2017. április 2.

Borsa Brown - Az Arab, Az Arab szeretője

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.

Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!

Érzelmes és sokkoló.
Történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Csillának nincs egyszerű élete. Egyetemista, de az élet száz felől osztogatja neki a pofonokat. Alkoholista édesapja, és rákos édesanyja mellett azzal is szembe kell néznie, miként változik az öccse a drog hatására egy egészen más emberré. Egy tolmácsmunka alkalmával összehozza a sors egy szaúdi férfivel, aki felforgatja az életét.
Az Arab szeretője című regény Az Arab párhuzamaként a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be egy szerelem kibontakozását, egy különleges kapcsolatot a két különböző kultúrából érkező ember között, egy fiatal lány felnőtté válásának történetét.
Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. A két regény szépen egészíti ki egymást, egészen más érzéseket adva át az olvasónak, miközben egymástól függetlenül, külön-külön is megállják a helyüket.
Ha még nem olvastad Az Arab című regényt, ezek után biztos kedvet kapsz hozzá.


Nem is tudom hol kellene kezdenem de igyekszem összefoglalni bár nagyon nehéz, hogy mit is érzek ennek a két könyvnek az olvasása után. Ami lényegében ugyanaz, csak az egyikben Gamal a másikban pedig Csilla szemszögével ismerhetjük meg ezt a nem mindennapi történetet.

Mind a kettőt imádtam de a Gamal szemszögével íródott történetet sokkal jobban imádtam. Talán azért mert magunkat magyarokat ismerjük. Vele pedig egy számunkra többnyire ismeretlen világot és kultúrát ismerhetünk meg.

Ami ezt a részét illeti a történetnek Borsának hatalmas elismerés amiért ennyit megtudott és így utána járt ennek a világnak. Az elolvasása után tudhatjuk, hogy nem kis munka lehetett ebben. Hogy így visszaadja nekünk milyen is lehet ebben a világban élni. Minden percét élveztem és imádtam amit Gamal társaságában tölthettem. Hogy ezáltal én is megismerhettem őt, a világát.

Magát ami Gamalt illeti nem mondhatnám, hogy eleinte odáig voltam érte. Sőt. Az egy dolog, hogy mennyire jóképű meg minden de a viselkedése nem kevés kívánnivalót hagy maga után. Igaz ez betudható annak is, hogy ők és mi egy teljesen más kultúra vagyunk. Talán ezért volt, van, hogy néha csak pislogtam. Ők ilyeneket, így kell elfogadni őket. Csak nekünk ez eddig ismeretlen így furcsa.
Szóval visszatérve magára a pasira néha nagyon ellenszenves volt, másfelől pedig érthető is volt, hogy Csilla miért is bolondult bele.

Tetszett, hogy már az elejétől érezhető volt Gamal felől, hogy Csilla annak ellenére ahogy bánik vele nem olyan tucat nő lesz számára mint az eddigiek. Hogy ő más lesz. Hát így is lett.

Mint mondtam sokszor nem igen kedveltem a pasit, de másfelől érthető is, hiszen két teljesen különböző kultúrájú emberről van szó. De ahogy telt az idő és faltam az oldalakat kezdett egyre szimpatikusabb lenni. Noha ezek után is akadt amikor nem éppen volt a szívem csücske. De legtöbb esetben kedveltem és én is odáig voltam érte akárcsak Csilla.

Leginkább az az ember tetszett aki Csilla mellett volt. Néha Gamal is elmondta magáról, hogy egy szemét de fantasztikus volt látni milyen ember lett belőle Csilla és a szerelmük hatására. Imádtam ezt a férfit. Noha még ez mellett még mindig ott volt egy másik világ ahol ő élt és ahol megvolt egy másik élete is. Nemtudom én ezt eltudnám e így fogadni ahogy Csilla de ő így tett és örültem amikor kettejükről olvashattam. Majd végül hármukról.

"Hogyan is tudnám megszokni annak a hiányát, aki a mindent jelenti nekem?"

Na de mielőtt erre is rátérnék jöjjön Csilla is akit már az első pillanatoktól nagyon kedveltem. Már csak azért is mert egy nagyon határozott és erős nőt ismerhettünk meg a személyében. Akinek igencsak durva, kemény lapokat osztott az élet de inkább Borsa. Kijutott neki egy halálos beteg édesanya, alkoholista apa és egy drogos testvér. Nem irigyeltem szegény de örültem neki, hogy betoppant Gamal az életébe és végre jutott neki is egy kis biztonság és boldogság.

Noha nem volt egyszerű ez a kapcsolat. Az arab Gamal aki teljesen máshogy él, akinél egyértelmű és normális, hogy akár több felesége is van és akiknek a világában igencsak háttérbe vannak szorítva a nők. És itt jön Csilla akinek magyarként szintén teljesen más dolgok a normálisak. Mégis egy dolog ugyanaz kettejükben. Az egymás iránt érzett vágyunk, majd szerelmük. Imádtam ezeknek a kialakulását végigkövetni. A vágy részével már az első pillanatoktól nem volt gond hiszen Gamal rögtön odáig volt a magyar lányért és ez így volt fordítva is. Aztán a többi pedig csak úgy jött magától és belemerülhettünk ennek a két teljesen más világból származó embernek a mégis fantasztikus szerelmi történetébe.

" Ha nem kaphatunk meg valamit, azt mindennél jobban akarjuk."

Nagyon tetszett ahogy alakult a kapcsolatunk itthon, vagyis ahogy jobban mondva elkezdődött.Utána jött a távol töltött idő ami szintén érdekes volt. Főleg ebben az első részben ahol ezek után megismerhettük Gamalt immár a hazájában. És aki mellett mégis lélekben ott volt Csilla. De közben ő élte tovább az életét amiben nem is kis változások történetnek.

Majd végre eljött a nap amit Csilla csak úgy emlegetett, hogy legközelebb Gamal világában találkoznak újra. Azt hiszem elmondhatom ezt volt a kedvenc pillanatom. Imádtam. Hogy végre ismét találkoznak immár nem Magyarországon hanem Gamal hazájában. Ahol immár Csilla is szembesül vele ki is a férfi valójában. De ami mégsem tántorítja el őket egymástól. Sőt. Ezek után lángol fel csak köztük igazán a szenvedély.



Mint minden az életben semmi sem egyszerű nekik pedig pláne nem. Itt mutatkozik meg leginkább mennyire is különböznek ők ketten. Az életük legalábbis. Mégis imádtam ahogy fittyet hánynak erre és átadják magukat az érzésnek ami az első találkozás pillanatától kezdve egyre erősebben vonzza őket egymáshoz.

Azt meg pláne ahogy ezek után folytatódott a kettejük története. Vagyis immár majd hármuké. Tudtuk, sejthető volt és Csilla is tudta, hogy Gamal sosem lehet teljesen az övé mégis Borsa olyan tökéletesen alkotta meg ezeket a pillanatokat, hogy ahogy ők úgy mi is teljesen eltudtunk merülni a kettejük csodás szerelmi történetében. Hogy olyankor csak ők léteznek.

De sajnos ahogy várható volt és minden történetben előbb utóbb beüt valami itt sem tart örökké a boldogság. Nekem ez a része volt az anno ami hamarabb le lett lőve mint eljutottam volna oda. Akkor nem értettem, hogy miért is történet ez így. Nem mondom, hogy most már jobban értem mert ki ne örülne inkább a happy end-nek de sajnos én is tudom, hogy az élet sokszor tud kemény lenni. Éltem át sajnos már ugyanazt amit Gamal és pokoli. Talán akkoriban ezért nem tudtam folytatni a történetet. Kellett egy kis idő. Hogy Gamallal ismét átéljem ezt. Nagyon rossz volt ezeket a pillanatokat ha így is de újra átélni. Én mikor késő éjjel olvastam végig sírtam. Örültem az időnek, mert ekkor már senki nem láthatta. Miként ríkat meg Borsa. Mert szerintem ezt lehetetlen enélkül végigolvasni. Hihetetlenül leírta ezt is. Teljesen át tudtunk élni mindent amit Gamal. Fantasztikus ahogy Borsa ír.

Valahogy annak idején, hogy tudtam mi lesz a történet vagyis ennek a résznek a vége nem voltam kíváncsi a folytatásra. Nos úgy tűnik most jött el az ideje most értem meg rá. Mert ezek után igenis kell a folytatás. Hogy megtudjuk mit tartogat a továbbiakban Borsa Gamalnak és Annának. A Szudairi családnak.

És ha már eddig javarészt Gamal volt akkor jöjjön egy kis Csilla is akinek a szemszögéből olvashatjuk a második részt. Érdekes volt számomra, hogy amíg Gamal részét olvastam sokszor kíváncsi lettem volna a Csilla gondolataira is de amikor az övére került végre sor sokszor még több Gamalt akartam. Talán azért is tudom azt mondani, hogy itt Gamal szemszöge az amit imádok mert manapság a legtöbb történet női szemszöggel íródik. Ezért is imádjuk ha végre kapunk egy pasi szemszöges könyvet. Pláne ezt. Amikor mondhatjuk, hogy nem egy "normális" - számunkra legalábbis - pasiról olvashatunk.

De természetesen Csilla szemszöge is kellett, hogy mindkettőjüket jobban meg lehessen érteni és ismerni. Azt sajnálom csak, hogy ezáltal még jobban belepillanthattunk Csilla sajnos kicsit sem könnyű életébe. Akinek minden gondja és baja a családja miatt volt. Sajnálom, hogy ilyen apával és testvérrel áldotta meg a sors de legalább az anyukája lehetett volna végig mellette. Miatta is nagyon sokszor volt, hogy potyogtak a könnyeim. Ahogy ezeket a részeket olvassuk én teljesen át tudtam élni mert sajnos az élet tényleg ilyen. Sosem tudni mikor oszt nekünk is ilyen kemény lapokat.        

Mégis mindezek ellenére igyekezett és tudott erős lenni. Ebben nagyon sokat segített neki természetesen Gamal. Aki mondjuk ki szintén sokat bántotta őt, ugyanakkor még többet adott is neki. Magát, a szerelmét.Végül Annát. Kijárt már neki is végre a boldogság.

" Szerinted a szerelmet mióta érdekli, hogy te akarod-e vagy sem? Az csak úgy jön, és tarol. A legváratlanabb pillanatokban."

Szerettem nagyon az ő szemével is végigolvasni a történetet mert Gamal részében sokszor őrá is kíváncsi lettem volna. És ebből persze még többet is megtudhattunk róla. Az életéről, a családjáról, a barátairól, a párjáról. Merthogy neki is volt valakije akárcsak Gamalnak.

Mégsem tántorította el őket semmi egymástól és amikor csak lehettek együtt voltak. Pláne miután kaptak még valamit az élettől aki még inkább összekötötte őket a köztük tátongó távolság ellenére is. Akit mindketten imádtak. Aki csak még jobb hatással volt például Gamalra. Csilla is de a kis Anna is még inkább megváltoztatta őt. Pedig az ő világukban a fiúk az elsők, a lányok igencsak háttérbe szorulnak de imádtam Gamalt amiért a Annát is ugyanúgy ha nem jobban szerette mint Khalidot.

Imádtam ezt a férfit aki Csilla mellett és utána és aki főleg Anna mellett lett. A történet legelején nem gondoltam volna főleg miután egyszer már nekifutottam a történetnek. De mint mondtam lehet, hogy most jött el az ideje, hogy én is elolvassam. Megtudjam érteni és szeretni tudjam ezt a történetet. Mert felkerült az imádott történeteimhez Borsától, a Maffia mellé.

Ami a többi karaktert illeti mindkettőjük életében és történetében jelenlévő Bálintot nagyon kedveltem és örültem, hogy ő mindezek után is Gamal és Anna mellett maradt. Gamal családjából eddig nekem Emír volt nagyon szimpatikus. Pedig néha igencsak bunkó volt ő is főleg Csillával és néha szét akasztotta Gamalt is de bírtam a pasit. Főleg Az Arab lánya első részében amit most olvasok. Na de azzal még ne szaladjunk előre.

Jasmin Gamal felesége nem igazán lett szimpatikus ebben a két részben legalábbis. Pedig nem is annyira ő mint inkább a különböző kultúrájuk, világuk állt Csilla és Gamal közé. De ki tudja lehet ez változni fog. Szóval ezért is robogok tovább az olvasással.

És szerencsére van még hátra olvasnivaló. Végül is ennek is megvan az előnye, hogy most kezdtem el a sorozatot. Mert nekem nem kell várni az újabb részekre hanem már itt is vannak egyben. Na jó azért kemény lesz Anna második könyve után várni majd az új részt Az Arab fiát. De kétségtelen, hogy nagyon fogom várni.



Addig is még javában benne vagyok Az Arab lánya első részében. Szóval egy ideig még részese lehetek ennek a bámulatos világnak amit Borsa teremtett meg. Ismét nagyot alkotott és elhozott nekünk egy olyan világot ami ismeretlen volt számunkra. Eddig. Imádtam minden percet amit először Gamallal majd Csillával tölthettem. Bár ahogy említettem Gamalét egy picit még jobban. Talán mert az övé teljesen ismeretlen és új számunkra. De fantasztikus volt ezt a különleges történetet mind kettejükkel átélni. Köszönöm az élményt Borsa Brown. Ha netán akad még köztünk olyan aki nem olvasta a történetet akkor semmiképp se habozzon. Az első oldalaktól magába szippant és nem is ereszt amíg a végére nem érsz. Utána pedig nem akarsz más csak rögtön a kezedbe a következő részt. Letehetetlen.

Na jó nekem muszáj volt, hogy ezt megírjam de meg kell mondjam nagyon nehéz volt. De kész és már repülök is vissza Annához és Gamalhoz :)

Természetesen az Arab lányáról is érkezik majd értékelés.
Még egyszer nagyon köszönöm Az Arab szeretőjét és Az Arab lánya 2-őt az Álomgyár kiadónak.

Olyan gyönyörű így egyben a sorozat:


Értékelés: 


                                                                                                                                     

1 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem az az érzésem, hogy a könyv írója nem igazán írja a valóságot a szaúd arábiai világról, és nem nagyon sikerült a valóságot az olvasók elé tárni. A valóság az nem ez. Én hosszú évekig ismerkedtem az arabok világával. Sok szaudi, szír és egyiptomi barátom van, nők és férfiak. Ez a kitalált történet izgalmas, de sajnos nagyon sokminden van, aminek nem kell felülni a könyvben, aki olvassa az vonatkoztasson ez a szaud-arábiai szokásoktól, amit ebben a könyben olvas, és felejtse is el. A pornó része maradjon meg a fejekben, de ne több. Ha valaki átfogó és valós képet akar kapni a szaud arábiai életről, akkor olvassa el Jean Sasson Hercegnő kötetei inkább, aki 20 évig kutatta a közel-kelet valóságának történeteit, és aki megírta a szaudi hercegnő életéről szóló több kötetes sztorit a hercegnő megbízásából. Amikor az Arab c. könyvben leírja a pasi, hogy ők bezzek tisztelik a nőket otthon, stb. na hát az nem nagyon igaz. Meg hogy ha az arab nő elutazik nyugatra, ott nem veheti le a hijabot, stb. Hát ez sem igaz, mert mikor elutazik a szaudi hercegnő nyugatra, bizony "civilben" jár. És ezek csak apróságok, de még nagyon sokminden "más". Az Arab az egy kitalált történet, ami nagyon izgalmas, de alapvetően egy nem valós képet alakít ki a muszlimokról és az arab világról. Szerintem az író ezen a téren nem végzett jó munkát.

    VálaszTörlés