mondom még nekünk felnőtteknek is elgondolkodtató lehet. Pláne ebben a rohanós, már-már idegbajos időszakban néha. Nagyon tetszett! 


Annette Amrhein - A ​legszebb ajándék 

A negyedik könyvbe pedig teljesen véletlenül botlottam. Egy szintén rövid kis mesekönyv, kevesebb szöveg, viszont egész oldakat betöltő szerintem nagyon szép illusztrációkkal. Egy újabb olyan mese aminek van mondanivalója. Imádtam ezt benne. Ezen felül pedig aranyos, szórakozatató, tanító jellegű. Egy mesés erdőben játszódik, az ott lakó állatok ünnepi időszakát mutatja be. Imádtam! Irtó aranyos, gyönyörű rajzokkal, még szebb tartalmú történettel. Olvassátok, szeressétek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése