2018. október 17.

Courtney Cole - Mielőtt elbukunk


Ha ​gyémántra vágysz, ne játssz tovább kavicsokkal
Egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy Dominic Kinkaide világa összeomoljon. Az érettségi előtti estén történtek örökre megváltoztatták őt, amelyek miatt egy kemény és öntörvényű ember lett belőle – a világ szemében ugyan híres színész, valójában egy megtört lélek. A huszonnégy éves férfit már csak az foglalkoztatja, hogy az igazi arcát mások elől különféle álarcok mögé rejthesse.
Jacey Vincent huszonhárom évesen nem is sejti, milyen romboló hatással volt rá az apja érzéketlensége. Mindez élő bizonyítéka annak, hogy nemcsak egy pillanat tudja megtörni az embert, hanem a pillanatok hiánya is. Férfiak karjában keresi az elfogadást, hogy megtölthesse a szívét némi melegséggel. Ez a terv egészen jól működik, amíg meg nem ismerkedik Dominickel.
Amikor a megcsömörlött Dominic és a karakán Jacey találkozik, a férfi titkai és a nő gondjai a kölcsönös vonzalomból hamar vihart kavarnak. Vajon ebben a viharban egymásba kapaszkodnak, vagy elsodródnak egymástól?


Nos így immár, hogy kiolvastam a harmadik részt is bizton állíthatom, hogyha nekem választani kell akkor eddig a második a nagy kedvenc.

Mindegyik résznek főszereplője sajnos a szenvedés, a fájdalom, hogy valami nagyon rossz történt a szereplőkkel. Oké ez része ezeknek a sztoriknak. De itt sajnos bejött az, hogy nekem ez már túlságosan szenvedős lett.

Nem mondom, hogy nem tetszett a történet. Tetszett, de annyira nem jött be mint például az előző rész.

Kezdésnek talán a férfi főszereplő is az oka. Oké a női is. Az eddigi részekben számomra nem éppen volt a szimpatikus Jacey karaktere. Valljuk be az ő rossz döntései miatt és azért mert képtelen a jóra hallgatni történtek sajnos olyan dolgok amiket talán elkerülhettünk volna.

Egy olyan csajnak ismerhettük meg aki a saját feje után meg és aki sosem hallgat a szép szóra. És már meg is van a baj. Oké lehet az élet is hibás mert aminek meg kell történnie az úgyis megtörténik. De ha néha picit okosabb lenne...... És nem bizonyos adottságait használná, hogy elérje amit akar. Nekem eddig nem éppen tudta a szívembe lopni magát.

Ebben a részben azért  mégis egy kicsit változtatott ezen. Próbált. A történtek hatására talán végre mondhatjuk azt, hogy Jacey végre kezd felnőni. Ő is tudja, hogy változtatnia kell az életén, mert a tetteinek súlyos következményei lehetnek. Ezt ismét a saját bőrén tapasztalja. De ezúttal nem egyedül.

Ugyanis a híres színésszel Dommal együtt keverednek bajba. Na itt indul a történetük.

Visszatérve picit a lányra ahogy elkezdődött és haladt a történet egész kezdtem megkedvelni. Szurkoltam neki, hogy sikerüljön elérnie amit akar. Hogy jó döntéseket hozzon végre. Több kevés sikerrel ez össze is jött.

Bár valljuk be a pasi választás még mindig nem az erőssége. Lehet többet kellene az eszére hallgatnia... Na mondjuk tudjuk, tudom, hogy mondani azt könnyű. Ilyen esetben nekem se ment soha... Szóval ezért nem lehet hibáztatni. Inkább reménykedni lehet, hogy most jól alakulnak a dolgai.

A helyzeten nem sokat segített a már említett pasi akit Jacey maga mellé kapott. Dominic. Egy híres színész. Természetesen dögös, szexi egy pasi. A tipikus rossz fiú. Vele is történt valami erre hamar rájövünk. Ezért alkohollal és nőkkel próbál felejteni. De ebben azért van egy kis furcsaság. Nem igazán tudtam hová tenni. Érdekes egy pasi annyit mondhatok. Ahogy mondani szokták mindennek oka van az életben de a pasi tetteire nem igazán találtam sokszor magyarázatot. Nála nagyon sokára derült fény a titokra. Hogy miért lett az a férfi aki? Hogy 6 éve mi történt vele? Minden esetre remekül kitalálta az írónő. Sejtésünk persze akadhat de én minderre nem gondoltam volna.

Nem kevés meglepetést tartogatott a történet.


Két megtört lélek. A férfival egy kissé mintha jobban elbánt volna az élet. Oké a külső adottságok de valahogy nála nem voltam úgy mint a legtöbb könyves rossz fiús pasival akiket imádok, hogy húú de mennyire odavagyok érte. Van nem kevés furcsasága, megnyilvánulásai amik engem cseppet sem vonzottak. Oké, hogy valahogy mindenki feldolgozza a rosszat de ahogy ő? Hááááát......

De végül is Jaceynek bejött. Hiába tudja, hogy nem kellene. És Dominic hiába mondta meg neki világosan a legelején, hogy ne szeressen bele, ne akarja őt megváltoztatni. Ő ilyen, így kell elfogadnia. Nem kevés problémájuk akadt ez miatt.

Hogy titkolózik a férfi, a furcsa szokásai és hasonlók. Nem igazán tudtam elképzelni hogyan is sülhetne ki ebből bármi jó is. Mindketten szörnyű dolgokon mentek át. Ezt különféleképpen dolgozzák fel. Tudják, sejtik, hogy semmi jó nem sülhet ki a kapcsolatukból mégis a vonzás ami az első pillanatoktól a másik felé sodorja őket, képtelenek ennek ellenállni.

Bánják a másikat, veszekedések tarkítják a pillanataikat. Mindketten kemények és önfejűek. Ebből is adódnak problémák. De van, hogy ezeket sikerül viccesebben kihozni. Szerencsére akadtak jó kis pillanataik is. A sok szenvedés és fájdalom mellett. Erotika és szenvedély. Hiszen  a vonzalommal egyáltalán nincs probléma. A közös forró és szenvedélyes pillanataikat remekül megírta az írónő. Azokat a részeket is amikor már gyengédebb érzelmek is kezdtek jelen lenni a kapcsolatukban nem csak a vágy.

Kíváncsi voltam mikor derül fény mindenre és ez milyen hatással lesz rájuk. Nem keveset szenvedtek. Már külön is majd együtt főleg Dominic élete miatt. Mégis a közös büntetésük nagyon sok mindenre megtanította őket. Egy teljesen már oldalukról is  megismerhettük mindkettőjüket. Még Domot is aki bizton állította, hogy ő soha többé nem képes semmit érezni. Tényleg lehetnek még csodák.

Pokoli dolgokon mentek keresztül, de mellettük voltak a család, barátok. Új kapcsolatok amik sokat segítettek. Az előző részeknél is több szenvedés és fájdalom akadt benne de az írónő mégis remekül szőtte bele a kettejük hát mondjuk ki nem mindennapi kapcsolatát. És magát a történetet. Rengeteg titok és váratlan fordulat. Néha csak pislogtam. Ilyen téren nem csalódtam az írónőben. Remekül a helyére tett mindent. Még akkor is ha ez a páros most nem bűvölt el annyira.

" Az életünk a miénk. Ha nem tetszik, ha elszomorít minket, ha napi szinten elveszi a kedvünket, változtassunk rajta! Változtassunk meg mindent, hogy szeressük az életünket, és olyan legyen, amilyennek akarjuk. "



Egy igaz érzelmi hullámvasút ez a regény. De sok mindenre képes ráébreszteni is. Nem mondom, hogy annyira imádtam mint a második részt de jó volt olvasni. Pláne, hogy a régi jól ismert és már megkedvelt szereplőkkel is találkozhattunk ismét.

Ha olvastad az eddigi részeket ez is mindenképpen kell hozzá.

A borító nekem az ami biztos semmilyen formában nem jött be. Oké, hogy illik a sorozat eddigi részeinek stílusához, de szerintem a rajta szereplő párosnak köze nincs Dominic és Jacey karakteréhez. Nekem nem jött ne. Talán a következő részé.



Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése