2023. december 17.

Rácz-Stefán Tibor - Éld ​át a pillanatot!

 📚 Könyvajánló 📚


Egy ​dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!

Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat. A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét.

Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes. A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson. Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.

Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Az év legédesebb és legromantikusabb karácsonyi története, ami boldogsággal tölti meg a szíved. Mélyedj el benne!

Ilyenkor ha újraolvasok egy könyvet, hiába tudom, hogy imádtam anno, első olvasásra, mégis ott van egy kis félsz, hogy csak olvastam már, mi lesz ha üt akkorát mint elsőre? Hiszen már tudom mi fog történni. Igen, ilyen is akadt. Na de ahogy elkezdtem Tibit könyvét ez a félelem azonnal eltűnt. 

Eltelt már egy kis idő, vagy sok mióta megjelent és olvastam. Ahogy elkezdtem persze jöttek vissza az olvasmánnyal kapcsolatos emlékek és érzések. Mégis jóformán olyan érzés volt újraolvasni, mintha az első alkalom lenne. És ez, legalábbis számomra újraolvasásnál ritka. 

Pont most jelenik meg a kötet újra, új kölsővel. Az is szép lesz, de ha választani kell, akkor engem még mindig ez a borító varázsol el. Elsőre is megláttam emlékszek, el se olvastam miről szól tudtam, hogy ez kell nekem. Egy igazán hangulatos, most épp pont ehhez az időszakhoz illő, mesés köntötbe csomagolt történetet kap az olvasó.

Emlékszem, ez volt az első könyvem a szerzőtől. Természetesen nem az utolsó. Azóta olvastam már tőle, de még így sem mindent. Na de természetesen ez pótolva lesz. Addig is egy kicsit mesélek nektek erről a gyönyörű, de néhol fájdalmas történetről. 

A szerző regénye nehéz témákat boncolgat. Balesetek és következményeik, a főszereplő lány édesanyja meghalt, a nagymamáját nagyon szerette, de idővel, hogy őt is elvesztette, csúnyán hangzik, de az apja árvaházba adta és megszabadult tőle. 

Egy olyan fiatal lány története ez, aki brutálisan sokat megélt. És sosem boldog, jó dolgokat. Állandóan ott motoszkál benne a félelem attól, hogy a közelébe enged valakit és az elhagyja őt, eldobja magától. Legyen az személy, vagy tárgyak. Fél kötődni. Mindenhez. 

Nevelőszülőkhöz került, lett két anyukája. Ők szeretik őt, próbálnák de Panka fél. A vele történtek tükrében az abszolút érthető is. Szomorú volt erről olvasni. Átélni. Hiszen az írónő hihetetlenül érzékletesen adja mindezt vissza. Nem csak ezt, minden a történetben felbukkanó cselekményt, érzést. 

Ez egy bámulatos képesség. Imádtam olvasni, még akkor is ha sokszor szívszorító volt. Ez mellett pedig Panka egy elképesztő fiatal lány. 17 éves, tanul és ez mellett dolgozik. Imádja a könyveket, olvasni. Egy kiadónál gyakornokoskodik. Okos, eszes lány, szorgalmas, igaz sokszor fél, hogy hibázik és ennek a következményeitől, mégis vannak helyzetek amikor igenis erősen ki tud állni másokért, magáért, a véleményéért. Igaz ezen még sokat kell dolgoznia. Fantasztikus volt látni ezt a folyamatot. Hogy miként lesz erős, nem fél hibázni, hiszen azokból lehet tanulni. Miként kezd el bízni magában és másokban, szeretni. Elfogadni, hogy igenis ő egy szeretetre méltó ember. Elképesztő utat járt be. Legyen szó a múltjáról vagy a jelenéről. 

Amihez nagyban hozzájárul egy mogorva, nagyképű, sokszor mondjuk ki bunkó stílusú világhíres író, Bastien. Miközben Panka egy azonnal megkedvelhető tulajdonságokkal rendelkező karakter, addig a srác nem feltétlen. Mégis azért ammondó vagyok, hogy nála sem kell sokat várni, hogy az olvasó belezúgjon. Nem utolsó sorban, hogy megértse őt. Kemény dolgokon ment ő is át. Nem véletlenül lesz az a fiatal srác aki. Mindenek oka van. Abszolút fel lehet nézni rá, hogy miken ment át, mégis igyekszik elfogadni, előre nézni. Mégha bizonyos helyzetekben fáj is neki és nehéz. Ő is egy olyan karakter lett, aki külsőre mogorvának tűnthet, de ha elkezdjük megismerni, teljesen levesz minket a lábunkról. 

Így járt Panka is. A kezdeti megdöbbenés, majd csalódás után, az együtt töltött időnek hála egyrészt Pankát és Bastient is jobban megismerhejük, másrészt imádtam " nézni" ahogy indult a kapcsolatuk. Azért írtam, hogy nézni, mert olvasás közben ahogy Tibi leírt mindent, a karaktereit, a helyszíneket, a cselekményeket, mint egy csodás filmet láttam magam előtt. Annyira imádom ha ilyen egy regény. 

Egy híres fantasy író, egy lány, aki a rajongója. Egy igen érdekesen induló kapcsolat. Kissé döcögősen kezdődik ez a szerelem, de nagyon szépen bontakozik ki. Miközben végigkövethetjük miként nyílik meg ez a két ember. Egymásnak, de miként változnak ők maguk is. 

A regény közben remek szereplőket ismerhetünk meg, barátokat, családtagokat. Miközben még egy remek dolgot megmutat nekünk könyv olvasóknak. Mégpedig bepillantást enged egy kiadó életébe. Ha valaki, akkor erről a szerző tökéletesen tud mesélni. Jó volt belelátni, noha már nekem is ismerős a munka miatt. Mégis szeretem az olyan regényeket amiben a regények állnak középpontban és minden ami ezzel jár. 

Sokat szomorkodtam, együtt éreztem a kedvenceimmel. Reménykedtem, hogy képesek változni, hogy úgy alakul az életük ahogy megérdemlik. Miközben egy gyönyörű fiatal szerelem történetét ismerhettem meg. Két megtört lélek, akiket egy mindent elsöprő találkozás és kialakuló szerelem teljesen megváltoztat. Sok vicces pillanat, szócsatás párbeszédek, komoly témák, romantika, egy csodás téli Budapest. Imádtam az egészet! Másodjára is akkorát ütött nálam, mint elsőre. Köszönöm az élményt! 💙💜⛄



Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése