2023. szeptember 20.

Maddison Michaels - Az ​alvilág rabságában (Álarcok & ármányok 1.)

📚 Könyvajánló 📚


Végül ​minden piszkos kis titokról lehull a lepel!
Lady Olivia Haliford képtelen tovább ölbe tett kézzel nézni, ami a környezetében történik. Belefáradt abba, hogy különböző rágalmazások és botrányok miatt a nők elveszítik hírnevüket, jövőjüket, sőt, néha még az életüket is, míg a férfiak szabadon továbbállnak, mintha mi sem történt volna. Olivia elhatározza, hogy a kezébe veszi az irányítást, és kiáll az összes nőért. Két közeli barátjával összefogva eltervezi, hogy névtelenségbe burkolózva leleplezi és nyilvánosságra hozza a legkapósabb agglegények összes mocskos titkát. Ahhoz azonban, hogy elérje célját, előbb alkut kell kötnie az ördöggel…

Sebastian Colvert, akit a Baker Street fenegyerekeként ismernek, London-szerte félve emlegetik. Ő a város hírhedt szerencsejáték-bűnbarlangjának tulajdonosa, az alvilág koronázatlan királya. A sötétség ura ő, élete csupa veszély, így nem csoda, ha a nála hirtelen felbukkanó törékeny hölgy vakmerő bátorsága láttán eláll a szava. Beleegyezik, hogy segít a lánynak, amennyiben nem derül fény személyére, és ha Lady Haliford a kapcsolatai révén bevezeti Sebastian húgát a társaságba, hogy legalább ő távol kerüljön attól a sötét világtól, melyben ő maga él. De a gazdagok titkainak leleplezése számtalan veszéllyel jár. Nem kevésbé, ha a szóban forgó hölgy az alvilág ura iránt gyengéd érzelmeket táplál.

Maddison Michaels, a Ruby-díjas szerző regényében a két főszereplőnek szellemi és érzelmi síkon is le kell győznie a múlt akadályait ahhoz, hogy szerelmük beteljesedjen. Vajon sikerülhet nekik?


Egy újabb remek regény az írónőtől. 

Egyetlen dolog van, amin sajnos még mindig nemtudok túllépni. Azt hiszem már említettem is a szerző Gyalázatos herceg című könyvének értékelésénél. A borító. A fejem fogom, szegény szerző könyveinél. Nekem nagyon csúnyák. Nem vagyunk egyformák, de nekem nem jönnek be. Nála kivételesen örülök, hogy nem külső alapján ítéltem anno az első olvasott könyvénél se, mert akkor sose olvasok tőle. 

Még az első 3 részes sorozata hátha. 
De kifejezetten ez a rész? Ez kikészített. Pedig maga a színvilág illik a könyvhöz. Elképesztően szép ez a bordó szín. A karakter rajta viszont? Jesszuskám. Köszönő viszonyban sincs a borítón szereplő férfi a főhőssel, Sebastiannal. 

Sőt! Engem kiver a víz a borítón látható alaktól. Még nagyon férfinak se tudnám nevezni ezt a kis nyápickát. 

Miközben a főszereplő egy dögös, szexi, erős, sötét rosszfiú. Azért örülök, hogy maga a könyv levett a lábamról. Mégha a külseje ennyire mellényúlás is lett. 

Na de menjünk inkább a sztorira. Ha már emlegettem a férfi főszereplőt. Tetszett, hogy ismét a női és a férfi szereplő szemén keresztül is láthattuk a történéseket. 

Sebastian egy igazán ütős férfi karakter lett. Persze nem mondom, hogy teljes újdonság, olvastunk már ilyen férfiakról. Mégis ő egy régebbi korba, egy történelmi regénybe beillesztett rosszfiú lett. A Baker Street fenegyereke. A beceneve is mindent elárul. Már ha beszélni leáll vele az ember lánya, az igazi társadalmi öngyilkosság az illetőnek. Pláne ha az még egy fiatal hölgy is. Sebastian egy brutálisan sokat és kemény dolgokat megélt férfi. Aki szó szerint a lentnél is lentebbről kezdte. Mégis kitartó, eszes, keményen megküzdött azért hogy ez a vagyonos ember legyen. Egy férfi, akitől mindenki fél. Mégis igyekszenek a kegyeibe férkőzni, hiszen a hírneve ellenére egy igazán nagyhatalmű ember.

Szerintem nem mondok újat, ha azt mondom, hogy imádtam őt. Lehet a férfiaknak félelmetes, tartanak tőle, de mivel egy észvesztően dögös, szexi férfiról is beszélünk, a nők inkább elálélnak tőle. Pedig lehet nekik sem ártalana tartaniuk tőle. Ő legalábbis így vélekedik. Nem igazán, sőt semennyire nem enged közel magához senkit. Még ha magának se vallja be, a korábban átélt traumái miatt fél szeretni, megbízni másokban. Jól is teszi és nem is. 

Szerencsére akad pár ember akik kitartóak, mellette állnak és kivárják, hogy kiérdemeljék a Baker Street-i fenegyerekek bizalmát. Ritka kincs ez. Mégis a regény folyamán jó volt mindezt nyomonkövetni. 

Hogy egy fiatal lány miként hatol be ennek a kemény férfinak a páncélja alá. 

Ő nem más mint Olivia, Livie. Ő sem az a tipikus hősnő. Közel sem egy nebáncsvirág. Egy régi balesetnek hála, az egyik lábára sántít. Emiatt sokan másként tekintenek rá. Ő is magára. Magát okolja a történtekért. Ő bármit megtenne azokért akiket szeret. Bármilyen helyzetben előbb áldozná fel magát csak, hogy segítsen. De ő is fél magához közel engedni bárkit. Persze ott a családja, a barátnői. De férfiak? Mindig talál kifogást aminek hála elriasztja magától őket. Lehet sokan tényleg másként néznek rá, de aki igazán szereti őt, az nem. Annak nem fog ez a kis szépséghibája, ha lehet így mondani, feltűnni. Tökéletesen vezet végig a regény, hogy főleg a férfinak hála, Livie miként kezdi elfogadni önmagát. Nem magát hibáztatni és nem selejtes nőként tekinteni magára. Igazán életszagú és tanulságot ez a szála a történetnek. Egy igazán, elképesztően erős nőt ismerhetünk meg a személyében. Erős, okos, kitartó. A végletekig makacs. Ha valamit eldönt az úgy is lesz. Igaz néha lehet túlon túl vakmerő. Nagyon szimpatikus lett ezekkel a tulajdonságaival. 

Pechjére Sebastian is ilyen típusú férfi. Az olvasó örömére pedig ez igazán vicces, remek szócsatákkal tarkított pillanatokat eredményezett. Hihetetlenül jól szórakoztam a kettejük társaságában. 

Az írónő ismét remekül kalauzol el bennünket a régi idők Londonjába. Fantasztikus leírások. Mindig is imádtam régebbi korokban kalandozni. Maddison Michaels pedig igazi mestere ezeknek a regényeknek. 

Korhú leírások, legyen szó a helyszínekről, szokásokról, szereplőkről. Bámulatosan adja vissza a regény a kor hangulatát. 

Az pedig pláne nagy kedvencem lett nála, hogy nem szimplán történelmi romantikusak a regényei. Akadnak benne krimis elemek. Igazán fordulatos, eszes, elgondolkodtató történet. Ami csupa titok, találgatások, nyomozások, néhol puskalövések hangjaival tarkítva. 

Miközben egy igazán érzéki, szenvedélyes kapcsolatot mutat be. 

Imádtam Livie és Seb párosát. Ha ők ketten össze keveredtek akkor szócsaták sokaságán mulathatunk velük. Nem mellesleg már az első pillanatoktól csak úgy szikrázott a levegő kettejük között. Remekül írta meg ezt a szerző, a kor szokásaihoz mérten. Mégis talán némiképp erotikusabban, de mégsem túlzásba esve. 

Livie barátnőit nagyon kedveltem. Seb mondom úgy kollégái, barátai is a kedvenceim lettek. Lance és Rowan. Szívesen olvasnék mindannyiukról. Az egyik vágyam teljesül is, hiszen a 2. kötetben Kat történetét ismerhetjük meg. 

Ha egy igazán csodásan ábrázolt történelmi időutazásra vágytok, akkor üljetek fel erre a nosztalgia vonatra. Az írónő csodásan kalaulja vissza az olvasóit a múltba. Emellett igazi érzelmi hullámvasút is. A szereplők útkeresését bemutatva. Hiszen nem is találhatnánk két ennél különbözőbb társadalmi helyzetű embert. Mégis imádtam olvasni miként próbálják legyőzni az összes eléjük gördülő akadályt. 

Hogy végül sikerül-e nekik? Olvassátok, derítsétek ki! Szeressétek Ti is Livie és Seb románcát. Sok már-már akciódús, humoros, szerelmes, fájdalmas, nehéz pillanattal tarkított történet, de mégéri kideríteni milyen meglepetéseket tartogat végig az írónő. 🎩👒


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek beszerezni, akkor várunk Titeket az Álomgyár könyvesboltokban vagy Online.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése