2019. március 12.

Palotás Petra - Szárnyaszegett pillangók

Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.


Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.




Nekem ez az első könyvem Petrától. Nem olyan régen ismerhettem meg őt személyesen. Annyira furcsa volt mert korábban rengeteget szerepelt tévében és soha nem gondoltam volna, hogy megismerhetem. Nagyon örülök ennek és köszönöm. Egy tündéri, nagyon kedves nő. Egy fantasztikus író is.

Köszönöm neki és a kiadónak, hogy elolvashattam az új regényét.

Ahogy említettem nekem ez az első tőle de ezek után biztos pótolom az elmaradásom.

A gyönyörű borító fogott meg elsőként. Valami meseszép lett. Tökéletes illik a történethez amit rejt. Gratulálok hozzá!

Zseniális, kalandos, izgalmakkal teli, fordulatokkal. Szenvedéllyel, szerelemmel, veszéllyel, titkokkal, félelemmel. Nem kevés meglepetéssel. Mindez és még jó pár hozzávaló, tökéletes karakterek. Ez összegyúrva amint megelevenedik Bangkok gyönyörű és sokszor veszélyes utcáin és már kész is a Szárnyaszegett pillangók.


" Elmélyülten böngészte a jelzőtáblát, és csak nehezen tudta felfogni, hogy a váróban összegyűlt emberek néhány óra múlva már a világ különböző pontjaink lesznek. "

Nem tudtam letenni a történetet. Az első mondatoktól magába szippantott és nem eresztett. Teljesen magával ragadja az olvasót, hála a bámulatos leírásoknak.

A történetet a főszereplőnő Laura meséli el nekünk. Aki az otthonát, a mindennapi megszokott életét hagyja ott egy kicsit és repül Bangkokba. A svéd lány szenvedélye a fotózás. És mivel sokáig nem képes megülni otthon a fenekén ez még kapóra is jön. Hogy egy kicsit kiszakadjon a mókuskerékből.

Egy erős, okos, gyönyörű nőt ismerhetünk meg a személyében. Egy olyan karakter akit rögtön képes megkedvelni az olvasó. Nagyon megszerettem őt és jó volt vele együtt átélni ezt a sokszor nem mindennapi kalandot.

Laura azért utazik Bangkokba, hogy segítsen egy gyilkost elkapni. A hatóságok nem sokat tesznek ez ügyben vagy nem járnak sikerrel. A piros lámpás negyedből sorra tűnnek el a lányok. Senki sem sejti mi történik. Csak a rettegés maradt. Mert vagy nem tudnak vagy nem akarnak tenni semmit. Egy kisebb csapat mégis azon dolgozik, hogy az ügy végére járjon.

" - És maga nem nős? Vagy várja otthon valaki? - fordult kacéran Frank felé. 
  - Szeretné, ha szabad lennék? 
  - Szeretné, ha szeretném, ha szabad lenne? "

Ennek a csapatnak a tagjaként érkezik Laura a városba.

Szimpatikus volt a többi tag is, de talán Frank az akit kitudnék emelni. Nem véletlenül, hiszen őt mondhatjuk amolyan majdnem férfi főszereplőnek is. Ő szerepel a legtöbbet Laurával. Egy szimpatikus férfi. Aki már jó ideje itt él, így igencsak ismeri a helyet, a szokásokat.  Jó a munkájában, őt is hamar meg lehet kedvelni. Igaz sajnos neki eddig nem volt könnyű élete. Sőt. De azért igyekszik és én kedveltem.

Igaz az írónőnk cseles volt amit őt illeti..... Ébresztett kétségeket de így még izgalmasabb volt a regény.

Tetszett ahogy ők ketten kijöttek. Mint kollégák. És lehet valami többekként is? Erre még keressük a választ. És ha már itt tartunk akkor kedveltem Dick-Lee-t is. Igaz a történetnek ez a szála szerintem sejthető volt, hogy miként is alakul. Én jobban örültem volna és remélem fogok örülni a másik opciónak drága Petra :)

" - Lehet, hogy ő a gyilkos, az őrültek arca sokszor jóságos, ezzel tudják leginkább megtéveszteni a külvilágot. "

Malia. Egy fiatal lány a piros lámpás negyedből. Semmi problémám nem volt azzal, hogy mit is dolgozik. Sok mindent megtudhattunk róla és ezért nem ítéltem el. De azt sem tudom elmondani, hogy kedvelném. Pedig javarészt semmi olyat nem tett, jóban voltak Laurával. Már ekkor sem, de végül aztán teljesen unszimpatikus lett. Hú én nagyon nem bírtam őt. Lehet megéreztem....  Túlságosan erőszakos, egy hisztis kislány. Pedig amilyen sors kijutott neki azt hinné az ember kicsit felnőttesebb de sajnos nem. Elhiszem, hogy ő is át akar élni bizonyos érzéseket de ami nem megy azt nem kell erőltetni.  Én nem szerettem. De tudjuk, hogy ilyen karakterek mindenhol vannak. És mi olvasók sem vagyunk egyformák.


És itt van még nekünk még egy hasonló karakter. Dr.Edgar Lincoln. Rá nem tudnám ennyire rámondani, hogy nem kedveltem. Inkább tartottam tőle, nem tudtam hova tenni őt.

Nem véletlenül hiszen Petra zseniálisan keverte a lapokat. Végig kétségek között tartott. Csak addigra állt össze teljesen a kép. Jóformán a legvégére. Addig csak találgattam. Izgultam, féltem, reméltem. Próbáltam én is összerakni, hogy vajon mi is folyik itt?

És nem sikerült. Nem kis meglepetést hanem jó sokat tartogatott a regény. Csupa izgalom, titkok. Aztaaaamindenséééégit! Le a kalappal ahogy ezt összerakta az írónő! Valami zseniális!

" - Szavak, szavak....... Milyen felesleges ócskaságok. A pillantás, az ölelés, a sokatmondó csend. Tudod, az mindennél többet ér.  Az mindent elárul. " 

Ráadásul a fantasztikusan megalkotott karakterek mellé csodás pillanatokról is olvashatunk. Petra a könyv bemutatóján elmondta, hogy neki már többször volt szerencséje ehhez a nyüzsgő és élettel teli városhoz. Nem véletlenül ilyen szuperek a helyszínek, a kultúra, a pillanatok leírásai. Az elbeszélései alapján egy tökéletes filmként látsz mindent magad előtt. Sőt, te is ott lehetsz Bangkok utcáin. Imádtam ezt átélni.

Azt főként, hogy úgymond ez nemcsak egy romantikus regény. De természetesen ez is a hozzávalók között szerepel. A romantika, vágy, szenvedély, bujaság, szerelem. Tökéletesen megírva és beleszőve a történetbe. Mégis itt van úgymond a fő szál: a sorozatgyilkos ügye. Ami visszaránt bennünket a való életbe. Megmutatja mennyi veszély leselkedhet az emberre, főként itt a nőkre, lányokra. Tetszett, hogy ilyen volt a regény. Hogy nem szimplán egy romantikus történet. Hanem akad bele egy kis krimis szál. Halál, félelem, izgalom, titkok. Ettől csak még tökéletesebb lett a regény. Nem úgy értve, hogy örültem a gyilkolászásnak hanem, hogy több szálon fut a cselekmény.

" Szerelem...... A szerelem olyan, mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget..... "

Nem lehet csak egy kategóriába beletenni a regényt. Mindez játszódott ebben a gyönyörű ugyanakkor félelmetes városban. Ami egyszerre nyűgözött le a szép tájaival, az ételekkel, a kultúrájával. Máskor pedig izgalommal és félelemmel töltött el, hogy mi minden történhet még?

Le a kalappal ahogy mindezt kitalálta és megalkotta nekünk Petra. Engem az elsőtől az utolsó szóig fogva tartott. Végig izgultam Laurával. Szerettem a szereplőket igaz volt akiket nem kedveltem, akiket nem mindig tudtam hova tenni. Izgalmas és fordulatos. Sosem tudhatod mi fog történni. Végül pedig akkorát szólt a regény, hogy csak na. Imádom! Eszméletlenül jó lett!

Persze végig találgattam, hogy mi is fog ebből az egészből kisülni de a közelében sem voltam. Csak ámultam.

Köszönöm szépen ezt a csodás élményt aminek a részese lehettem!

" - Menj, ha valami másra vágysz.... Keress új otthont, új barátokat, ha boldogtalan vagy.  De vigyázz a csalfa álmokkal és ne feledd: akárhová is menekülsz, magadat nem tudod otthagyni, te mindig a sarkadban leszel......" 

Nem kérdés, hogy mindenkinek olvasnia kell a regényt. Nem csak romantika és szenvedély. Némi vagy kicsit több krimivel, borzongással megspékelve. Remek karakterekkel. Hihetetlen leírásokkal amiknek hála mi is bejárhatjuk a csodás és rejtélyes Bangkok utcáit. Imádtam amit láttam. Egy lenyűgöző utazáson vehettem részt hála a Szárnyaszegett pillangóknak.

Annyi bizonyos, hogy tökéletesen értelmet nyer a cím. Ez a gyönyörű borító egy csodás, elgondolkodtató, lebilincselő történetet takar. Az biztos, hogy mindenkinek el kell utaznia Bangkokba. És higgyétek el, ha elolvassátok a regényt, ti is jegyet válthattok erre a nem mindennapi és izgalmas kalandra. Nem szabad kihagyni!

Köszönöm szépen az élményt!

Ez valami mesés lett! Annyira szerettem! Így a legvégére egyetlen egy hibát említenék. Mégpedig, hogy nincs is máris folytatást...... Mert ezt elolvasva alig várom a következő részt. Köszönöm szépen! És gratulálok!



A kedvenc idézetem a regényből pedig a legvégére. Ezt még magamhoz is kitettem erre Petra másnap szintén kitette képpel. A kis gondolatolvasó :)  Nagyon találó és aktuális idézet. Nekem ez lett a nagy kedvenc a történetből. Köszönöm! Puszi!



Értékelés:




Viszont ha már folytatás akkor jöjjön az mit is kapunk legközelebb :)



A ​Szárnyaszegett pillangók első részében, az izgalmas bangkoki kalandban megismert Laura a harmincas évei elején járó svéd fotóslány. Thaiföldi küldetéséből hazatérve Stockholmba visszacsöppen korábbi életének mindennapjaiba.
Egy decemberi délutánon azonban, a szokásos skandináv teaszertartásuk közepette, szeretett szomszédasszonya, Elisabeth a nyakába zúdít egy különös, titokzatos történetet, amely ismét megkondítja a lány fülében a nagyvilágba hívó harangot. Ezúttal a parányi szigetország, a mesebeli Málta az úti cél, és egy több generációt átölelő időutazás.
Laura egy bő fél esztendő elteltével nem csupán egy újabb kalandra vágyik, hanem arra is, hogy megint lássa azt a férfit, akivel hosszú hónapok óta nem találkozott.
Valletta múltat idéző öreg szomszédja, Mdina, a Csendes Város hamar rabul ejti az északról érkező lányt, a negyed és a legendáktól övezett kolostor pedig megannyi rejtélyre megfejtést ígér.
Ki is valójában Elisabeth? Mekkora hatalma van a múltnak? Milyen veszélyt rejtenek az óváros sikátorai?
Beteljesül-e egy csírájában elfojtott szerelem?
Palotás Petra legújabb könyvében, a Szárnyaszegett pillangók második részében minderre választ kaphatunk.


Várható megjelenés: 2019.június 20

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése