2018. november 7.

Sienna Cole - Reményszimfónia


Zene ​és szerelem Bécs szívében
Patrick Byrne, a nagyreményű zongorista-zeneszerző sötét múltja elől menekülve Bécsben próbál új életet kezdeni. Egyetlen dolog hajtja: hogy befejezze és színpadra állítsa élete fő művét, ám eközben nemcsak a lehetetlen feltételekkel, de saját démonaival is meg kell küzdenie.
Carla Kimmel tehetős üzletember férjével érkezik Bécsbe. Egy művészeti alapítvány vezetőjeként felajánlja Patricknek a támogatását, de cserébe ő is kér valamit: zongoraleckéket szeretne venni a zseniális művésztől.
Közös munkájuk során nemcsak Patrick küzdelmei állítanak eléjük akadályokat, de Carla rég eltemetett titkai is felszínre kerülnek. Vajon a zene képes rá, hogy begyógyítsa a sebeket? Van-e remény két összetört szív számára, hogy újra megtalálják a boldogságot?
Sienna Cole, az Aranykönyv-díjra jelölt Négyszáz nap szabadság és a páratlanul izgalmas Lefelé a folyón szerzője új, drámai, romantikus regényében is az emberi lélek legsötétebb mélységeibe tesz lebilincselő utazást.



A fülszöveg első mondata tökéletesen jellemzi a történetet. Én megmondom őszintén nem igazán akartam olyan történetet olvasni amiben van vagy sok a szenvedős rész, a fájdalom. Bőven kijutott ebből mostanság és olvasni már nem akartam róla. És az írónő nem mindig olyan könnyű témákat választ és bevallom tartottam a történettől.


De kár volt. Ugyanis az első pillanatok után megvett magának és minden kétségemet eloszlatta. Nem mondom, hogy teljesen nélkülözi a történet a fájdalmas pillanatokat de mivel tökéletesen volt megírva minden percét imádtam a regénynek.

A reményszimfóniának. Találóbb címe nem is lehetett volna a regénynek. Tökéletesen illik rá. Végül pedig ha minden a helyére kerül értelmet is nyer. Na de annyira ne rohanjunk előre.

Aki olvasta a Négyszáz nap szabadságot akkor annak nem kell bemutatnom a főszereplő férfit. Patrick Byrne. Nekem abban a regényben megvolt a magam kedvence de örülök, hogy az ő történetét is megkaptuk. Ez így teljes. Ami nem akármilyenre sikerült.

Bámulatos. Egyszer a mélybe ránt majd a magasba emel. Egy igaz érzelmi hullámvasút. De kár kihagyni ezt az utazást. Ugyanis az írónő első könyvéhez képest itt remekül látszik mennyit fejlődött ő is. Le a kalappal ahogy megírta ezt a regényt.

Szóval Patricket már ismerhetjük. A helyszín ezúttal Bécs. Itt éli igencsak inger szegény életét. Egy kis tanítás, dolgozik a szimfóniáján. Drogok és az alkohol része a mindennapi életének. Sajnos túlságosan is. Nem kevésszer lő túl a célon. Egy igencsak kemény, szókimondó pasi. Nem éppen rajong a társasági eseményekért. Játszik és ennyi neki elég. De ezen kívül őt hagyják békén. Amolyan csendben szenvedő típus. Na ezért is tartottam ettől egy picit.

" – Nincs szükségem érzelmekre. Csak bajt okoznak. " 

Nem véletlenül volt korábban Jason a kedvencem. Persze néha érthető hiszen őt is érték sérelmek és rossz dolgok az életben. Amit ő is a maga módján próbál feldolgozni. Igaz a módszerein változtathatna. Mert a drogok és alkohol nem éppen a legjobb. Továbbra se annyira volt a szívem csücske. Az elején legalábbis. Nagyon nehéz jól kijönni vele, nem enged magához közel senkit. Nehéz megismerni, kiismerni őt. Közel kerülni hozzá pedig pláne. Mégis megszerettem őt és szurkoltam neki. Ahogy láthattuk a karakterét fejlődni. Remekül megírta Sienna.

Carlának így aztán nincs könnyű dolga. Hiszen hiába jóképű és csodálatos művész a férfi egy arrogáns és faragatlan alak. Annyiból viszont tökéletes társat kapott maga mellé, hogy Carla egy erős nő és ha egyszer valamit a fejébe vesz akkor azt el is éri. Az első pillanatoktól szimpatikusnak tűnt. Igaz nem mindig értettem őt. Világos lesz nagyon hamar, hogy nem boldog az élete, csak a megszokás miatt éli. Mégsem képes dönteni és változtatni. Ilyen téren is kellett volna olyan elszántnak lennie mint abban, hogy ő eldöntötte Patrick az akitől zongora órákat akar venni. Mégis le a kalappal mert vele is történtek nagyon rossz dolgok és most sem egy rózsaszín álom az élete. Mégis próbál erős maradni, olyan dolgokat keresni az életben amik boldoggá teszik.


" – Felejtsd el! Nem neked való, csak összetörné a szívedet.
– Tudom, mégis úgy vonz… " 

És meg is találja. Ő és Patrick is. Egymás személyében.

A férfi nagyon hamar rájön, hogy nem mondhat nemet a nőnek. Carla pedig elviseli a férfi sokszor kemény, bántó stílusát. Próbál ez a kemény páncél alá jutni. Mi tagadás a pasival nincs könnyű dolga. Bámulatos ahogy mindezt végigvezeti az írónő.

Nem igazán tudtam még az elején miként is fogom én megszeretni ezt a férfit. De az írónő képes volt elérni. Ahogy mindezt tálalta nekünk.

Egy gyönyörű kapcsolatot. Az ismerkedés időszakát, zenével töltött perceket. Ahogy kezdett a párosunk egymásra férfi és nőként tekinteni. Imádtam ezeket a részeket. A vonzalom, a szenvedély, a vágy nem rögtön alakult ki de amikor már ott volt képtelenség volt ellenállni. Csupa tűz, érzelmek sokasága. Gyönyörűen megírva ezek a jelenetek. Szeretetet és szerelmet belekomponálva.


" Semmi sem varázslatosabb a frissen kibomló szerelemnél, amikor az ember úgy érzi, képtelen a másik nélkül létezni és minden szív dobbanása a másikért sóvárog. Az élet legboldogabb pillanatai ezek, talán semmi sem érhet fel hozzá. " 

Az ezzel járó félelmet és kételyeket is. A nehézségeket. Mert az is akadt bőven. Mindkettőjük számára. Külön külön a saját életükben. Meg kell hozniuk a döntéseiket. De vajon képesek rá? Egyiküknek sem könnyű. Megvannak a maguk sötét démonai. Lehet egyikőjüknek több is mint a másiknak. Érthető, hogy félnek. Dönteniük kell.

Ráadásul a zene csodája is összeköti őket. Imádtam ezeket is. Ahogy a helyszínek, jelenetek, érzések, minden le lett írva.

Tökéletesen átad mindent a regény. Mintha te is ott lennél Bécsben, a szereplőkkel. Egy csodás filmként pergett le előttem és imádtam! Minden másodpercét.

Ráadásul a két remek főszereplő szuper barátokat kapott. Kellettek is mert akadt dolgunk néha ezzel a párossal. É itt vannak még a cseppet sem szimpatikus szereplők. Nálam ilyen lett Lotte például. Vagy hasonló lett még Hans és Nadine. De ilyen típusú karakterek is remekül átjöttek.

Mindenből kellő mennyiség. A bonyodalom része is a történetnek.... Ha még az eddigi problémák nem lennének elegek. Elég sok mindennel kell megküzdenie a párosunknak ha együtt akarnak lenni. Kezdésnek ezt kell eldönteniük. Az tagadhatatlan, hogy a vonzalom, a vágy megvan. Ami ebből következőleg egyre erősebb érzelemmé alakul. De ahhoz, hogy ezt teljesen át tudják élni meg kell küzdeniük a saját démonaikkal.

" Olyan hevesen vert a szíve, hogy azt hitte, menten kirobban a melléből, és ez egyszerre töltötte el boldogsággal és félelemmel. Ugyan mit kezdjen a ténnyel, hogy ilyen nevetségesen erősen vágyakozik valaki után, aki ennyire elérhetetlen? "

Sienna Cole teljesen elkápráztatott. A tökéletes Reményszimfónia. Minden csodálatos lett benne. A  két főszereplő és a többiek. Alkohol, drogok, sötét titkok, félelem, fájdalom. Az újtól való félelem. Döntések sokasága amiket meg kell hozniuk. De vajon mernek majd lépni? Hétköznapi problémák melyekkel bármikor szembe találkozhatunk. Ezekre is keresi a választ a történet! Néhol akad elszórva egy kis humor is. Boldog pillanatok, tűz, szerelem, szeretet. Mindezek csodás keveréke ez a regény!

És mindenre válaszol is a regény. Én csak ámultam! Csodálatosat alkotott Sienna Cole! Eddig is de itt mutatja meg igazán! Lenyűgöző, fájdalmas, gyönyörű. Imádtam!

Megmutatja, hogy a legmélyebb gödrökből is fel lehet, van miért felállni. Hogy van remény! Hihetetlen jól megírva a zenei részek. Le a kalappal!


Nagyon szépen köszönöm az élményt! Nem kérdés, hogy csak ajánlani tudom! Vegyetek részt Ti is ezen a csodálatos utazáson míg meg nem születik a Reményszimfónia!



Köszönöm szépen a könyvet az írónőnek és a kiadónak!


Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése