2016. december 31.

Top 10 2016

Ahogy ígértem érkezik egy poszt nemsokkal az év utolsó napjának a vége előtt. És mint mutatja a cím az idei olvasott könyvek legjobbjai. Igaz nagyon nehéz volt kiválasztani őket mert szerencsére a legtöbb könyvvel beletrafáltam de ők a Best :)



Íme az idei év 10 legjobb könyve nálam: 

Laurelin Paige - Rád találtam 

Hudson Pierce és Alayna Withers szerelme ismét veszélybe kerül. A múlt sötét titkai felszínre törnek, megállíthatatlanul maguk alá gyűrve az örök harcban élő párt. Ahhoz, hogy végleg legyőzzék az ártó démonokat, és szerelmük beteljesülhessen, kapcsolatuknak túl kell élnie az eddigi legnagyobb megrázkódtatást; Hudson Pierce ugyanis veszélyes titkokat őriz, amelyek ha kiderülnek, semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt volt… sőt Laynie talán még azt is megbánja, hogy a szívére hallgatott, és úgy hitte, hogy a sors egymásnak szánta őket.

Az egyik nagy kedvencem lett ez a sorozat. Az idén pedig kijött ez az utolsó részt amit ugyanúgy imádtam mint az első két részét a sorozatnak. Hudson és Alayna története sokunkat fogott meg nekem nagy kedvenceim lettek. Sajnáltam, hogy véget ért mert imádtam olvasni róluk ugyanakkor örültem is mert azok után amennyi mindenen keresztül mentek kíváncsi voltam mit szán nekik a megálmodójuk :) És nem csalódtam. Aki esetleg nem olvastam még a történetüket ne habozzon :) 


B.N.Toler - Lélekvesztők

Hat ​​évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre.
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni.
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam.
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd.
És nem él.
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül.
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot.
De hogyan mondhatnék le a szívem feléről?

Azt hiszem ha nemcsak a 10 kedvencemet nézem hanem az egész évi olvasásokat akkor is ez a könyv vezet ha versenyezni kell, hogy melyik könyvön sírtam a legtöbbet. Nos ez a történet lesz az. Egy mindennapi könyv, amin ha ennyit sírtam is megérte minden pillanat mert gyönyörű a történet. Imádtam. Chart, de természetesen a McDermott fiúkat is. Főleg Ike nőtt nagyon a szívemhez. Ha valaki kíváncsi rá anno írtam is róla, abban próbáltam leírni milyen is volt. De ezt olvasni kell :) 


Nalini Singh - Angyalvér

A vámpírvadász Elena Deveraux a legjobb a szakmában – de egyáltalán nem biztos benne, hogy akár így is túléli legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig, ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Na azt hiszem ehhez a könyvhöz nem sokat kell hozzáfűznöm. Aki egy kicsit is ismer tudja, hogy a szívem egyik csücske az Angyali vadász sorozat. Azon belül pedig Raphael. Sok szép pillanatot köszönhetek a sorozatnak, emléket. Az első könyv fesztiválomat és egy a mai napig tartó ott kialakult barátságot. És a történet maga is fantasztikus. Egy bámulatos világba kalauzol el bennünket olyan karakterekkel akiket rögtön megszeretünk és velük együtt lépünk ebbe a világba amit Nalini megálmodott. Ez is egy olyan sorozat amit olvasni kell és az ember lánya biztos nem csalódik benne :) 



Nalini Singh - Angyalkard

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

És egy különös rész a listán, hogy egy írótól két könyv is felkerül. Na ez nem jelenti azt, hogy a többi könyvnél ne szeretném az írók további könyveit. Igaz ez az Angyali vadász sorozat része de úgymond mégis egy külön könyv hiszen nem Elena és Raphael története. Imádom Raphaelt de mellette lehet talán egy picit még jobban szeretem Dmitrit. A Sötét Nagyúr. Ha nagyon választanom kell a sorozatból akkor azt mondom ez a legnagyobb kedvenc. De mivel nem kell annyira nagyon választani így az egész sorozat. Nagyon várt könyv lett Dmitri története mert Raphaelék részeiben már nagyon szimpatikus lett és bírtam a fickót. Hát itt pedig egyenesen odavoltam érte. 

Na és ha erről van muszáj mindig eldicsekednem ezzel: 


Egy Bécsi dedikálásról hozta nekem Lupi barátnőm (akinek ismét nagyon köszönöm ) ezt a lapot. Az ottani Angyalkard borítójával és az író nő autogramjával nekem :) <3


Sarah Morgan - Hóvarázs

Kayla Green csak egy dolgot szeretne karácsonyra: hogy a szeretet ünnepe mihamarabb véget érjen. A sikeres PR-tanácsadó ugyanis ki nem állhatja a piros masnikba, csillogó üveggömbökbe, fenyőágakba öltözött várost, a rénszarvasszánon érkező Mikulást pedig nagyjából annyira várja, mint a félévente esedékes látogatást a fogorvosnál. Így aztán kapóra jön neki egy év végi munka. Jackson O'Neil megbízza, hogy találjon ki egy reklámkampányt a családi vállalkozás, a festői környezetben lévő Snow Crystal Sí- és Üdülőközpont számára. Kayla boldogan hagyja ott New York karácsonyi forgatagát abban reménykedve, hogy az isten háta mögötti erdei szállásán egyetlen fényfüzér, karácsonyfa vagy mézeskalács figura sem szúrja majd a szemét. De csalatkoznia kell: már a legelső találkozás az O'Neil famíliával rádöbbenti, hogy Snow Crystal egyáltalán nem az a hely, ahol el lehet bújni a karácsony és a család elől…

Erről a sorozatról nem olyan régen írtam pont. Itt még ahogy látszik valamennyire tudok választani. Nagyon szerettem ezt a részt például és nem is fér minden bele abba a Top 10-be. Így Kayla és Jackson története a gyönyörű Snow Crystal nevű helyen. Ráadásul pont évszakhoz és időhöz illő szóval hajrá aki még esetleg nem olvasta. 


Anne L. Green - Viharos érzelmek

Szenvedély ​​nélkül lehet élni, de vajon érdemes?
Jason Scott az FBI kommandós alakulatának tagjaként élte nem éppen hétköznapi életét. Egy napon azonban, egy balul elsült akció után, minden a darabjaira hullik körülötte. Létezésének új értelmet keresve elvállalja egy befolyásos szenátor lányának védelmét, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem kell a csatatérre lépnie, hogy kemény küzdelmeket éljen át.
A szépséges és lázadó Nina legfőbb szórakozása testőrei megleckéztetése. Mindennapi csatározásaik ellenére mindketten érzik, hogy lassan feltámad bennük az egymás iránti fékezhetetlen vágy, míg végül a lány egyszer csak meglátja a felszín alatt rejtőző valódi Jasont, és ráébred, hogy ő sokkal több mint egy testőr.
Heves ellenállásuk dacára hatalmába keríti őket a szerelem. A sors azonban újra és újra próbára teszi őket: támadások, ármányok, sötét titkok kereszttüzében rá kell ébredniük: a szerelemben nincs megalkuvás.
Vajon mindkettőjük vonzalmát csak a szenvedély mozgatja? Vajon van jövője a szerelemnek a múlt árnyékában?

Ez a könyv pedig nem is volt kérdés, hogy a listára kerül mert fantasztikus lett. Még ha a kedves író nő néha kételkedik is. Az eredmények magukért beszélnek és imádjuk Jason és Nina történetét. Nem éppen szokványosan indul a kapcsolata a  párosunknak ugyanakkor pont annyira szenvedélyesen. Ami végigkíséri a könyvben őket miközben nem kis nehézségekkel próbálnak megbirkózni. Imádás van :) 


A tetovált srác

Nagy ​​különbség van egy rosszfiú és egy olyan srác között, aki a lelke mélyéig züllött – akárcsak Shane Baxter. A szexis, kiszámíthatatlan és veszélyes Bax nem csupán rossz csillagzat alatt látta meg a napvilágot, ő maga a született bűnöző. Kocsitolvaj, verőlegény, ketrecharcos, a bajba keveredés fekete öves bajnoka, mígnem az egyik rossz döntése öt évre rács mögé juttatja. Miután visszanyeri a szabadságát, válaszokat keres, és nem érdekli, mit kell megtennie, kit kell megszorongatnia azért, hogy megtudja, ki csalta csapdába. Csakhogy beszáll mellé a játszmába még valaki, aki túlságosan ártatlan, túlságosan lágy, ráadásul nem hagyja magát lerázni. Dovie Pryce ismeri az élet sötét oldalát, a nehéz körülményekkel járó súlyos döntéseket. Mindig is jó akart maradni, önzetlenül segíteni másokon, nem hagyta, hogy a sötétség lehúzza és elnyelje őt. Az utcát azonban nehéz legyőzni, a dolgok rosszról gyorsan életveszélyesre fordulnak, és az egyetlen ember, aki mellett biztonságban lehet, a Point legfenyegetőbb, legszexisebb, legkiállhatatlanabb nehézfiúja, aki épp most szabadult. Bax közelsége eleinte rettegéssel tölti el Dovie-t, de hamarosan rájön, hogy a tetovált srác sem olyan, amilyennek a külseje alapján hinnénk.

Egy olyan történetnek indult nálam aminek nehézkesen kezdtem neki, mondván, hogy egy újabb erotikus regény. De elmondhatom főleg ebből is látszik, hogy a listára került, hogy kellemesen csalódtam. És új kedvenc sorozatot avattam az írótól. Ugyanis igaz az első része jelent csak meg itthon a Marked Man sorozatának de nekem az annyira nem jött be. Ellentétben ezzel amit imádtam és nagyon várós a következő rész :)


Lakatos Levente - A tiltás gyönyöre

Az egykoron kicsapongó életű Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés miatt már megrepedt álarcát, a botrány elkerülhetetlen. Vajon Liza képes kiköszörülni a csorbát, vagy az édesapja politikai hírnevével együtt a saját jövőjét is beszennyezi?
Szentesy Igor vagy ahogy a barátai hívják, Szigor keresett reklámszakember, a kormányzó párt újonnan felfogadott propagandistája. Kreativitása, komolysága és keménysége előtt nem csak a politika zárt ajtói, de a női combok is sorban kitárulnak. Ritkán mosolyog, utálja az ellenkezést, de imádja heccelni a sorsot.
Liza és Szigor őrült vágyaktól hajtva félelmetes játszmába kezd, de vajon melyikük a dörzsöltebb játékos ezen az erotikus sakktáblán? Mennyit érnek a titkok? Te képes lennél gyilkolni értük?

Itt is a képbe jön, hogy imádom Levi többi könyvét is de most ő lett a kiválasztott. Pedig vegyük úgy, hogy itt van mellette a Pillangók ébredése is mert Szigort mindenestül imádjuk. De mivel ez a kezdet, ahol megismerhettük a történetet, a karaktereket erre esett a választásom. Nálam most Levente ezzel a sorozattal viszi a prímet. És amihez epekedve várjuk a befejező részt. Ugyanakkor nagyon izgatottan is :)


Mia Sheridan - Stinger

Grace Hamilton az a lány, akinek mindig van egy terve. Pontosan tudja, merre tart az élete, és büszke magára, amiért mindig célt ér. Még sohasem lépte át a határokat, nem foglalkozott a saját vágyaival, és azzal sem, hogy kinek akar ennyire megfelelni.
Ám egyszer csak találkozott Vele…
Carson Stinger semmilyen szabályt nem tart be, csakis a sajátját. A felnőtt szórakoztatóiparban dolgozva mit sem törődik vele, hogy mit gondolnak róla mások. Egyik napról a másikra él, cél és terv nélkül. Tudja, mit akarnak tőle a nők, és azt hiszi, csupán ennyit is tud nyújtani nekik.
Ám egyszer csak találkozott Vele…
Miután a sors arra kényszerítette őket, hogy összezárva töltsenek el néhány órát, mindketten megváltoznak. Ám két olyan ember számára, akiknek találkozniuk sem lett volna szabad, lehetetlen felülemelkedni a teljesen különböző valóságuk határain.
Legalábbis egyelőre…

A jogot hallgató lány és a pornó színész nem mindennapi története. Ahogy anno elolvastam az ajándék első fejezetét tudtam, hogy ezt olvasnom kell. És nem is csalódtam a történetben. Igen szenvedélyre, izgalmasra sikeredett. Teli meglepetésekkel is. Csak ajánlani tudom őt is. 


Borsa Brown - A maffia ágyában

Suzanne ​​Roberts körül megfordul a világ: viharos gyorsasággal veszít el mindent és mindenkit maga körül, ami és aki addig fontos szerepet töltött be az életében. Szerencséjére a sors kárpótolja őt mindenért: megajándékozza Massimo, az ellenállhatatlan, művelt és jómódú ügyvéd szerelmével, aki rögvest szülővárosába, Palermóba röpíti álmai asszonyát. Itt véget is érhetne ez a romantikus történet… a happy end ezúttal mégis elmarad. Szicíliáról ugyanis kiderül, hogy távolról sem a képzelet mesés birodalma, s lassan Massimóról is lehull az álarc…
Lesz-e kiút az érzései között őrlődő, bántalmazott hősnő számára? Van-e szabadulás a maffia hálójából? És egyáltalán: hol van a határ szerelem és gyűlölet között?
„A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem” – adja meg a választ Osho, és e tantétel igazságát nem is bizonyíthatná hitelesebben e könyv.
BORSA BROWN lélektani folyamatokat is boncolgató, letehetetlen regénye feltárja, milyen pokoli mélységekbe és paradicsomi magasságokba juthat férfi és nő, ember és ember kapcsolata.

Pontosabban az idei bővített verzió amit még jobban imádtam mint az eredetit. Nem véletlenül hiszen még többet kaphattunk a kedvenc történetünkből és azon belül a férfi főszereplő gondolataiból, érzéseiből Massimo-ból. A nagy kedvenceimhez tartozik a sorozat szóval bárhol és bármikor annyira szeretem ezt a világot amit Borsa megalkotott nekünk. Suzzanne-t és Massimo-t. De mivel itt jön a képbe, hogy nem fér minden a 10-be az első részt emeltem csak most ki. Az jelent ugye meg idén és a második így kibővítve. És mert talán ebben ismerhetjük meg őket külön és együtt. Nem az a tipikus csöpögős történet vannak benne persze romantikus, de inkább szenvedélyes pillanatok ugyanakkor sok egyéb nem éppen kellemes pillanatban is olvashatunk a karaktereinkről. De persze mindennek van mi értje és itt sem véletlenül történnek a dolgok. Borsa mindent remekül kitalált és a helyére rak végül a történetben szóval aki netán még nem ismeri a sorozatot most azonnal ugorjon neki. Mert nem tudja mit hagy ki ha nem olvassa a Maffia sorozatot. :)


És ismét zárjuk a sort a gyönyörű farkasos sor elválasztóval :D imádom. Na és ennyi lenne az idei lista. Jóval több könyvet olvastam de ők lennének a Top 10. 

Ki melyiket olvasta és szereti?  Ha pedig netán valamelyiket nem olvastátok még akkor itt az alkalom :) 

További szép estét és Boldog Új Évet Nektek! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése