2023. december 1.

Mosonyi Mara - A szirt

 📚 Könyvajánló 📚

Mindnyájan ​ott voltak a tragédia éjszakáján. Mindnyájan takargatnak valamit. Mindnyájan veszélyben vannak.

Mason elit családból származó, jóképű exkatona. Titokzatos sérülése után visszatér szülővárosába, St. Chapelbe, hogy tisztázza a több mint tíz éve elhunyt barátnője halálának körülményeit. Biztos benne, hogy nem baleset történt…

Madeline az „Ukrán” dúsgazdag lánya, aki számkivetettként élt az előkelő diákok között. Most a város polgármesterének felesége, és úgy tűnik, nem örül Mason visszatérésének.

Felix pultosként dolgozott, és piti stiklikkel egészítette ki jövedelmét, ám a tragédia után felszívódott. Sokak szerint börtönben van, mások úgy gondolják, rég halott, de egy nap Madeline látni véli St. Chapelben.

Paul a focicsapat ünnepelt sztárja volt, majd elköltözött a városból, ám most nagy üzleti tervekkel tér vissza.

Újabb gyilkosság történik, miközben régi szerelmek lángolnak fel, gyermekkori barátságok erősödnek meg vagy érnek véget, s a kiújuló konfliktusok viharában a szereplőknek nemcsak egymással, hanem saját lelkiismeretükkel is meg kell küzdeniük.

Mosonyi Mara titkokkal teli, kisvárosban játszódó regénye minden ízében izgalmas és fordulatos. Garantáltan magához láncol!


Új kedvenc könyvet avattam, ez mellett pedig új kedvenc szerzőt is, Mosonyi Mara személyében. 

Már a megjelenéskor felkeltette az érdeklődésem a regénye. Mind a fülszöveg, mind pedig ez az igazán ütős és remekül kinéző borító. Ezek után végre volt időm és el is olvastam. Meg kell mondjam, hogy WoW! 

Lenyűgöző lett! Szerelem első olvasásra. 

Már az első oldalaktól kiderül, hogy a szerzőnek bámulatos az írásmódja, ahogy elmeséli a történetét. Gyönyörű metafórák, remek leírások, ami alapján mindent tökéletesen magunk előtt láthatunk. Legyen szó helyszínekről, cselekményekről, vagy akár az érzelmekről. Közben pedig egy egészen zseniális történetet mesél el az olvasónak. 

Több szereplő szemszögén keresztül, ami állatira feldobta az olvasást számomra. Így állt össze tökéletesen az a bizonyos nagyobb kép. Ugyanakkor két idősíkon is játszódik a sztori. 

Hiszen megismerhetjük a történetet akkor, amikor a főszereplőink: Madeline, Mason, Felix, Clara, Paul és a többi karaktert még fialok. Majd a sztori ugrik jó pár évet és hőseink felnőttként térnek vissza St.Chapel kisvárosába. 

Imádtam, hogy az írónő a kedvenc műfajaimat vegyítette a regényben. Ugyanis nem lehet mondjuk csak egy romantikus történet kategóriába beilleszteni, hiszen akad benne krimi, thriller.  Nagyon szeretem ezeket a zsánereket, így mindezek keverébe egy könyvben, nálam óriásit ütött. 

Már az első oldalaktól magával ragadott. 

Tetszett, hogy jóformán mindenki főszereplője volt a sztorinak. Igaz, a kedvenc párosomnak azért lehet kicsit több szerep jutott. Ők Madeline és Mason. Szerintem ezzel aki olvasta már, nem okozok meglepetést. 

A fiatal Madeline, már a suliban amolyan kirekeszett volt. Jómódban élt, mégis nem az a tipikus jó hírnevű családban, mint a gazdag, és már-már őket lenéző többi lakos. Többek között Mason családja is. 

Mégis van ami összeköti őket. Ezeket a fiatalokat. Hiszen tizen évekkel ezelőtt az egyiküket, Clara-t meggyilkolják. Már ez érdekes helyzetet teremt. Csupa titok, találgatások a történet. 

Itt van a másik említett kedvencem, Mason. Imádtam a pasit! Lássuk be, az írónő leírásai alapján nem volt nehéz belezúgni. Mégis sokkal több volt benne mint karaktertben, mint csak egy szexi férfi. Neki nem volt könnyű élete, hiába él jómódban, jó foglalkozás. Kijutt neki és még most is kijut.

A kezdetekről szépen lassan kibontakoznak a karakterek. Megismerhetjük őket fiatalokként, majd hogy évekkel később kiből milyen felnőtt lett. Ezek a részek is tartogatnak meglepetéseket. Van akit szeretünk, akit csak kedvelünk, de természetesen az igencsak ellenszenves szereplők sem hiányozhatnak. Igen vegyes a társaság. De az biztos, hogy az írónő mindannyiukat remekül alkotta meg. 

Találkozhatunk a szokásos fiatalkori problémákkal, drog, alkohol. Kapcsolati gondok, az eltérő társadalmi helyzetekből születő helyzetek. Igazán sokrétű a történet. Ehhez jön még egy különös gyilkosság. A halottak száma később pedig elmelkedik. Folyamatos agyalásra, töprengésre készteti a regény az olvasót. Hogy vajon mi történt hosszú évekkel ezelőtt? Mi történik most? Miért tér vissza egyszerre mindenki ennyi idő után St.Chapel kisvárosába? A töprengés közepette pedig elképesztő lendülettel sodor magával a sztori. 

Amiben találkozhatunk barátságokkal, nem éppen szép kapcsolatokkal és viszonyokkal. Van itt szenvedély, szeretet, szerelem. Tetszett, hogy az írónő szerelmi szálat is szőtt bele. Kellően érzékien megírt erotikus jelenetekkel. Abszolút nem volt sok, vagy kevés. Tökéletes lett. Imádtam! 

Ahogy ezeket, minden más érzelmet bámulatosan adott át. Legyen szó tényleg a vágyról, a családi szeretetről, szerelemről, barátságról, féltékenységről, dühről, kétségekről és megannyit fel tudnék sorolni. 

Miközben itt voltak a gyilkossági szálak. Szőtt bele egy kis pszichológia részt egy szereplőn keresztül.Bemutatta miként lehet a traumákkal, félelmekkel, a fájdalommal megbirkózni. Miként lehetséges ennyi nehéz történés után tovább lépni, ha ez egyáltalán sikerülhet. 

Sok esetben nagyon tanulságos, életszagú. Közben pedig egy pörgős, sodró lendületű történet. Remekül megalkotott karakterekkel. Krimi, romantika. Mindezek keveréke és már kész is A szirt. 

Mosolyi Mara egyedülálló és zseniális regénye. Amit a több műfaj keveredésének hála, mindenki figyelmébe jó szívvel ajánlom! Engem teljesen levett a lábamról ezzel a történettel! 

Végig töprengtem, aggódtam, szerettem a kedvenceimet. Néha azért jó kis szócsatákról olvastam, amiket imádok. Termésetesen volt sok szép pillanat is. Megvolt a kellő egyensúly. Összességében a tökéletes véget kaptam meg. Gratulálok és le a kalappal! 

Köszönöm ezt a páratlan olvasás élményt! 💙


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése