2017. március 26.

Jay Crownover - Az utcák királya

Egy sötét, alvilági királyságban az uralkodó nem ismerhet félelmet, csak így tarthatja irányítása alatt az utcákat és a rajtuk élősködő, könyörtelen bűnözőket. Race Hartman elég jó családba született, elég intelligens, és eléggé kiábrándult a saját világából ahhoz, hogy az utcák királya legyen. Az olyan helyeken, mint a Point, mindig felüti a fejét a bűnözés, és mindig is lesznek züllött alakok, de aki föléjük tud kerekedni, az gátat szabhat a pusztításnak. Race-nek van egy terve, de kérdés, hogy meg tudja-e akadályozni a teljes pusztulást úgy, hogy saját magát nem teszi tönkre? Brysen Carter sosem állhatta a legjobb barátnője bátyját, mert túl sármos, túl megnyerő a modora, és túl könnyen behálóz bárkit. Óriási kísértés egy ilyen férfi aranyfényű ragyogásában sütkérezni, de Brysen tudja, hogy Race olyan, akár a Nap: ha túl közel kerül hozzá, jó eséllyel a vesztébe rohan. Mikor fenyegető üzeneteket kap, majd valaki az életére tör egy parkolóban, az egyetlen ember, akire számíthat, pontosan az a férfi, akit nem engedhet közel magához. Néha a vakmerőség az egyetlen esélyünk az életben maradásra. Vajon Brysen hagyhatja, hogy Race megmentse az életét, ha ennek az az ára, hogy feladja érte önmagát?

Nos hiábavaló volt aggódnom mert az írónő ismét elérte, hogy imádjam ezt az újabb részét a sorozatnak. Sőt lehet, hogy le is taszította nálam a trónról az első részt amiért én odáig voltam, vagyok.

Picit tartottam ettől mert ugye az első részben megismert Race ennek a főszereplője. Nemtudom ki, hogy van vele de nekem valahogy az elsőben nem éppen lett a szívem csücske a pasi. Na de már igen hamar az elején ahogy elkezdtem a történetet igen hamar mégiscsak megnyert magának a Point második rossz fiúja. 

Shane Baxtert imádtam az első részben. Ő az a tipikus, dögös, tetkós rossz fiú akiért mi lányok odavagyunk. De most megismerhettük Race-t is és elmondhatom, hogy ezen tulajdonságok legtöbbje rá is jellemző és nem véletlen, hogy Brysen is odáig van a fickóért. Akárcsak mi olvasó lányok igen hamar.


"Race Hartman mosolyát be kellett volna tiltani, mert olyan veszélyes volt, akár egy atomfegyver."

Nem tagadom eleinte engem is főleg a kinézete és a külső vett le a lábamról ami a pasit illeti majd ahogy szép lassan elkezdhettük megismerni őt teljes mértékben odáig voltam érte. Teljesen megvett a pasi. Aki az mellett, hogy ugyanolyan szexi, dögös rossz fiú mint a már megismert barátja amellett egy nagyszerű ember is. Igaz nem éppen egy rózsaszín álom az élete, a munkája. Hiszen az első rész vége után ő és Bax vették át a Point irányítását. Legalábbis rajta vannak az ügyön és ez nem kevés rosszal, balhéval és vérrel jár. 

Vele együtt pedig mégis jó volt visszatérni ebbe a világba ahol minden csupa veszély. Mégis minden pillanatát élvezzük amit ebben a világban tölthetünk ezekkel a karakterekkel. 

Visszatérve Race-re az aranyhajú rossz fiúra örülök, hogy végre őt is megismerhettünk. Noha az első részben nem igazán kedveltem meg itt az írónő rögtön elérte, hogy jobban belelássunk az életébe, a tettei mögé, hogy igazán megismerhessük és megszerethessük őt. Egy igazi rossz fiú, noha talán szerintem ezen a téren még mindig Bax viszi a prímet. De mind emellett egy olyan pasinak ismerhettük meg őt aki próbálja jobbá tenni ezt a kemény és veszélyes helyet. Aki nagyon tud szeretni és bármit meg is tesz azokért akiket szeret. Imádtam őt ezért. Na igaz erre segítőjei voltak a minyonjai. Ezen behaltam :D


"Klassz lehet, hogy van egy csomó kis minyonod!"

Brysent már az elejétől kedveltem és örültem, hogy ebben a részben ő lett Race párja és, hogy jobban megismerhetjük őt. Aki nem itt a Pointban nőtt fel hanem a Hegyen. Akiről eleinte azt hitték, hogy egy hercegnő aki nem illik ide Race mellé. De nagyon hamar kiderül, hogy jobban illenek egymáshoz mint bárki gondolná. És sajnos az is hamar kiderült, hogy Brysennek közel sincs olyan könnyű élete mint ahogy látszott. Neki a családjáért kell küzdenie nap mint nap. Főleg a húgáért. Ugyanis olyan szülőkkel áldotta meg őket a sors akik mellett nincs könnyű életük és akik sajnos nem igen foglalkoznak semmivel pláne nem a gyerekeikkel. De ez tetszett a lányban, hogy bármit megtenne a testvéréért és próbál helyt állni az életben ami nem éppen könnyű lapokat oszt neki. 



Mindennek tetejében még itt van neki a Point egyik rossz fiúja, a barátnőjének a bátyja. Mindig is bejöttek az ilyen sztorikat szóval itt is imádtam a párost. Már az első pillanattól kezdve zajlottak köztük a dolgok és csak úgy szikrázott a levegő kettejük között. Ugyanakkor mindketten tudták, hogy ez sokkal több köztük mint csak kémia. Idővel pedig még biztosabbak lettek ebben. Hogy ők ketten minden szempontból jól illenek egymáshoz. Részben tökéletes ellentétei voltak az előző részben megismert Bax és Dovie párosának. 

Pedig Dovie is jóformán ebben a közegben és életben nőtt fel ő mondhatni mégsem foglalkozik azzal napközben mit csinál Bax. Mondhatni, hogy figyelmen kívül hagyja. A lényeg, hogy Bax esténként hazaérjen hozzá. Race és Brysen pont az ellentéteik. Holott Brysen közel sem így és itt nőt fel, nem tudta vagy csak sejtette mit jelent a Pointban élni és ide tartozni. Mégis ő tényleg teljes mértékben Race mellett áll. Ő inkább tudni akarja a dolgokat akármilyen kemények is azok, hogy együtt birkózzanak meg vele. Pedig kérdéses volt, hogy egy ilyen lány mint ő akinek noha szintén igencsak nehéz élet jutott megtud e birkózni még többel? Ezzel az élettel amit Race él. Én becsültem és kedveltem ezt benne, hogy ők ketten így kitartanak egymás mellett. Hogy mindketten segítenek a másiknak.


"Ha egy hozzánk hasonló férfival vagy együtt – Bax megvonta a vállát és a szájába dugta a cigit –, az olyan, mintha egy töltött fegyverbe lennél szerelmes, és te lennél a kibiztosító."

Az együtt töltött pillanataik pedig csak hab a tortán. Az említett szikrák kettejük között igencsak sokszor csaptak fel emésztő lángokká. Ők ketten igencsak odáig voltak egymásért. Nem kevés erotikus, szenvedélyes pillanatuk akadt ugyanakkor gyengéd, szerelmes percek is. Minden pillanatot imádtam amit velük tölthettem. 

Ugyanakkor természetesen a már megismert szereplők: Dovie, Bax és Titus is felbukkant hiszen, hogy is hiányozhattak volna? Imádtam az egész történetet. Ezek mellett az új szereplőket is. Brysen húgát Karsent aki a kora ellenére igencsak éleslátású és komoly lánynak bizonyult. Nagyon megkedvelt őt is és joggal érdemelték meg a nővérével, hogy végre jobb életük legyen. Valamint ha nem olyan sokat szerepelt de Bookert is. Érdekes egy fickó lehet és ha igaz is, hogy most még csak igencsak fiatalka hozzá Karsen remélem ahogy telik az idő például a következő részekkel is remélem addigra lesz annyi idős, hogy kapjanak ők is egy történetet. Szerintem érdekes páros lennének :)

"A legjobb barátnőm egy mesterlövész, aki egy autótolvajjal él, és a kishúgom teljesen belezúgott egy sittesbe, aki ránézésre gyerekeket reggelizik."

Természetesen a szerethető karakterek mellé akadtak ismét nem éppen szimpatikusak is. Azt hiszem mindenki aki olvassa egyetért, hogy ide sorolhatók például a lányok szülei. Az ilyen szülőkre sajnos no comment... de ahogy írtam Brysen remekül kiállt magukért és Race is értük, megérdemelték végre. 

Ami pedig a főőőő gonoszt illeti nem éppen derült mindenre fény szerintem legalábbis ami a rossz fiúkat illeti és itt most nem Bax és Race párosára gondolok. De itt lesz még nekünk egy harmadik rész amiben remélem kiderül mi lesz végül a sorsa a Pointnak. Visszatérve arra a szálra ami a gondokat okozta a történetben én másra számítottam. Nem arra ami kiderült végül. Nem arra, hogy ki és mi akar végül ártani Brysennek.. Jó kis meglepetés volt ugyanakkor teljesen jól kigondolt. Szóval ez a része is végig izgalomban tudott tartani, sőt. 

Az egész történet. Képtelenség letenni. Egy teljesen más világot tár elénk ahol semmi sem egyszerű. Minden csupa félelem, veszély, vér. Itt nem könnyű túlélni, megpróbálni pedig jobbá tenni ezt az egészet még annyira sem. Mégis Race és Brysen együtt remekül helyt álltak és ott voltak egymásnak. Minden pillanatot imádtam amit velük tölthettem. Ismét egy olyan történet kaptunk ehhez a szuper sorozathoz amit ha egyszer elkezdesz képtelen vagy abbahagyni. Izgalom, veszély, egy kemény életű lány akinek a mondhatni nyugodtabb és boldogabb életet éppen a Point egyik legveszélyesebb alakja adja meg. A történet még szenvedéllyel, vággyal és szerelemmel megspékelve pedig még izgalmasabbá és imádni valóbbá teszi. 

Aki netán még nem olvasta ne habozzon. Nem egy tipikus kis romantikus történet. Igen kemény történet a szerelmi szál mellett de megéri mert izgalmas és abbahagyhatatlan. Csak ajánlani tudom :) 

És a direkt a legvégére hagytam egy szereplőt akit már az első rész óta kedvelek és itt még szimpatikusabb lett nekem: Ő Titus. Bax testvére. Aki közel sem egy kategória a Point srácaival hiszen ő rendőr. De mégis amiben tud segít a fiúknak, persze csak a józan ész határain belül. Szóval nagyon örülök, hogy övé lesz a harmadik rész. Ezt már az elsőnél is tudtam de akkor még nem, hogy ő majd kit kap partnerének. Nos ha ezt a történetet végigolvassuk akkor ez is sejthető. És ahogy utána néztem a harmadik rész fülszövegének akkor be is igazolódott a sejtésem. Mit ne mondjak az igazság oldalán álló zsarunak is feladja a leckét az írónő szóval nagyon kíváncsian várom a következő részt :) Remélem nem kell sokat várni rá. Ezt a szuper sorozatot pedig köszönjük a Harlequin kiadónak, hogy elhozta nekünk. 

Értékelés: 



Molyon hivatalosan még nem láttam adatlapot a következő részhez de a könyvben kapunk hozzá egy pici előzetest ilyen formában: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése