2018. november 11.

Erin Watt - Cifra Palota

Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.




Nyugodtan mondhatom, hogy az év vége egyik legjobban várt könyve a Cifra palota volt nálam. Viszont így elolvasva nem tudnám azt mondani, hogy hű de mennyire felülmúlta a várakozásaimat. Mert sajnos nem. Nekem közel sem volt az a nagy durranás mint például az első rész. Nem tudom.... Én valahogy főleg így, hogy Ella és Reed történetének ez a lezárása én többet vártam. Nem vagyok olyan nagyon elszédülve tőle.

Egyértelmű ha választani kell akkor alap, hogy a Papír hercegnő! Az első részt talán még a második közelítette meg de ez sajnos nem. Nem mondom, hogy nem tetszett mert imádom ezt a sorozatot de ez lehetett volna olyan igazán Még jobb mint az első.

A második rész ugyanis tudjuk, brutál függő véges lett. Ezért is vártuk annyira a történet záró részét.

Reed barátunk számára nem éppen jó kilátásokkal ért véget a Megtört herceg. Nem kevés kérdés merült fel. Amire itt nyilván szép lassan választ kapunk.

De kezdjük először magukkal a karakterekkel.

Reed-et továbbra is imádtam! Hatalmas a pasi, akárcsak a többi Royal fiú. Kemény pasik akik kiállnak az igazukért, egymásért. Imádja Ellát és nagyon jó őt ebben a szerepben látni. Mert ugye ő sem éppen volt mindig az a tipikus barátnak való anyag. Még mindig az a hirtelen felkapom a vizet, előbb ütök aztán kérdezek típus. Röviden nem sokat változott a pasi. De őt ilyennek szerettük meg. Ugyanakkor itt igen csak fel kell nőnie hiszen nem könnyű dolgok elé néz. De szerettem ahogy kezelte a helyzetet és ha kellett akkor tudott jó és okos döntést hozni. A másikat előrébb helyezni akár. Imádom!

" Engem Ella egészít ki, én pedig őt. "


Ellát szintén! Még mindig az a kemény, erős és akaratos lány akinek megismertük. Igaz ő is fél, hogy mi történhet de remekül viseli és próbál kitartani. Igencsak kijutott az idegeskedésből nekik de jól helyt álltak. Imádtam ahogy a fiúkkal bánt, állati jól megtanulta kezelni a Royal fiúkat. :) Ellát is éri nem kevés meglepetés a történetben. Új érzések, kapcsolatok. De le a kalappal és teljesen megtudtam érteni bizonyos helyzetekben. Tetszett, hogy a Royalokat tekinti a családjának és ők is akként kezelik a lányt. Remekül megírta az írónő.

A Royal fiúk. Az ikreket nagyon szeretjük. Na és persze Gideont is. Easton pedig :) Azt hiszem ő lehet még nagy szerelem. Kiállnak a családjukért, azért akit szeretnek. Ugyanakkor nem kérdés, hogy ezúttal sem hiányzott a sok poén bomba mind az ők mind pedig Ella részéről sem. Szóval a sok félelem, fájdalom és titkok mellé jutottak bőven nekik hála vicces pillanatok is. Ez úgy néz ki a Royal famíliánál alap. De pont ezzel lett még jobb a regény.

" – Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel. " 


Callum ismét szimpatikus volt, igaz néha bizonyos dolgok mellett jobban kiállhatott volna. De oké fogjuk rá most másnak is helyet kellett hagynia.

És akkor itt jön az én "kedvencem". Az írónő ezúttal nálam hivatalosan is elnyerte a legutálatosabb karaktert alkotó író címét. Steve....... Hát sajnáltam volna már a legelején a sztorinak és sajnos végig ott volt bennem, hogy szerte szét tudtam volna szaggatni a könyvet amikor felbukkant. És a történtek hatására sajnos sokszor volt ilyen. Azt az ellenszenves jó eget! Már bocsánat de uram atyám szerintem egyetlen ilyen karakter se irritált még ennyire. Komolyan már hideg rázást kaptam a pasitól. Maradjunk annyiban, hogy ez a szerep amit követelne tőle a történet nem neki való. Képes bírálni és parancsolgatni valaki másnak amikor csak tükörbe kellene nézni. Sajnálom de én kimondom, hogy iszonyatosan utáltam őt! Egy képmutató alak!

" Régen féltem a jövőtől. Nem tudtam, hol fogok kikötni. Nem tudtam, hogy a bennem fortyogó düh és keserűség csillapodik-e valaha is, és találok-e majd valakit, aki képes lesz átlátni a seggfej álarcomon, ami mögé az egész világ mögé bújok. 
De már nem félek. Tényleg találtam valakit, aki lát engem. Aki azt látja, aki valójában vagyok. És én is látom őt. Én most már mindig csak Ella Harpert fogom látni, mert ő a jövőm. Ő a tüzem, a vasam és a feloldozásom. 
Ő a mindenem. " 



És ahogy említettem ezáltal bizonyos részekből nekem sokkal több lett a regényben mint kellett volna. Lehet ezért is van, hogy többet vártam mondván, hogy ezzel Ella és Reed története lezárul. Oké más szálakat is el kellett varrni de ennek szerintem mindennél több szerep jutott és ezt nem bírtam...

Ella és Reed pedig kevés volt! Pedig Reednek igen csak kijutott ami a megpróbáltatásokat illeti mégis szerintem sok más felesleges dologgal volt tele a regény. Persze ha még több Royalék van benne azt nem bántam volna. Inkább ment volna rá ezekre még jobban az írónő, vagy még több gubancot se bántam volna akár ezzel kapcsolatban.

Még több lehetett volna a párosból! Igaz itt mutatkozik meg igazán a történtek hatására, hogy ideje most biztos felnőttként viselkedniük hiszen a tét nem kicsi. Imádtam ahogy ezt összehozták. Remekül állták a sarat. Külön, de főleg együtt. Ahogy bármit megtennének a másikért, ahogy szeretik egymást. Na az nem kérdés, hogy ezt a részét imádtam!

" – Nem menekülsz el, húgi. Tudnod kell, hogy ez hülye ötlet. 

– Én menekülős vagyok, East – bámulom az összekulcsolt kezünket. 

– Nem. Te harcos vagy. " 

Az írónő nem kímélte őket de jól is vették az akadályokat. Én keveselltem kettejüket. Igaz persze akadtak hisz ismerjük őket forró, szenvedélyes és szerelmes pillanatok. Az erotika és az érzelmek is nagy szerepet játszanak. Imádtam őket! Csak kellett volna MÉG! :) Mert annyira szeretjük ezt a párost! Imádtam őket! Hihetetlen jó volt olvasni, hogy a kezdeti utálatból és ellenségeskedésből hová fejlődött a kapcsolatuk. Összességében bámulatos lett a sorozat!

De sajnos főként egy valakiből kifolyólag sok olyan rész volt amit én nem bírtam! Oké, hogy ez is kellett de lett volna elég bajuk enélkül is. Akkor inkább lett volna még több hangsúly a bűntény részén és az ő kapcsolatukon. De ennek már mindegy.

Szerettem és örülök, hogy olvashattam. Mert imádom ezt a sorozatot.

" -Én Easton Royal vagyok. Kurvára nem takarítok. " 

Nagyon sok titok lappangott még. Nem kevés meglepetést tartogatott még ez a rész is. Le a kalappal, remekül ki lett találva, igaz a megvalósítás lehetett volna néha más.  Összességében és a végével kapcsolatban is lehetett volna több és jobb de tetszett!

Újra találkozhatunk Ellával, az imádott Royal fiúkkal. Nem kevés utálatos karakterrel, titkokkal és a hozzájuk tartozó válaszokkal, félelemmel. Meglepetésekkel, humorral, remek, csodás pillanatokkal. Végre fény derül mindenre :) Az biztos, hogy unatkozni nem hagy a történet!


" Mögöttünk a fájdalmas és szörnyű múlt. Előttünk a pedig a makulátlan jövő. 

Soha többé nem fogok hátranézni. " 

Na de majd a következő ami Easton Royal történetét mutatja be nekünk! :) Ezért ne keseregjünk mert nem kell lemondanunk a kedvenc családunk sztorijairól. Remélem azt is hamarosan olvashatjuk!

A borítóról szerintem mondanom sem kell, hogy gyönyörű. Ha borító akkor nekem eddig ez tetszik a legjobban. Sztoriban az első, borítóban ez :) és jók is leszünk!


Értékelés:





A már említett további részek: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése