2023. augusztus 28.

Casey McQuiston - Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

📚 Könyvajánló 📚



Mi ​történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Miből merítsenek elég bátorságot, és lesz-e akkora hatalmuk, hogy azok legyenek, akiknek lenniük kell? Hogyan érjék el, hogy a valódi énjüket is kifejezhessék a politikai protokoll lépéseiben?

Casey McQuiston bebizonyítja ebben a könyvében, hogy a szerelem nem mindig diplomatikus.


A szerző egy igencsak fordulatos, érdekes, alternatív valóságba kalauzolja el az olvasókat. 

Nagyon örülök, hogy elolvastam. Köszönöm Edmondnak az ajánlást! Pedig magam is sokat agyaltam már az elolvasásán, de ő adta meg az utolsó löketet. 💖

Imádtam! Egy igazán zseniálisan kigondolt történet. Amiben az Amerikai Egyesült Állok elnökének a fia és a walesi herceg szeretnek egymásba. Két fiatal, akik egyébként első látszatra utálják egymást. Sőt! Igazából tényleg. Vagyis mindketten ez az álca mögé bújnak az elől, hogy szép lassan a tudatára ébredjenek az egymás iránti vonzalmuknak. Ki ki a  szexuális beállítottságának. 

Nagyon tetszett a szerző írásmódja. Ahogy megmutatta ennek a két teljesen különböző kultúrájú srácnak az életét. Az életüket, a hazájukat, a hagyományaikat. A múltjukat és jelenüket. Sok kérdést felvetve a jövőjükkel kapcsolatban. 

Azt sajnálom csak, hogy mi egy ennyire elcseszett, már mondhatni undorító egy országban élünk. Ahol ez az egész téma tabunak kell számítson? Akár írni, beszélni róla, az ilyen témájú könyvek árulásával kapcsolatos dolgokról már nem is beszélve. Szánalmas és szégyenteljes. 

Na de ebbe hosszan nem akarok belemenni. Csak arra bíztatni Titeket is, hogy álljatok ki az érzéseitek, a gondolataitok mellett. Akár így, az olvasással kapcsolatban is. Olvassátok el Ti is és szeressétek ezt a könyvet! Szerintem zseniális lett. 

Imádtam Alexet! Aki egy igen erős, akaratos személyiség. Nem fél megtenni és kimondani amit gondol. Emiatt pedig nem egyszer keveredik képtelen helyzetbe. Pedig ő nem igazán engedhet meg magának ilyen pillanatokat az Egyesült államok elnökének fiaként. 

Henry pedig a tökéletes ellentéte. Talán ezért is lesznek végül annyira elképesztő páros? Henry tulajdonságaira talán kicsit számítani lehet. Hiszen tudunk ezt azt az angol királyi családok életeiről, a hagyományaikról és gondolkodásmódjukról. Emiatt ő egy csendes, visszahúzódó jófiú. Szigorú neveléssel és elvekkel a háta mögött. Egy fiú, aki meg akar felelni ezeknek a majdhogynem lehetetlen elvárásoknak. 

Neki ezért is nehezebb, nem azt mondom, hogy elfogadni, hogy meleg, mert ő Alex-szel ellentétben már tudja magáról, nála inkább az ennek kiderülésétől való félelem van jelen. Annyi bizonyos, hogy a szerző remekül vezet végig bennünket ennek a két fiatalnak az életút keresésén. Elkezdhetjük megismerni őket. Én már rögtön az elején megszerettem mindkettőjüket. Ki kit a saját személyisége miatt. 

Találhatunk szenvedélyes, forró perceket is a történetben. Szerintem tökéletesen átadva. 

A srácok elképesztően jó humorúak. Egek! Elképesztően jókat nevettem velük, rajtuk. Irtó jók voltak az üzenet váltásaik, a szócsatáik. 

Annyi volt nekem egy picit negatív a könyvben, ez legyen a legkisebb bajom... :D, nekem kicsit sok volt benne a politika. Engem eddig és eztán sem érdekel. Nyilván azért alap és vannak dolgok amiket jó tudni. Ez itt is igaz volt. Ugyanakkor néha már sok volt. 

De ezt leszámítva imádtam ezt a regényt! Életszagú, tanulságos. Ajánlánom akár az országunkat vezető emberek kezébe is....Lehetne nem kicsit tanulni belőle...😠

Nyilván ezeket a történeteket sem kell szeretni mindenkinek, de igenis elfogadóak kell legyünk egymás iránt. Erre is remek példa ez a nem mindennapi, mégis valóságos történet. 

Aki szereti az LMBTQ történeteket, azoknak Alex és Henry sztorija kötelező! Aki pedig nyitott rá, vagy eddig nem olvasott még, annak is jó szívvel ajánlom. Egy csodás történet, lehengerlően megírva. Én köszönöm az élményt! 

Valamint annyit tennék még hozzá, hogy ha tehetitek, akkor nézzétek meg az Amazonon az ebből készült filmet is! Ritkán mondok ilyet, mert sajnos a legtöbb könyvből készült film és sorozat gáz. És akkor még finom voltam. Azonban itt egy újabb ritka példa. Imádtam a film verzióját is! Szerintem remekül eltalálták a szereplőket, igen nagy színészi nevekkel benne. Fantasztikusan visszaadta a könyv hangulatát. 


Ha kedvet kaptatok a regénykez, akkor KATT IDE és szerezzétek be. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése