2023. december 29.

Carrie Elks - Isten ​hozott Winterville-ben! (Winterville 1.)

 📚 Könyvajánló 📚


Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, a festői szépségű Winterville-t, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy jól ismeri a cég vezérigazgatóját, a jóképű, sima modorú és gusztustalanul sikeres Josh Gerbert, akivel nyolc évvel korábban együtt töltött egy éjszakát, most pedig a férfi le akarja rombolni az otthonát.
Ha bárki képes a gátlástalan üzletember megállítására, az Holly. Okos, elszánt, és jól ismeri Gerber gyengéit – elvégre ugyanazok az ő gyengéi is. Ám az elkeseredett küzdelem mindkettejükben váratlan érzelmeket ébreszt, és a heves viták egy idő után még hevesebb csókokban végződnek. Hollynak esélye nyílik megmentenie szülővárosát – ám hajlandó feláldozni a saját szívét érte?
Carrie Elks Winterville-sorozata az elmúlt évek egyik legnagyobb romantikus regény sikere. Irány a város, ahol minden nap karácsony van!



Imádooom! Annyira jókor jött és kellett ez az olvasásélmény. 💙🎄🎇🎅⛄

Az biztos, hogy az év végi összesítőben a top könyvek között lesz ez a regény. Pedig ha magát a fülszöveget nézzük, még azt se mondhatjuk, hogy akkor újdonságról beszélünk, már ami a cselekményt illeti. 

Vagy akár magukat a karaktereket. Mégis őket is tudta egyedivé tenni a szerző, szerethetővé. Akárcsak magát a történetet. Nem is akármennyire. Már az első oldalak elolvasása után tudtam, hogy nagyon fogom szeretni ezt a sztorit. 

Megismerjük a két főszereplőt Josh-t és Holly-t. Akiknek már van múltjuk. Nyolc évvel ezelőtt találkoztak a festői szépségű csupa karácsonyt idéző idilli kisvárosban: Winterville-ben. Akkor együtt töltöttek egy mámoros éjszakát, másnap pedig a férfi elutazott. 

Hiába mindketten várták, hogy valamelyikük lépjen, keresse a másikat, ez évekig nem történt meg. Majd nyolc évvel később most azzal indul a történet, hogy ismét találkoznak. Sőt! Nem akármilyen szituációban. Hiszen ellenfelekként kerülnek szembe egymással. 

Winterville városát, Holly nagymamája alapította és virágoztatta fel. De ahogy az asszony idősödött és beteg lett, egyre rosszabb sorsa lett a városnak. Már semmi sem volt olyan mint fénykorában. Holly visszatér ide, a helyre ami szép elmékeket idéz benne, ugyanakkor szomorúakat is, hiszen szeretett nagyija már nincs köztük. Holly és az unokatestvérei mindenre elszántak, hogy valahogy visszaállítsák  a városka régi fényét és ismét felvirágoztassák. 

Mégis megérkezik egy férfi és a csapata, aki a fiatalok szüleitől, az idősebb nemzedéktől úgy fest megvették a várost. Holly és az unokatestvéreinek a kapcsolata eleve elég gyenge lábakon áll a szüleikkel. Ők inkább túl adnának a városon, míg a fiatalok a nagymama emlékére megmentenék. Patt helyzet. 

Ráadásul a városba érzekett csapat főnöke, aki megvette a helyet, nem más mint Josh. Ekkor találkozik újra a két fiatal. Az első pillanatoktól érezhetőek a felrobbanó szikrák kettejük között. Eszükbe jut az a nyolc évvel ezelőtti éjszaka. Ugyanakkor jóformán ellenségként állnak egymással szemben. 

Mégis nagyon hamar a szív győzedelmeskedik az ész felett. Ismét előkerülnek, alakulnak, erősödnek azok az évekkel ezelőtti egymás iránti érzéseik. 

Imádtam nyomonkövetni ezt. Hogy meséltek arról miként ismerkedtek meg anno. Látni az újratalálkozást, ezek a nem mindennapi körülmények között. Hiszen két teljesen más dolgot akarnak elérni. Ráadásul mindketten igen erős, akaratos személyiségek. Ha akarnak valamit, azt megszerzik. Bármi áron. Vagy mégsem? 

Képesek engedni? Egyikük? Vagy mindketten? 

Elképesztően jól szórakoztam a történet olvasása közben. Mint mondtam elég tipik a sztori, mégis az írónő tudta úgy írni, hogy olvasás közben ez fel sem tűnt. 

Holly nagyon szimpatikus női karakter lett. Erős, okos fiatal nő. Jó élete, munkája van. Noha a családi kapcsolatai nem mindig felhőtlenek. Főleg az édesanyjával. Az unokahúgait és fivéreit ugyanakkor egyenesen imádja. Egy azonnal megszerethető karaktert lett. Aki mindezek mellett, ha kell tud kitartó és komoly lenni, ugyanakkor humoros is. 

Bizonyos szempontból Josh hasonlít rá. Egy kitartó, magabiztos, okos férfi. Aki szigorú életet él, jóformán csak a munkának szenteli az idejét. Próbál megfelelni a nagyapjának, ami jóformán lehetetlen küldetés. Imádtam a pasit! Természetesen nem utolsó tényező, hogy a szerző leírásai alapján egy igazán dögös fickóként képzeltem el. Aki néha karót nyeltnek tűnik, mégis állati jó a humora. 

Pláne, ha szemtől szembe kerültek ő és Holly. Odáig voltam a közös jelenteikért. Hiszen eleinte ment a harc köztük. Nagyon jól mulattam. Remek vicces részek születtek, jó kis szócsatás párbeszédek. Nemsemmik voltak ezek ketten. Óriási páros. 

Két fiatal, teljesen más célokkal. Mindketten eléggé munkamániások, nem is nagyon van idejük például kapcsolatra. Mégis itt ismét találkoznak, ebben a mesés téli kisvárosban. Igaz elvileg egymás ellen harcolnak, mégis imádtam látni, hogy szép lassan minként váltáznak számukra a dolgok. Felcserélődik az életükben bizonyosos dolgokban a fontossági sorrrent. Elég sokat tipródnak, hogy mi lenne a jó döntés, hogy mindketten megkapják amit akarnak. 

Mert el akarják érni a céljaiket. Holly megmenteni szeretné Winterville-t, Josh pedig le akarja rombolni és egy síparadicsomot építeni a helyére. Eléggé ellentétes tervek. 

Mégis felüti a fejét, nem is akármilyen mértékben a kettejüket összekötő vonzalom. Ami elképesztően erős. Ahogy vártható nem sokáig tudnak ellenállni ennek a vonzásnak és egymás karjaiban kötnek ki. De vajon össze tudják egyeztetni a munkával kapcsotos terveiket azzal, hogy közben egymást is akarják? 

Tetszett ahogy a szerző bemutatta a kapcsolatukat. Hogyan indult nyolc évvel ezelőtt és hogyan fejlődik most. Valahogy sosem volt az az érzésem, hogy nekik ez csak szórakozás. Kihasználják amíg Josh a városban van. Mégha nekik így is indult. Pillanatok alatt ismét többek lettek egymás számára. Jó volt ezt "látni".

Nagyon szerettem az írónő írásmódját. Ahogy magát az egész sztorit megírta. De legfőképp a fiatalok kapcsolatát. Az érzéseiket, amiket olyan tökéletesen adott át, hogy mi olvasók is teljes mértékben át tudjuk élni ezt a vágyat, ami szép lassan szeretetté és szerelemmé alakul köztük. Lehengerlően festette le a tájakat, ezt az idili kisvárost, ami csupa hó, tél és karácsony. Imádom ezt az időt és évszakot. Engem már eleve ezzel megvett. Hát még ahogy a leírásainak hála magam előtt láttam. Mintha én is ott lettem volna. Mindent láttam és éreztem.

Természetesen az összes, szinte a legtöbb szereplő kedvenc lett. Viszonylag sokat vonultat fel a regény, mégis remekül követhető. Megismerhetjük a város lakóit. Mindenki rokonát, barátját. A Winter család idősebb generációja annyira nem lett szimpatikus, vagy nem rögtön. Viszont Holly unokatestvéreit rögtön megkedveltem. A srácok óriási formák, akárcsak a lányok. Imádtam látni mennyire szeretik, támogatják egymást. Jó fejek, remekül szórakoztam a társaságukban. Ahhoz képest hogy Holly és Josh voltak a főszereplők, tetszett, hogy ők is viszonylag sok szerepet kaptak és jobban megismerhetjük őket. Hiszen a sorozat további részeiben még találkozhatunk velük. 

Hozzáteszem alig várom a következő kötetet. Már itt volt egy kis, vagy több beharangozó arra, hogy kikről is fog szólni a következő könyv. Remélem mielőbb olvashatjuk és visszatérhetünk a mesés Wintervillbe. 

Addig is jó szívvel ajánlom Nektek ezt a történetet. Ami elképesztően tanulságos, életszagú. Megmutatja a család, a barátság, a szeretet és a szerelem mérhetetlen erejét. Bonyolult kapcsolatokat is bemutat. Érzelmek sokaságát vonultatja fel. Baráti, családi szálak. Szeretet, fájdalom, félelem, féltékenység, szerelem, vágy, boldogság, reménytelenség és remény. Egy igazi érzelmi hullámvasút néha, de higyjétek el, megéri felülni rá. Mert ami közben és a végén vár az varászlatos. Azt kaptam amit vártam végül. Sőt! Még sokkal többet. 

Elutazhattam ebben a csodás csupa tél kisvárosba. Megismerhettem a lakóit, az életüket. A múltat, a jelent és kíváncsian vártam mit tartogat a jövő..... Csodás leírások. Sok humor, nagyon jól mulattam olvasás közben. Szomorkodtam, szerettem. A tökéletes kikapcsolódás volt. Ebben az ünnepi időszakban pláne, de bármikor, akár ezer fokos nyári hőségben is szívesen venném elé. Biztos, hogy fogom is még újraolvasni. 

Az írónő a lehengerlő stílusával, Wintervill-lel és a lakóival teljesen megvett magának. Ha kíváncsiak vagytok erre az igazi amerikai idilli kisvárosra, az ott zajló, pörgő, néha titokzatos, meglepetésekkel teli életére, szuper karakterek társaságában,miközben egy szép szerelmi történetet kapunk, akkor ez a ti regényetek! Nekem szerelem első olvasásra!


 
Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor KATT IDE.         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése