2023. szeptember 29.

Isabella Maldonado - A ​titkos kód (Nina Guerrera 1.)

📚 Könyvajánló 📚


Csak ​egy sötét múlttal rendelkező FBI-ügynök oldhatja meg a legsötétebb bűnügyeket.

Az FBI különleges ügynöke, Nina Guerrera tizenhat éves korában kiszabadult egy sorozatgyilkos csapdájából. Évekkel később, amikor rátámadnak egy virginiai parkban, a neten futótűzként terjed a küzdelméről készült videó.

Ám nem csak a rajongók seregét kápráztatja el Nina harci tehetsége. Az a férfi is figyeli, aki tizenegy éve elrabolta. Elszánta magát, hogy visszaszerzi a zsákmányát: szörnyű gyilkosságot követ el, és be akarja vonni Ninát a nyomozásba.

De ez csak a kezdet… Az internet segítségével a tettes közös játékra hívja a nagyközönséget. Rejtjelezett fejtörői „Titkos Kód” fedőnéven a közösségi média szupersztárjává teszik– ám Nina számára csak egy szörnyeteg, aki védtelen áldozatokra vadászik.

Nina együttműködik az FBI kitűnő elmeszakértőjével, a saját múltja által kísértett dr. Jeffrey Wade-del, és az egész országon át hajszolják a ragadozót. Nyomról nyomra, egyik áldozattól a másikig haladva Nina versenyt fut az idővel, hogy megállítsa a gyilkost, miközben rajta a világ szeme.

Fejtsd meg a Titkos Kódot!


A könyv elolvasására a lehetőséget nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak! 💙💛


Brutálisan jó volt ez a regény. Már amikor még jóval a megjelenés előtt megláttam a borítót és elolvastam a fülszöveget, tudtam, hogy ezt el szeretném olvasni. Egy abszolút nekem való regény. 

Krimi, thriller, dráma. Egy igazán nehéz történet ez, mégis mondhatom, hogy sajnos ennyire életszagú is. Fájdalmas és nem könnyű olvasmány. Agyalós, igazi csemege krimi rajongóknak. Én már most várom Nina Guerrera következő történetét. 

Az egyik legerősebb női hősnőt ismerhettem meg a személyében. Az ami neki kijutott...... pokoli dolgokon ment át. Egyik helyről a másikra kerül már fiatal kislány korában, nagyon hamar fel kell nőnie. És ha ez még nem lenne elég, akkor elrabolják őt. 

Bántalmazás, erőszak. Brutális dolgokon kellett már ennyire fialon keresztül mennie. Senkire sem számíthatott. Mindig csak egyvalakire. Saját magára. Elképesztett végig, hogy mégis mindezek ellenére mennyire erős nő lett belőle. Nem tört meg. Igen, vannak nehéz pillanatai, de azokból is feláll és megy tovább előre. Kiváló a munkájában. Szeret másoknak segíteni, kegyetlen gyilkosoktól megszabadítani a világot.

A gyilkos, A titkos kód pedig egyenesen őt szemelte ki. Annak idején, fiatal lányként sikerült megszöknie ez a brutális, kegyetlen gyilkos elől. Kíméletlen testi és lelki sebeket kapott. Ez a pszichopata alak pedig ennyi idő elteltével ismét rá vadászik. Sorra kerülnek elő fiatalok, Ninához hasolító lányok holttestei. Elindul a vadászat. 

Miközben hőseink az idővel is versenyt futnak. Hiszen a gyilkos sorra szedi az áldozatait. Minden tetthelyen újabb rejtvényeket, nyomokat hagyva a nyomozók számára. Tetszett, hogy ha Nina is volt úgymond a fő nyomozó, de mivel ő maga az ügyben is érintett, egy különleges csapat állt ösze, hogy megállítsa a gyilkost. 

Ezek a szereplők is okosak, eszesek. Mind nagyon szimpatikusak voltak. Tetszett a csapatmunka leírása, ahogy a szerző bemutatta a munkájukat, miként dolgoznak, miként gondolkoznak és próbálnak a tettes nyomára akadni, 

Aki hát valljuk be elég nagy koponya. Mintha mindig több lépéssel a nyomozó csapat előtt járna. 

Szeretem az ilyen regényeket, ahol együtt lehet agyalni, töprengeni a zsarukkal. Hogy akkor mi is történik itt? Megpróbálni együtt gondolni a tettessel. Hogy mi vezérli? Ki lehet ő? 

Meg egyáltalán, hogy miként képes valaki ilyen borzalmas tettekre. Ezt lehet minden ilyen jellegű regénynél felhozom, de elképeszt, vagy inkább az elborzaszt a helyes szóhasználat, hogy képes egy ember ilyen tenni egy másikkal. Mindenféle megbánás, érzelem nélkül. Igen, tudjuk ilyen embereknél mindig vannak érzelmi, külső tényezők akár, aminek hatására gyilkos lesz belőlük. De akkor is brutális ezeket olvasni. És sajnos közben szembesülni vele, hogy ez a való élet. Igen ez most itt lehet, hogy egy regény, de lehet, hogy valahol a világban valakivel, valakikkel épp ilyen szörnyűség történik. Ez iszonyatos. Gyilkolás, erőszak. Sajnos borzalmas egy világot élünk. Ilyenkor az is előjön bennem mindig, hogy igenis vigyázni kell. Sosem tudhatja az ember. Ilyen szempontból is igen tanulságos tud lenni egy-egy ilyen történet. 

Nehéz, fájdalmas, félelmetes és dühítő. Mégis egy kicsit reménnyel teli is. Meg lesz a gyilkos? Kiderülnek-e a miértek? Vártam, izgultam, hogy választ kapjunk mindenre. Aztán végül nem maradt más, csak a folyamatos döbbenet. Brutális volt maga a sztori, de pont ennyire zseniális is. Ellképesztően jól kigondolta és összerakta az írónő. 

Egy végig töprengős, izgulós, félelmetes, életszagú történetet olvashatunk. Amiben egy igazán erős nő sorsát követhetjük nyomon. Igazán inspiráló karakter lett Nina. Az egész élete. Amin ő keresztülment, amit túlélt. És amit még így is véghezvitt? Bámulatos. Nagy kedvenc női karakterem lett. 

Tetszett a történetben végig a csapattal kapcsolatos szál. Ahogy bemutatta a regény, hogy Nina is van kire számítson. Ha valaki, akkor ő igazán megérdemli. Ez a tökéletes sorozat kezdés után nagyon kíváncsi vagyok Nina további történeteire. Remélem sokan olvassátok és szeretitek, hogy mielőbb olvashassuk. 😊

Én csak ajánlani tudom nektek! Krimi rajongóknak kötelező! Egy csavaros, eszes, bűnügyi regény. Igen, durva, félelmetes, nehéz. Mint a való élet sajnos. Tanulságos, a sötét alagút végén mégis ott pislákol a remény. Ha ti is kíváncsiak vagytok miként alakul és végződik ez a nem mindennapi gyilkosságokkal tarkított krimi, Nina sztorija, akkor szerezzétek be! Olvassátok és meséljetek Nektek, hogy tetszett! Higyjétek el, nem fogjátok megbánni! 


Ha kedvet kaptatok a regénykez, akkor KATT IDE és szerezzétek be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése