2017. május 13.

Cookie O'Gorman - Kamuzások, kavarások

Akkor jöjjön egy szintén Könyvfesztiválos könyv. Egy új LOL történet. 


Sally mindjárt begolyózik! Komolyan, ha a legjobb barátnője még egy lúzert rászabadít, tutira bekattan. Ahhoz, hogy megússza a ráerőltetett randikat, a lánynak szüksége van egy álpasira, méghozzá gyorsan, és Becks, a szívdöglesztő, szuperokos focisztár vállalja is a feladatot. (Ami fura, mert Sally le merné fogadni a kedvenc griffendéles pulcsijában, hogy a srác sajna kizárólag barátként tekint rá.) De hiába a sok bizsergető csók − a hitelességért mindent! −, a barátnője mégsem veszi be, hogy Sally tényleg szerelmes Becksbe. A fene se gondolta, hogy néha az igazság tűnik a legnagyobb kamunak.



Hát nemtudom de valahogy mindig akkora bizalmat szavazok ezeknek a történeteknek végül pedig a legtöbbször sajnos csalódok bennük. Kicsit ezzel is így jártam. 

A fülszöveg alapján nagyon megtetszett, bejött a könyv borítója is így persze beszereztem. De így olvasva már nem voltam annyira oda érte. Jó párat elolvastam már az ilyen történetekből de csak kettő akadt amire tényleg azt tudtam mondani, hogy hú milyen jó lett és mennyire imádok. Őket a legújabb nemsokára megjelenő LOL könyv ismertetőjénél is említettem tegnap: a Szívzűrterápia stébereknek valamint a Cinder és Ella. 

Sajnos úgy tűnik ez a könyv nem állt be a sorba. Nem mondom, hogy rossz volt csak nekem olyan egyszer olvasós. Nem volt rossz de annyira hű de jó sem. Pedig már bőven nem ebbe a korosztályba tartozok mégis néha olyan jó ilyen történeteket olvasni. És van, hogy sikerül és kifogni olyan ami tényleg nagyon tetszik. Úgy látszik nem mindig. 

A történet főszereplője Sally egy olyan lány akinek az egyik legjobb barátja már gyerekkora óta egy fiú: Becks. Akivel immár felnőttek vagyis mondjuk rá :D Szóval nagyon jó barátok és ahogy várható titokban szerelmesek egymásba. 

Sallyről annyit, hogy nekem sokszor sajna nem éppen volt szimpatikus. Sem a Harry Potter sem a Star Wars imádatával nem tudtam azonosulni valamint néha nekem túlságosan gyerekesen viselkedett. Máskor pedig tudott annyira felnőttes is lenni. Jobban kedveltem őt ilyenkor. Néha sok volt tőle, hogy mennyit áradozik a barátjáról akiért odáig van, hogy kész voltam tőle és legszívesebben már sikítottam volna, hogy egek akkor tegyél már érte. 

És ha már képbe jött az a bizonyos srác akkor jöjjön Becks is. Lehet nem meglepő de a pasit egészen bírtam. Helyes, jóképű sportoló akiért odáig vannak a csajok. A srác egójával is rendben voltak a dolgok, bírtam őt. És igen ahogy várható titkon ő is odáig van Sallyért. 

Még valami amitől már az elején hidegrázást kaptam az Sally barátnője. Atya ég komolyan én egy idő után legszívesebben már kilőttem volna az űrbe, hogy soha többet ne halljunk róla. Hát régen találkoztam egy ennyire irritáló karakterrel. Jobban járt volna szerintem sokszor ha a saját életével foglalkozik, nagyon idegesített a csaj. Nemtudom megérteni Sally sokszor, hogy tudta elviselni. Ilyesmi volt még nekem Sally édesanyja is.

Nemtudom miért annyira rossz, hogy ennyi idősen nem volt éppen a lánynak pasija, hogy mindenki ennyire akart neki ahelyett, hogy a saját dolgukkal foglalkoztak volna. Majd lesz neki ha talál valakit aki tényleg érdekli nem olyat akit ezek ketten sóznak rá... 

Na de ebből adódóan itt jön a képbe a történet lényege. Sally és Becks akik gyerek koruk óta jó barátok kénytelenek eljátszani, hogy egy pár csak, hogy a lányról leszálljon az anyja és a barátnője. Persze várható volt, hogy Becks nem fog ellenkezni a dolog ellen. Igaz eleinte számukra is furcsa volt a dolog. Hiába táplálnak érzéseket egymás iránt eddig nem mutatták ki őket most pedig kénytelenek előrukkolni valamivel, hogy a hazugságuk hiteles legyen.


A közös pillanataikat szerettem egyébként. Sokszor nagyon helyesek, aranyosak voltak. Nyilvánvaló volt, hogy mindketten odáig vannak egymásért. Egy idő után szépen belejöttek és remekül alakították a szerelmes párt. Miközben persze egyre inkább valósággá vált ez a kapcsolat. 

Na de persze voltak itt problémák és ebből adódóan szomorú pillanatok is de kellett ez, hogy ne legyen unalmas a történet. Igaz ez a része is várható volt, hogy mi lesz de összességében nem lett rossz. 

Külön külön néha Sally nem igazán lett a kedvencem sokszor de akadtak jó pillanatai is. Becks tarolt végig őt nagyon megszerettem. Tetszett ahogy alakította a dolgokat végül az írónő. 

Visszatérve kicsit a szereplőkre már említettem azokat akik Sallyhez tartoznak de itt volt még nekünk Becks családja akiket imádtam. Komolyan nekem ők dobták fel a sztorit. Ash karaktere volt még szimpatikus nagyon. Akár egy olyan sztorira is kíváncsi lennék ezek után amiben ő a főszereplő.. :) 

Összességében nem voltam annyira elámulva a történettől. Sokszor az említett karakterektől és pillanatoktól kész voltam de akadtak persze bejövősek is. Egy tipikus szerelmi történet. Kellemes olvasmány lehet sokaknak. Engem most annyira nem fogott meg de ez ne vegye el a kedvét senkinek nem vagyunk egyformák. Ahogy láttam nagyon sokan imádták. Szóval olvassátok el és döntsetek ti is  :) 


Értékelés: 


1 megjegyzés: