2018. december 14.

Ashely Carrigan - Suttogó-völgy


A Könyvmolyképző Kiadó újabb Ashley Carrigan tollából származó történettel kényezteti olvasóit. A már ismert  kortárs regények után, most egy nagyon romantikus, századfordulón játszódó történetet oszt meg olvasóival a szerző.

Mi már jártunk a Suttogó-völgyben, gyertek ti is!  Minket követve megtudjátok mi mit gondolunk erről az utazásról, játszhattok nyereményjátékunkon és extra állomásainkon többet is megtudhattok a történet megszületéséről és a szerzőről.


Elegáns ​szerelem.
Glastonbury társasági életét felkavarja a Suttogó-völgy udvarház új lakója, Lady Catherine Ashby. A fiatal özvegy tartózkodó viselkedése ellenére akaratlanul kínos helyzetekbe bonyolódik, melyekből nem is olyan egyszerű sértetlen becsülettel kimenekülni. Mindezért nem mást lehet hibáztatni, mint a környék megrögzött, jóvágású kalandorát.
A sorozatosan félreérthető körülmények feltüzelik a pletykaéhes társaság kíváncsiságát és váratlan kihívások elé állítják Catherine-t.
Rosszakarók, kacér hajadonok, erős akaratú anyák, hősszerelmes ifjak kereszttüzében áll a csinos grófné.
Mit kezdjen a vonzó férfival, aki alaposan feldúl mindent, de leginkább főhősünk nyugalmát?
Régi korok értékei szabják meg a szereplők életének mindennapjait. Az elegáns úri viselkedés páncélja alatt azonban érző szívek,erős szenvedélyek, parázs gyűlöletek és körmönfont mesterkedések bújnak meg. A történet igazi főszereplője a szerelem, ami óvatosan becserkészi a gyanútlan áldozatait.

Mondd ki a néma vágyakat!



Könyvmolyképző Kiadó, 2018
Sorozat: Arany pöttyös

Oldalszám: 328

Megrendelem               Beleolvasó 


Köszönöm szépen a lehetőséget az előolvasásra a BTK-nak, az írónőnek és a kiadónak! 




Nagyon megörültem amikor ismét felkértek erre a turnéra. Imádom Ashely Carrigan könyveit. Ebből kifolyólag nem is volt kérdés, hogy ezt is szeretni fogom. Igaz ennél már a borító és a fülszöveg is árulkodó. Miszerint ezúttal valami teljesem másba, valami újba vágta a fejszéjét az szerző.

Egy lenyűgöző történelmi romantikus regényt hozott nekünk.

Nem sikerült még minden könyvét elolvasnom de azt hiszem nem is rémlik, hogy lett volna a korábbiak között ilyen témájú. Szóval az eddigiek után amiket olvashattunk tőle ezúttal teljesen mást kapunk.

Ezúttal semmi maffia és az ezzel járó keményebb sztorik, semmi fantasy. A szerelem és szenvedély viszont ezúttal is a hozzávalók között van. Csak ebben a regényben időben megyünk egy kicsit más korba vissza.

Mégis összességében már így az elején elmondhatom, hogy imádtam. Minden percét.

Meglepett ezzel a témájú regénnyel  Ashley Carrigan. De ismét nem csalódtam. Sőt! Újabb hatalmas kedvencet avattam. Inkább kíváncsiságnak mondanám amit akkor éreztem amikor megláttam a könyv csodaszép borítóját. Amiből már sejteni lehet milyen regényt kapunk. A fülszöveg elolvasása után pedig már pláne tudjuk mire számíthatunk.

Kíváncsian vártam, hogy ebben a műfajban mit és hogyan hoz el nekünk Ashely Carrigan. De le a kalappal. Még egy műfaj amiben képes volt egy fantasztikus regényt alkotni.

A Suttogó-völgy ugyanis visszarepít bennünket olvasókat az 1900-as évek Angliájába.

Imádtam! Bámulatos lett!

Megismerhetjük a főhősnőnket Lady Catherine Asbhy-t. Cathrine aki a családjával költözik mondjuk úgy a fájdalmas emlékei elől Glastonbury csodás vidékére. Mint mindig az írónő ezúttal is egy erős női karaktert alkotott meg a személyében. Azonnal megkedveltem. Lady Catherine özvegy nőként érkezett ide. Fiatal még, mégis magába zárkózik. Nem akart többet érzelmekkel foglalkozni. Megkedvelni valakit, beleszeretni pedig pláne. Pedig gyönyörű nő akiért rajonganak a férfiak. Ő mégis elzárkózik. Mindenki elől. Nem jár társaságba, csak a húga van neki és  sógora. Elég magányos mégis neki jó így.

Mindennek ellenére ha a helyzet úgy kívánja erős és kemény nő. Kitart a véleménye mellett, ott van a szeretteinek és annak akit netán a barátai közé fogad. Éppen elég kijutott neki az életben és egyedülálló nőként nincs is könnyű dolga. De remekül helyt áll, csak felnézni lehet rá. Láthatjuk hogyan nyílik meg másoknak. Hiszen hiába erős és független neki is szüksége van szeretetre, szerelemre, érzelmekre.

Az első pillanatoktól egy szerethető és szimpatikus karakter volt. Imádtam végigkövetni a történetét. Hogy ez a mindig kemény és erős nő, hogy kezd el újra élni, társaságba járni, engedni az érzelmeknek. Bámulatos ahogy mindezt visszaadta az írónő.


És nemcsak Catherine karakterét hanem a férfi főhősünk Mr Gray-t is tökéletesen megalkotta nekünk. Én már a leírások alapján beleszerettem és imádtam a férfit. Egy jóképű férfit ismerhetünk Bradford Francis Gray személyében. Úgy tűnik az idő nem számít mert már régen is voltak olyan férfiak mint manapság a nagy nőcsábászok. Nos Francis ilyen férfi. Jómódú, jóképű, a hölgyek és a fiatal lányok odáig vannak érte. Mégsem sikerült senkinek annyira elbűvölnie a férfit, hogy az nőül vegye. Francis élete tökéletes így. Utazgat a munkája miatt, szórakozik.. Egy érzéki és szenvedélyes férfi. Ugyanakkor jó modorú és remek barát. Tud egy édes pasi lenni, érzékeny, segítőkész. Egy jó humorú fickó is. Egyszóval tökéletes. Nem volt kérdés, hogy rögtön megszeretem. Imádtam őt :)


Pont tökéletes Catherine számára. Visszahozza őt az életbe. Olyan érzéseket ébresztenek egymásban amit még más iránt nem éreztek. Noha mindketten, de inkább Cathy az aki fél. Hiszen elvesztette a férjét és fél újra közel engedni a szívéhez valakit. Részben érthető de jó volt látni miként enged az érzéseinek és oszlatják el együtt a félelmeiket.

Egy csodás kapcsolat kezdetét, alakulását követhetjük nyomon. Az írónő remekül végigvitt bennünket ezen az úton.

Ahogy megismerkedtek, ahogy derült ki egy két dolog a múltjukkal kapcsolatban. Remekül átadta nekünk a szerző a karakterüket, a múltjukat. Okozva néha egy egy kis meglepetést.

Teli szenvedéllyel, vággyal. Aminek igyekeztek, főleg Cathy ellenállni. De lássuk be ha egyszer ott van az a szikra akkor az végül lángra lobban. Gyönyörű, érzéki pillanatokról olvashattunk. Csodásan megírva. Pont ahogy kell.

Mivel mindketten igen erős jellemmel megáldott személyiségek akadtak keményen odaszóló megjegyzések és beszólogatós jelenetek is. Az biztos, hogy egyikőjüket sem kell félteni. Ezekből kifolyólag akadtak vicces pillanatok is. Nagyon szerettem ezeket is.

" – Ön gyűlöl engem? – kérdezte Gray, és közelebb lépett. 
 – Nem, ezt így nem állítom, csak nem kedvelem 

 A férfi elmosolyodott, a válla finoman rázkódott. 

 – Most kinevet engem? – húzta össze a szemét Catherine. 

 – Dehogy! Csak értékelem az őszinteségét. Eljátszhatná, mennyire élvezi a társaságomat, hogy rajong a páratlan humoromért, az elmés megjegyzéseimért. 

 Most Cathy nevetett fel. 

 – Erre várhat, uram! Figyelmeztetem, sosem fogok a háreméhez tartozni. 

 – Pedig nem bánnám… – húzta félmosolyra a száját Gray. "


A félreértésekkel, titkokkal tarkított kapcsolatukat. Ráadásul az időből kifolyólag igencsak kényes  helyzetbe kerültek néha. Ebből pedig már akkoriban is születtek pletykák. Igaz akkor igencsak  komolyan vették az ilyesmit és rossz fényt vetett az illetőre. Ők pedig ketten néha kerültek félreérthető helyzetbe. A sors mindig valahogyan egymás útjába sodorta őket. Imádtam ezt. Csodás páros.

Ezeknek hála pedig egy igen érdekes fordulatot vett a történetük. Fantasztikus ahogy ezt kigondolta az írónő. Ahogy véghez vitte, le a kalappal. Izgalmas, fordulatokkal, szenvedéllyel, szeretettel és szerelemmel teli regény.


Amiben még több remek karaktert kaptunk. Például Cathy családját. A húgát Vivienne-t és a sógorát Dixont. Őket is nagyon kedveltem. Valamint a Williams családot. Főleg Elinort aki jó barátnője lett  Cathrine-nek. Chirstopher nekem nem igazán volt szimpatikus, túl sok volt a pasi. És várható ugye, hogy akad még olyan személy aki nem éppen kedvelünk meg. Ilyen mindenhol van.

Mindenből pont annyi és úgy van a regényben ahogy kell.

Bámulatosan adja vissza a már említett 1900-as évek világát.  A tájak leírásai, az akkori divat, a szokások. Hiszen akkoriban teljesen másként volt minden. Ebben a mai modern világban sok minden furcsa lehet számunkra, mégis mindent remekül átad az írónő.

Az egész történetet, mindent végig magam előtt láttam. Egy csodás időutazáson vettem részt. Gyönyörű, lebilincselő. Minden pillanatát élveztem és imádtam.

Ezúttal egy teljesen új műfajjal próbálkozott Ashely Carrigan. És valami csodálatosat alkotott. Egy tökéletes történelmi romantikus regény. Ami visszarepít az 1900-as évek Angol vidékeire. Lenyűgöző leírásokkal mutat be mindent. Azonnal megszerethető karakterekkel. Kiszámíthatatlan lépésekkel, meglepetésekkel. Elkalauzol bennünket a meglepetésekkel teli és varázslatos Suttogó-völgybe. Abszolút tökéletes kikapcsolódást nyújt a regényt.

A már említett remek karakterekkel. Imádtam Cathy és Francis párosát. A családjuk, barátaikat. Remek csavarokkal. Szenvedélyes, tüzes, szerelmes pillanatokkal. Ahogy végigkövethetjük, hogy szembenéznek a félelmeikkel. Külön majd együtt is. De vajon legyőzik-e őket?

Megtudhatjátok ha elolvassátok a Suttogó-völgy csodás szerelmi történetét.

Köszönöm szépen az élményt! Hogy részt vehettem ezen a csodás utazáson. Az írónő ismét megmutatta mennyire fantasztikusan ír. Ráadásul egy teljesen más műfajban. Mert egy történelmi regényt nem hiszem, hogy könnyű lehet írni. Hogy mindent úgy adjon vissza ahogy régen volt. Ashely Carrigan írónőnek sikerült. Gratulálok ehhez a regényhez!

Magával ragad az első pillanatoktól és nem is ereszt! Egy csodás utazás! Ne hagyjátok ki Ti sem! :) Irány a Suttogó-völgy!


Köszönöm még egyszer a lehetőséget!


Értékelés:




Értékelések az írónő korábbi műveiről: 



Nyereményjáték 


A történet főszereplője kap egy második esélyt is a boldogságra, a szerelemre. A turné minden állomásán egy-egy olyan hősnő nevét találjátok a szövegben elrejtve, aki szintén megkapta ezt a lehetőséget. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, melynek főszereplője az adott hősnő.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





a Rafflecopter giveaway
A Blogturné további állomásai: 


12.10 – Sorok között
12.14 – Lizzyke olvasó kuckója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése