2018. december 30.

2018 legjobbjai avagy a TOP 10! És BUÉK! :)

Sziasztok!


Ismét itt egy újabb év vége. Így ezúttal sem hiányozhat egy összegző poszt. Tavaly végül annyira belelendültem, hogy a legjobb 10 könyv 15 lett. 


Az idén visszaálltunk és elhoztam nektek az idei évem 10 kedvenc könyvét. Ráadásul most a számozást is lehet szó szerint venni. És azúttal visszafelé számolunk. Lássuk kik voltak a LEGEK 2018-ban! :) 


10) Darcey Bell: Egy kis szívesség     ÉRTÉKELÉSEM

Jöjjön a 10.helyezett. Egy olyan történet lett amelyikből film is készült. Az egyik főszereplő színésznő nekem nagy kedvencem így a filmet is szerettem. Remek volt benne. Mégis mint legtöbbször a könyv ismét sokkal de sokkal jobb lett. Ő lenne az Egy kis szívesség: 

Egy ​kis szívességgel kezdődik – hétköznapi szívességgel, amelyet az anyukák szoktak egymásnak tenni. Amikor az elbűvölő Emily megkéri Stephanie-t, hogy hozza el a fiát az iskolából tanítás után, Stephanie boldogan igent mond. Emilynek olyan élete van, amelyet sok nő irigyel. Ő a tökéletes anya, aki káprázatos karriert futott be egy híres manhattani divatcégnél. Stephanie özvegyasszony, aki magányosan él iskola-előkészítőbe járó fiával Connecticut peremvárosában, és a naponta vezetett blogjában keres kapcsolatokat és megerősítést. Stephanie azt hiszi, Emily lesz az új bizalmas barátnője, és megdöbben, amikor Emily váratlanul és nyomtalanul eltűnik, figyelmeztetés nélkül magára hagyva a fiát és a férjét. 
Stephanie tudja, hogy valami szörnyűség történt. Képtelen távol tartani magát a gyászoló családtól és hamarosan viszonyba keveredik Seannal, Emily jóképű, tartózkodó, brit férjével. De nem tudja figyelmen kívül hagyni a nyugtalanító érzést, hogy a férfi nem őszinte Emily eltűnésével kapcsolatban. Lehetséges, hogy Stephanie csak képzelődik? Mennyire ismerte „legjobb” barátnőjét? Stephanie kezdi megérteni, hogy semmi – sem a barátság, sem a szerelem, de még egy hétköznapi szívesség – sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.





9) Nalini Singh - Angyalháború        ÉRTÉKELÉSEM

Nem volt kérdés, hogy ez a könyv is rákerül a listámra. Nagy szerelem az Angyali vadász sorozat. Igaz sajnos hosszú éveket kellett várni erre a részre. Már csak azt remélem a továbbiakkal nem járunk így. Nagyon sokan szeretjük szóval reméljük :) Nekem hatalmas kedvenc ez a világ amit megteremtett az írónő.



Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.









8) Tess Gerritsen - A tanítvány         ÉRTÉKELÉSEM

Újabban és főleg ennek az írónőnek hála olvasok krimiket. Ő a legjobb ebben. Különösen nagy kedvenc ez a regénye. Bámulatosan írja meg a történeteit. Minden megvan benne ami kell. Ha egy kis változatosságra vágytok akkor semmiképp se hagyjátok ki! 

A sebész ördögi volt…
A tanítvány maga az ördög…
Bostonban brutális kegyetlenséggel meggyilkolt házaspárok holttesteire bukkannak a város elegáns kertvárosi részeiben. A nyomok ahhoz a sorozatgyilkoshoz vezetnek, akit nemrégiben sikerült rács mögé juttatni. A rendőrség tehetetlen, a város rettegésben él. Ki lehet az a rejtélyes tanítvány, aki elődje és mestere orvosi módszereit alapul véve mészárolja le áldozatait? Jane Rizzoli kénytelen újra szembenézni egykori vetélytársával, élete megnyomorítójával. Arra azonban ő sem számít, hogy a mester szabadulása után csatlakozik tanítványához…
A New York Times bestsellerszerzője, tíz világsikerű orvosi thriller írója felejthetetlen gonosztevőt teremt, akit csak egy nő állíthat meg, aki maga is az áldozata volt. Tess Gerritsen vérfagyasztó regényei 33 nyelven, több mint húszmillió példányban keltek el világszerte, bestsellerei minden országban sikerlistásak.






7) Borsa Brown - Gyalázat és hit       ÉRTÉKELÉSEM

Egy újabb remek sorozat kezdetének kaptunk ezt a regényt az írónőtől. Egyenesen imádtam! Ismét egy számunkra ismeretlen és érdekes világba kalauzol el bennünket. Bámulatos leírásaival és karaktereivel. Egy magával ragadó és letehetetlen történet. Ne hagyjátok ki! Én alig várom a folytatást!

Egy ​elzárt amish közösség és a külvilág összecsapása
Dorothy Miller, a fiatal amish lány Sarasotában éli mindennapjait. Bár közösségük visszahúzódik a világi élettől, de nem zárkózik el teljesen.
Gregory Hamilton újabb üzleti tervet készül véghezvinni, nívós éttermet építene a városi amish piac helyén. A hely felvásárlása már folyamatban van, és ezzel az amish közösség tagjai is szembesülnek.
Vajon felveszik a harcot azzal az emberrel, aki tönkre akarja őket tenni, vagy jámbor lélekként beletörődnek a helyzetbe? És mit tesz Dorothy Miller?
Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem engedi? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki egyenesen az ellenségünk?
És van, amikor már hiába a hit, az amish maffia is közbelép, egy igazán különleges ember vezetésével. Végül pedig mindenki szembesül vele, hogy a bűn az ajtajuk előtt áll, és arra vár, hogy beengedjék.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a tőle megszokott módon, titkos világba enged betekintést, mely bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben







6) Ashley Carrigan - Suttogó-völgy       ÉRTÉKELÉSEM

Az egyik legjobb történelmi romantikus regény. Ez bizony csupa romantika. Az 1900-as évek Angliájában. Tökéletesen megírva. Ebben a műfajban is valami csodálatosat alkotott az írónő. Nem volt kérdés, hogy ennek a regénynek is a listán a helye.

Elegáns ​szerelem.
Glastonbury társasági életét felkavarja a Suttogó-völgy udvarház új lakója, Lady Catherine Ashby. A fiatal özvegy tartózkodó viselkedése ellenére akaratlanul kínos helyzetekbe bonyolódik, melyekből nem is olyan egyszerű sértetlen becsülettel kimenekülni. Mindezért nem mást lehet hibáztatni, mint a környék megrögzött, jóvágású kalandorát.
A sorozatosan félreérthető körülmények feltüzelik a pletykaéhes társaság kíváncsiságát és váratlan kihívások elé állítják Catherine-t.
Rosszakarók, kacér hajadonok, erős akaratú anyák, hősszerelmes ifjak kereszttüzében áll a csinos grófné.
Mit kezdjen a vonzó férfival, aki alaposan feldúl mindent, de leginkább főhősünk nyugalmát?
Régi korok értékei szabják meg a szereplők életének mindennapjait. Az elegáns úri viselkedés páncélja alatt azonban érző szívek,erős szenvedélyek, parázs gyűlöletek és körmönfont mesterkedések bújnak meg. A történet igazi főszereplője a szerelem, ami óvatosan becserkészi a gyanútlan áldozatait.

Mondd ki a néma vágyakat!






5) Sarah J. Maas - Köd és harag udvara      ÉRTÉKELÉSEM

Ő sem hiányozhat a listáról. Az egyik legjobb fantasy regény. Imádom. Különösen ez a második rész lett nagy kedvenc. Sokan szeretik az írónő másik, az Üvegtrón sorozatát. Engem az egyáltalán nem nyűgözött le. Ez viszont annál inkább. A legjobb! Imádom!

Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem. 
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második kötete.

A szerelemért még a halált is kicselezte.
A világ megmentéséért maga lesz az élő fegyver.






4) Szurovecz Kitti - A kisemmizett angyal      ÉRTÉKELÉSEM

Egy nem éppen vidám vagy romantikus történet. A kemény és kegyetlen valóságról ír nekünk az írónő. Remek karaktereivel és a történetével mégis eltudja érni, hogy felcsillanjon a remény. Egy csodálatos írás. Csak ajánlani tudom! Ezt el kell olvasni!


A tizenhat éves Mia, a Nyírségből származó szegény lány prostitúcióra kényszerül. Panka, a jómódú budai vállalkozók hasonló korú lánya emberkereskedők karmai közé kerül. A két lány közös kálváriája egy nyolcadik kerületi garzonban kezdődik. A rabságban mély barátság szövődik közöttük, Mia el is határozza, hogy megszökteti Pankát, még mielőtt elvinnék őt külföldre. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, így Mia hamarosan az üldözöttek listájára kerül.
Szurovecz Kitti izgalmas, megdöbbentő története bár fikció, megtörtént eseményeken alapul. Vajon milyen a hazai emberkereskedelem és a szervezett prostitúció? Honnan szerzik be a lányokat? Milyen esélye van egy nagyon szegény és egy tehetős fiatalkorúnak ugyanolyan körülmények között? Mi történik, ha megromlik az egészségük, vagy felmerül egy váratlan probléma? Van bármiféle kiút? Ki lehet szállni? Ki segíthet?








3) R.Kelényi Angelika - Mennyei bűnök     ÉRTÉKELÉSEM

És akkor jöjjön a top 3. Nem volt kérdés, hogy az írónő regénye is belekerül. Hiszen ő a történelmi regények királynője. Sosem szerettem a történelmi sztorikat. Egészen addig amíg nem olvastam Angelikától. Ő a legjobb. Imádok mindent amit ír. Bámulatosan ahogy képes egy egy ilyen régi időbe visszarepíteni bennünket a történeteivel, a karaktereivel. Imádom!

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába kalauzolja el az olvasókat. A regény gyilkosságról, összeesküvésről, gyalázatról, hazugságról és titkokról mesél. A sötét és mocskos tetteket csupán a szenvedélyes és tiszta szerelem története ellensúlyozza.








2) Carrie Cooper - Kétségekbe zárva     ÉRTÉKELÉSEM

Itt is a második helyezett. Ez sem volt kérdés. Volt nemrég a kiadó oldalán egy bemutatkozó rész amiben mesélhettünk magukról. Meg kellett nevezni egy kedvenc könyvet. Most őszintén, egyet? Kinek menne ez? Erre mondja a kolléganőm, hogy mondjak egy könyvet amit bárhol, bármikor és bármennyiszer eltudnék olvasni annyira szeretem. Pont az írónő egyik könyvére A szemtanúra néztem a boltban. Nem is volt kérdés. Rögtön rávágtam. És tényleg! A legnagyobb kedvenc írónőm Carrie Cooper. Imádok mindent amit kiad a kezéből. Bámulatos ahogy megírja a regényeit. A legjobbak! Idén így nem volt kérdés, hogy az elsők között lesz a Kétségekbe zárva. A kedvenc Görögünk története. Köszönöm az írónőnek! :)

Lili Green élete már nem is lehetne tökéletesebb: imádja a munkáját, igaz barátok veszik körül, és boldogságban él együtt szerelmével.
Ám minden megváltozik, amikor Lili párja segélykérő üzenetet kap volt ügynök kollégájától, és azonnal a baljóslatú hívás nyomába ered. Amikor a szeretett férfi is eltűnik, Lili kétségbeesésében a saját kezébe veszi a nyomozást, és a rendelkezésére álló kevés információt követve Franciaországba utazik.
Ahogy Lili egyre mélyebbre ás az ügyben, olyan kérdésekkel és kétségekkel találja szembe magát, amelyek egy csapásra kettétörhetik korábbi tökéletes boldogságát.
Vajon a bennünk dübörgő félelmek és kételyek a valóság kongó vészharangjai, vagy a saját bizonytalanságunk hangjai csupán?

A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába.







1) Lakatos Levente - Simlis       ÉRTÉKELÉSEM

 Nos íme az első helyezett!  Ez aztán végképp nem volt kérdés! Csakis Levente könyve lehetett az első. Eddig is imádtam az írásait de ezzel a regénnyel.... :)  A Szigor sorozatánál mondtam, hogy azután aztán valami eszméletlen ütőset kell alkotnia, hogy azt nálam überelni tudja. És kérem megcsinálta! Nem is akárhogy! Eszméletlen jó lett a Simlise! Már nem egyszer olvastam és még tuti, hogy jó sokszor fogom. Krimi, szerelem, szenvedély, félelem, titkok, humor. Minden megvan benne a tökéletes regényhez. Nálam ő a Nr.1 könyv 2018-ban! Gratulálok még egyszer Levente!

Haraszti ​Éva, a népszerű divattervező élete a siker, a pompa és a csillogás. Kevesen tudják, hogy a kreativitása egy ideje cserben hagyja, ezzel együtt pedig a cége is komoly válságban van. A nehéz idők arra kényszerítik, hogy a húszas évei végén átértékelje addigi életét. Habár mindig két kanállal falta az életet, most a férfiaktól is igyekszik távol tartani magát. Pech, hogy egy fogadáson beleütközik a jóképű Balogh Györgybe.
Majori Ádám, az angyalarcú rosszfiú, aki mások becsapásával keresi a kenyérrevalót. Élete mindaddig gondtalan, mígnem egyik megbízása hatására ráébred: tetteivel amellett, hogy borsot tör mások orra alá, akár az életüket is kockáztatja. A felismerés hatására a férfi új életet akar kezdeni, de az nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt elképzeli.

Lakatos Levente, a többszörös Aranykönyv-díjas szerző Szigor-trilógiája hatalmas rajongótábornak örvend. A szerző ezúttal a népszerű sorozat egyik mellékszereplőjének, Haraszti Évának szentel egy teljes történetet. A titkokkal, politikai összeesküvésekkel, illetve forró szerelmi jelenetekkel fűszerezett, őrült sodrású regény ismét magába szippant és nem ereszt.


Hát ők lennének az idei év legjobbjai. Amik mellé még sok sok fantasztikus könyv akadt a kezembe. De ők a legek. Hátha akad amit még nem olvastatok és netán megtetszik! 

Köszönöm szépen mindazoknak akik idén is itt voltak, minden új olvasónak! Remélem csak szaporodunk. Jövőre folytatjuk :) Valamint a kiadóknak, az Álomgyárnak! Ezeknek a fantasztikus íróknak! Köszönöm!

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Nektek! 
Puszi Mindenkinek! 








Ne feledjétek van játék, hogy az új évet is jobbnál jobbnál könyvekkel kezdjük :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése