2018. október 2.

Carrie Cooper - Kétségekbe zárva


Lili Green élete már nem is lehetne tökéletesebb: imádja a munkáját, igaz barátok veszik körül, és boldogságban él együtt szerelmével.
Ám minden megváltozik, amikor Lili párja segélykérő üzenetet kap volt ügynök kollégájától, és azonnal a baljóslatú hívás nyomába ered. Amikor a szeretett férfi is eltűnik, Lili kétségbeesésében a saját kezébe veszi a nyomozást, és a rendelkezésére álló kevés információt követve Franciaországba utazik.
Ahogy Lili egyre mélyebbre ás az ügyben, olyan kérdésekkel és kétségekkel találja szembe magát, amelyek egy csapásra kettétörhetik korábbi tökéletes boldogságát.
Vajon a bennünk dübörgő félelmek és kételyek a valóság kongó vészharangjai, vagy a saját bizonytalanságunk hangjai csupán?
A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába.


Az olvasásra a lehetőség köszönöm szépen az írónőnek és a kiadónak! 




Nyugodtan mondhatom azt, hogy sajnos ezt is kiolvastam. Hétvégén beszéltük az írónővel és tényleg így van ők olyan sokat dolgoznak egy egy regényen mi pedig egy szempillantás alatt kivégezzük. Na de ha képtelenség letenni? Ami jó az jó!

És Carrie Cooper ismét valami fantasztikusat alkotott! Bámulatos, zseniális, hihetetlen! Nyugodtan állíthatom és teljes mértékben így van, hogy a legnagyobb külföldi írókat megszégyenítő módon alkotja meg a regényeit.  Azt a mindenit! A legjobb döntés volt anno elolvasni A szemtanút! Nem tudtam volna mit is hagyok ki ha nem olvasom el!

Hatalmas gratuláció az írónőnek! Ahogy ezt a regényét is megírta le a kalappal! Mindig képes valami újat mutatni és felülmúlni önmagát! Imádom az írásait!

Már az első résznél a szívembe zártam a zűrös főszereplő hölgyét Lilit. Valamint a segítőit és persze azt hírhedt Görögöt, a mi Nikoszunkat. Ezek itt sem változtak. Na jó lehet néha egy picit. Szerettem, utáltam, szerettem, utáltam, szerettem. Ha elolvassátok a regényt értitek mire is gondolok. Na de kezdjük az elején.

Minden szép és jó. A rózsaszín felhők, boldog nyugodt élet a kedvenc párosunknak. Lili és Nikosz. Azt mind tudjuk, hogy ők aztán tényleg megérdemlik ezt. A férfi is nyugodtabb munkát folytat ha lehet ezt mondani és boldogan élnek. Útjaik ismét visszataláltak egymáshoz és ezúttal végre együtt lehetnek.

Vagy mégsem? Valljuk be ismerjük őket annyira, hogy tudjuk velük mindig történik valami. A felhőtlen boldogság sem tart majd valószínű sokáig.

De mielőtt ebbe belemennénk kezdjük Lilivel. Bár ismerjük őt szóval senkinek sem kell bemutatnom. Semmit sem változott. Ami a szívén az a száján, kis kíváncsi de van olyan különleges alkalom amikor  elfogadja, hogy valamiről nem tud. Még mindig az a kis zűr tündérke mert végül csak úgy alakul, hogy a saját feje után megy és neki mindenről tudni kell. Amit nem mondanak el neki azt kideríti. Ismerjük őt, ezúttal sem csalódunk benne. Imádja Nikoszt.  És ha mindig bele is keveredik valami bajba akkor is nagyon szeretjük őt és szurkolunk neki. Már az első résznél is nagyon kedveltem a karakterét. Ez mit sem változott.

És akkor még itt van nekünk Nikosz. Imádom! De őszintén van valaki aki nem? Egy kemény, sötét bűnözőnek ismerhettük meg mielőtt ki is derült róla, hogy kicsoda valójában és mi a foglalkozása. Azóta mondjuk úgy, hogy átváltott egy átlagos munkára és életre mert neki csak Lili kell és képtelen élni nélküle. Mint mindennek az életben ennek is ára volt. De imádtuk őt azért mert képes ezért mindent megadni. Sokszor előkerül a régi énje, hiszen hosszú ideig egyedül volt, semmi komoly, azt tette amit akart és mindent megkapott. Kellett olyan dolgokat tennie amik nem éppen jók. Mégis csak szeretni tudjuk őt. Azért ahogy Lilivel viselkedik. Ki gondolta volna még az elején a pasiról?

De aki  jóformán egész életében bűnözök és a sötét világban volt otthon ha csak a munka miatt is vajon képes ezt teljesen maga mögött hagyni? Bármennyire is szeretnék úgy tűnik a múltja még mindig kísérti és felbukkan.

" Ha valaki hozzászokik a hatalomhoz, akkor eltűnik belőle a félelem, az egyetlen fék, ami távol tartja attól, hogy mindenekfelett állónak érezze magát. És ha ez megtörténik, akkor csak az uralkodás mámora marad. "

Váratlanul egyszer csak nyoma vész. Lili reakciója erre teljesen érthető. Aggódik és fél, ezzel pedig mi is így vagyunk. Kismillió a kérdés, válasz pedig nincs.

Ismerjük Lilit. Most is hű ahhoz a képhez amit eddig kaptunk róla. Egy ideig képes ezt elviselni de végtére is Nikoszról van szó. Szereti, imádja őt és nem tud róla semmit.

Egyesek pedig közel sem annyira közlékenyek, hogy bármilyen infót adjanak a lánynak. Na nem véletlenül veszi Lili ismét a kezébe a dolgokat. Pillanatok alatt egy teljesen más földrészen, egy másik országban találja magát. Elindul megkeresni a szeretet férfit.


Igencsak találékonynak ismertük meg őt. Nem sok kell neki, hogy nyomra bukkanjon. Bár lehet, hogy nem minden esetben bizonyul ez jónak számára. Felbukkan mellette Mark, Nikosz kollégája és barátja. Bár a barát lehet túlzás ezt a pasit ismerve. Na jó talán tényleg az ami Nikoszt illeti. Többet nem is néznék ki a pasiból.

" – Jelenleg nem az eszeddel, hanem a testeddel szeretnék beszélgetni, mert az legalább mindig hallgat rám. " 

Atya ég, ritka egy un szimpatikus alakra sikerült. Nála bunkóbb pasit keresve sem találhatnánk. Nem éppen rajong a női nemért és ezt nem is restelli hangoztatni. Őt csak a munkája mozgatja. Lilit idézzem egy dühös droid. Tudjuk, hogy ő is jót akar Nikosznak de a tetteivel és szavaival az én szívembe sem lopta be magát. Egy dolog, hogy jó abban mit csinál.

Neki hála is akadtak nehezebb, borús, veszekedős pillanatok. Szegény Lilinek így is ki fog jutni a jóból.. De ismerjük őt egy erős csaj, össze tudja szedni magát.


Akkor is ha a drága írónőnk ezúttal tényleg nem kímélte. Ez a regény teljesen más mint az eddigiek mégis ugyanolyan ha nem még fantasztikusabb! Eddig persze akadt szenvedély és romantika de a krimié volt a főszerep.

Ebből sem hiányozhat ez a szál de most közel sincs annyit jelen. Az érzelmek annál inkább. Harag, félelem, bánat, szerelem, könnyek, szenvedés, vágy, szenvedély. És csupa titkok. Amikre nem igazán kapunk választ.

Bámulatosan kitalált lett mindent ! Egyetlen másodpercre sem vagy képes letenni a regényt. Csupa kaland és meglepetés. Szerelemmel és vággyal tarkítva. Ezúttal talán mindent megkérdőjelezünk amiben eddig biztosak voltunk. És ezek a kételyek senkinek sem tesznek jót......

Amiben teljesen biztosak voltunk eddig lehet közel sem úgy van?

Ezúttal egy teljesen más sztorit kapunk. Lelkileg igen kemény de még így is mindent remekül átadott az írónő. Páratlanul képes ezeket az érzéseket leírni. Annyira, hogy teljesen át lehet érezni amit Lili átél. És le a kalappal előtte is. Ő még mindig az az erős nő akinek megismerhettük. Ezúttal nincs könnyű dolga. Nem bűnözőkkel, drogokkal és hasonlókkal kell elbánnia. A saját és a másik érzéseivel és tetteivel is. Nem kíméli őket a sors. De vajon képesek venni ezeket az akadályokat? Amikről sokáig nem is tudják mik is pontosan. Kétségekbe zárva jól mondja a cím.

És egyenlőre semmire sincs magyarázat.


Lili pokolian sok mindent él már át és az élet, na jó inkább az írónő ezúttal sem kíméli. Meg kell keményednie, még inkább kitartania. Bár a körülmények nem igazán segítenek neki ebben. De pont ezért szerettem őt mindig annyira. Erős és képes a legrosszabb helyzetben is túlélni, kibírni és menni tovább. Előre nézni és minden rosszban meglátni a jót.

Ebben pedig külön imádtam, hogy ismét a segítségére sietnek az FBI-os barátai. John és Zack. Mindkettőjüket nagyon szeretjük de John-t különösen. A legelején képtelen lettem volna ezt mondani és sok más helyzetben is de örülök, hogy itt van megismerhettük őt. Igaz barátja lett Lilinek. Pedig tudjuk, hogy Johnról beszélünk. Ezúttal pláne le a kalappal előtte. Ismét azt mondhatom ha olvassátok megtudjátok mire értem.

Hű barát és akármilyen is ő ha kell akkor ott van az embernek. Na azért javarészt még mindig önmagát adja. A humorával és beszólásaival még mindig eszméletlen a pasi. De ezért is szeretjük őt! (Ehhez csak halkan teszem hozzá, hogy nagyon szeretnék egy saját sztorit John fiúnak :)

Akadtak időközben kedvelhető és kevésbé szimpatikus karakterek is. Az utóbbiaknál hamar rá lehet jönni kikre gondolok. Akit sokáig én sem tudtam hová tenni az Gérard Laconte. Egy rendes, szimpatikus és helyes férfinak ismerhetjük meg. Legtöbbször bírtam őt. Na nem estem túlzásokba mert az a belső csengő nekem is megvolt. Nem igazán tudtam őt hová tenni de mint mindenre erre is van magyarázhat. Az biztos, hogy meglepetésekben ezúttal sem szűkölködünk. Néha csak ámultam a történéseken. De pont ezért volt letehetetlen a regény!

Az írónő ezúttal is remekül csavarta a szálakat. Végül csak remélhettem, hogy mindenre fény derül és értelmet nyer a könyv és a sorozat címe is. Annyit mondhatok, hogy nem csalódtam! Sőt!

Rengeteg bonyodalom, titok, kérdések, kegyetlenség. De mindennek oka van. Ha rossz érzésekkel is jár néha nincs mit tenni.  Megtudhatjuk, hogy az újabb akadályokat és pokolian nehéz próbákat kiállja e vajon a párosunk.  Amiket ismét ez a kegyetlen világ állít számukra.

Végig féltem és volt, hogy meg is ríkatott a kedves írónő. Aggódtam, örültem és szerettem.

Ismét minden megvan a regényében amitől zseniális lesz. A már megismert és a szívünkbe zárt karakterek. Kellő mennyiségű, sőt néha több is :)a bonyodalmakból, titkok, kérdéseik és néha a válaszaik. Félelem, drogok, ital, pénz. Játszmák, szerelem, vágy, szenvedély. Ez utóbbiak ezúttal sem hiányoznak. Mindennek ellenére ismerjük a párosunkat. Imádtam a közös pillanataikat. Minden értelemben. Az írónő ezúttal is remekül átadta nekünk a kettejük érzéseit, a kapcsolatuk alakulását. Ők Lili és Nikosz! Elég ha ennyit mondok!

Ezt a Görögöt pedig még jobban imádom nincs mese! <3

" Igazából egészen másra vágyott: az esze válaszokra, a szíve viszontérzésekre, a teste meg valami teljesen más görögre, mint a salátára. " 

Köszönöm Carrie! Fantasztikus élmény volt ismét az ő kalandjukat olvasni. Más, új, mégis ismét csodálatos! Sosem tudhatod mi fog történni, csupa meglepetés a történet. De mint mindig minden okkal történik. Ha elolvassátok megtudhatjátok ti is ezúttal mikkel kell megküzdenie Lilinek és Nikosznak. Ezúttal minden megkérdőjeleződik. A játszma elkezdődött!

Kételkedtem, féltem, bíztam, örültem és szerettem. Sokszor utáltam. :) De összességében imádtam! Gratulálok az írónőnek! Tökéleteset alkotott ismét! Teljesen magába szippantott és elvarázsolt a történet. Ahogy kitalálta, kidolgozta és véghez vitte. Bámulatos! Így kell ezt csinálni!

Ha netán tényleg akad még olyan aki nem olvasott Carrie Coopert AZONNAl tessék ezen változtatni! Ha pedig olvastátok az előző részeket akkor nyomás ezt is beszerezni! Kell! Imádtam! Minden percét!

Rögtön magába szippant és nem enged amíg az utolsó oldalra nem érsz. Hihetetlen érzéseket képes kiváltani! Most éppen  sok hasonlóság van köztem és Lili közt ami az érzelmi részét illeti és teljesen át tudtam érezni amiken keresztül ment. De ha ez nem lenne akkor is tökéletesen át lehet élni mindent ami vele történt. Bámulatos lett!

A csodás borító pedig nem is kétség, hogy tökéletesen illik a történethez. Ahogy említettem a cím és a sorozat címe is. Semmi sem véletlen! Gratulálok! Az pedig nem kérdés, hogy akár már most azonnal érkezhetne a folytatást! Az írásaid sosem lehet megunni. Az biztos ahogy időm engedi KELL egy újraolvasás az összes könyveddel! Olvassátok el Ti is mert megéri! Fantasztikus olvasmány! Magába szippant, lebilincsel és téged is elcsábít! Tessék hagyni és részt venni ezen az utazáson! Egy igazi érzelmi hullámvasút amire megéri felszállni!

Köszönöm szépen az élményt! A dedikálást még egyszer! Gratulálok!

 


Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése