2017. július 28.

Richelle Mead - A szukkubusz dala

Sziasztok! Érkezik egy újabb igencsak régi értékelés. Egy olyan sorozat első részéről amit én nagyon szerettem. És amit sajnos itthon két rész után nem is folytatott a kiadó :( Viszont ez annak aki például jól olvas angolul nem jelenthet gondot. Pláne mert egy nagyon jó kis sorozatról van szó :) Aki szerette az írónő Vámpírakadémia sorozatát annak biztos tetszeni fog ez  is. 




Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…


Akárcsak az írónő Vámpírakadémia sorozatában ebben a történetében sem csalódtam. Sőt.
Az egyik újabb nagy kedvencem lett ez a sorozat is és alig várom, hogy kapjuk a folyatást mert persze mint minden jónak a legjobbkor lett vége. Na de annyira ne szaladjunk előre.

Ennek a könyvnek rögtön az elején már a borító és a tartalma is megfogott. Imádom a másik könyvsorozatát is az írónőnek :D de jó volt valami mást, valami újat olvasni.

A karakterei ismét nagyon jól kidolgozottak. Nagyon bírom Georginát, nem semmi egy csaj. És hát ugye nem mindennapi sem hiszen ő egy szukkubusz. Egy olyan lény aki egy férfifaló démon. Amihez igencsak hozzá tartozik a szex is. De mindennek ellenére szerencsére olyan volt a történet ami nem csak erről szól és ezzel van tele. Ilyen téren is tökéletesen leírta a dolgokat az írónő. 

Ugyanakkor tetszett Georgina nappali foglalkozása is :D könyvesbolti eladó. Nagyon találó választás. Itt jött képbe az egyik pasi Seth, Georgina kedvenc írója. Na a vele való találkozását nagyon bírtam. Főleg mikor Georgie még nem tudta ki a pasi és miket mondott neki az íróról. De nemcsak ez a része, voltak még benne kedvenc aranyköpések. Imádtam. 


A főbb szereplők mellett nekem még akadt nagy kedvenc. Ő pedig nem más mint Carter. Na ő egy eszméletlen figura, nagyon bírtam őket Georgie-val, főleg amikor úgymond összeköltöztek. Imádtam a közös részeiket.

A két pasijáról a lányunknak viszont annyit, hogy én is úgy vagyok mostanság mint a barátnőm, hogy imádom a szerelmi háromszögeket. Ami itt még bajosabb mint általában.

Itt van nekünk ugye egyrészt a kissé vagy nagyon? visszahúzódó, félénkebb pasi Seth. Aki nem igen mert lépni a lány felé mégis totálisan bele van bolondulva. De végül csak arra jutottam hogy az úgymond rossz fiú jön be nekem jobban. Vele kapcsolatban viszont nem kis meglepetéseket tudott okozni az írónő. Én legalábbis nem gondoltam volna szóval így csak pislogtam.  És mégis végig neki drukkoltam. Na de ha elolvassátok, vagy olvastátok akkor tudjátok végül mi is történt. 

Azt hiszem azzal sem mondok újat, hogy a kettejük közös pillanatai az egyik nagy kedvenc pillanataim, főleg amikor hát mondjuk ki átadták magukat egymásnak. Ha legalábbis Georgie figyelemelterelésnek szánta végül nem éppen az lett. Szóval én imádtam Romant.

Az viszont ami ezután jött, hát nemsemmi volt. Kezdtek rosszra fordulni a dolgok, főleg mikor megjelent még valaki, hogy beszálljon a buliba.  Na ő volt a másik meglepi számomra, róla se gondoltam volna, hogy az aki. Ebben a történetben semmi sem az aminek látszik és senki nem az akinek mutatja magát. Pont ezt imádtam benne. 

Volt egy pillanat, történtek olyan dolgok amikor még tovább olvasni is féltem, mert nem voltam biztos benne, hogy tudni akarom mi is történik majd. De végül persze győzött a kíváncsiság és nem bántam meg. 

Várható volt körülbelül, hogy mi fog történni a végével is hiszen folytatásos a sorozat szóval biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok mindent tartogat számunkra az írónő. Ami a fiúkat illeti Seth is lehet, hogy sokak kedvence, ő nekem is szimpatikus volt de még így sem tudta nálam lekörözni Romant.  De azért szerettem az ő közös részeiket is és majd az elkövetkezendőkben meglátjuk, hogy alakul a kapcsolatuk. Ami ugye Georgiet a szukkubuszt illeti nem éppen zökkenő mentes és mindennapi kapcsolatra számíthatnak.  Hiszen nem kevés dologban gátolja őket a lány élete és nem éppen lehet normális, hétköznapi kapcsolatuk. Georginának mással éppen lehetett volna....... Ki tudja talán egyszer még összejön valami. 

 Azt hiszem Richelle-nél semmi sem lehetetlen, ezért is imádom őt. Ahogy és amit ír.

Ami pedig a könyv végét illeti és a következő rész első fejezetét.... hát annak is a legjobbkor lett vége és most furdalhat bennünket a kíváncsiság, hogy ki is az akinek Georgie ennyire örült. Csak azt remélem mielőbb olvashatjuk majd. Én imádtam a könyvet és csak ajánlani tudom mindenkinek!


Értékelés: 


Azóta, hogy anno készült ez az értékelés már megjelent itthon a második része a sorozatnak. De sajnos azzal nálunk le is zárult a dolog. Eddig még nem láttam konkrétan de most, hogy néztem molyon szomorúan olvastam ezt a mondatot: 

"A sorozatnak nem jelenik meg több kötete ezen a nyelven."

Pedig van jócskán a sorozatból de úgy tűnik magyarul ezt biztos nem olvashatjuk :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése