2023. december 14.

K. M. Holmes - Izlandi ​vakrandi

 📚 Könyvajánló 📚


Apró csodák kavalkádja

Nia barátnői társaságában és Izland lélegzetelállító, zord tájai csendjében lel újra önmagára. Ezzel végleg sikerül lezárnia a Magyarországon hagyott múltját. A fekete homok, a vízesések, a gleccserlagúnák látványa éppannyira rabul ejtik a szívét, mint egy helybéli férfival való első találkozása.

Tristan jóképű, sikeres zenész. Fanyar humorával és túlzott magabiztosságával valótlanul tökéletesnek tűnik, ezért Nia kételkedni kezd a véletlen erejében. Barátnői ugyanis hetek óta hitegetik, hogy összehoznak neki egy vakrandit.

A szívtiprót teljesen letaglózza, amikor Nia egyszerűen faképnél hagyja őt. Azonban úgy rendezi, hogy a híres Crystal Cave jégbarlang látogatásakor újra találkozzanak. És ott, a türkizszínű hegy belsejében, a vastag jégpáncél alatt mégis felizzik köztük a levegő. A közös felfedezés során nemcsak a természet szépségei hatnak az érzékeikre, hanem egy szenvedélyes kaland is kezdetét veszi…

Vajon a ki nem mondott gondolatok és az elharapott szavak mögött ott rejlik a szerelem?

A rendkívül sikeres Tiéd a főszerep-sorozat szerzője, K. M. Holmes regénye úgy rabolja el a szívünket, mint Niáét az izlandi táj szépsége és Tristan lenyűgöző mosolya.


A tökéletes téli olvasmány. 

Vagy akár karácsonyi. Noha nem kifejezetten a karácsony a témája. Mégis nekem ha azt mondja valaki, hogy Izland, akkor a hó, brutális hideg, sarki fények és hasonlók jutnak eszembe. Én eleve bolondulok ezekért. Totálisan hideg párti vagyok. Szóval eleve óriási álom lenne eljutni ide és mindezt látni. 

Nos immár elmondhatom, hogy most még nem is fizikai valójában, de hála K.M.Holmes-nak, mégis eljutottam Izlandra. Már-már egy tökéletes útikönyvnek is megállja a helyét. Mégsem azon a száraz módon, ami az említett könyvekre jellemző lehet. 

Ugyanakkor már most leszögezem, hogy le a kalappal az írónő előtt. Brutálisan lejön a regény olvasása közben, hogy mennyi munkát is fektetett ebbe. Az írás az már szerintem úgy magától jön neki. Amivel még mindig lehengerel és megvesz magának. A kutatómunkára gondolok. Hogy ilyen részletesen és szemléletesen tudja visszaadni ezt a mesés helyszínt. Tényleg mintha az olvasó is itt lenne és átélne minden pillanatot. A hideget, eljutna ezekre a csodás tájakra és látnivalókhoz. Kóstolni az ételeket és italokat. Elképesztő volt. 

Ahogy már mondtam neki a mi kis telefonos beszélgetésünkben is, ahol kért egy előzetes értékelést, ismét elmondhatom, hogy fantasztikus lett. Felesleg volt a félelem és izgalom. Biztos vagyok benne, ha Ti is a kezetekbe veszitek, akkor úgy fogjátok szeretni mint én! 💙

Ezúttal egy igazán különleges regény ez, amit Miss Holmes-tól kaptunk. Hiszen az előző Dario és Hazel című regényei némiképp sötétebbre, komoly hangulatúra sikeredtek. Vagy például az Amíg a szerelem el nem választ-ban is akadtak ilyen momentumok. Na az Izlandi vakrandi ezek teljes ellentéte. 

Ezért lehet még eszményibb kikapcsolódás. Hiszen akad épp elég stressz, főleg az év ezen szakaszában az emberek életében, ez mellett nehézségek, sok-sok dolog történik velünk mindig és kell a kikapcsolódás. Erre megfelelőbb könyv nehezen akad. 

Elképesztően imádtam! Megismerni Niát, Tristant, a lányokat, az összes szereplőt. 

Az életüket, végigkövetni miként alakul a sorsuk. Még mindig óriási jó pont, hogy férfi-női szemszöges a történet. Nagyon sokat adott hozzá, hogy nem csak Nia, de Tristan oldaláról is szemlélhettük a dolgokat. 

Minketten nagyon szimpatikusak voltak. 

Nia, aki fordítóként dolgozik itthon. Egy gyönyörű, okos, fiatal nő. Aki az előző rossz kapcsolata óta, igen hosszú ideje egyedül van és nem igazán hajlik az ismerkedésre. Ez részben érthető is, a félelmei ez az alakuló románc miatt. Szerettem nyomonkövetni a gondolatait, hogy miként próbálja rendezni magában az érzelmeit, látni a döntéseit. Egy azonnal megkedvelhető hősnő, akit végig szeret az olvasó. 

Mondanom sem kell, hogy Tristan is ilyen karaktert lett. Nálam ha K.M.Holmes férfiak, akkor egyértelműen Miguel és Colton áll a dobogón. Na de most csatlakozott hozzájuk ez az izlandi dögös, szexi srác. Szerintem nem lepek meg senkit, ha azt mondom, hogy egy olyan brutálisan szexi pasiként képzeltem el őt a leírások alapján, hogy csak na. 😚 Ráadásul zenéléssel foglalkozik. Hát kell ennél több hölgyeim? 

Nagyon szerettem és jókat nevettem, mosolyogtam a történet olvasása közben. Ahogy a párosunk megismerkedett azon, ahogy alakulni kezdett ez a románc. Hát wow. Voltak igazán sistergő, forró pillanatok. Az írónő tökéletesen megírva és kellő mennyiségben csempészte ezeket a regénybe. 

Remek karakterek, sok nevetés, szócsaták, szenvedélyes pillanatok, barátságok, kapcsolatok, szerelem. Mindezek, sok más szál és érzelem összessége. Miközben a mesés Izlandon kalandozunk.

Tényleg valami bámulatosan adta vissza a helyszínt az írónő. Én is ott voltam a szereplőkkel. Azt hiszem így kell igazán írni. Hogy az olvasó ne csak olvassa azt a történetet, hanem ő is ott legyen és átélje. Imádtam! 

A legjobb kikapcsolódás. Egy végtelenül cuki történet. Természetesen azért akad néha komolyság is, de tetszett, hogy akkora problémák, bonyodalmak nem voltak. Most nem ezen volt a hangsúly. Pont ezért lehet az Izlandi vakrandi mindenkinek egy kellemes, páratlan kikapsolódás. Könnyen, jól olvasható. Imádnivaló szereplőkkel. Az írónő utánozhatatlan sítlusával. És mindennel, ami Izland! 💙

Én nagyon-nagyon köszönöm ezt az élményt! Tuti, hogy magát a helyet is felvettem a bakancslistámra és elolvasva felmerül a kérdés, hogy ki az, aki nem szeretne magának egy ilyen kalandot? 💙


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.      


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése