2016. december 2.

Mira Sabo - Dr. Farkas bárányai

Baszódj ​​meg! 
Azon már túl vagyunk, Farkas, csak gondolom, te nem emlékszel rá.

Dr. Farkas Tamás a sztárügyvéd éppolyan összetett személyiség, mint bármelyikünk. Olykor a szenvedélyes, lobbanékony, mindig támadásra és küzdésre kész, szexéhes Farkas, máskor meg az eminens, érzelemgazdag jófiú, Tamás, aki természetéből adódóan mindig háttérbe szorul, amíg a vadállat kiéli vágyait. 
Elérkezik a pillanat, amikor a sok egyéjszakás kaland után felbukkan A Nő, akitől még Farkasnak is tátva marad a szája, de most Tamás szerelemre gyullad. Megbabonázza a fiatal lány tisztasága, és felerősödik benne a stabilitás utáni vágy. Ám a lecke sem marad el, és visszaköszön a sötét titkokkal teli múlt, hogy Farkas megértsen, túléljen, átértékeljen. 
Vajon sikerül megszelídíteni a Farkast? Összhangba tud kerülni a személyiség két fele, hogy dr. Farkas Tamás egy életre elköteleződjön egy nő mellett? Vagy alulmarad Tamás, és végleges győzelmet arat a benne szunnyadó vadállat?

Mira Sabo, az Amíg kinyílik a szemünk című bestseller szerzője legújabb regényében tovább követi a budapesti elit erotikával, droggal és pénzzel felpumpált luxuséletét, a rá jellemző szókimondó, és lebilincselő stílusban.


Hát talán picit kétkedve álltam hozzá. De többnyire azért mert nem ismertem az írón őt, nem olvastam még semmit tőle. Kezdésnek viszont annyit mondhatok, hogy ezek után fogok olvasni tőle. Nagyon tetszett ugyanis a könyv.

Mielőtt magával a történettel foglalkozzunk egy picit magáról a könyvről, a borítóról mondjuk. Nagyon találó lett nekem nagyon bejött. Szerintem már ez megfogott még ha kicsit félve is álltam neki. Abszolút bejött a borító majd így olvasás után az is amit benne találtam :)

Megismerhettünk Dr. Farkas Tamást kezdésnek. Akinek a karaktere vagy mondjam inkább, hogy karakterei nagyon jók lettek. Tetszett, hogy jóformán mondhatjuk kettőt kaptunk belőle. Egy Farkast aki a menő sztár ügyvéd, a dögös pasi akiért odavannak és aki szintén odavan a másik nemért. Aki híres a tenger sok hódításáról, a vad éjszakákról miegymás. Nem az a tipikus kapcsolatok híve pasi, nem egy szőke herceg fehér lovon. És természetesen a munkájába is ugyanilyen hévvel veti bele magát akárcsak az éjszakákba és csajozásba. Ugyanakkor megkaphattunk Tamást is. Aki a teljes ellentéte a Farkasnak. Ő aki keményen tanult, hogy ügyvéd legyen, aki a jó fiú ő inkább a herceg típus.

Tetszett nagyon, hogy hol erről hol arról az oldaláról ismerhettük meg a pasit. Mindezek ellenére ahogy beszélt magáról, az életéről főleg mikor éppen a Farkas volt még ilyenkor is bírtam a hapsit. És a nőknek sem lehetett egy szava sem hiszen egyet sem áltatott. Mindig tudhatták mire számíthatnak tőle az persze már a másik dolog, hogyha valaki nem érte be annyival amit a Farkastól kapott. Mert ő nem árult zsákba macskát. Nem piskóta egy pasi nagyon bírtam.

Volt pillanat amikor viszont megismerhettük Tamást. Például a Hortobágyi részeknél. Ilyenkor ő volt  a jó fiú. Nekem valahogy mégis jobban bejött a Farkas.. Lehet nem véletlenül mert mindig is a rossz fiúk jöttek be :)

És persze ha már megismerhettünk ezt az érdekes és izgalmas pasit akkor jöjjön mellé egy hölgy is. Ő pedig nem más mint Panni.

Aki már onnantól, hogy elkezdjük megismerni tudjuk, hogy egy olyan lány aki inkább Tamáshoz illene. Mégis legtöbbször a Farkas van mellette.

Ő ugyanis egy igencsak szerény lány akinek nincs senkije. Vagyis csak egy valakije. Egy igen jómódú, gazdag ötvenes pasi személyében ismerjük meg Ákost Panni egyetlen mondhatjuk hozzátartozóját. Aki már jó ideje a lány mellett van és mindben támogatja őt. Panni igaz sokat köszönhet neki de mióta igyekszik megállni a saját lábán azon is van, hogy ezt a sok jót visszafizesse. Az más dolog, hogy nekem nem jött be a történet ezen része.

Hogy a lány ennyire Ákos és a fia Barna hatása alatt álljon. Mert az egy dolog, hogy hálás nekik főleg ugye Ákosnak de nekem ez már túlzás volt, hogy a pasi ennyire tudja manipulálni őt. A kis fiáról Barnáról már ne is beszéljük. Nem éppen voltak a szívem csücskei.

Kicsit jobban a sarkára állhatott volna sokszor a lány és ilyenkor mégis jól jött, hogy Farkas mellette van. Igaz ez talán kellett ahhoz, hogy meglegyenek azok a bizonyos bonyodalmak is.

Hiszen Panni és Farkas kezdett igencsak egymásba bonyolódni. Szerettem ezeket a pillanatokat. Jó volt így olvasni Farkasról, hogy kezdi megváltoztatni Panni. Igaz sokszor inkább Farkas volt a lány mellett de néha Tamás is. Aki képes a romantikára és aki megtanítja a Farkast a szeretni.De persze az túl szép lenne ha minden simám menne.

Az író nő gondoskodott róla, hogy az mellett, hogy megismerhettük ezeket a remek karaktereket kapjunk bőven erotikát, szenvedélyt, szerelmet. Ugyanakkor bonyodalmakat is, hogy véletlenül se legyen könnyű dolga a párosnak.

Ehhez járult hozzá nagyban az említett Ákos és fia Barna. Ahogy mondtam nem éppen kedveltem meg őket igaz velük kapcsolatban is akadtak fordulatok a történetben ami talán egy picikét változtatott a véleményemen :)

Tetszett Farkas változása is Panni mellett, főleg amikor a szülőföldjén voltak. Meg összességében is nagyon megkedveltem és szorítottam a párosuknak. Na és persze az elején lévő nem semmi bevezetés után nagyon is kíváncsi voltam mi miként történik, hogy oda jutunk ahová. És kíváncsian faltam az oldalakat, hogy mi is fog ebből az egészből kisülni.

Mit ne mondjak nem csalódtam. Akadt ugyan félreértés, gubanc bőven Panniék között a végéről nem is beszélve de szerintem az író nő mindent tökéletesen a helyére rakott. Minden olyat lett és úgy történt végül ahogy kellett. Nem kevés izgalommal fűszerezve de ez kellett, hogy az ember élvezze ezt a könyvet és ne tudja letenni vagy ha muszáj is - mert sajnos volt ilyen pillanat is-  akkor csak nehezen menjen neki.

Ezzel nagyjából mindent el is mondtam. Vagyis próbáltam de olvasni kell a történetet. Ismerjétek meg ti is Farkas Tamás és Panni történetét. Szerintem nem csalódtok benne ti sem :)


Értékelés:



A könyvet nagyon köszönöm a Művelt Nép Kiadónak! 

1 megjegyzés: